Cum e când vine bugetul de la CNAS

Așa arată o coadă la orice laborator de analize, la începutul lunii, când vine bugetul de la CNAS pentru analize. Coada este pentru programări. Ora este 6.55, iar oamenii sunt acolo chiar și de la 5.30, ca să fie siguri că prind un loc. Pentru că nu poți face programare prin telefon sau ceva. Nu. Trebuie să vii acolo, să stai la coadă, să te vadă fizic și să te întrebe paznicul de sănătate.

Și nici când te programează nu este ziua x, ora y. Nu, este ziua x, când veniți, luați bon de ordine și mai vedem. Din ce înțeleg, asta e o chestie generală la toate laboratoarele. Și serios dacă o înțeleg de ce. De ce nu poți suna să te programezi? De ce nu te poți programa online? De ce trebuie să fii redus la stadiul de limbric care așteaptă milostenia la o coadă?

16 comentarii

 1. #1

  Ca sa nu plateasca oameni in plus in call center

  0

  • #2
   Arhi

   dimpotriva, au call center si inca foarte misto, automatizat unde e nevoie, cu oameni in rest.

 2. #3

  Pentru ca Romania, grija si respectul fata de om (pentru care e demult cunoscuta).

  Start comentariile „lasa, boss, ca nici in strainatate nu-i mai bine, nu mi-au facut vant cu pana de strut si nici cafeaua nu era fierbinte”.

  0

 3. #4

  Așa e și la policlinica de la spitalul județean Timișoara, am hernie de disc și trebuia sa merg la fiecare 2 săptămâni pentru prelungire de concediu medical, caz neoperabil, ajungeam la 05:30 și deja aveam 30 de pensionari in față, stăteam la rând in cârje pana la 07:00 când deschidea paznicul sa putem lua bon de ordine, deci stăteam afară in frig nu pe holurile policlinicii. Pe la 13:00 aveau neurochirurgii bunăvoința sa vina sa consulte pulimea la foc automat, 1-2 minute per pacient.

  0

 4. #5

  Synlab Avrig – facut telefonic programare pentru inceputul lunii, pentru analize decontate de CNAS. M-am dus in ziua programarii cu 15 minute inainte inceperea programului, aveam 3 persoane in fata. Am scapat in 30 de minute.
  Tot la ei, sun la jumatatea lunii sa ma programez pentru alte analize decontate de CNAS. Nu mai aveau fonduri. Dupa 3 zile ma suna de la ei sa imi spuna ca au primit fonduri suplimentare si sa ma intrebe daca facem programare.

  0

 5. #6

  Nu știu ce să zic de laboratorul din poză, dar eu când am avut de efectuat analize decontate de CNAS care nu erau urgente, atât la ei cât și la alte laboratoare, sunam și mi se transmitea când pot fi programat, gen peste 1,2,3 luni, dacă îmi convenea termenul bine, dacă nu plăteam și le efectuam rapid, în general găseam un laborator după câteva încercări cu un termen rezonabil, gen 2-4 săptămâni

  0

 6. #7

  Pentru ca poti sa scoti oamenii din comunism, insa comunismul din oameni iese mai greu.

  0

 7. #8

  Pentru ca daca s-ar face online cu ora si ziua s-ar ajunge ca programarile de la inmatriculari vehicule: sa se blocheze din prima pe o perioada de doua luni si sa nu te poti programa mai devreme.
  Rezolvarea ar trebui sa vina din faptul ca ar trebui sa se permita atat programarea on-line, pentru cei care au timp sa astepte si 2 luni, si statul la coada pentru cine nu poate astepta.

  0

  • #9

   Pai si asa ce faci? Iti iei liber de la munca si nu stii daca ajungi sa intri la doctor? Ar trebui taxa pe urgenta. Pentru analize urgente pe care le vreti azi in cazul in care calendarul normal nu e disponibil, mai platesti 100 lei.

   E o tampenie asta cu statul la coada, insa vor veni cu solutii, vor da unor firme de astea cu statul, vor sifona niste bani si va fi jos sistemul 300 zile din 365.

   ideea este ca nu ii poti educa pe pensionarii astia care stau la coada.Ei vor veni tot timpul sa stea de dimineata, ca e mai sigur, si niciodata nu vor intelege pe cineva care zice „am deja programare facuta”. O sa sara cu scandal ca „eu sunt de la 5 dimineata aici, unde vii si te bagi in fara?”

   Ideea e ca asa cum a zis Cetin, sunt tinuti milogi, scuipati, jigniti, tratati ca niste viermi care nu merita respect si doar in campanie se schimba tonul.

   0

 8. #10

  Pentru că vin cate unii cu un plod răzgâiat și ăla stă o oră să-l înțepe un pic, vai dragul mamii, ce contează că sunt 27638 de oameni care așteaptă afara, odorul nostru e palid la recoltare…

  0

  • #11
   Arhi

   pot intelege asta, dar intr un laborator de recoltare exista un singur om care poate recolta? sau, in fine, o singura femeie?

 9. #12

  în Mun. Constanța deși teoretic se pot face programări telefonice, constați că deși suni în prima zi, la 07:02, la două minute după începerea programărilor și a programului de lucru tot ți se răspunde că deja „s-a terminat”. WTF?

  Până la urmă m-am lămurit că de fapt ei practică o măgărie: încep să adune dosare și șpagă cu câteva zile înainte, iar în ziua în care vin fondurile de la CNAS ei introduc rapid în baza de date toate dosarele primite anticipat, la 06:50….07:00 dimineața, astfel că pentru cine vrea să facă programare normală, brusc „nu mai există plafon CNAS”.

  0

 10. #13

  „De ce nu poți suna să te programezi? De ce nu te poți programa online? De ce trebuie să fii redus la stadiul de limbric care așteaptă milostenia la o coadă?” – Din cauza proastei securitati a internetului si din cauza intentiei celor care incearca sa controleze lumea prin el. Tot felul de virusi, scamuri telefonice cu printi afticani sau IRS, tot felul de mesaje anonime plus securitatea care-ti citeste toate mesajele la orice pas (posibil si mie acum dar ca sa inteleaga lumea, imi asum riscul). Internetul nu e sigur. Plus ca, sincer, nu strica, oamenii se mai intalnesc, mai schimba intre ei idei din experienta si intelepciune (sa stii ca in afara se platesc bani grei sa se intalneasca lumea, la noi e cumva finantat de stat) mai afla ce a mai zis preotul din sat sau ce se mai ofera pentru persoanele de varsta asta. Nu mai zic ca te vede Dumnezeu ca faci si tu un efort si altfel te ajuta, nu ca atunci stai si bati la tasta si gata ai rezolvat. Eu va inteleg pe voi astia ca e ceva la moda pentru voi curentul asta modernist, dar nu orice e afara e si bun. V-a impuiat capul maica calculatorul asta! Multa sanatate tuturor!

  0

 11. #14

  Bah, eu n-am patit niciodata asa. Ce-i drept, eu imi fac analizele doar la Medlife sau regina maria. Si acolo e cu sunat si programat prin telefon sau online.
  Nu stiu cum e la alte clinici.

  Smecheria e sa incepi sa te programezi cam de pe la sfarsitul lunii, pentru luna urmatoare. Daca te apuci la inceput de luna… eh… mai greu. Acum depinde, am avut momente cand am sunat si nu mai erau fonduri, dar mi-au zis sa revin cu un telefon in 2-3 zile, ca baga fonduri noi. Si prindeam ceva.

  0

 12. #15

  când am avut analize decontate m-am programat prin telefon. de obicei sunam la sfârșitul lunii pentru primele zile ale lunii următoare, dar am găsit loc/fonduri și în primele zile ale lunii. nu mai știu cum se cheamă clinica, dar nu synevo. și analiza care nu putea fi decondată costa mai ieftin decât la medlife cu discount cu abonament de la job.

  0

 13. #16

  la synevo am sunat eu vineri… mi-a zis suav donsoara ca sa ma prezint marti la cabinet ca sa-mi faca programare pentru saptamana urmatoare…. wtf?!? m-am dus in dupa amiaza aia la un cabinet din cartier si luni aveam rezultatele. identice cu alea facute la foc automat la internarea in spital.

  0

Citește și...

Voiam să vă arăt galeria mea din Plex, dar Windows și-a făcut update la nuștiuce versiune stabilă și a stabilit, stabil, cu ocazia asta, că mfplat.dll nu are ce căuta pe laptopul meu, deci nu îmi pornește. Anyway, ca idee, Interstellar e pe primul loc. Mă uit la el de câteva ori pe […]