Cardul de sănătate, visul oricărui medic de familie

card-loz-razuire

Ieri am asistat la cea mai isterică faza posibilă, într-o farmacie. Eram în farmacia Beladona de la Mărgeanului, când intră un tip cu un copil în brațe și o rețetă. În fața lui, o altă tipă, tocmai termina de cumpărat tot o rețetă. Ajunge tipul la rând, dă rețeta, la care farmacista îi zice:

– Doamna de dinaintea dumneavoastră a avut fix aceeași rețetă, de la același medic de familie, eliberată pe numele dumneavoastră. Din păcate, nu vă mai pot elibera această rețetă.
– Cum adică, deci eu, cu acest buletin, nu pot cumpăra rețeta pentru că ați dat rețeta mea, cu numele meu, altcuiva?
– Exact. Mergeți la medicul de familie să rezolve această problemă.
– Doamnă, să ne înțelegem. Dumneavoastră ați dat rețeta de pe numele meu altei persoane, iar acum eu, cel care ar trebui să cumpere această rețetă, nu o mai pot lua?
– Da, ce nu înțelegeți? Eu nu am greșit nimic, rezolvați-vă problema cu medicul de familie.

Mă uitam și simțeam că îmi crapă capul de nervi.
Am plecat, nu știu ce s-a mai întâmplat, doar că a plecat și acel tip.

38 comentarii

 1. #1

  Asta a fost tot ? Femeia aia nu este o Rahovista adevarata, altfel se rezolva micile animozitati de gen pe acolo :) .

  0

 2. #2

  Se mai intampla, este exact ca atunci cand mergi la banca si afli ca un baiat pe nume Giani a facut un credit pe numele tau.Micile neplaceri ale vietii…

  0

  • #3

   Tentativele astea de glume cu Giani erau oarecum amuzante la inceput. Acum sunt pur si simplu de-a dreptul idioate si cretine.

   0

  • #4

   @RobertD – Uite d-asta nu trebuia ma-ta sa fumeze si sa bea in timpul sarcinii…

   0

  • #5

   RobertDistrusul.

   0

  • #6

   @Dani
   cine stie, poate ma-sa il cunostea pe Giani cand era mai tanara…

   0

 3. Nu am înțeles nimic.

  0

 4. #12

  kafka 2.0 Pai mademoiselle de la farmacie are un obicei de a elibera reteta data pe numele d-lui X doamnei Y?Oricum,cos de trei puncte cu bonus la impresia artistica pentru aruncatul responsabilitatii.

  0

  • #13

   nu cred ca trebuie sa mearga „titularul” de reteta, ca na.. poate e bolnav.

   0

 5. Si ce era pe reteta aia? Metadona? Xanax?

  0

 6. #15

  Inca un „proiect cu dedicatie” din care nu va iesii nimic bun. O inutilitate de plastic care nu poate fi citita, nu poate fi exploatata si nu este legata la nici o baza de date cu care sa poata interactiona. ceva facut de nistre „biciclisti executivi” care „bike-aza” pe autostrada si se supara ca ii intrec masinile …

  0

  • #16

   E o diferenta intre nu exista si nu stii tu de ea. http://www.des-cnas.ro/pub/

   0

  • Spune-mi ca ai apasat pe i de doua ori din greseala si nu ai scris intentionat „iesii” cu doi i! Spune-mi asta, te rog!

   0

  • #18

   Mircea, a folosit 50 de i-uri. Mici sanse sa greseasca exact acolo.

   0

  • #19

   Eu cind zic „biciclisti” ma refer la aia de dorm prin parc. Daca vezi o bicicleta la copac, e punct de informare turistica in limba romana… :))

   0

  • #20

   Mori incet, Mircea!Dupa punct a scris „ceva „cu litera mica!!!!!!

   0

 7. #21

  Și totuși, faze de genul ăsta nu se lasă cu o plângere penală? Eu aș fi anunțat imediat poliția, este vorba de furt de identitate, acces neautorizat la informații confidențiale personale, și așa mai departe.

  0

  • #22

   Nu e furt de identitate, daca eu merg la farmacie cu o reteta pe numele lui Arhi nu inseamna ca declar ca sunt Arhi, inseamna ca sunt bigbear si ma descurc :)

   0

 8. #23

  Pfff….. Niciun happy-end ?!? Cu creierii farmacistei întinși pe caldul trotuar ?!?
  E ca si cum, după ejaculare, stai si te uiți la pornache pentru intrigă – dezgustător

  0

 9. #24

  Beladona și Mărgineanu au făcut un copil? , apropo eu is plecat de 2 ani din țară si nu stiu cum naiba mi-a venit acasă card de sănătate.

  0

  • #25

   Cardul nu se dadea cu buletinul la posta? Sigur nu esti din Vaslui si crezi ca Iasiul e in alta tara?

   0

  • #26

   Si eu tot asa is plecat de doi ani la oras, si tot mi-a venit cardul, n-am scapat.

   0

  • #27

   Vladimir, eu sunt plecat de 8. Mi-a venit card si mie. Cica in ro, degeaba ai asigurare medicala in alt stat din ue, tot iti trebuie cardu’ pacii, daca esti cetatean roman. Pentru ca d-aia, or fi fost niste comisioane de incasat.

   0

 10. #28

  Ana Blandiana

  0

 11. Sigur s-a dus alături la Catena. Era şi mai ieftin, îi dădeau şi un cărucior.

  0

 12. #30

  Offtopi, chiar acum găsesc pe TVR Semifinala Eurovision 2015, unde prestează Voltaj.
  Știa cineva? :) habar nu aveam

  0

 13. #31

  ok, si ala nu si-a luat de pe raft ce-i trebuia? practic, asa as fi facut. si nu avea ce sa ii faca politia, reteta era eliberata pe numele lui.

  0

 14. #32

  pai noi nu suntem oameni, ii doare in cur cu sistemul lor medical, suntem doar niste cifre, am auzit si medici care se plang de cacatul asta, ei in loc sa lucreze 5 ore la cabinet sa consulte oameni isi prind urechile 3 ore cu cardurile, contabilitatea, evidenta.

  0

 15. #33

  Nu putea sa meargă la altă farmacie?

  0

 16. #34

  Bine ca doar ai crapat de nervi si nu ai facut nimic altceva. Asa suntem noi, injuram in gand, ii mai spunem unui prieten ca ne-a enervat aglomeratia, minciunile lui Ponta, gropile s.a.m.d. si gata, s-a rezolvat totul…

  0

 17. #35

  nu prea cred in coincidente, ori mai tai din coada ursului ori lipseste ceva

  0

 18. Domnul Kafka ar fi invidios pe asemenea scenarii absurde care i-au ratat existenta.

  0

 19. #37

  Toate astea fiindca la noi nimeni nu raspunde pentru nimic. De sus de tot se intampla asta. Orlando nu raspunde pentru faptul ca in 5 zile toti detinatorii de case de marcat au schimbat softul la casa (80 lei), au achizitionat un caiet cu evidenta banilor din buzunar (25-30 lei) si au stat la coada la ghiseul ANAF sa declare ca si-au luat caiet.
  E evident ca a gresit medicul de familie, dar… se va intampla ceva?

  0

 20. #38

  ea, farmacista nu a gresit cu nimic. Ea trebuie sa vanda, nu conteaza ce nume scrie pe buletin si ca nu este acelasi cu cel din reteta.

  0

Citește și...

A trecut o lună de când m-a dat prima oară voievodul acestui blog la gazetă. Acum vreo două săptămâni am avut o discuție care începea cu „puii mei, pe tine te citesc doar bărbați, unde sunt toate doamnele?” Seniorul mi-a indicat atunci un procent estimativ de cititoare, pe care eu, bineînțeles, nu l-am […]

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]