Care e cea mai sigură cale să nu uiți

Desigur, cea mai sigură armă împotriva uitării este să notezi ce nu vrei să uiți. Mie mi se întâmplă foarte des ca noapte să îmi vină o idee bestială de articol și viața m-a învățat că e neapărat nevoie să ți iPadul lângă pat, să pot nota ideea, altfel sigur o uit.

Faza cea mai frustrantă este alta. Dacă apuc să notez o idee, indiferent cât de simplă sau complicată este, nu o mai uit. Nu e nevoie să o ții în Notes, pur și simplu îmi rămâne imprimată în minte fără greș.
În schimb, dacă nu o notez, pot să o repet în gând ca atunci când am învățat Luceafărul. În clipa în care îmi iau gândul de la ea, amin, nu îmi va mai reveni în minte niciodată.

Grea viața de creator de conținut original…

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

24 comentarii

 1. Am uitat ce am vrut sa scriu:))

  Thumb up 0
 2. ‘amin’ nu are sensul crezut de tine.

  Thumb up 0
 3. Ideea vine sau cel putin vine insotita de un mic plan. Imi vine greu sa cred ca daca seara iti vine o idee sa scrii un articol despre politica si te gandesti ca ar fi bine sa scrii despre Boc si Udrea vei uita dimineata. Daca este doar un gand fugitiv este posibil sa il uiti.

  Thumb up 0
 4. Pentru mine notatul intr-o agenda cu pixul/creionul e sfant, mult mai bun decat notatul pe tableta & friends. Agendei nu i se termina bateria, nu da rateuri SWYPE, nu ma tenteaza sa imi verific mailul sau sa vad ce a mai postat in ultimele 2 ore Arhi pe blog… 🙂

  Mazgalelile dintr-o agenda reala, din aceea format A7, de 50 de bani sunt infinit mai productive pentru mine decat drafturile salvate pe site sau local.

  Just my 0.02 $ opinion…

  Thumb up 0
  • Dorin Victor Vasile » da da, ca a 2a zi sa ma holbez aiurea la niste elucubratii…:))

   Thumb up 0
 5. Nu-i asa grea daca poti tine iPadul, greu le e celor care tin hartia si pixul :)…

  Thumb up 0
 6. Exista cercetari care dovedesc faptul ca scriind este mult mai probabil sa retii ce ai scris. Ca o comparatie intre ascultare, ascultare si redare verbala sau scriere

  Thumb up 0
 7. Cel mai simplu și mai rapid e să înregistrezi ideea respectivă pe tel.

  Thumb up 0
 8. Citez:
  „Ba, daca esti prost si nu ti minte ia-ti o agenda si noteaza! Uite, eu am doua!”

  Thumb up 0
 9. @Nicu – Prefer sa fiu catalogat ca prost, uituc, bezmetic sau in fel si chip, decat sa pierd timp si eventual bani, amintindu-mi ce ar trebui sa am de facut. Folosesc orice am la indemana de altfel: Telefon, tableta, laptop, foi, stickere orice pentru a nota o idee importanta sau ceea ce am de facut in ziua sau in zilele ce vor urma.

  Thumb up 0
  • era o vorba a unui profesor de-al meu 🙂 pe langa multe altele … gen: „Ba! va scot in mijlocul campului si va dau cu capul de toti peretii!” 🙂

   Thumb up 0
 10. Eu asociez idee respectiva cu un anumit obiect pe care o sa-l folosesc.
  idee – mouse
  Si cand vad mouse-ul imi aduc aminte.

  Thumb up 0
 11. Same here, eu imi tin smartphoneul aproape. Cu WP deschis :))

  Thumb up 0
 12. rezolvare: iti inchipui ca notezi ideea pe ipad :mrgreen:

  Thumb up 0
 13. #17

  Asa pateam eu in liceu cand imi faceam copiute. Nu aveam nevoie sa le mai scot, retineam tot ce scrisesem in ele.

  Thumb up 0
 14. #18

  Eu zic ca tot mai sigur e cu pixul si hartia, iar ideea sa fie notata cat mai scurt, ca daca te trezesti din somn cu o idee, poate ai neplacerea sa ai o memorie care sa nu te ajute in momentul in care tocmai ce ai deschis ochii.

  Thumb up 0
 15. Reportofonul , deci…

  Thumb up 0
 16. Man, asta nu e de la creator de conţinut. E de la vârstă 🙂

  Thumb up 0
 17. Da si eu am IPhone-ul langa mine, nu neaparat o idee pentru vreun articol ceva.

  Thumb up 0
 18. N-am Iphone, dar mi s-a intamplat sa-mi trec ideiile pe o bucata de hartie, la 3 dimineata. Ma gandesc ca stiti ce spunea sotia, adevarul : „tu nu esti normal”, adica nebun.
  Va las pe voi sa-mi spuneti diferenta intre un NEBUN si un PROST.

  Thumb up 0
 19. Mie daca-mi vine ideea ziua i-o zic unui prieten ca sa-mi aduca aminte cand ajung acasa dar daca se intampla noaptea am telefonul la indemana. Pacat ca nu prea se intampla noaptea.

  Thumb up 0
 20. Asta imi aduce aminte de perioada liceului si de copiute. Odata ce le faceam, numai aveam nevoie de ele, pentru ca retineam tot ce scriam acolo.

  Thumb up 0