Care este utilitatea topurilor făcute de diverși

Recent a avut loc una din șușanelele onlineului, unde se premiază păsărici între ele, vai tu, cât ai fost de bună, nu, nu, tu ai fost bună, da, ai dreptate, amândouă am fost așa de bune, suntem cele mai bune, hai să ne mai dăm un premiu.

Am râs puțin de topurile listele cu bloggeri valoroși, îi știți și voi, cei care strânși toți la un loc, nu adună într-un an traficul meu și al colegei bricoleuze pe timp de o săptămână. Dar, desigur, valori.

Dar de altceva vreau să vorbesc, eu oricum de mult timp nu mă mai consider blogger și refuz să fiu înghesuit în ciorba asta.
Unul din topurile care se emit anual la șușanea este un top al agențiilor din românia pe care am fost și eu curios să îl citesc. Și surpriză. La fel ca topurile listele de bloggeri valoroși, acea listă e plină de agenții de astea de câte 5 într-un apartament, plus o firmă de IT și una de contabilitate. Și femeia de serviciu.

Poate nu știți cum se fac agențiile astea la kilă.
Păsărica muncește câțiva ani la o agenție mare. După o perioadă, ceva o nemulțumește și simte că are experiența și puterea de a o lua pe picioarele proprii. Prin urmare, își face propria agenție, în dormitorul 2 al apartamentului, fură lista de clienți de la agenția de unde a plecat și gata businessul. Desigur, sunt câțiva clienți care pică mesa o perioadă și finanțează niște leasinguri și mese la restaurant, dar, în 99% din cazuri, domnișoarele respective pierd toți clienții, după o perioadă mai mare sau mai mică și se reîntorc cu coada între picioare sub umbrela agenției mari. E o piață grea, am fost învinsă.

Aaaanyway.
Revenind. Plin de agenții complet no name în topul lista respectivă. Pentru că, normal, toate acele păsărici brusc șefe de agenție erau dătătoare cu sapa în același anturaj și înainte de a fi pe cont propriu, așa că acum știau cum, cu cine și ce să facă ca să iasă bine în top listă.

Știți de ce am scris asta?
Pentru că una din cele mai puternice agenții din țară, agenția care lucrează pentru 80% din piața de etail și retail din românia, agenția care reprezintă cel mai mare magazin online din românia, nu este prezentă în acel top listă. Pentru că sunt ocupați, probabil să muncească și nu să se aplaude reciproc la șușanele Tu, dar ce bună ai fost, nu, nu, tu ai fost mai bună, hai, mai ia un portoroz, golden drum etc.

Cam asta e utilitatea topurilor listelor făcute de diverși. Se supun subiectivismului crunt al celor ce îl fac, subiectivism mai mult sau mai puțin biasat de diverse incentives.
Nu-i așa că vă uitați la TOPUL BLOGURILOR ROMÂNEȘTI, zelist, topul făcut de fapt prin parsarea linkurilor dintre situri și habar nu aveți cum e făcut și vă gândiți Da băi, iată, un top al valorii bloggerilor. Iar el e un top al mokangelii și șușanelei Mă bagi și pe mine în blogroll, hai, te rog, că te bag și eu pe tine.

Deci da.

19 comentarii

 1. #1

  Am auzit cuvantul munca si mi s-a daramat fericirea.

  0

 2. #2

  As fi preferat sa citesc despre un viol scris de Iulia decat ce ai scris tu. Dar cine dreq violeaza nemtoaice?

  0

 3. #6

  Este un fel de daca ti-o arăt pe a mea,mi-o arăți si tu pe a ta?

  0

 4. Tot după zelist a făcut Pro Tv un top, ieșeau niște unii cu imens succes.

  Tot după Zelist Blogatu e nr.1 , când el de fapt e..
  Citeam la Dulu pe fb ca a luat premiul pentru cel mai friendly user site, un site de nu ii găsești meniul în front page :)

  0

 5. #8

  Adică vrei să zici că zelist e bazat pe o labă în cerc virtuală?

  0

  • #9
   Arhi

   nu vreau sa zic, aia este

  • Este labă în cerc fie și numai prin faptul că dacă vrei să ieși de-acolo tre’ să-i zici cuiva „șefu’, îmi dai și mie drumu’ la pulă c-aș vrea să plec…”

   0

 6. #11

  Imi aduc aminte cu nostalgie de reuniunile bloggeristice, unde visurat lua toate premiile posibile si imposibile. Am spus-o atunci si o zic is acum: traficul nu e neaparat o masura a valorii.

  0

  • #12

   Vezi ca a revenit, s-a reapucat de scris pe blog.

   0

 7. #13

  S-au terminat povestirile?
  Abia asteptam sa aflu peste un om de afaceri de succes care traieste o frumoasa poveste de dragoste cu pechinezul nepoatei lui.

  0

 8. #14

  „După o perioadă, ceva o nemulțumește și simte că are experiența și puterea de a o lua pe picioarele proprii”. Gresit. Are puterea de a o lua INTRE picioarele proprii.
  Pana atunci, o lua cum am auzit intr-un talcioc, un tigan strigand la o tiganca: hai pha, nu vrei sa iti dau sus o m*ie?

  0

 9. #15

  La faza ca multi o iau pe cont propriu dupa o perioada nu e valabila doar in domeniul asta. Multi se simt puternici si in HR, IT sau vanzari si peste un an de maxim de cont propriu aplica la toate joburile posibile si imposibile, ca le-a ajuns cititul la os si mor de foame. E o boala tipic romaneasca: clientul x ma place sigur vine si lucreaza unde ma duc eu si clientul ala saracu e doar amabil.

  Ma amuza teribil faza cand o HRista devine Freelancer IT talent aquisition si incepe sa dea add-uri pe Linkedin sa aiba cu se lauda potentialilor clienti ce baza de date are si peste cateva luni se transforma pozitia ei in Junior HR la nu-stiu-ce firma.

  0

 10. #16

  @cetin: elegant…

  0

  • #17
   Arhi

   foarte. cand bati campii, bate la tine pe camp, nu aici.

 11. #18

  Treaba asta cu topurile e o aplicaţie a fanariotismului cocălărist strămoşesc la online. Cum să fie românaşu’ valoros altfel decât punându-se singur pe liste? :)

  0

 12. #19

  Munca e grea si nu este pentru toata lumea……decat pentru negri si tractoare.

  0

Citește și...

Persoanele care cauzează statului prejudicii prin nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata, respectiv încasarea și neplata în cel mult 30 de zile de la termenul scadent a unor impozite și contribuții vor fi pedepsite cu închisoare de la 1 la 6 ani, prevede un proiect de lege introdus acum în Parlament, ca senator, […]

Președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că nu s-a schimbat nimic după tragedia din Caracal, astfel că dacă Alexandra Măceșanu ar suna din nou la 112, situația s-ar repeta, la două luni de când nu a fost salvată. „Nu s-a schimbat nimic. Nu contează cât e tura, că e de […]