V-am povestit că odată am convins o antivaccinistă să își vaccineze fetița? Era o tipă faină pe care o cunoscusem online și cu care mă plimbam prin parc atunci când era Copilul 1 bebeluș. Născuse acasă, cu complicații care necesitaseră spitalizare ulterioară, și era în secta asta de home birth-babywearing-alăptare până la școală-antivaccinare care face ravagii acum printre tinerele corporatiste.

Eu eram…eu, dar cu creier de lăuză (cam atunci m-am și lăsat de scris, a fost cea mai bună idee – unele momente din viața unei femei nu trebuie neapărat documentate, ahem  „blogosfera de parenting”).

Mi-a scris după vreo 2 ani în care nu ținusem legătura, să îmi mulțumească.

 

În fine.

Vreți să știți care e singurul sfat de părințeală pe care l-am oferit vreodată? Pentru părinții la primul băiat: când îi puneți scutecul, îndreptați puța în jos, că dacă o lăsați în sus, o să vă mirați la nesfârșit (ca mine) de ce e copilul ud pe burtă.

Iar pe departe cel mai bun sfat pe care l-am primit înainte de a avea copii a venit de la Madi, soția unui prieten: când naști natural, să împingi ca atunci când trebuie să mergi la budă.

Voi? Ce sfaturi cu adevărat bune ați primit și vreți să afle și alții?