Care sunt regulile reale ale jocului de remy?

rummy online

Sunt un jucător de biliard mediu spre mediocru. În general, de-alungul timpului nu am jucat biliard decât cu femeile mele, pe care le las să câștige, ca să le mai pot aduce și data viitoare să jucăm. Practic, regulile le-am învățat singur, uitându-mă la alții la mese, iar cum să dau în bile am învățat uitându-mă la snooker pe eurosport în ultimii 12 ani.

Niciodată nu am fost curios să aflu care sunt adevăratele reguli de biliard, până când am găsit într-o zi, din întâmplare, un pliant cu adevăratele reguli. Well, gândiți-vă uimire pe mine când am aflat de freebal și de faptul că bila neagră o pot băga oriunde, nu doar în diagonală față de ultima bilă băgată.

Problema cu regulile astea este că la toate jocurile, fiecare comunitate are regulile ei speciale, impuse de cel mai tare în gură, la un moment dat, după care preluate mimetic de restul grupului și duse mai departe. De aia și whist dacă joci, regulile sunt diferite, în funcție de zonă. Nu mai zic de macao, că nu îmi venea să cred că pot fi reguli diferite la macao.

De când am insomnii, stau noaptea și mă joc remy pe telefon. Am găsit o aplicație românească, destul de populată și destul de bine făcută și iau bătaie pe acolo de câteva zile de la niște gagici nemiloase.

Ideea e că eu știam niște reguli, desigur învățate în grupul meu. Regulile alea ziceau ca 1 are valoare de 25, jockerul 50 și poate fi pus oriunde, dar nu înlocuit când e jos,te poți etala doar dacă faci suită plus formație și minim 45.

Mno, aici citesc alte reguli, cică est europene. 1 este 5 puncte dacă este în suită mică, 25 dacă e în suită mare, jokerul poate fi schimbat în formația etalată, poți să te etalezi dacă ai 2 suite și minim 45 și altele.

Înțeleg, nu e mare brânză, DAR CINE ARE DREPTATE?
CARE SUNT REGULILE REALE ALE JOCULUI DE REMY?

24 comentarii

 1. Eu am jucat mereu dupa cele scrise pe foaia cu care vine jocul.

  0

 2. Whoa, multă vreme a trecut…
  Amândouă. Prima regulă e când le numeri de punctaj după ce ai închis. A doua e când te etalezi, deși știu că era 5 pentru mică, 10 pentru mare, 25 pentru formație de 1 parcă, iar jokerul are valoarea piesei care o înlocuiește.
  Aia cu înlocuitul Jokerului când e jos e corectă, la fel cum se poate completa la suite sau formații.
  Se rupe coloana de jos cu o piesă care îți trebuie, închisul cu Joker dublează jocul, se poate folosi atu-ul că să închizi jocul, dacă atu e 1 se dublează jocul pentru toți ( iar aia bulanosi pot avea x4 dacă închid cu Joker ).
  Închisul pe tablă era o sumă fixă, nu mai știu cât.

  0

  • #3

   Parcă 1000 era inchisul pe tabla

   0

  • Nu cred, e mult prea mult, știu sigur că rar făceam 1000 ( nedublat ), și închisul pe tablă nu e chiar greu. Știu că apelam la el dacă aveam cărți excelente din deal și puteam să-i prind pe ceilalți cu toate pe tablă. Cred că era 350 închisul pe tablă. Și dacă erai prins cu piesele pe tablă parcă era -100.

   0

 3. #5

  Nu știu fratica. Eu am ramas la eigi of empaiars 2 pe calculator. Nu ma duce capul la mai mult

  0

 4. #6

  Nu mai tin minte de cand am jucat ultima data, tot ce stiu e ca sunt doua jocuri : etalat si pe tabla. Iar apropo de uimiri, la olimpiada am vazut si eu cum se tine scorul la ping pong (seturi scurte pana la 11,trebuie sa castigi 4 din 7, cate 2 servicii alternative) cu totul altfel jucam pe vremuri (seturi pana la 21, 2 din 3 si cate 5 servicii alternative)

  0

  • Eu am ramas uimit ca la volei se acorda punct la fiecare greseala si nu doar cand echipa care obtine punctul se afla la serviciu. Apoi am fost socat chiar cand am aflat ca regulile s-au schimbat de … 17 ani. WTF?!!

   0

  • macar nu au trecut 20 de ani :)

   vezi ca s-a schimbat notarea si la rugby

   0

  • #9

   alea sunt regulile vechi, schimbate prin 2000 cred pentru a spori spectacolul si a nu plictisi oamenii

   cat priveste remy/rummy/whatever, cate bordeie atatea obiceie. In Galati fiecare cartier are reguli diferite, de nu stii ce si cum.

   La etalate eu stiu asa: 1 e 25 iar jolly e 50(si cand il calculezi pe plus si pe minus). Ca sa te etalezi ai nevoie de 45 de pct. facute din suite SI terte. Numai ca in suita 1 are 5 puncte iar in terta are 25. Odata ce e coborat are 25 no matter what.
   Inchizi cu jolly ai puncte duble, inchizi cu rara ai puncte duble. Daca rara e 1 atunci urmatorul joc e dublu.

   Odata ce ai coborat jolly(suita sau terta) nu il mai poti folosi dar daca ai cartea care e inlocuita de jolly o poti folosi pe post de jolly ca sa cobori(nu sa si rupi) iar la calcul va avea punctaj normal.
   Daca ai jos terta cu jolly in ea, regula de sus se aplica doar daca ai cartile de culori lipsa( ex: jos ai terta de 3, cu 3galben, jolly si 3negru. Daca ai culorile lipsa, sa zicem 3 de rosu si albastru, atunci poti folosi unul din astia doi 3 ca sa cobori formatie, la sfarsit calculand doar 5 pct.)

   0

 5. sunt fix regulile stabilite de comun acord înainte de începutul jocului.

  0

 6. #12

  „le lași să câștige” :))))))))) ai febră azi? sau poate suferi de conflict de separare de realitate? Femeile câștigă întotdeauna.

  0

  • #13

   Asa e…ele se afla de partea primitoare castigatoare a baricadei…;)

   0

 7. #14

  Cred că astea: http://www.rummy-games.com/rules/rummikub.html.

  Și se numește Rummy, chit că toată lumea îi zice remy.

  0

 8. Joc inventat de un evreu român… Vezi regulile de Rummikub.
  https://www.pagat.com/rummy/rummikub.html

  0

 9. #16

  Noi aveam un prieten campion national la judo care stia regulile la toate jocurile. L-as intreba dilema ta, insa e prin Germania, a fugit de camatari. Se pare ca la aparate nu mergeau regulile lui.

  0

 10. #17

  Eu stiam asa 1 = 5 pct in suita mica, 10 pct in suita mare atunci cand te etalezi. Poti sa te etalezi cu 45 de pct, dar sa ai o suita. 1= 25 de pct, joker= 50 de pct. Jokerul altuia poti sa l inlocuiesti, dar obligatoriu sa faci formatie cu el, nu ai voie sa-l lipesti la tine. Poti sa tragi atu-ul ca ultima carte( numai sa nu fie joker) facand formatie cu el si inchizand jocul. Daca atu ul este 1 sau joker jocul se puncteaza dublu. Cine are atu ul la inceput trebuie sa anunte inainte sa traga prima carte si i se puncteaza cu 50 in plus. Cam atata din ce stiu eu

  0

 11. #18

  Nu-l mai găsesc pe Facebook pe omul cu care-am jucat rummy vreo 2 ani în fiecare zi, tot tătar de-al tău, specialist în toate regulile vieții, pe numele lui Hagi Memet. Dă-mi câteva zile să dau și niște telefoane și-ți zic.

  0

 12. #19

  Pentru ca un joc sa aiba reguli clare si acceptate de toata lumea, trebuie ca acel joc sa aiba o federatie. Federatia stabileste regulile valabile pentru jocul respectiv in competitiile organizate. Exista federatii nationale si federatii internationale. Rummy-ul(whist, canasta etc.), n-am auzit sa aiba vreo federatie asa ca fiecare joaca dupa ce reguli accepta prietenii/grupul in care joaca. Chiar si daca exista federatii pot exista diferente de reguli de joc, un bun exemplu este baschetul, unde sunt unele diferente de reguli intre FIBA si NBA(exemple: timpul de joc, distanta semicercului de 3 puncte, modul in care se poate juca mingea pe inel). Oricuma FIBA si NBA si-au propus ca pana in nu stiu ce an, sa-si unifice regulile.

  0

 13. #20

  stiu sigur ca la etalare trebuie sa ai suita. formatia nu e obligatorie
  de la 2 la 9 cate 5 pcte. 10 -13 10 pcte si 1 25 pcte
  joker 50.
  la mine la bloc e massivemultiplayer dar nu online. se joaca in parcare tarziu in noapte cu pet si seminte si neaparat un ciorchine de gura-casca. se pare ca vecinii mei nici somn nu are nici job.

  0

 14. #21

  Regulile asa cum le stiu eu:
  Despre 1: in suita mica are valoare de piesa mica (ex folosit in 1 2 3 ), in suita mare valoare de piesa mare (12 13 1), in triplet 25.
  Despre joker: 50 pct, se poate inlocui cu piesa al carei loc il tine DAR nu se poate folosi decat tura urmatoare si cand il folosesti are valoarea piesei inlocuite, nu 50.

  0

 15. #22

  Orice joc se joaca dupa regulile prestabilite intre jucatori. Exista n variante.
  Eu jucam cu 1: 5 puncte in suita mica, 10 puncte in suita mare, 25 puncte formatie, pentru etalat. la final toti unicii 25 puncte.
  Jolly-ul il puteai lua din formatie de 3, daca inlocuiai cu 2 bucati din formatie.

  Se poate juca si varianta pe tabla? Si cu rupt?

  0

 16. #23

  Sa facem o comisie …

  #numazic

  0

 17. #24

  Prietene …revino-ti cu 1000de puncte nedublat. Incurci jocurile

  0

Citește și...

Citeam spamul ăsta primit de dimineață, cu conferințe de alea de fericire. E ceva tedex, la promenada, mergeți, dacă vă interesează, eu am cunoscut acolo oameni foarte interesanți și diferiți de mine, cu care mi-am extins bula în moduri nebănuite. Despre Șora, ok, e clar, are 100+ de ani, a văzut totul, e […]

Pe Platon îl chema Aristocle. Puteți închide internetul pe ziua de azi. „Platon” este o poreclă derivată din cuvântul grec pentru „lat”. Unii spun că a fost poreclit așa de profesorul lui de lupte, pentru că era mare în piept. Aristocle însuși afirma că îl cheamă Platon pentru că o are lată. Fruntea […]

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]