Aici se dezvoltă o dilemă foarte interesantă.

Arhi, cu calculatoarele o sa aiba treaba si la scoala. asta e inevitabil, sper eu.
Insa un copil are nevoie si de o viata in afara calulatorului. Pentru ca e foarte usor impresionabil de anturaj, incit isi va petrece o gramada de timp pe calculator. Timp in care nu invata nimic.
Uite, ma dau pe mine exemplu. O saptamina de stat pe net e egal cam cu o ora de privit un documentar pe Nat Geo Wild.
Chatuitul pe mess, feisbuc nu aduce nimic folositor la o virsta mica. Jocurile pe calculator le consider limitatoare.
Ma uit la unii copii care la 10 ani pierd vremea pe net, joaca diverse jocuri si pur si simplu nu au si nu stiu ce altceva ar putea face. Ii duci in vizita la tara la bunici si ei se plictisesc de moarte. Nu stiu ce inseamna cataratul in copaci doar de placere, alergatul ca bezmeticul prin padure, identificat fiecare planta care ii iese in cale etc. Acasa la ai mei am citit pina si dictionarele de psihiatrie din biblioteca, am citit toate cartile de la biblioteca Asachi din Iasi pe diverse domenii, mergeam si la sala de lectura sa citesc SF-urile care nu le gaseam la imprumut ( asta mi s-a parut amuzant ). Am practicat diverse sporturi, excelind la unele, la altele fiind varza. E vorba de alegeri ! Trebuie sa ii impui unui copil mai multe lucruri, sa vada ca exista si altceva in afara de calculator. Sau mai bine zis, sa vada calculatorul ca o unealta pe care o foloseste la a indeplini anumite sarcini. Nu ca pe un loc unde sa stea si sa piarda vremea.
Noi am trait in alte vremuri, corect. Insa stiu ca si tu iti vei educa copilul cu mare grija in ceea ce priveste calculatorul.
Ma opresc aici. Sper sa ma fi facut inteles.

Tipul e de părere că un copil trebuie lăsat la calculator de la 14 ani, mai exact, lucru cu care nu sunt de acord deloc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.