Carles Puigdemont și Oriol Junqueras, cei doi criminali moderni

Preşedintele separatist al regiunii Carles Puigdemont şi vicepreşedintele Oriol Junqueras s-au felicitat, îmbrăţişat şi au dat mâna după vot

Senatul spaniol a votat ca Madridul sa preia controlul direct al Cataloniei.

Așa arată doi criminali contemporani, singurii vinovați de toată suferința oamenilor, suferință ce va urma cu siguranță. Întotdeauna ambițiile de putere ale acestui tip de criminali se bazează pe sângele fraierilor ce îi cred și le perpetuează în stradă gunoaiele. Pentru că oamenii uită ușor, foarte ușor.

In 1934, in 6 octombrie, presedintele guvernului autonom al Cataloniei, Lluis Companys, proclama un „stat catalan in cadrul unei republici federale a Spaniei”.

Raspunsul guvernului central nu s-a lasat asteptat: comandantul militar din Catalonia a proclamat starea de razboi. Confruntarile s-au soldat cu 46 pana la 80 de morti, potrivit diferitilor istorici.

Sper să putrezească în pușcărie și spaniolii să aibă bunul simț de a arde în față orice altă tentativă de acest gen

70 comentarii

 1. #1

  Dupa Anglia auto-impinsa afara din EU (partial si) din cauza romanilor, Catalonia se auto-exclude. Carles are nevasta moldoveanca din Vaslui. Trebuie sa recunoastem ca suntem tari :).

  0

  • #2

   Cand Tim ne vorbea de tuneluri dacice, extraterestii si alte minuni noi il luam la misto…

   0

  • #3

   Marcela Topor este o jurnalistă de origine română, soția lui Carles Puigdemont, actualul președinte al Generalitat de Catalunya. Este licențiată a Universității„Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specialitatea filologie engleză

   0

  • #4

   Tim ne vorbea despre extratereștri :D

   0

  • #5

   Senyora Marcela Topor de la Vaslui.

   0

  • RobertD@, relax man , eu vorbesc inotdeauna despre ce stiu si cunosc, niciodata nu am vorbit despre aberatiile cu daci, tuneluri, Isus si alte bazaconii. Daca e, oricum nu mai conteaza… Si da oamenii de pe planeta asta sunt decat ramasite ale colonistilor din aria asta de galaxie. Asta e… ce pot sa zic momentan… oamenii sunt de fapt o parte a hominzilor din universul asta infinit creat in laboratorul unnor fiinte ce lesne se pot identifica cu Zeitati ori Dumnezei.. in fine, cunosc mai multe dar ma abtin. Conteaza si contextul in care se expun unel informatii sesibile: atat pentru mine cat si statul care inca ma adaposteste…
   amr 21.

   0

  • #7

   Daca eram tari, nu se duceau 2,5 sa munceasca ca sclavii, si-n schimb noi eram aristocratii planetei… nu suntem tari.

   0

 2. #8

  Atata timp cat pulimea care formeaza majoritar ceea ce se cheama generic popor, are mintea si memoria scurte, treburi d-astea se vor tot petrece.
  Nu degeaba adjectivul narod e foarte asemanator cu substantivul slavic norod (popor).

  0

 3. #9

  Catalonia nu e Spania.

  0

 4. Brăila nu e Galați!

  0

  • #26

   Eh nu… Braila e un cartier marginas al Galatiului… un fel de Ferentari asa.

   0

 5. #27

  De fapt morala acolo este ca trebuie sa vezi mai intai interesul marilor puteri inainte iei decizii. Kosovo a fost recunoscut instant ca stat desi s-a declat unilateral independent.

  0

  • #28
   Arhi

   pentru ca s-a dorit dezmembrarea singurei puteri din zona. acum inteleg ca sunt tristi ca sirbii accepta cadouri de la rusi. cum, dupa ce v-am bombardat si v-am ucis copiii, nu ne vreti? e incredibil

  • Pt ca nu exista alta finalizare la un razboi. Albanezii nu sunt catalani. Albanezii taie gaturi catalanii sunt gay

   0

  • #30

   Albania Mare cica, daca ai adus vorba. Lombardia, Corsica, Scotia si Transilvanis in curand. Nu stiu daca e bine, doar ca e aproape sigur.

   0

 6. #31

  N-or vrea si astia din Vaslui, Teleorman independenta? Eu le-as da-o in secunda doi.

  0

 7. #33

  Ăia pot să declare ce vor ei, câtă vreme tot la cheremul Madridului vor sta. Desprinderea de Spania înseamnă ieșirea din UE, din Schengen, din zona euro. Înseamnă înființarea de granițe, de servicii publice acum inexistente (armată proprie, vamă, ministere etc.), pensii plătite din bani proprii, investiții din bani proprii etc. Găina cu ouă de aur o da ea 20% din PIB-ul Spaniei, dar nu își permite factura de exit. De aceea Tusk era liniștit azi când a declarat că singurul partener de dialog e Spania. Nu cred că Capitoliul își va trimite trupele să reinstituie ordinea în Districte. De la vorbă până la faptă e cale lungă, iar ăștia doi își pot pierde rapid sprijinul politic al catalonezilor. Uită-te la britanici cât o lălăie cu Brexitul.

  0

 8. #34

  Montjuïc e gol. Atat.

  0

 9. Traim vremuri interesante. Din pacate.

  0

  • #36

   Chiar interesante, pentru că uite, așa șchioapă cum e, conflictele din UE până una-alta nu mai duc la război, cum de atâtea ori s-a întâmplat în trecut. La fărâmițarea Iugoslaviei, de pildă, ce tărăboi a ieșit. Transnistria, Crimeea – exemple urâte. Ei, acum, cu zgubiliticii de spanioli-catalani, lucrurile se vor rezolva mai pașnic.

   0

  • #37

   Nu mai duc la războaie, pentru că în prezent – şi sunt convins că ştiţi asta – eşicherul economico-socio-politic nu mai este ca cel de acum 80 de ani (WWII), respectiv de acum cca. 20 (YU) sau 3-5 ani (restul).
   Înainte nu existau pârghii în afara armelor. Acum s-a schimbat optica, strategia, totul şi per total mijloacele de impunere sau control – îi ziceţi cum vreţi.

   Nu te supui majorităţii? Ok, hârşti gazul! Mai vrei? Te mai agiţi ca coiful în căldare? Hârşti curentul! Mai măcăni? Hârşti păpica!
   Apoi descurcă-te cum poţi. Vrei independenţă? ia încearcă. UE vegehează. Nu ai nimic, absolut nici o infrastructură să îţi asiguri funcţionalitatea statală minimală? Descurcă-te! Plăteşte facturi imense şi consumă-ţi toate resursele pentru a îndeplini un minim. Asigurări sociale? Sănătatea populaţiei? Himere pe care din păcate cei mulţi şi manipulaţi nu au cum să le vadă, să le inţeleagă sau să le anvizajeze, cât de cât.
   Istoria este repetitivă până la exasperare. Greşelile sunt aceleaşi de mii de ani. Rezultatele sunt pozitive doar pentru unii. Pentru cei mulţi însă nu sunt decât facturi din ce în ce mai mari şi mai greu de suportat. Pe care nu le vor plăti în veci cei cu adevărat vinovaţi. Tot plebea va trage, în numele valorilor fictive la care aderă prin scâlcierea adevărului.
   Făcând o paranteză, eu ca UE, i-aş lăsa să înceapă procesuul de „independenţiere”. Vreo 2-3, maximum 5 ani. După care aş face un sondaj de opinie şi chiar mai mul un „plebiscit”. După ce dai/ cazi cu gura în kkt altfel vei aprecia realitatea şi probabil – cu siguranţă aş zice – altfel vei putea aprecia noua stare de fapt a lucrurilor altădată considerate as naturally granted.
   Niciodată nicăieri în lume lucrurile natural logice şi natural creatoare de plus-valoare, civilizaţia însăşi, nu au fost absorbite sine-die. Ci impuse. Rezultatele s-au putut vedea de abia după ce timpul integrării măsurilor a trecut, iar soluţiiole au devenit palpabile, reale, au produs rezultate pentru fiecare – sau marea majoritate a populaţiei. Şi aici la fel.
   Cât despre ideea exacerbării autonomiei şi independenţei diferitelor „spaţii determinate pe criterii socio-geografice” nu este cu nimic nouă. Divide et impera a fost şi este încă extrem de bine indoctrinată la un nivel macro. Şi de asemeena, încă folosită pe larg. Pe scară planetară. E plină istoria şi aşa de zbuciumată a planetei de asemena exemple.
   Deficienţa vine de la folosirea conceptului de unitate pe scări diferite de aplicabilitate. Ceea ce se întâmplă acum în EU. Din păcate.

   0

 10. #38

  Cetin, câți retardati care ți-au spus că e dreptul lor, e normal, sunt patrioți, sunt deștepți au apărut până acum? Chiar mă roade curiozitatea.
  Să le dea bre autonomie și în 10 ani cel mult vor vrea singuri înapoi. Oricum, au avut sprijin din străinătate la fel ca și IRA (Irish Republican Army) că de capul lor nu o luau razna așa deodată.
  Mie mi se face rău când știu că nici România departe. Diferența dintre noi și spanioli e că ăia au autorități care să facă față la asemenea amenințări iar pe noi ne rod șobolanii în spitale.

  0

  • #39

   eu as vrea sa se constituie republica autonoma valahia, facuta din bucuresti si ilfov. aici e puterea si mama la bani.
   bine, si gorjul sa mai fie. si ialomita.

   0

  • #40

   Eddy, Gorj? Tu știi unde e aia?

   0

  • #41

   @ eddy
   Atunci așa să fie.
   Nască-se republica valahia !

   0

  • #42

   Da Buzaul ce are de nu-l vreti?

   0

  • #43

   Astia din Andorra au limba oficiala catalana dar le-au transmis clar ca daca se desprind de Spania sa nu vina la ei sa-i salveze economic.

   0

  • #44

   Valahia morgulis?

   0

  • Sau s-ar putea, la fel ca si Slovenia sau Croatia, sa fie sobolanii destepti care parasesc barca ce se scufunda. Statisticile spaniole nu arata bine in ultimii 8 ani. Nici cele catalane nu-s ok, cu 52 miliarde datorie, insa parca as paria mai degraba pe potentialul barcelonez decit pe cel madrilen

   0

 11. #46

  Puidemort și Juncheraș – Când ai așa nume, sigur istoria te va ține minte.

  0

 12. Un fel de Dragnea si Tariceanu, iar sustinatorii independentei seamana izbitor cu votantii psd. Au impresia ca cineva le vrea raul si ii fura, forte straine, dar ei nu inteleg ca acel tot ii face mai bogati. Urmeaza scaderea drastica a cataloniei. Dar eu le-as da independenta, si le-as da un sut in cur sa vad cat de bogati sunt ei, si cum toti cetatenii o sa devina miliardari in euro. De fapt in catalunieni sau ce o sa aibe ei, ca sigur o sa zboare din UE…

  0

  • #49

   Exact. Asta e, de fapt, sperietoarea care i-a tinut pe multi cuminti pana acum (in cazul asta, se pare, n-a mai mers, propaganda nationalista a fost mai tare). Dar va fi trist pentru ei un asemenea scenariu: granita + singurul vecin Spania + intrat in UE cu pasaport + taxe vamale. The end. Ramane de vazut daca UE chiar are cojones pt asa ceva. Pana acum nu prea a parut.

   0

 13. In fine, sunt de acord cu ce a zis Arhi, aproape de 100 %, problema e ca se va intampla in catalunia sa slujeasca drept exemplu si pentru hungurime in general. Zic ca unul total dezintersat de problema asta transilvana ca de oricum, nu mai imi pasa.
  #freeTeleorman :)) Teleorman=Romania :D .

  0

  • Daca o sa fie recunoscuta de tarile din europa, o sa devina un model….

   0

  • @Lau, nu stiu daca esti hungur dar in 1934 Catalunia si-a declarat independenta pentru prima oara, a si fost un razboi soldat cu 80 de morti, cam asa, sunt de accord cu tine e deja un model. Romanii in privinta hungurilor sunt intransigenti si neinduplecatori si pe buna dreptate. Nu se poate ca in inima tarii sa ai stat independent nu atata timp cat esti stat cu armata functionala si cu glont pe teava :)) plus constituite care interzice asa ceva.

   0

  • Da-l ma-n plm de razboi! 80 morti? Pai la noi mor 3000 pe an in accidente rutiere. Cam cit 40 raszboaie de-alea cataloneze!

   0

 14. #54

  Vorba cuiva pe FB, ‘Puigdemont, seamana a Puie Monta’.

  0

 15. Incep sa apara consecintele baltirii proiectului de uniune europeana….E o zi trista si care sper sa nu aibe consecinte foarte rele pt europa si pentru noi….dar parca din ce in ce mai mult incep sa apara vremuri „interesante”….Sper sa nu se ajunga la violente, desi este urmatorul pas „logic” in desfasurarea evenimentelor…

  0

  • #56
   Arhi

   eu sper sa se ajunga. pentru a inchide discutia pentru totdeauna si a da un exemplu si celorlalti

  • #57

   din contra, asta e efectul produs de retarzii descrisi in articol. mereu vor aparea pacalici care sa promita ca e mai bine sa faci parte dintr-un stat micutz (si usor de cotropit).

   0

  • Daca se ajunge la violente, prostii vor intelege ca asta e calea si o sa ne trezim prin Europa cu mici focare eliberatoare. Oricum toti sustin Spania, SUA au declarat raspicat asta. Iar cand astia mari zic nu, cam o sa se intoarca asta impotriva lor.

   0

  • #59

   @Cetin Violenta atrage violenta, nu educa pe nimeni nimic. Suna a cacat de cliseu dar pe scurt asa functionam.

   0

 16. Uimitor cat de usor pot fi oamenii manipulati, indiferent ca e vorba de ro sau de spanioli…Pacat, pt ca tot ei o sa sufere…

  0

 17. Deci….Costel va avea nevoie de pasaport ca sa mearga la cules capsuni in Catalunia ?

  0

  • #62

   Nu, pentru ca Costel nu mai are de ce sa mearga in Catalunia pentru ca n-o sa mai aiba saracii aia bani sa plateasca capsunari straini.

   Daca le e pofta de capsuni or sa le culeaga singuri. Costel insa poate sa mearga in continuare in orice tara din UE pentru a culege chestii locale, fructe, legume, ajutor social etc.

   Presupunand ca i-ar lasa spaniolii de capul lor (dar nu exista acest risc, nu-i vor lasa) ar deveni catalanii in maximum 12 luni niste extracomunitari rupti in cur care ar suge-o pentru maruntis.

   0

 18. #63

  Tembelii aia sunt un fel de nigel farage ai spaniei. Nu puteau obtine independenta si stiu si ei asta asa ca au facut cea mai tampita chestie posibila. Au dat declaratia, care e nula, doar ca sa ramana ei si orgoliul lor de cacat cu impresia ca au eliberat catalonia de sub jugul spaniol. Si dupa asta vor merge sa savureze mizeria si sa se bata reciproc pe spate de cat de buni sunt ei si in jur totul o sa o ia razna eventual cu ceva victime. Toate astea pt orgoliul unor tembeli si cel mai probabil pt banutii livrati.

  0

 19. #64

  Kossovo. Dublu standard. …Cred ca Putin da de baut la Kremlin.

  0

 20. #65

  io când zic că rumunski sunt de fapt ruși rebrănduiți în daci mă-njură lumea

  0

 21. #66

  Dupa prima luna de „independenta”:
  – FC Barcelona out din primera division, Messi se transfera la Real Madrid;
  – nota de plata de la Madrid pentru Republica Catalunya: curentul electric costa atat, apa costa atat, gazul costa atat, benzina costa atat, taxe vamale pentru a intra/tranzita Spania – atat!;
  ………

  0

 22. #67

  Pentru hispanofili:

  https://politica.elpais.com/politica/2017/10/27/actualidad/1509130550_138829.html

  Pe Junqueras îl acuză de cinism bizantin:)) Cunoaștem, cunoaștem

  0

 23. #68

  Las ca acum ca a venit kiril ….impreuna cu daniel o sa obisnuiasca Romania cu ortodoxia….putin cate putin

  0

 24. #69

  Deja in Sfantu Gheorghe ungurele au inceput sa construiasca gardul ce ne vor separa de Romania, nu vrem refugiate din Romania care sa ne manance noua kurtos kalacs si banditi PSD care sa fure de la popor, noi este ungure, vrem jefuire doar de la stapanii nostri ungure, nu vrem tzarani de la PSD sau masoni iluminati de la ALDE, deja e votat, toti este de acord sa scapam de saracia asta de Romania, sigur trebuie hotarat daca construit autostrada suspendata peste imigrantii romani, sau folosim tunelurile stramosilor nostri dacii care au venit din Hungaria acum 3000 de ani, mai puneti mana si plantati ceva padure ca am terminat-o pe prima, si ne va trebui multa lemn pentru autostrada, sa ne vizitati la noi, viszontlátásra

  0

 25. #70

  Nu mai intra in puscarie, a ajuns la Bruxelles. O fugit cu un elicopter?

  0

Citește și...

Articol scris de Major Tom, care s-a mutat odată pe Jupiter, pentru că i-a plăcut mai mult gravitația de acolo. Tigăile jos, fetelor. Știm că nu sunteți ITste și că aveți o minte genială. Ideea din spatele titlului este alta. N-am cum explica bărbaților computația cuantică fără a explica fizica cuantică. Cum să […]

M-am gândit de multe ori că prin poveștile mele s-ar putea să aduc serioase deservicii bărbaților fiindcă din toate rezultă cum că bărbații ar avea doar 3 nevoi de bază: somnul, mâncarea și sexul. Nu prea am cum să ascund asta pentru că așa e. 24 de ore din 24, bărbații își consumă […]