Acum cateva zile am lansat pe blog o discutie referitoare la casele  de lemn. Au fost discutii din cele mai diverse, de la preturi la avantajele si dezavantajele diferitelor materiale de constructii. Mi-a placut ca reprezentantii EcoKit au avut raspunsuri consistente si au lamurit cam tot ce era de lamurit.

Ce as vrea eu sa subliniez, si am zis si atunci in comentarii, este ca cel mai bine iti faci casa cu un singur etaj. Cu scarile este greu… urci si cobori rufele, sa nu mai vorbim cand imbatranesti si nu o sa iti mai arda sa urci tot timpul un etaj.

Un alt lucru, ca ati tot adus vorba de preturi, casele de lemn de calitate nu sunt mai ieftine decat restul. Adica nu sunt ieftine daca le faci ca lumea, cu unii care se pricep, cu materiale de calitate, cu lemn prelucrat si tratat cum trebuie. Casele de lemn au alte avantaje. Faci economie cu ele pe termen lung (te costa mai putin utilitatile), le construiesti mai repede, ba se pare ca rezista mai bine la cutremure caci lemnul e un material mai flexibil. Eu cred ca asta e viitorul, cred ca or sa vina astia de construiesc deja prin vest si or sa ne arate cum se face treaba pe acolo.

Pe cei de la EcoKit ii puteti urmari in continuare si pe blogul lor propriu, unde vor povesti in continuare din cand in cand despre ce fac si cum fac ei.

Si acum castigatorul, ca va ziceam si de un concurs. Ati pomenit in comentariile voastre de doua case, asta si asta. Mie imi plac amandoua… un singur etaj, 3 camere, e cam tot ce ai vrea de la o casa. Pentru ca trebuie sa aleg un castigator, premiul constand in lampa solara multifunctionala va merge la iais. Iais, contacteaza-ma pentru a iti putea inmana premiul, sa il folosesti cu placere.

Celalalt concurs, la care puteti castiga un proiect de casa personalizat de arhitectii EcoKit, inca mai continua si va puteti inscrie in el prin formularul de mai jos: