Castigatorul concursului EcoKit despre casele de lemn de calitate

Acum cateva zile am lansat pe blog o discutie referitoare la casele  de lemn. Au fost discutii din cele mai diverse, de la preturi la avantajele si dezavantajele diferitelor materiale de constructii. Mi-a placut ca reprezentantii EcoKit au avut raspunsuri consistente si au lamurit cam tot ce era de lamurit.

Ce as vrea eu sa subliniez, si am zis si atunci in comentarii, este ca cel mai bine iti faci casa cu un singur etaj. Cu scarile este greu… urci si cobori rufele, sa nu mai vorbim cand imbatranesti si nu o sa iti mai arda sa urci tot timpul un etaj.

Un alt lucru, ca ati tot adus vorba de preturi, casele de lemn de calitate nu sunt mai ieftine decat restul. Adica nu sunt ieftine daca le faci ca lumea, cu unii care se pricep, cu materiale de calitate, cu lemn prelucrat si tratat cum trebuie. Casele de lemn au alte avantaje. Faci economie cu ele pe termen lung (te costa mai putin utilitatile), le construiesti mai repede, ba se pare ca rezista mai bine la cutremure caci lemnul e un material mai flexibil. Eu cred ca asta e viitorul, cred ca or sa vina astia de construiesc deja prin vest si or sa ne arate cum se face treaba pe acolo.

Pe cei de la EcoKit ii puteti urmari in continuare si pe blogul lor propriu, unde vor povesti in continuare din cand in cand despre ce fac si cum fac ei.

Si acum castigatorul, ca va ziceam si de un concurs. Ati pomenit in comentariile voastre de doua case, asta si asta. Mie imi plac amandoua… un singur etaj, 3 camere, e cam tot ce ai vrea de la o casa. Pentru ca trebuie sa aleg un castigator, premiul constand in lampa solara multifunctionala va merge la iais. Iais, contacteaza-ma pentru a iti putea inmana premiul, sa il folosesti cu placere.

Celalalt concurs, la care puteti castiga un proiect de casa personalizat de arhitectii EcoKit, inca mai continua si va puteti inscrie in el prin formularul de mai jos:

20 comentarii

 1. Nu stiam de concursurile astea…. Mai era un concurs cu Bitdefender. Ala cum s-a terminat?

  0

 2. nu e funny cum acum ceva vreme toti romanii besteleau la americani ? „americanii aia cu casele lor din lemn si din carton, uite cum ii ia tornada pe sus… casa mea (stil buncar) din caramida si ciment rezista pe putin 600 de ani”…. Incet incet ajungem si noi in lumea civilizata :)

  0

  • #5

   Americanii stau incase de lemn si prefabricate pentru ca o casa de caramida e mult mai scumpa acolo.
   Lasand la o parte cartierele rezidentiale facute la kil, daca ajungi vreodata prin nord-est ai sa observi ca in cartierele celor cu bani, toate casele sunt „buncare” de beton si caramida.
   Cartierele cu gardulete albe pe care le vezi tu prin „Neveste disperate” sunt construite din prefabricate pentru ca migratia fortei de munca e mare in America, iar populatia unui oras poate creste sau scadea in 10-15 ani cu mai mult de 20 la suta. Terenul pe care e acum un cartier de case maine e un mall si ppimaine cladire de birouri. In situatia asta e ilogic sa construiesti din beton armat ca sa ai ce lua peste 10 ani la pickhammer si sa te coste descarcarea de santier infinit.
   „Casele americane” sunt mai bune pentru ei din alte puncte de vedere, nu al rezistentei-intretinerii. Si n-are nici o treaba considerarea casei ca bun perisabil cu „civilizatia”. Asta doar indoctrinare.
   Pe aceeasi tema, sarmaua e mai buna si mai sanatoasa decat Big Mac-ul, chiar daca mai putin trendy.

   0

 3. #6

  Casele de lemn inseamna intretinere mai scumpa. Daca pretul lor e identic cu cele din caramida atunci cumpara de caramida.
  Intretinere:
  Lemn care se contracta si dilata de la temperatura, drywall care crapa la imbinari de la miscarea lemnului, o eventuala inundatie inseamna un dezastru din cauza mucegaiului, soareci care daca ajung in pereti pot roade cablurile de curent sau tevile PEX, zgomot care se propaga mai bine, podele care devin denivelate, eventualul acoperis de sindrila bituminoasa care trebuie schimbat la x ani si lista poate continua.
  Lista e deschisa.

  0

  • #7

   @mihai007 : locuiesc intr-o casa de lemn , construita in 1959, in urma cu 15 ani ani i s-a mai adaugat o camera si s-a renovat …arata impecabil, si ext .si int. , as putea sa zic ca uneori , soar uneori atunci cand fiica-mea e mai energica si sare dusumeaua tremura putin, dedesubt avand subsolul, deasupra locuieste altcineva si nu il aud nici mergand prin casa….De jur imprejurul locuintei mele , si zonei in care locuiesc 90% casele-s din lemn, deci daca era un dezavantaj nu le construiau….Eu unul sunt Pro.

   0

  • ma cam indoiesc ca soareci rod cablurile de curent, pentru ca sunt invelite in metal, nu plastic ca la caramida. asta daca ai cat de cat ceva in capatana cand le faci.
   (fan caramida cu casa de caramida, dar consider necesar sa mai corectez una alta si pentru lemn. nu e dracul chiar asa de negru).

   0

  • #9

   de ce devine podeaua denivelata?…nu de alta…dar podeaua e tot placa de beton ;) apoi…acoperisul de tabla…ce are?!…de ce musai de sindrila bituminoasa?!…apoi….inundatia..plm…o lasi sa se usuce si aia e…peretii sunt din rigips…adica tot un fel de beton…apoi…soarecii pot ajunge in pereti si la aia de beton…soarecele in cel mai rau caz merge prin stratul de vata minerala care exista si la aia de beton

   cred ca multa lume a ramas cu sechele din povestea celor 3 purcelusi…daca e de lemn…nu inseamna ca e cabana…e doar structura de rzistenta de lemn.. ;)

   0

  • Salut mihai007! Da, ai dreptate, acest lucru se intampla in cazul caselor de lemn realizate de neprofesionisti dar total neadevarat in cazul caselor facute de Ecokit. Marturie stau casele de lemn realizate de noi cu ani buni in urma si in care nici una din problemele invocate nu este prezenta. Lemnul este inchis intr-un panou aproape ermetic, iar fluctuatiile de temperatura (tinanad cont ca lemnul este uscat si tratat) nu au nicio influenta asupra stabilitatii lui. A nu se confunda casele pe structura de lemn in care montantii sunt amplasati verticali cu casele din barna la care apare fenomenul tasarii. Toate casele Ecokit beneficiaza de calcule structurale si de rezistenta, niciun element de lemn nu este pus la voia intamplarii astfel incat fenomenele despre care vorbesti sunt imposibile. Cat despre tencuiala folosita, utilizam doar produse de calitate elastice, care in niciun caz nu crapa si nu se deterioreaza dupa cativa ani. Putem continua discutia la comercial@case-de-lemn.com . Numai bine si sarbatori fericite! Echipa EcoKit

   0

  • #11

   @ Ecokit

   Mai, eu inteleg ca incercati sa va vindeti marfa, dar frumos si cinstit, ca sa nu va dati cu firma in cap este sa spuneti adevarul nu s va aruncati in afirmatii bombastice care nu se sustin.

   Din cata rezistenta materialelor am invatat eu la scoala de ingineri lemnul este un material supus curgerii lente sub incarcare. Asta inseamna ca in timp isi modifica proprietaile, cea mai observabila fiind forma. Cu alte cuvinte se indoaie stand degeaba. Si destul de repede. Asta evident inseamna crapaturi la nivelul finisajului, ferestre care nu se mai deschid sau se deschid greu, etc.

   E adavarat ca si betonul face asta, doar ca MULT mai incet ( de vreo mie de ori?). Betonul armat bine, aproape deloc.

   A spune ca Ecokit foloseste un sistem care face deformare imposibila este cel mult o gluma. Si nu una foarte buna,pentru ca se bazeaza pe nestiinta clientilor.

   Casele de lemn sunt, sau ar trebui sa fie o solutie mult mai ieftina, cu timp de executie mult redus. Altfel , la preturi comparabile e o gluma sa spui ca o casa de lemn e mai eficienta sau mai buna din vreun punct de vedere.
   E un bun perisabil prin comparatie.

   0

  • Salut! Motivele principale pentru care sustinem că o casă de lemn de calitate este de preferat unei case de beton sunt legate de costurile mai reduse ale utilităților, de rapiditatea execuției precum și de rezistența acestora mai mare la cutremure.
   Afirmatia ca “lemnul este un material supus curgerii lente sub incarcare” este adevarata, la nivel teoretic si absolut. Insa trebuie tinut cont de toate elementele care influenteaza caracteristicile absolute ale lemnului. Umiditatea la momentul punerii in opera, prelucrarile la care a fost supus, tratamentele care i-au fost aplicate, zona din trunchi din care provine, esenta lemnului, numarul si tipul defectelor (acestea determinand clasa de calitate), tehnologia de constructie in care este folosit lemnul, etc, sunt elemente care influenteaza determinant comportarea lemnului in timp.
   Un element important pe care tinem sa-l precizam este ca noi construim case pe structura de lemn, sistemul framming, si nu case din grinzi chertate. In sistemul framming, elementele de rezistenta ale peretilor sunt asezate in plan vertical, ori rezistenta la compresiune a lemnului este cea mai mare in lungul axei sale, deci pe verticala (in cazul montantilor).

   0

 4. #13

  Flytudor ai scris ca respectiva casa a fost renovata in urma cu 15 ani. Cum arata daca nu era renovata?
  P.S. Renovarea inseamna intretinere nu crezi?

  0

  • #14

   User, in america de nord se folosesc cablurile in plastic pentru case iar cele in metal doar pentru uz comercial.

   0

  • #15

   Attila podeaua devine denivleata pentur ca lemnul de la umezeala, uscare se deformeaza.

   0

 5. #16

  Podeaua nu e placa de beton ci placaj de 3/4″ sau pentru casele mai vechi scinduri de 4″ prinse cu cuie de joist (2*8″). Marimile sint in inchi si nu le stiu in cm. Asta e standardul nord american.

  0

  • #17

   mihai….la casele de lemn se poate pune incalzire in pardoseala (eu asa am) si aia se trage intr-o placa de beton (chiar daca suportul initial este de „placaj”)

   0

 6. #18

  Pentru Ecokit. Nu stiu citi ani de constructie de case de lemn aveti la activ dar ce stiu este ca locuiesc intr-o casa din lemn construita in 1959 in america de nord si am ochi si vad care sint problemele.
  Nu stiu daca in romania constructiile de lemn sint reglementate atit de strict ca in america de nord (faimoasele construction code) pentru ca cu toate aceste coduri si inspectii problemele in timp sint inevitabile.

  0

  • Mihai, la EcoKit construim case de lemn din 2007 pentru piata din Franta. Ne pare rau ca ai probleme intr-o constructie de lemn, insa e foarte probabil ca la vremea respectiva tehnicile de construcție și materialele folosite sa fi fost altele fata de cele folosite de noi in prezent, e totusi o distanta de 50 de ani. Noi respectam normele UE in vigoare precum si unele din cele mai moderne tehnologii de pregatire a lemnului (uscare, rindeluire-triere si tratare) tocmai pentru a-i asigura o durabilitate maxima. Poti citi mai multe detalii pe blogul nostru, de exemplu aici: http://case-de-lemn.com/blog-post/cum-ajunge-lemnul-un-material-de-constructie-rezistent/

   0

 7. #20

  Casa mea e de lemn. Toată. Din 1978.
  Nu mi-aș face casă din betoane nici să mă bați.
  Noi am modificat de vreo 2 ori pereții interiori pentru o re-modelare a camerelor.

  0

Citește și...

Comenta cineva la un moment dat că o femeie în jeanși și tricou are sex appeal cât o mătură. Femeia, continua omul meu, e femeie doar când poartă toculeț și rochițe. Ha! Maddame în pantofiori și fustiț cățărându-se pe elicopter. S-ar bucura inginerii de proiect, săracii, că singura cucoană pe care o văd e […]