Castigatorul Netstartup a furat

Cel putin asta spune un anume domn Mateescu, intr-un articol de mare angajament pe blogul dansului. Ia sa analizam:

Adevarul este scurt. Ideea rezervarilor in timp real imi apartine si pe baza ei mi-am realizat planul de afaceri si lucrarea de diploma cand eram student si coleg cu Lavinius. Lucrand in turism am observat golul imens care exista in turism la acea vreme. Un an de zile am batut apa in piua pe aplicarea acestei idei. Bineinteles era nevoie de implicare si fonduri pe care alaturi de asociatul meu la acea vreme nu le-am avut.

Remarcati ca parca vorbeste de descoperirea quarkului si a hyperspatiului, nu de o afurista de rezervare online. Plan de afaceri, lucrare de diploma, alea, adica chestii importante, care au clatinat din temelii internetul romanesc.

Dupa 1 an de zile si ceva observ ca pe baza ideeii mele se castiga finantari de 15 000 euro si premii. Perfect de acord, painea este a celor care o pun in practica.

Dragule, ia explica tu multimii in delir, de ce nu ai zis nimic pe minunatu-ti blog personal cand a aparut proiectul? Ca e de ceva vreme online. Nu am citit un randulet legat de acest asa zis furt intelectual. In schimb, in clipa in care incepe sa colecteze premii, pentru ca e o idee buna (exceptand acel domeniu .com), atunci apar si hienele, batandu-se cu caramizile in pieptul de arama, cu ca de fapt EI SUNT, si nu altii…
Ce doza de nerusinare iti trebuie pentru asta?

8 comentarii

 1. Invidia este la putere …
  Idee .. neidee … a avut 1 an de zile sa puna in practica acel plan … a reusit altul .. pentru ca a avut tupeu .. :P

  0

 2. Il judeci prea dur. Nu ai avut niciodata o idee pe care a fost pusa in aplicare de altul sau altii ? Sunt cazuri de genul destul de des…

  0

 3. J Mihai, de exemplu cand a aparut mobilul la noi, connex mai exact, ma gandeam ca ar fi misto sa se poata face geolocatie pe el. sau sa transmita imagini video. si dupa aia, mirare, astia chiar le-au facut. sa insemne ca mi-au furat ideea?

  0

 4. Imi cer scuze dar nu ma pot abtine sa spun ca de fapt eu sunt inventatorul mersului pe jos si toti cei carora nu le-au crescut aripi trebuie sa faca o mica dona?ie AICI :)

  0

 5. Arhi, pana nu zgarii ceva care sa semene a post pe blog, n-ai cum spune ca ti-au furat ideea.
  Dupa aia, abia dupa aia , da :) :)
  Asta daca nu cumva urmaresti sa schimbi sistemul ,deja, consacrat si care, iata, din ce ne demonstrezi tu, functioneaza

  0

 6. WW, stiu sigur ca ai inteles ce am vrut sa spun. Ideea e ca INTOTDEAUNA, dupa ce o idee incepe sa aiba succes, apar neofiti neaveniti, care isi clameaza valoarea. Niciodata inainte, intotdeauna dupa. Si de aceea au dispretul meu maxim si sublim.

  0

 7. ti-am zis arhi, totul a plecat de la o steluta.. nu e vina mea ca acea steluta s-a nimerit intr-un moment oportun. steluta a pus capac… ce sa fac? :P

  0

 8. btw, ma intreb ce doza de nerusinare o fi sa furi si sa pretinzi ca totul e al tau… think about that.

  0

Citește și...

Comenta cineva la un moment dat că o femeie în jeanși și tricou are sex appeal cât o mătură. Femeia, continua omul meu, e femeie doar când poartă toculeț și rochițe. Ha! Maddame în pantofiori și fustiț cățărându-se pe elicopter. S-ar bucura inginerii de proiect, săracii, că singura cucoană pe care o văd e […]