Cât trafic trimite un portal de ştiri

Toate siturile de ştiri din rromânia, se autoconsideră mine de aur, se autoevaluează la milioane şi milioane de euro şi, de ce nu, chiar se vând pe milioane de euro.

Sau se lansează cu surle şi trâmbiţe declarative, cum investesc ei 600 000 de euro în lansare şi dezvoltare. Iar restul lumii priveşte cu emoţie `waw, ce tari sunt băieţii ăştia`.

Şi totuşi, ce valoare au pe internet aceste portaluri de ştiri? Sau, mai strict, portalul de ştiri numărul 1 din rromânia, cum se autointitulează unul din ele?

În print screenul pus de Vali Petcu şi ciordi împrumutat de mine, sunt referalii trimişi către zoso.ro în ziua neagră a jurnaliştilor, 25 martie, de către articolul de pe prima pagină a portalului de ştiri numărul 1 din rromânia şi, comparativ, referalii trimişi de prima pagină a arhiblogului.

A se remarca faptul că portalul de ştiri numărul 1 din rromânia a avut pe 25 martie, 865 000 de afisari, iar arhiblogul doar un modic 29 000.

Concluzia? Niciuna, rămâne cum am stabilit.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. Eu credeam ca aia cauta stiri pe un portal de stiri iar pe arhiblog cauta diverse, nu chiar stiri, nu mi se pare relevanta comparatia.

  Thumb up 0
 2. #3

  :))))….Nu degeaba esti Gigi CONTRA!Apreciez stirile de pe arhiblog!Congrat!

  Thumb up 0
 3. Compari capra cu varza

  In cazu asta capra e mare varza e mica si se vrea si ea capra ,,,

  Pe multi din fanii/cititorilor caprelor nu ii intereseaza verzele …

  Hai cai 4 dim si eu o dau pe metafore puternic … si porma tre sa va traduc …

  Thumb up 0
 4. pai aia 29000 ai tai sunt mult mai usor de monetizat decat aia 800.000 ai lor. Cam asta e problema. Pentru un advertiser, cand se gandeste la o campanie pe online, stie ca pe arhiblog are un target, care este in interesul lui sau nu. Pe cand pe un site cu ft multe afisari, e mai greu sa target-ezi o campanie. Dar pe de alta parte un portal de stiri are mult mai multe revenue streams decat un blog, numai ca mintea care sa le si monetizeze cam lipseste.
  O situatie similara o ard si astia de la noi din Digital Media, mai ales ca „Shefu Al Mare” le-a bagat un target de 10 mil pentru urmatorul an, si se caca pe ei cu ideei care mai de care mai crete, sa scoata bani din vre-un mil de afisari sau unici (coz i dont care).

  Thumb up 0
 5. e normal. in general realitatea nu prea da link, deci cititorii lor nu stiu ce fac cuvintele albastre, se sperie de ele si nu dau click.

  Thumb up 0
 6. Probabil şi faptul că sunt foarte multe ştiri e un motiv pentru că are omul de unde alege. 🙂

  Thumb up 0
 7. De aici rezulta ca esti mai tare decat site-ul de stiri

  Thumb up 0
 8. cine pana mea mai crede ce zice realitatea?

  site de 2 bani

  Thumb up 0
 9. Tu îl ţii pe zoso în blogroll deci e vizibil pe toate paginile. Realitatea l-a citat într-un articol care n-a fost văzut de toţi cei 800 de mii de vizitatori.

  Thumb up 0
 10. #12

  @A. Dragos:

  Boss, m-am uitat pe blogul tau si-am vazut ca o arzi prin Cismigiu. Pozezi mierle si porumbei. Te invit in parcul operei, langa opera nationala daca nu stii. Sa vezi ce mierle sunt pe-acolo.

  Thumb up 0
 11. Propun să mă pui pe prima pagină într-un articol. Sau nu. Cred că mi se termină banda de trafic, deşi e măricică 😀

  Thumb up 0
 12. #14

  @A. Dragos:

  Vezi ca daca vrei sa faci poze in parcul operei, tre’ sa te ai bine cu mine. Acolo io fac legea. Altfel s-ar putea s-o MIERLEsti 😉

  Thumb up 0
  • #15

   @ A. Freigedank
   Sa inteleg ca dormi pe acolo? Tai bilete la opera? Sau o sugi prin boscheti?

   Te rog lamureste-ma!
   Mersi

   Thumb up 0
 13. Bre, aia de intra pe realitatea ii intereseaza doar Japonia, Libia si ce mai zice Basescu. Zoso nu se incadreaza la asa ceva, deci de ce ar veni vizitatori de acolo?

  Thumb up 0
  • #17

   Danyzus » deci eu am cititori mai inteligenti decat realitatea?

   Thumb up 0
 14. Tu ai cititori care sunt interesati de zoso.

  Thumb up 0
  • #19

   argument fals, era vorba de farsa cu sindicalistul marius petcu, zi in care realitatea a avut record de trafic, datorita tampeniei facute.

   Thumb up 0
 15. Cat trafic ii trimiti lui Zoso zilnic si cat trafic trimiti unui site nou cand scrii un singur blog post despre el?

  Thumb up 0
 16. Si nu numai asta, dar arhi face dublu cat google si facebook; watch and learn zuckemberg 😛

  Thumb up 0
 17. @No Cocalar’s Land good point

  Thumb up 0
 18. 😐 acum acest zozo se crede mare ziarist? in fine…. cine are 800.000 de vizualizari ? ca n`am inteles…. realitatea sau cine are ? 😕

  Thumb up 0