Câteva sfaturi de început de an

Scris de Tudor Galoș

1. Be present. Adică fii prezent nene. Înțelege-ți mediul în care trăiești, situația familială, materială, cariera sau business-ul. Ca să fii pregătit de schimbările bruște ce pot să apară în viața ta trebuie să înțelegi terenul pe care joci ca să știi de unde poți să îți iei resurse sau ajutor. Inclusiv legi, oportunități, finanțări, și nu doar la nivel local ci european că suntem UE.

2. Nu există chestii „safe” pe lumea asta. Job sigur, business sigur, bani garantați. Mulți cântă că la stat este sigur – spuneți aceste lucruri angajaților din diverse agenții ale ministerelor care se tot reorganizează în funcție de buget. Fii pregătit ca jobul tău să dispară mâine. Fii pregătit ca banca să nu îți mai dea finanțare.

3. Protejează-i pe cei dragi. Supărările de la lucru nu au ce să caute acasă. Dacă nu mai merge business-ul cei dragi nu au de ce să sufere. Pentru ei faci oricum ce faci.

4. Grow yourself. Citește, du-te la conferințe, intră în conexiuni cu oameni de la care poți învăța ceva.

5. Scapă de oamenii toxici din viața ta. Nu contează că e un om minunat. Dacă pentru tine este toxic, caută să te izolezi de el.

6. Stop bitching. Taci, îndură și fă. Acceptă lucrurile pe care nu le poți schimba. Implică-te acolo unde poți face ceva cu adevărat.

7. Schimbă-te tu înainte să ceri schimbări la alții. Fii tu schimbarea. Știu că ai auzit-o de mii de ori, dar vezi 6 – stop bitching.

8. Nu mai aștepta chestii să ți se întâmple fiindcă consideri că meriți. Du-te și obține ceea ce meriți. Nu ești promovat? Pleacă! Nu primești un premiu meritat? Fuck it, ai ce agăța pe perete, de exemplu o pictură frumoasă ce costă cam cât averea tuturor șpuțerilor din sala premiată la nu știu ce gală obscură. Înțelegi ideea.

9. Vine criza, nu vine criza, semințele același gust are. Serios, vezi 6 – stop bitching, focus pe treabă, oamenii buni nu sunt afectați de crize sau recesiuni. Crizele și recesiunile curăță piața de șpuțeri.

10. Caută să nu mori făcând ce nu îți place. Moartea vine uneori când nu te aștepți – și dacă nu ai învățat nimic din viața asta este păcat. Fă chestii care îți plac dar fă-le foarte bine.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

19 comentarii

 1. #1

  e=mc2
  Sta la baza bombei atomice. Daca rupi un atom in 2,booom. Obtii alti 2-3 atomi diferiti. Daca aduni masa atomica la astia 2-3 nu iti da cat atomul inițial. Lipsa aia e energia bah.

  0

  • #2
   Arhi

   stai, ce?

  • #3
   Anton

   Asa m-a invatat si pe mine mamaie, doar ca era vorba sa rupi samburele de atom nu atomul.
   Si nici sanii in forma de atom nu-i suport.

   0

  • #4

   Astia la scoala au baut apa grea!

   0

  • #5
   Arhi

   si-au facut și perfuzii cu ea, altfel nu se explica

 2. #6
  Anton

  11. Nu mai votati pesede

  0

  • 12. Nu mai visati ca votand orice altceva apare schimbarea radicala, in bine.

   0

 3. #8

  12. Nu mai faceti vizite in beci, ca ramaneti cu sechele!

  0

 4. #9

  13. Nu mai vizitati PSD in beci! Ramaneti cu schele.

  0

 5. #10

  Iar dacă mori făcând ce nu-ți place, brusc nu mai este problema ta.

  0

  • #11
   Arhi

   a wise man

  • #12

   Nu e ca și cum ai trăi cu regrete după ce mori, regrete că „nu ai învățat nimic”. Bine, dacă ești o persoană care crede în viața de apoi sau reîncarnări în scopul ispășirii unor penitențe, face sens.

   0

 6. #13

  nimic despre dependenta de persoanele din jurul tau?

  0

 7. #14

  11. Apa e uda

  0

 8. #15

  loredana latis wannabe
  coae pe bune?!?!?!

  0

 9. #16

  1. epileazate in fiecare zi

  0

 10. #17
  Green

  Castiga milioane de euro in fiecare an ca sa nu regreți la bătrânețe ca ai trait toata viata ca o sărăcie!

  0

 11. #18

  Total de acord!

  0

 12. #19

  11. Cand esti sef Microsoft Romania te prinzi cine vinde licentele Microsoft la scoli si alte alea si informezi americanul.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.