Ce e de râs la faptul că niște copii experimentează simptome de sevraj?

Vă zic eu cu siguranță ce e de râs. Pațachina pur și simplu nu știe ce e aia sevraj și a pocnit-o râsul, probabil cei 2 neuroni ai ei făcuseră niște conexiuni sexuale. Ca atunci când era ea mică și unchiul îi șoptea la ureche, în șură, cât timp părinții nu erau acasă: Livia, sunt în sevraj după tine…

Cu Livia Graur.

Cât despre copii, sunt cei pe care medicii blestemați ai statului român îi anesteziau cu medicamente psihotrope, ca să fie cuminți și să nu creeze probleme.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

21 comentarii

 1. #1

  Sau i-a ararat cineva din spatele camerei degetul/cucul. Just sayn’.

 2. asta e discriminare.daca era vorba despre un barbat, nu mai spunea nimeni nimic

 3. #4

  Ce dictie si pronuntie are blonda.

 4. #5

  Observaţii:

  1) A intra în sevraj = a te opri din ceea ce făceai. Dacă obişnuiai să bei alcool sau să fumezi, dar nu o mai faci, ai intrat în sevraj. Dacă eşti puţopalmist şi, în schimb, ai decis să freci frunzele florilor, ai intrat în sevraj. Bine? Bine.

  De exemplu, şi Arhi e în sevraj chiar acum: nu bea bere deşi, cumva dubios, cere beri virtuale sau contra cost. Cu toate că sevrajul de alcool îi face bine, subconştientul îi cere să se înece în ceva rece.

  2) Ştirea era vorba despre nişte puştani care sufereau de nişte boli grave (având nevoie de medicamente ca pastile, intravenoase ş.a. ca să-i trateze sau să le calmeze durerile; cel mai probabil după operaţie) sau „boli” ca ADHD-ul. Oookeeeeyy, s-a înţeles până acum?

  3) Frazarea ştirii a fost făcută de altcineva, nu de fata care citeşte de pe prompter.

  4) Şi aici, se împarte în alte patru posibilităţi:

  a) Fata a râs pentru că nu ştie ce e „sevrajul” dar, dpdv fonetic, sună amuzant şi a ceva deocheat.
  Aici, cam tre’ să ai niscai cunoştinţe în lingvistică şi istoria limbii ca să înţelegi de ce; poate că fata e o victimă indirectă. Pe lângă economie, vă dau un hint: lb. română a avut multe, MULTE, omonime (pe urmă omfone & omografe) din obârşie. Pe vremuri, când eram ştiuţi doar ca dacotraci/tracodaci/dacoromani/tracoromani/geţi/dacogeţi/getodaci/getotraci/tracogeţi/dacotracoromani/tracodacoromani/etc. Să nu vă mire că „buşteanul” însemna atât lemnul cât şi ce-i atârnă insului când sângele nu-i cap.

  Aicea se împart alte categorii de ‘ntelectuali, dar eu stau pe partea în care crede că străbunii noştri aveau atâtea omonime pentru orice, încât le durea capu’ când trebuia să dea specificaţii pentru orice. Exemplu: dacă Ionică îi cerea lui Norică o ‘bârcă’, Norică nu ştia dacă Ionică voia o oaie, sau să-l cheme pe vecinul care-l chema Bârcă, sau pe celălalt vecin care-l cheamă Barcă, sau să-i taie un pom şi să-i facă un adăpost pentru oi, sau să-i scrie un fragment. Şi uite-aşa, limba s-a descotorosit de atâtea omonime prin împrumuturi de la alţii, ca să nu mai existe atâtea confuzii.
  Cel mai popular exemplu e „ciobanul”. Cuvântul „cioban” îl avem din turcă, dar vine întrebarea: ‘nainte să vie romanii ăia însetaţi după sânge & aur, şi mai târziu, ereticii ăia de otomani (de unde am împtrumutat cuvântul „cioban”); vine întrebarea, inşii noştri -străbunii noştri- să nu fi avut un echivalent pentru „cioban” pe vremea lor, înainte să împrumute cuvântul de la alţii? Eu cred că avea un echivalent, dar acelaşi cuvânt avea mai multe înţelesuri.

  b) Fata credea că acei puştani s-or fi drogat sau ceva, cumva, a avut un stop în a mai gândi şi s-a oprit cu gândul că puştanilor ălora li s-a interzis să se mai drogheze. De ce: https://en.wikipedia.org/wiki/Intrusive_thought

  c) Fata crede că a te afla în sevraj e totuna în a fi epileptic sau apopleptic. În cazul în care nu ştii ce-s cuvintele ăstea, cred că pt. necunoscători sună bizar/amuzant.

  d) Fata a crezut că amărâţii ăia erau drogaţi şi i s-a părut amuzant. De ce: https://en.wikipedia.org/wiki/Intrusive_thought

  • #6

   Plm prietene… Cât timp de pierdut ai pe zi de scrii epistole d-astea?

  • #7

   @Pigus –

   1. Ce pana mea inseamna „Să nu vă mire că „buşteanul” însemna atât lemnul cât şi ce-i atârnă insului când sângele nu-i cap”? Ca nu inteleg, pe bune nu inteleg.

   2. SEVRÁJ s. n. 1. Încetare a alăptării unui sugar. 2. Privare a unui toxicoman de drogul său obișnuit. – Din fr. sévrage. (Dex 2009). Cu alte cuvinte, nu orice privare de ceva => sevraj. Trebuie sa te opresti din a face ceva de care esti dependent, nu din orice. Ca exemplu, militarii care nu mai ieseau la sapat cartofi nu intrau in sevraj.

  • #8

   @RDK

   Iniţial, era de două ori mai mare, dar mi-am zis, hai, să nu o fac atât de complicat fiindcă nu o să înţelegeţi.

   @Iordan

   1) Era un exemplu luat din întâmplare, cu buşteanul.

   2) Da şi nu, dar to compari sarcinile cu obişnuinţele/preferinţele personale. De unde să ştim că n-o exita vreunul care are o plăcere să sape?

 5. #9

  Observ c-ai folosit de mai multe ori formularea „fata credea”.
  Acuma din doua…..trei:ori fata este credincioasa habotnica,ori tu o consideri credula(moarta dupe…..),ori ti-ai ratat cariera de dr. Freud!

 6. #10

  ‘Medicul care le „priscrisese” tratamentul’. 95% la asta radea, nu la „sevraj”. M-a umflat si pe mine lol-ul un pic.

 7. #11

  Numai eu observ că fata aia se tăguiește la fiecare post cu #newsanchor, #tvanchor? Se crede un fel de Amanpour?

 8. #14

  Mortii mamii ei de proasta, ii doresc sa traiasca o data, o singura data, chinul prin care trece un pacient caruia i se intrerupe brusc tratamentul psihiatric.

  Ca e vorba despre copii, mai… e cu totul alta poveste. Doctorita mea imi spunea ingrozita ca am inceput sa importam obiceiul american, unde orice copil care nu sta cuminte si nemiscat in banca sau pe un scaun are ADHD, si deci trebuie bagate psihotrope in el. E de plans. Imi mai spunea de haloperidol administrat la copii de cativa ani. Ba tata, deci 10 picaturi din cacatul am luat si am adormit cu mancarea in gura in fata calculatorului. Si cand m-a trezit sotia, eu, foarte constiincios, am spus sa inchid laptopul inainte sa ma ridic. Numa’ ca n-aveam chiar laptop, ci un de asta: http://goo.gl/eRospS A scapat cu bine, mersi de intrebare.

 9. #15

  Intrase o musca sub rochita si o gadila la gargarita. Na!
  Un dos de laba in direct ar fi rezolvat problema.

 10. Cel puțin nefericită intervenția duduiței. Și da, sunt de acord că situația acestor copii este oricum, numai de râs nu.

  Daaar, să ridice piatra cine n-a râs vreodată la o înmormântare. Nu trebuie, nu se cuvine, e oribil și totuși se poate întâmpla. Chiar nu cred că fătuca asta a avut vreo secundă intenția să facă mișto de copiii ăia amărâți.

  • #17

   eu ridic piatra. nu am ras niciodata la vreo inmormantare

  • Mie mi s-a întâmplat, chiar la una a unei persoane mai mult decât apropiate. Bine, nu în hohote, evident, dar m-am speriat de mine însămi. Oamenii au mecanisme diferite prin care fac față emoțiilor negative.

   Aici, probabil că e doar vreo hăhăială în platou, ce s-a nimerit la știrea nepotrivită.

  • #19

   brrr, nu as vrea sa fi fost in locul tau…

 11. #20

  uitati-va cu atentie. de fapt e si mai proasta de atat, rade de tipul care traduce in limbajul semnelor, se vede si reactia aluia. si inca n-a dat-o nimeni afara?

 12. #21

  Chiar inainte de a incepe sa rada, pe la sec. 8-9, uitati-va la tipul care da din maini si ce gesturi face. Posibil de acolo s-o fi bufnit rasul?

Citește și...

Știți, atunci când sfârșitul e aproape, șobolanii sunt primii care părăsesc locația. Inundații, incendii, vapoare scufundate, primii care pleacă sunt șobolanii. Se pare că domnia PSD e aproape, pentru că cel mai căcăcios șobolan din barca securistă, domnul jurnalist Mircea Badea, a cotit barca brusc: Ușor diferit față de limba zemoasă de aici, […]

Vă spun, am râs cu hohote la chestia asta, este incredibil câtă muncă au depus cei de la Joe pentru clipul acesta. Incredibil de bine făcut, excelența la un nivel dumnezeiesc. Rar mă entuziasmez așa de mult la un clip, mai ales că nu sunt un fan al clipurilor video pe net. […]