Ce este un antreprenor

ANTREPRENÓR, -OÁRE, antreprenori, -oare, s.m. şi f. Persoană care conduce o antrepriză. – Din fr. entrepreneur.
ANTREPRÍZĂ, antreprize s.f. Întreprindere care execută lucrări industriale, comerciale, de construcţii etc.; lucrarea propriu-zisă. ♢ Expr. A da în antrepriză = a da o lucrare spre executare unei întreprinderi sau unui antreprenor. A lua în antrepriză = a lua conducerea unei lucrări. – Din fr. entreprise.

Deci, explicat, antreprenor e tipul care executa o lucrare pentru cineva. Ori, la noi, fiecare guster care si-a tras un magazin online cu CMS copiat de pe net se cheama antreprenor.

Intreb asta pentru ca, unde ma duc si ma intorc pe internetul romanesc, dau de antreprenori.
„Tinerii antreprenori din online-ul romanesc”, „antreprenorii romani”, „reuniunea tinerilor antreprenori”, etc.

Mai citeam zilele trecute ca voia un tip sa organizeze o intalnire a tinerilor antreprenori din constanta, desigur din online. Avand in vedere ca si eu mai am niste site-uri care se incadreaza, adica au CMS furat si continut zero, as putea sa vin? Bine, nu mai sunt atat de tanar, dar orisicat, chiar batran nu sunt.

So, poate cineva sa imi explice ce fac „tinerii antreprenori” romani? Ce ii face pe ei antreprenori? De ce si-au luat denumirea de antreprenori?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

8 comentarii

 1. antreprenori romani fac un ban:)) pe langa furaciuni , cms si nu in ultimul rand SPAM :))

  0

  0

 2. eu cred ca e un MLM-eu de antreprenori la mijloc ca prea sau inmultit exponetial! sau poate ca au avut fiecare inainte un site underconstruction si presa o fi priceput ca-s din constructii baietashii ???

  @arhi: pe bune ca ma dispera avataru ala cu blonda, cred ca ai o slabiciune pt ea…

  0

  0

 3. Dar un jurist da cu jura?

  0

  0

 4. Fiindca suna atat de bine „sunt un antreprenor” eu cred ca acesta este motivul

  0

  0

 5. #5

  mihnea, http://www.site.gravatar.com, si schimbi poza:))

  0

  0

 6. #6

  De la ultimul DEX limba romana a imprumutat sensul englezescului entrepreneur (da, cuvantul ala care apare in ilustratia articolului si care are aceeasi radacina frantuzeasca). Antreprenorul nu este doar cel din constructii, ci si cel care „ia o lucrare” in general, respectiv porneste o activitate comerciala. Tinand cont ca in online mai toate lucrurile au fost luate de la zero, este normal sa fie multi antreprenori. Si, asa cum nu e padure fara uscaturi, asa exista si antreprenori care apeleaza la mijloace neetice.

  0

  0

 7. #7

  Cristian, deci daca imi bag blogul pe firma, sunt antreprenor?

  0

  0

 8. #8

  Daca firma este una reala in sensul ca iti da de mancare atat tie cat si unor angajati, da. Daca vorbim de o firma folosita doar pentru a incasa niste salarii (optimizare fiscala), atunci termenul potrivit este „antreprenor” (cu accentul pe ghilimele).

  0

  0

Citește și...

Vești bune! Clever are de acum mai multe mașini pentru tine. Guvernul României a votat astăzi, 25 iunie, reglementarea serviciului de ridesharing pentru ca tu să poți beneficia în continuare de aplicația noastră și ca toți șoferii CleverGo să poată funcționa fără frica amenzilor. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără ajutorul […]