Ce ghinion că avem jurnaliștii economici pe care îi avem

adelina-mihaita

Să știți, faptul că școala românească e într-o degringoladă completă ne afectează în locuri unde nu te-ai fi gândit vreodată. De exemplu, de unde să știu eu că în dimineața zilei de 14 iulie 2016, o să mă enervez citind un articol scris de un fost elev analfabet, actualmente analist economic?

Mai țineți mintea când zicea Iohannis, din puțul gândirii sale de primar de provincie, că nu e bine să dăm afară bugetari, pentru că ei plătesc impozite pe salariu și se pierd impozitele acelea ca venit la buget? Iată, se pare că fostul domn inspector școlar a școlit și pe alții după chipul și asemănarea sa.

Efectele migraţiei externe se văd în migraţia internă: În loc să se urbanizeze, România se ruralizează: corporatiştii şi pensionarii se duc la ţară. Această ruralizare nu ajută foarte mult economia, pentru că se înlo­cuieşte, de exemplu, un venit de 6.000 de lei brut dintr-un oraş dezvoltat care se consumă pe credite, combustibil şi alimente cu un venit mai redus, în timp ce alimentele de la sate provin din auto­consum.

Zice ea Adelina Mihai, din puțul gândirii sale, pe zf.ro.
Deci înțelegeți? Dacă pensionarii pleacă la țară, ei nu mai au venituri de 6000 de lei lunar, pe care să îi bage în consum, deci este rău pentru românia.

Mintea ei de moldovencuță absolventă de, nu-i așa, jurnalism nu poate înțelege economia decât ca pe ceva în care păpușelele tip ea cheltuie la mall salarii de 6000 de lei, practic impulsionând economia, da? Desigur, nu poate înțelege ideea de producție și că nu ai de unde să tot consumi, dacă nu produce nimeni nimic, decât exceluri sau articole proaste în foste ziare economice. Plus că se știe, la sat nu mai iei credite, nu consumi benzină iar ananasul crește în bătătura fiecărui moldovean, s-a dat lege la tv, minim 51%.

Dap, iată cum te afectează pe tine, ca om, școala făcută pe genunchi și miliardele de facultăți ce produc analfabeți. Te indispun de la prima oră a dimineții.

Nu, serios acum, m-a enervat tonul alarmist al articolului, ton extrem de stupid, prin prisma realității din teren. Avem zeci de mii de apartamente în orașe, apartamente ocupate de pensionari care pur și simplu își așteaptă moartea în cutii de beton, iar când unii dintre ei decid că poate ar fi mai bine să meargă la țară și să aibă o bătrânețe frumoasă și liniștită, apare o pipiță care explică că e greșit, economic vorbind, ei trebuie să stea la oraș, să producă exceluri.

Avem zeci sau sute de mii de tineri care nu își găsesc un rost în orașele țării, pentru că nu mai există industrie, deci joburile lor ar putea fi tot doar în consum. Dacă se reîntorc acolo unde pot produce lucruri, unde pot munci pământul și aduce plus valoare, inclusiv afaceri extrem de profitabile, apare Adelina Mihai să explice că dacă făceau exceluri, câștigau 6000 de lei, pe care îi puteau cheltui pe credite și benzină, punând economia în mișcare.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

44 comentarii

 1. #1

  Tanti ia 6.000 lei salariu la ZF sau doar visează la el?

  Thumb up 0
 2. #6

  Mestere acum ca m-ai convins cu eleganta senioriala,singura si ultima data când ma adresez domniei tale ca un autentic pupator de fese tatarasti,sa votez am si eu doua întrebări:
  1.Asta are tate si ar merge o tura de seceta asa?
  2.Daca îmi confirmi ca merge o tura ii dau mail sa o intreb daca ma apuc sa treier grâul si sa plec in concediu?
  3.Afirmatie ne bugetata:M..e Badea!

  Thumb up 0
  • #7

   depinde. ai 6000 brut?:)))

  • #8

   Fără probleme si daca nu ar ploua un an si tot asa face banii astia.As vinde nisip,as cultiva cactusi sa fac tuica din ei,as mulge scorpioni sa facă aia antivenin,as baga ultraviolete in pungi si tot as face banii sa indosariez dosare cu ea.

   Thumb up 0
  • #9

   atunci fa o incercare, a absolvit jurnalismul si e moldoveanca, deci stie ce e foamea

  • #10

   1. DA!

   Thumb up 0
 3. #11

  papusica din poza are ceva instagram sau facebook ?

  Thumb up 0
 4. #13

  In timp ce in Occident tendinta este de a incuraja mutarea de la oras la sat. Va fi si la noi moda asta,…, peste 20 de ani.
  PS: in dimineata zilei de 14 iulie nu ar fi trebuit sa fie toate stirile cu Liberté, égalité, fraternité ?

  Thumb up 0
 5. #14

  DECI DACA ESTI pensionar si te muti la tara iti scade pensia?

  Thumb up 0
 6. #16

  Cetin, bravo pentru articol.

  Thumb up 0
 7. #17

  Dacă pensionarii pleacă la țară, ei nu mai au venituri de 6000 de lei lunar, pe care să îi bage în consum, deci este rău pentru românia.

  … devin sclavi la ţigani.

  Thumb up 0
 8. Plm, nu putea gagica asta sa scoata articolul in iarna? Mi-am luat in februarie casa la tara, porumbul are deja peste doi metri, fasolea verde e in congelator, podul e plin de ceapa pusa la uscat, cartofii sint yummy, pomii fructiferi plantati s-au prins toti. Mai am de sapat fosa septica si de facut un spalier pentru vie, dar daca e asa nasol cum zice madam renunt si ma intorc la bloc…

  Thumb up 0
 9. #21

  Mai e si clasa celor de la oras care stau la tara (langa metropola) si produc exceluri in oras.
  Si nu produc gaini in ograda proprie.

  Thumb up 0
  • #22

   Se si mentioneaza in articol ca acei corporatisti care se muta la tara fie au doar casa de vacanta acolo fie stau practic intr-o localitate satelit a unui oras mare si lucreaza in respectivul oras.

   Duduia isi inchipuie ca traiul in cartiere dormitor cu apartamente de 40mp fara loc de parcare sau de joaca pentru copii si la nshpe km de cel mai apropiat parc e culmea civilizatiei. Cam ca M. Badea.

   Thumb up 0
 10. Pentru corporatisti sunt fermele ale gen farm frenzy.

  Thumb up 0
 11. #24

  La ce fata acra are, sigur se f*** prost, nu merita sponsorizarea.

  Thumb up 0
  • #25

   de futut cica nu se fute grozav, dar are niste tzatze imperiale

   Thumb up 0
 12. #26

  Toate publicatiile serioase din lumea asta avertizeaza ca populatia lumii se ingramadeste in orase si descrie consecintele negative ale miscarii asteia. Satele romanesti se golesc si ele, cu exceptia localitatilor limitrofe, in care se muta cativa corporatisti si fosti corporatisti, si o mana de pensionari. Ce concluzioneaza zf? Ca mamaie care se muta la tara ca sa nu moara de foame intr-un apartament infect distruge economia. Bat af cors.

  Thumb up 0
  • #27

   sims legit

  • Jo,
   de fapt, nu. populatia rurala in romania e in crestere de ceva timp. nu sunt doar corporatisti si pensionari. e un trend de vreo 20 de ani
   „Intre 2005 si 2008, numarul persoanelor care si-au schimbat domiciliul din mediul rural in mediul urban a fost de 294.000, in timp ce numarul persoanelor care si-au schimbat domiciulul din urban in rural a fost de 418.000, diferenta fiind de peste 120.000 de persoane. Intre 1996 si 2008, diferenta a fost de 313.000.”

   http://www.indexmundi.com/romania/urbanization.html

   Thumb up 0
  • #29

   big0ne, my bad, nu stiam ca e sistemica treaba. Nu o vad ca negativa, sincer. Si la nivel global trendul e spre orase oricum. https://esa.un.org/unpd/wup/Publications/Files/WUP2014-Highlights.pdf

   Thumb up 0
  • Ba cam sunt corporatistii si e vorba de comune suburbii ale oraselor mari.
   Floresti de langa cluj avea 7000 de locuitori in 2002 si 24000 in 2011. Si mai sunt vreo 4-5 comune cu cresteri din astea ca % doar in jurul clujului.
   Cand se vorbeste de tendinta la nivel global, in ceea ce se considera oras se includ si localitati de genul asta.

   Thumb up 0
 13. #31

  Mama proștilor e mereu gravida și întotdeauna naște gemeni.

  Thumb up 0
 14. #32

  eu zic sa punem mana de la mana sa ii facem cadou un limp biscuit

  Thumb up 0
 15. #33

  Trag.concluzia,.dupa.aceste zile pline de evenimente, ca parazitii sunt clasici in viata.

  Thumb up 0
 16. ce e ala autoconsum?
  PS: am Politehnica, sunt mai prost asa..

  Thumb up 0
  • #35

   cand iti mananci de sub cur

  • #36

   LOL

   Thumb up 0
  • #37

   Io încă nu am Politehnica, mai strâng bani și poate o cumpăr. Am, în schimb, o diplomă de acolo. 🙂

   Thumb up 0
 17. #38

  Dedicatie pt tanti Adelina moldoveanca, sper sa inteleaga tot:

  https://www.youtube.com/watch?v=rnQlzWyCiKM

  Lucerna cosîtî, căruța umplutî
  Buruianu-i plijit și fimeia-i fututî
  Iepurii grași, porcu-i mare
  Coloradu’ cules, scapare nu are

  Teascu’ spălat, mustu’ spumat
  Poloboașilî pline, distilatioru’ țîne
  Vaca-i mulsă, oaia-i tunsă
  Cașu-nchegat, mielu’ fătat

  Borșu’ pi masă, nevasta frumoasă
  Găluștili groase, smântâna gustoasă
  Zîua-i prea scurtă, muncă prea multă
  Cu ploaie puțînă, e greu în gradină

  Tractoru’ traji plugu’ vânjos
  Și gospodar ești tu di pizdos

  …Și gospodar îs eu de pizdos, și-s di pizdos…

  Thumb up 0
 18. #39

  Stimate domnule Cetin Ametcea, de ce postati lucruri neadevarate si speriati lumea degeaba?
  Nu-ti scade pensia sub 6000 brut, iti baga o parte din bani pe cardul de sanatate! 🙂
  Incercati cu cardul de sanatate la bancomat inainte de a face afirmatii gratuite! 🙂

  Thumb up 0
 19. #40

  Diana Florescu, doar eu o regret? 🙂

  Thumb up 0
 20. #41

  Daca aud ai mei cat au de fapt pensia cred ca poștărița si-o fura grav.

  Thumb up 0
 21. Plus ca marea majoritate se muta in „sate” gen floresti. Deci in suburbii ale unor orase mari, care se intampla sa nu fie si ele oficial orase.

  Thumb up 0
 22. #44

  esti in ani mici cu scoala. o sa mai vad articole din astea inca multi ani de aici incolo. educatia, sanatatea si infrastructura, dar in principal educatia

  Thumb up 0