Ce mai face Cetin când are crize de zăpăceală

n-ai-csf

Și cum stăteam eu înainte și butonam interneții de la înălțimea maximă a senioriei mele, trebuia să setez un widget care nu mergea în Chrome sau FF, pe motiv că SIlverligh și numaiștiucare Adobe sunt outdatate. Așa că am deschis Explorerul, pentru prima oară în 2015, m-am enervat puțin cu setările alea aiurea pe care le tot cere când îl deschizi, click, click, next next, fără să fiu atent, pentru că, nu-i așa, mă grăbeam.

Mi-am terminat treaba, minimizez browserul, iar în spate…
În spate, dădusem next next pe sugestia minunatului browser de a-mi updata windowsul la windows 10. Să nu ating nimic, că se instalează. După care și-a dat restart în 30 de minute și cam aia a fost, acum privesc năuc la Windows 10 cum face singur de nebun tot felul de setări, mi-a făcut upgrade la niște drivere, mi-a eliminat singur un program Speccy, pe motiv că nu am nevoie de el și oricum e vechi, Cortana îmi atrage atenția că să o bag în seamă, toate alea sunt alandala față de ordinea mea.

Un vis.
Csf…n-ai csf…
Mă urăsc pentru cât sunt de amețit.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

37 comentarii

 1. Si mai si suntem in 2016 :)

 2. #2

  Windows 10 e ca parcangii.

 3. #3

  Bifeaza-ti repede routerul de acasa ca fiind „metered connexion”, ca de acum incolo e singura cale ca sa nu iti mai faca update-uri cand vrea el si sa te prinda cu pantalonii-n vine.

  Condoleante! Si fii barbat pentru incercarile ce vor urma.

 4. #4

  Din fericire, exista posibilitatea sa ii dai revert (presupunand ca n-ai rulat Disk Cleanup sau n-ai sters Windows.old).
  Settings > Update & security > Recovery and selecting either Go back to Windows 7 or Go back to Windows 8.1. This won’t affect your personal files, but it will remove any apps you installed after the upgrade to Windows 10.
  Spor :D

 5. #5

  Ei, lasă, nu te mai plânge, că e un SO decent, atât pe laptop, cât și pe telefon… Își face treaba și mi se pare că pe mașinile vechi (de 8 ani) se mișcă chiar mai vine decât Vista sau 7.

  • #6

   Eu am un Ford Focus din 2008, crezi ca pe masina mea o sa mearga bine? Cum se compara cu Autopilot 8.0 de la Tesla? :D

 6. #7

  Calm your tits, ca sa zic asa:) Lasa-l sa termine si da revert la 7. In plus, nu mai instala update-ul care te baraie la cap sa treci la 10.
  Nu de alta, dar si eu am facut ca tine mai demult.

 7. #8

  Cu ajutorul windows 10, serpilienii vor putea mai usor sa urmareasca fiecare miscare pe care o vei face.

 8. #9

  #amin. Ai intrat in clubul privilegiatilor. Data fiind experienta mea cu microsoft, iti recomand sa-ti faci un backup la fisiere (asa, sa fie) si sa incerci variantele descrise pentru rollback. Daca nu iese treaba, am un stick de linux pe undeva …

 9. #10

  Io ți-am zis să-ți tragi un Mac. Mai puține bătăi de cap.

  • #11

   Tu vrei să te înjure așa de dimineață? A avut Mac, acum nu mai are, și iar își aduce aminte că samsarul din Brașov are bani iar el nu.

  • #12

   ce te face sa crezi ca eu nu?

  • #13

   Scuzați Senioru’, era prin comparație. Parcă parcă ați spus ceva dvs acum ceva vreme în legătură cu subiectul, altfel nu mi-aș fi permis.

  • #14

   va rog, totul pana la bani, DA???????????????????

  • #15

   Da șefu’, da, am înțeles. Nu mai pomenesc de samsar.

 10. #16

  eu intr-o dimineatza devreme pe la 5 am vazut pe ecran ca zicea ca o sa se updateze la windows 10 in 15 min, asa din senin. am facut shut down la pc, deconectat tot si sters orice urme de update.
  pe urma mi-a parut rau pentru ca am citit ca una, in Norvegia, a primit 10000 euro despagubire ca i s-a updatat windows la windows 10 din senin si nu-i mai mergea PCul bine. a fost nevoita sa isi ia altul si a dat Microsoft in judecata. :)

 11. #17

  vezi daca nu folosesti linux? :)

 12. Și am trecut de jumătatea lui 2016…

 13. sooner or later…

  • #21

   Conor, tu esti tata? E un moldovean pe aici care se lauda ca sunteti prieteni.

 14. #22

  Hai boss că mai e doar putin pana pe 29 iulie si scapam de stress.

  • #23

   Macar s-a facut cu o licenta de win10 moka…:P

 15. #24

  Ai optiune de rollback :) Te descurci, sunt sigur.

  :)) Hehehehe, au inceput sa apara commenturile cu Mac si Linux :))

  • #26

   Am facut o criza de epilepsie de la site-ul ala

  • #27

   Este site-ul care te ajută să-ți alegi distribuția potrivita încă din 2002. Nu s-a schimbat prea mult în timpul ăsta.

 16. Un programel micut, dragut si sigur – foarte apreciat fireste, pe nume NEVER10 – de aici:
  https://www.grc.com/never10.htm

  Il instalezi pe Windows 7 sau 8 si nu-ti mai cere upgrade.

  Am patit-o si eu cu Speccy, l-a eliminat 10 ca fiind „nesigur” – my ass, il folosesc de ani si merge perfect, plus ca-i gratis.

 17. #29

  Pai, bine ma, mosulete (auzi la tine, „senioriei”), de ce n-ai zis chiar nimic si te chinui degeaba? XD

  Ia de la Pigus si zi Merci: http://ultimateoutsider.com/downloads/

  • #30

   gen, dupa viol, ii dai victimei un prezervativ, sa o ajute pe viitor

  • #31

   Daca victima n-a strigat dupa ajutor…

 18. #32

  stiu ca gusturile nu se discuta dar….
  comparativ cu 8, 10 e o mizerie. fata de 7, 8 e o porcarie. pe langa vista, 7 e praf. xp se pisa elegant pe vista…. ma rog, cp/m 1 rulz!

  • #33

   Broh, nu e chiar așa, înainte de PC-DOS 2 se rupe filmul. Orice ai zice, DOS 2 este net superior fața de DOS 1 sau CP/M. Am avut plăcerea de a lucra pe DOS 2.11, știu ce zic.

  • #34

   broh, eram sarcastic :). nu sunt un mare fan M$ dar singurele versiuni de windows care mi se par mai proaste ca precedentele sunt ME si vista.

  • #35

   #amen

 19. #36

  Baws, eu mi-am updatat vechiul W8 instalat pe un Lenovo Thinkpad x201 vechi și amărât cu un ciuruc de SSD, la W10, prin jucăria aia cu update.
  După ce l-am instalat, l-am bibilit eu cum trebuie, am scos o grămadă de chestii inutile din el, l-am făcut funcțional.
  Este cel mai bun sistem de operare făcut vreodată de M$$hit, care rulează pe mașini vechi fără probleme, care nu agață ca W7. nu se îngâtuie, nu face mofturi.
  I-am scos toate aplicațiile alea cu care el vine, i-am scos Windows Store, i-am dezactivat serviciul de Update direct din Services, l-am optimizat pentru SSD, mi-am pus eu ce softuri folosex, i-am desființat centrul de notificări, i-am scos funcțiile alea din Programs and features și se comportă ca un windows 7 ca aspect, dar fără să agațe și să facă mofturi.
  O oră de optimizări face minuni și-l transformă într-un OS decent.

  • #37

   @Frantz idem. sters apps, rulat scripturi de privacy si gata. cauta „Distroy Windows 10 Privacy” ceva de genul.

Citește și...

Poate ați observat că nici presa nu prea să bășicat pe subiect și toată lumea o ține ușor low key, fără să insiste prea mult. Răspunsul e simplu. La ultimul sondaj pe bune pe care și l-au comandat, UDMRiștii au aflat că sunt sub pragul electoral ca opțiune de vot, datorită asocierii cu […]

Eu, locuind la țărănoaia, printre noroaie și construcții, am o problemă. Am mașinile pline de praf non stop. Bine, praf, noroi, ciment, aburi de căcat de la fosa septică deschisă a selgrosului, care împute tot pantelimonul și nimeni nu zice nimic, și ce se mai nimerește. Iar problema care survine este că, deși […]