Pornind de la păţania copilului ăsta, cred că orice conducător auto ar trebui să ştie nişte chestii, atunci când e oprit de un agent de circulaţi.
În primul rând, faptul că nu vrei să semnezi procesul verbal, e o mare frecţie la schimbătorul de viteze de la Loganul poliţistului. Nu te ajută cu nimic, doar îţi dăunează.

De ce? Pentru că dacă nu semnezi procesul verbal, poliţistul nu ţi-l mai dă pe loc, ci îl vei primi prin poştă. De ce nu te ajută să îl primeşti prin poştă? Pentru că tu, dacă iei procesul verbal, te duci direct la judecătoria de sector şi îl conteşti. Nu costă nimic, nu ai nevoie de avocat, e dreptul tău. Şi dacă ai dovada că ai contestat în instanţă, cu ea te duci la poliţia şi prietenul tău, poliţistul de circulaţie, îţi va înmâna permisul în mod personal.

În al 2 lea rând, învăţaţi să scrieţi obiecţiile pe care le aveţi, la acţiunea organului constatator. Puteţi scrie dacă aţi fost oprit abuziv, dacă vi s-a cerut şpagă, ba chiar e indicat să scrieţi asta. Procesele alea verbale ajung la superiorii agenţilor constatatori, care sunt obligaţi să declanşeze cercetarea, dacă primesc plângeri de acest gen, pe procesele verbale.

În rest, vânt din pupa şi luaţi-vă biciclete.