Centrul vechi fără semne

Am fost acum câteva zile la un party în centru vechi și m-am rătăcit. Pur și simplu. Nu ar fi mare brânză, dar lăsasem mașina la naiba cu crăci și eram în cămașă și giacî di chieli.
Practic străzile de acolo de la barieră nu au nici un fel de indicator, exceptând bulinele roșii. Dacă tot aduce atât de mulți bani, nu ar putea onor primăria pune niște inscripții gen aici e strada Smârdan, fraierilor care mâncați șaorme-n praf?

Întreb și eu caconcetățeanul.
PS: Oare găuroiul ăla din fața barierei va fi astupat în secolul ăsta?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

25 comentarii

 1. Eu zic ca de la apa plata cu lamaie ti s-a tras 🙂

  Thumb up 0
 2. nu mergea navigaţia la aifon? 😛

  Thumb up 0
  • #3

   vali » nu mai aveam baterie la iphone si o salvam pentru urgente

   Thumb up 0
 3. #4

  Asta-i party-ul dupa care ai clamat ca nu mai bei ever?

  Thumb up 0
 4. Eh ce ti-e si aifonu’

  Thumb up 0
 5. #8

  Niste nisip sa lasi dupa tine, niste firimituri de paine, cenusa…..o urma ceva ca in Hansel si Gretel. Sau data viitoare ia niste creta cu tine si traseaza drumul de la masina pana unde vrei sa mergi….e mai sigur decat GPS-ul.

  Thumb up 0
 6. #9

  Test

  Thumb up 0
 7. neah, groapa din fata barierei n-o sa fie astupata niciodata, probabil in curand o sa descopere si un rahat de dinozaur exact acolo si o sa deschida un nou sit arheologic! M-am saturat de atata istorie:))))))))))))))))))

  Thumb up 0
 8. in gaura aia au gasit astia arheologisme si acum tre’ sa le faca conserva

  Thumb up 0
 9. #12

  Trebuia să vii cu gps-ul de la maşină+ încă o căruţă de fire,trase tot de la maşină :))

  Thumb up 0
 10. #13

  Pai cum sa astupe groapa? N-are nici un an macar si nici nu a cazut nimeni in ea…inca!

  Thumb up 0
 11. E simplu: toate straile de-acolo au aceeasi denumire „Lipscani” :))

  Thumb up 0
 12. #15

  Vai, ce m-am ratacit asta-vara, tot din motivul asta, de doua ori. Chiar, un amarat de indicator cu denumirea strazii…ca si eu tot Smardanul l-am cautat si cand am vazut ca nu recunosc nimic si sunt plina de praf, m-am prins ca nu sunt bine unde sunt. Nici acum n-au astupat gaura aia ? Frateee…

  Thumb up 0
  • #16

   Sorana » da, e tristeanu rau de tot, m-am prins c anu sunt bine datorita faptului ca eu cautam ceva la etaj si in fata mea erau doar gunoaie

   Thumb up 0
 13. Asta-i si ideea, sa te faca sa umbli brambura, sa mai descoperi putin din „farmecul” locului.

  Thumb up 0
  • #18

   calivita » da, ciudat cum in viena sau praga nu le-a dat prin cap schema asta geniala

   Thumb up 0
 14. Nu pun semne ca e Centru Vechi.Au pastrat traditia din mosi stramosi, fara semne 😀

  Thumb up 0
 15. Ruinele alea de pe Șelari reprezinta ce a mai rămas din Hanul Verde, cred ca vor avea soarta ruinelor Hanului Greci de pe Lipscani, adica vor fi acoperite cu moloz.
  Eu stiu strazile din Centrul vechi in functie de ce baruri imi plac, Gabroveni e strada cu Beer O’clock, Smardan e aia cu Arcade si Van Gogh, Selari e strada cu bariera care da in Strada Covaci unde merg la 100 Beri, Sepcari e aia care da Bdul I. C. Bratianu si pe care e restaurantul lui Dinescu, Carada e aia de langa BNR unde e un restaurant cu ciocolata calda buna iar strada Franceza este cea pe care e Curtea Veche si care da in Calea Victoriei, restul Stavropoleos si Lipscani sunt mai usor de identificat.
  De curând am dat pentru un program pentru Android cu istoria Centrului Vechi, e util pentru cei care doresc sa cunoască istoria Curții Vechi si de ce apare statuia lui Vlad Țepeș in Centrul Vechi, care e povestea Bisericii de Jurământ sau povestea Pieței Anton, unde s-au inventat micii ..

  Thumb up 0
 16. Anu trecut voiam sa ajung si eu la Arcade. E la doi pasi de bariera. Crezi ca am reusit ?
  M-am invirtit o ora prin aglomeratie, tigani nespalati si altele pina sa gasesc locatia. Basca ca dupa juma de ora am racolat niste prieteni care aveau fix aceeasi problema. Daca ne mai vedeam cu inca doi mergeam in primul bar iesit in cale.

  Thumb up 0
 17. nush altii cum unt dar pe mine daca ma legi la ochi si imi innozi si sireturile intre ele, ajung in maxim 1 min in/din orice punct (a se citi bar) al centrului aluia. asta una. si doi, ai sa nu fim rautaciosi..saorma e bestiala.

  Thumb up 0
 18. #23

  Luni 12 Martie şi Marţi 13 Martie: indicatoare de străzi pe la intersecţii nu prea sunt. Majoritatea clădirilor nu au au inscripţionate numerele; maldăre de gheaţă cu noroi neridicate, ţigani, multe clădiri încă în paragină. Ca bucureştean sadea mă descurc dar altul venit chiar şi de la Iaşi intră oriunde la întîmplare căci o adresă anume e greu de gasit. Celor tineri trebuie să le spun că renovarea zonei a început prin 1966, odată cu Hanul lui Manuc – acum desfiinţat. Va fi deci gata integral peste vreo alţi 50 ani.

  Thumb up 0
 19. Ar trebui sa primaria sa afiseze panouri cu harta strazilor si de ce nu a restaurantelor, este una facuta de cei de la ziarul Gandul.
  Daca stau si ma gandesc in centrul vechi nu prea sunt cosuri de gunoi ce sa mai vorbim de placute cu numele strazilor.

  Thumb up 0
 20. Oare asa era si pana in 1989 ?

  Thumb up 0