Cetățene, dormi liniștit, parlamentul veghează pentru tine

Ieri, la senat, a fost adoptat un proiect de lege, propus de o liberală, Carmen Hărău, proiect care majorează niște amenzi și instituie altele, întru desăvârșirea cetățeanului romulan.

Desigur, pentru oricine, mărirea amenzilor este un lucru bun, iată, în sfârșit se mișcă ceva. Deși, în românia, nu cuantumul amenzilor este problema, pentru că deja sunt foarte mari, ci de capacitatea organelor de ordine de a le da și de le încasa, ulterior.

Dar să citim puțin printre rânduri, în lumina statului totalitar ce va să vină.

De asemenea, săvârşirea în public de gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora sau aruncarea asupra unei persoane sau construcţii cu obiecte de orice fel, cu substanţe inflamante, iritant-lacrimogene, cu efect paralizant, corosive sau care murdăresc, dacă nu au rezultat vătămări ale integrităţii corporale ori pagube materiale, se produc în instituţii de învăţământ, sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate, sancţiunile aplicabile în prezent, 1.000 lei – 3.000 lei, vor fi majorate, sumele prevăzute în proiectul liberalilor fiind între 2.500 de lei şi 4.000 de lei.

Dar ce avem noi aicea? Proliferarea de injurii? Stau și mă gândesc, oare Muie Dragnea e o injurie? Aruncarea de obiecte de orice fel? Cum ar fi, nu știu, ouă în jandarmi? Nu-i așa că sună bine, când ne gândim la ce plan are PSD pentru românia?

Amenzile aplicate pentru constituirea unui grup în scopul de a săvârşi acţiuni ilicite, contrare ordinii şi liniştii publice, organizarea sau participarea la jocuri de noroc neautorizate, prostituţie sau comercializarea armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate în magazinele neautorizate vor fi majorate de la 500 – 1.500 lei la 700 lei la 1.800 de lei.

Deci dacă ne adunăm niște inși ca să strigăm Muie Dragnea, e un grup ilicit, contrar ordinii și liniștii publice și ne luăm amendă de 1800 de lei. Plus cea de mai sus, de 4000 de lei. Sună bine și reconfortant.

Despre restul nu mai discut, pentru că sunt aceleași gunoaie, gen cresc amenzile pentru cei ce iau parte la un scandal. Cei ce au dat vreodată un pumn pe stradă, știu ce înseamnă asta. Ieși pe stradă liniștit, 2 garoi se iau de tine, eventual iei și bătaie, după care vine poliția, chemată chiar de tine și amendează pe toată lumea, pentru că a luat parte la scandal.

Gunoi românesc. Și nu uitați, e lege propusă de prietenii noștri din opoziție, parlamentarii PNL.
Muie PNL este injurie, că nu mai știu exact?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

22 comentarii

 1. #1

  Acum nu stiu de muie PNL daca se merita amenda…dar o muie la blonda pnl-ista eu zic ca merita banii…:)

  0

  • #2

   Daca te bate gandul legat de doamna din poza acum ai si tariful

   0

  • #3

   Nu stiu ce sa zic, dar la cum e stimata doamna in poza parca cere asa ceva…

   0

  • #4

   Aici se elibereaza bonuri de ordine pentru blonda? Sau se trece pe caiet?
   Nu mai stiu cum functioneaza astea..

   0

  • #5

   Eu zic sa facem o cheta…

   0

 2. #6

  PNL-ul acest PSD mai prost si mai parsiv.

  0

 3. Cam scumpă muia, ce-i drept. De Black Friday tot atât o fi?

  0

 4. #8

  MUIE PNL! MUIE POLIŢIA RROMÎNĂ! MUIE GOLANII ŞI SĂRĂCIILE DIN PARLAMENT!

  0

 5. #12

  Eu cred ca este o decizie asumata de peticire a gaurilor din buget, impusca si gusteri (cei care zic ca asa trebuie, sa se educe golanii cu forta) si fazani (cei care cred ca pomenile electorale se dau la nesfarsit din banii „statului”) dintr-o data. Din pacate, dupa mine, cei care mai cred ca este vreo diferenta intre literele alea de le zice partide, sunt si gusteri si fazani in acelasi timp si merita sa fie „impuscati” in felul asta de doua ori. Urmeaza confirmarea promisiunilor in legatura cu taxele si impozitele, care nu se vor mari nici ca numar si nici ca valoare… IT-istii inteleg ca si-au luat-o deja.

  0

  • #13

   Confirm la it, -6% more or less
   Pentru aia de comentati de ajutoare la it, vedeti un fluturas de salariu si calculati exact cu cat finanțează unul din it sănătatea, pensiile si alte bugete de stat, comparativ cu alti 10 adunati.
   Pentru aia de comentați de vot sau iesit in strada, da, le’am facut pe ambele.

   0

 6. #14

  Daca ii dam cu o substanță albă pe fata care nu e coroziva dar doar puțin lipicioasa se ia amenda pentru asta sau nu?

  0

 7. #15

  Incerc sa-mi imaginez Romania anului 2020 si nu-mi iese decat un fel de corcitura ruso-turceasca.
  Fundamentalismul religios din Turcia, mana de fier si saracia din Rusia. Tot ca in Rusia va fi si populatia, barbatii predominant beti pe la birturi sau pe la casele de pariuri (sau pe bursele de cryptomonede, ha!), femeile pe videochat bagandu-si castraveti in pasarica pentru placerea strainilor.
  O clasa conducatoare care va conduce cu mana de fier. Parca suna chiar mai rau decat anii ’80 :))
  Deci 40 de ani de rotit in jurul cozii, ne mai mira cum se face ca intre 1600 si venirea lui Carol I in Romania, nu prea s-a intamplat nimic pe aici? aproape 3 secole doar de aparat saracia si nevoile.

  Citeam mai deunazi niste Camus si sa mor daca nu am senzatia ca in anii ’40 in Franta se traia mai bine decat in Romania lui 2018. Cei care spun ca ecartul intre Ro si Vest e de 50 de ani, nu stiu ce spun.

  0

  • #16

   Am încercat sa recitesc Ciocoii vechi și noi. 1830 parcă. La fel, identic cu ce avem acum.

   0

 8. #17

  Pai sa vedem, preotul surprins cu gesturi obscene la catedra se incadreaza? Dovada video este acceptata sau este eliminata ca au avut grija ceilalti? Si atunci este amendat in ce baza? Cine constata si in baza a ce da amendă? Cerere, timbru si dosar cu sina?

  0

 9. #18

  Nu arunc ouă, nu vorbesc urât. Dragnea deja se excită când îl înjură o sută de mii de oameni. Îl bănuiesc că a căzut de câteva ori în păcatul malahiei, uitându-se la Piaţa Victoriei plină ochi.

  0

 10. #19

  Ce vorbesti Frantz ? ia uite aici :
  http://adevarul.ro/tech/retele-sociale/ofensezi-platesti-germania-introduce-amenzi-uriase-postarile-promoveaza-ura-retelele-sociale-1_5a4cab3cd7af743f8dff1e5a/index.html.
  Parca tot mai bine este in Romania unde este mai ieftin sa injuri pe strada sau online.

  0

 11. #20

  Nici nu stiam ca mai exista PNL.

  0

 12. #21

  Oare in categoria “obiecte de orice fel” nu intra si “substante inflamamte, iritant-lacrimogene, cu efect paralizant, corozive, sau care murdaresc”? Din moment ce ai spus “de orice fel” mi se pare foarte clar ca nu ai voie sa arunci nici macar cu un avion de hartie… sau..
  Ma gandesc ca pe la cununii mai sunt matusi sau vecine care arunca boabe de orez pe miri.. Contraventie??
  Canta Loredana la un concert, e ziua ei, un fan mai inflacarat io arunca pe scena o crizantema, care e “obiect” nu conteaza ce fel.. Plateste admiratorul o mie de ieuroi??

  0

 13. #22

  Pnliștii își arată adevarata lor față. De târfe. În genunchi și cu gura deschisă în fața psd și a mult prea stimatitului Jigodie 1ul Muie Dragnea.

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.