CIne ne vinde pe bucăți și la ce preț?

gazprom_platform

Zăcământ important de gaze descoperit în Marea Neagră de Lukoil şi Romgaz. Trei ani de consum intern, 5 miliarde de dolari.

Nu vă iluzionați cu ce scrie economica. Acei 3 ani reprezintă doar echivalența în consum și nicidecum că acel gaz va fi livreat româniei la vreun preț preferențial. Pentru că nu va fi, piața liberă UE impune vinderea sa la liber.

Eu, când citesc Lukoil, citesc rusia. End of discussion. Cine citește altfel are o problemă la mansardă. Dacă cineva crede că există vreo companie din domeniul energetic din rusia care să nu fie sub controlul DIRECT al Kremlinului, să încerce să se trezească. Nu suntem în vizuina iepurelui, am ieșit demult.

Iar rusia nu este chiar cel mai bun prieten al româniei. Nu este cel mai bun prieten al nimănui, planul pe 10 ani al lui Putin este să aducă în uniunea sa statele componente ale uniunii sovietice. Prin forță sau nu.

Cine vinde zăcămintele româniei către ruși? Care a fost prețul mizeriei ăsteia? Cine ne face dependenți, ușor ușor, de Putin? Între timp, îl uităm pe tăriceanu, cel ce a mânărit insula șerpilor către sterling. Pentru că deja pare ceva infim față de asta.

So, cine?

20 comentarii

 1. #1

  Noi inca nu stim datele contractului dintre zcamantul lui Tariceanu din marea neagra si aia de la Sterling. Pentru ca resursele sunt ale lor iar contractele trebuie secretizate.

  0

 2. Bo$$, cuvântul ,,SO” e din limba romanes, înseamnă ,,CE”. So cares? =ce faci?

  0

 3. #4

  Detalii „nesemnificative”:

  1. „în baza Acordului de Concesiune încheiat cu Guvernul României”
  2. „cota de participare Romgaz în Acordul de Concesiune este 10%, LUKOIL deţine 72%, iar PanAtlantic Petroleum Ltd 18%.”

  0

 4. De fapt au trimis s-300

  0

 5. #9

  eu ma imprietenesc cu Iulia, sa imi aduca o galeata de petrol.

  0

 6. #10

  Aceeiasi care ne-au vandut si pana acum la OMV, la Mol si la multi altii.Cei cu firme de consultanta, cu „think tank-uri”.Parte din cei 15.000 de specialisti din vremea CDR – geologii „dashtepti”.

  0

 7. #11

  Off topic – ma chinui de vreo 2 zile sa imi fac cont, dar nu reusesc.

  0

 8. cine e victor ponta?

  0

 9. #13

  Teoria mea don’ senior e ca rusii isi iau teapa. Directia energetica pe termen lung e ce face musk, solar cu giga factory si poate in viitorul tare indepartat fusion. Investitorii mari au inteles asta, numa retarzii de rusi si arabi n-au inteles. Cand cererea de resurse naturale pe care le exploatezi se duce spre zero, poti sa te pisi pe ele resurse. Cine a permis asta ? Eu cred ca occidentul. Putin ramane un nebun prost oricat ii place sa faca pe desteptul. Hai sa vedem la cat scade petrolul si gazele anul viitor. Stiu, mai sunt destepti care inca iti rad in nas cand le spui ca uleiul se duce pe pluta, chiar si dupa Tesla si dupa caderea uleiului la 40 dolari. Sa speram ca idiotul de Putin nu va raspunde armat la infrangerea economica, desi …

  0

  • #15

   Mersi bosinio, pare un om sigur pe el. Scoate-l la o cafea.

   0

  • #16

   @A. Freigedank ce cauta justin bieber cand dau click la numele tau? imi strici playlistul de manele :(

   0

  • @George: din cauza ideilor cu energia solara avem un pret exagerat la electricitate (platesti din buzunarul tau subventiile la energia verde). Panourile fotovoltaice sunt utile doar in anumite situatii particulare, nu ca sursa universala de electricitate.
   Si fuziunea nucleara nu s-a realizat pana acum si nici nu se stie daca e posibila si, mai mult, rentabila.
   Pretul petrolului a scazut temporar, o va lua inapoi in sus la un moment dat.
   In rest ai dreptate, Putin pentru noi e prostanacu’ doi pentru ca asa sunt rusii in ziua de azi. Nu poti sa iti extermini elitele sistematic ani la rand fara sa afectezi IQ-ul mediu al intregii populatii.

   0

  • #18

   @ Alex Bine domnule. Te rog cumpara petrol daca a scazut temporar, da-ti cu parerea pe banul tau. Eu ma astept la un false breakout si apoi vand.

   0

  • #19

   Tocmai a iesit raport la stocurile de petrol din US. 7,56 milioane in loc de 2,5 milioane cat se asteptau

   0

 10. Dar a aparut la un moment dat, dupa doua trei zile ce a aparut stirea initiala, ca Rusia va decide ce va face cu zacamintele. Fara alte discutii.

  0

Citește și...

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]

Donald Trump i-a dăruit lui Klaus Iohannis o șapcă: „Make Romania Great Again” Având în vedere îmbulzeala care e pe sloganul acesta, eu aș fi curios dacă șapca asta îi rămăsese lui Trump de la vizita lui Dragnea și, fiind un meleardar strângător, a zis să nu se risipească aiurea prin cine știe […]

Am găsit soluția, este INCREDIBILĂ, click aici să AFLI SECRETUL incredibil. În primul rând, trebuie să îți găsești, după masa, o poziție confortabilă pe canapea. După care, deschizi situl emagului și cauți ce te interesează. Aici vine șmecheria. La căutare, bifezi să fie livrat exclusiv de emag. Desigur, searchul de la emag e […]

Observ cu interes și îngrijorare că oamenii uită rapid cine a fost și este Victor Ponta. De la omul cel mai urât din românia, de la Mickey Mouse, ajunsese, înainte de alegeri, salvatorul opoziției, oameni relativ inteligenți făcând campanie pentru el, pentru că, nu-i așa, era împotriva sistemului. După care Ponta și-a dat […]