CIne ne vinde pe bucăți și la ce preț?

gazprom_platform

Zăcământ important de gaze descoperit în Marea Neagră de Lukoil şi Romgaz. Trei ani de consum intern, 5 miliarde de dolari.

Nu vă iluzionați cu ce scrie economica. Acei 3 ani reprezintă doar echivalența în consum și nicidecum că acel gaz va fi livreat româniei la vreun preț preferențial. Pentru că nu va fi, piața liberă UE impune vinderea sa la liber.

Eu, când citesc Lukoil, citesc rusia. End of discussion. Cine citește altfel are o problemă la mansardă. Dacă cineva crede că există vreo companie din domeniul energetic din rusia care să nu fie sub controlul DIRECT al Kremlinului, să încerce să se trezească. Nu suntem în vizuina iepurelui, am ieșit demult.

Iar rusia nu este chiar cel mai bun prieten al româniei. Nu este cel mai bun prieten al nimănui, planul pe 10 ani al lui Putin este să aducă în uniunea sa statele componente ale uniunii sovietice. Prin forță sau nu.

Cine vinde zăcămintele româniei către ruși? Care a fost prețul mizeriei ăsteia? Cine ne face dependenți, ușor ușor, de Putin? Între timp, îl uităm pe tăriceanu, cel ce a mânărit insula șerpilor către sterling. Pentru că deja pare ceva infim față de asta.

So, cine?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. #1

  Noi inca nu stim datele contractului dintre zcamantul lui Tariceanu din marea neagra si aia de la Sterling. Pentru ca resursele sunt ale lor iar contractele trebuie secretizate.

 2. Bo$$, cuvântul ,,SO” e din limba romanes, înseamnă ,,CE”. So cares? =ce faci?

 3. #4

  Detalii „nesemnificative”:

  1. „în baza Acordului de Concesiune încheiat cu Guvernul României”
  2. „cota de participare Romgaz în Acordul de Concesiune este 10%, LUKOIL deţine 72%, iar PanAtlantic Petroleum Ltd 18%.”

 4. De fapt au trimis s-300

 5. #9

  eu ma imprietenesc cu Iulia, sa imi aduca o galeata de petrol.

 6. #10

  Aceeiasi care ne-au vandut si pana acum la OMV, la Mol si la multi altii.Cei cu firme de consultanta, cu „think tank-uri”.Parte din cei 15.000 de specialisti din vremea CDR – geologii „dashtepti”.

 7. #11

  Off topic – ma chinui de vreo 2 zile sa imi fac cont, dar nu reusesc.

 8. cine e victor ponta?

 9. #13

  Teoria mea don’ senior e ca rusii isi iau teapa. Directia energetica pe termen lung e ce face musk, solar cu giga factory si poate in viitorul tare indepartat fusion. Investitorii mari au inteles asta, numa retarzii de rusi si arabi n-au inteles. Cand cererea de resurse naturale pe care le exploatezi se duce spre zero, poti sa te pisi pe ele resurse. Cine a permis asta ? Eu cred ca occidentul. Putin ramane un nebun prost oricat ii place sa faca pe desteptul. Hai sa vedem la cat scade petrolul si gazele anul viitor. Stiu, mai sunt destepti care inca iti rad in nas cand le spui ca uleiul se duce pe pluta, chiar si dupa Tesla si dupa caderea uleiului la 40 dolari. Sa speram ca idiotul de Putin nu va raspunde armat la infrangerea economica, desi …

  • #15

   Mersi bosinio, pare un om sigur pe el. Scoate-l la o cafea.

  • #16

   @A. Freigedank ce cauta justin bieber cand dau click la numele tau? imi strici playlistul de manele 🙁

  • @George: din cauza ideilor cu energia solara avem un pret exagerat la electricitate (platesti din buzunarul tau subventiile la energia verde). Panourile fotovoltaice sunt utile doar in anumite situatii particulare, nu ca sursa universala de electricitate.
   Si fuziunea nucleara nu s-a realizat pana acum si nici nu se stie daca e posibila si, mai mult, rentabila.
   Pretul petrolului a scazut temporar, o va lua inapoi in sus la un moment dat.
   In rest ai dreptate, Putin pentru noi e prostanacu’ doi pentru ca asa sunt rusii in ziua de azi. Nu poti sa iti extermini elitele sistematic ani la rand fara sa afectezi IQ-ul mediu al intregii populatii.

  • #18

   @ Alex Bine domnule. Te rog cumpara petrol daca a scazut temporar, da-ti cu parerea pe banul tau. Eu ma astept la un false breakout si apoi vand.

  • #19

   Tocmai a iesit raport la stocurile de petrol din US. 7,56 milioane in loc de 2,5 milioane cat se asteptau

 10. Dar a aparut la un moment dat, dupa doua trei zile ce a aparut stirea initiala, ca Rusia va decide ce va face cu zacamintele. Fara alte discutii.