Ciudățenii cu CASCO

Se întâmplă ceva ciudat cu CASCO-ul la care cotizez de 4 ani.
Detaliat vorbind, eu am încheiat un contract de CASCO pe 4 ani, duratea leasingului, contract pentru care plăteam 33 de euro.

Acum, după încheierea leasingului, am cerut celor de la dealer să îmi facă o nouă ofertă de CASCO, de data asta pentru o mașină care e mai veche cu 4 ani decât la începerea vechiului contract.

Surpriză.
La același asigurator, pe o valoare asigurată aproape la jumătate față de cea inițială, aș avea de plată, guess what, 32 de euro lunar.

Pierd eu undeva ceva din vedere?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

38 comentarii

 1. #1

  Nu, masina e mai veche cu 4 ani, dar piesele de schimb sunt tot noi 🙂 la fel manopera/etc… Plus ca unele piese se gasesc mai greu, deci preturi mai mari de replace.

  Thumb up 0
  • #2

   Si in caz de dauna totala argumentul tau fiind?

   Thumb up 0
  • Nope.
   Stiu din surse extrem de sigure ca, pentru masini mai vechi de patru ani, piesele nu mai sunt la fel de scumpe. Pur si simplu nu se mai cumpara piese de la producatorul original, ci de la un producator care le face sub licenta celui original…

   Thumb up 0
  • #4

   @vlad: dauna totala – „valoare asigurată aproape la jumătate față de cea inițială”

   Thumb up 0
  • #5

   N-am vazut o xplicatie mai prosteasca …

   Thumb up 0
 2. #6

  Da, ai casco ieftin!

  Thumb up 0
 3. #7

  Da. Poate te mănâncă palma de una noua, si îi dai vreo daună totală :)) Doamne fere’.

  Tehnic, nu se intampla nimic cu casco-ul la care ai cotizat 4 ani. Se intampla ceva cu asiguratorul care iti propune o nouă oferta de contract. In cativa ani apare practic aceeasi masina, cu un amărât de facelift. Valoarea de piata scade din cauza asta, dar de reparat tot multi bani ar face si i-ar da cu virgula.

  Thumb up 0
 4. Probabil ti-au asigurat masina pentru o suma mai mica?

  Thumb up 0
 5. #9

  Nu sunt cunoscător al calculului de asigurări dar prevăd 2 situatii:
  1 ai avut la ei cu 33… Discount 1 EUR e mult deci ei continua tot cu ei.
  2 cei care fac casco pt tine sunt cei neprins încă de miliție pentru falsuri
  Mizez pe amândouă cu mențiunea ca teapa e mare.
  Nu ți se pare normal sa ai aceeași valoare de plata când ai în caz de dauna asigurat bunul la jumate? Rrrromania.

  Thumb up 0
 6. #10

  Discount de volum? Cei de la leasing au preturi mai bune pentru ca au volum. Cand te duci tu singur, pretul e standard. Daca te duci si tu cu 100 de masini o sa ai si tu discount.

  In plus, cu cei de la leasing au garantia ca vor primi bani pe toata durata contractului, pe cand cu tine … poate peste 1 an te razgandesti si schimbi „furnizorul”.

  Thumb up 0
  • #11

   Ha! Dau discount d volum si la Rca?!!!Daca ma duc cu 1000 de masini platesc 20euro?

   Thumb up 0
 7. #12

  Toti avem acest soc…
  Explicatia e simpla: firma de leasing are mii de masini si primeste un discount baban de volum.
  Tu esti Arhi, PF si trebuie sa fii jecmanit 🙂

  BTW, stii ca diferenta la RCA dintre Bucuresti si un oras mic este 50%+, in fct de varsta soferului ?

  Thumb up 0
 8. #13

  Poate fi din cauza ca pretul politelor de asigurare a crescut in ultimii 4 ani. Si eu am plătit oarecum la fel pt fiecare casco încheiat anual desi masina îmbătrânea si suma asigurata scădea. Dar o fi si altceva…nu bag mâna in foc.

  Thumb up 0
 9. #14

  Acest produs a fost detinut si iubit, in trecut, de un alt posesor si poate prezenta unele imperfectiuni datorate utilizarii acestuia si trecerii timpului. Tocmai acest lucru confera acestei masini un farmec special, transformand-o intr-o piesa unica si inimitabila.

  Thumb up 0
 10. #16

  Poate se tine cont de vechimea soferului? Adica presupun ca daca ai mai multa experienta /mai multi ani sunt mai putine sanse sa faci accident?

  Thumb up 0
  • #17

   Pai da omule si daca se tine cont ca nu a avut incidente si are vechime mai mare in condus ar fi trebuit sa-i scada cotizatia. Si nu conteaza vechimea masinilor atat timp cat le duci periodic la revizii, faci testele de poluare si restul. Dar nu e cazul in Romania

   Thumb up 0
 11. #18

  Mie mi se pare puțin cat ai dat de la inceput pana acum.

  Thumb up 0
 12. Poate pentru maşinile achiziţionate prin leasing sunt tarife preferenţiale, aşa cum a scris şi Baxt, tu plăteai puţin şi înainte.

  Thumb up 0
 13. #20

  poate primesti bonus ca nu ai avut niciun accident in timpul asta.

  Thumb up 0
 14. #21

  Acelasi caz si aici. De 2 ani casco se calculeaza la valoarea de reparatie, adica in functie de costul pieselor. E posibil cei 4 ani de vechime sa nu compenseze prin piese mai ieftine, deci reparatia ar costa la fel.

  Thumb up 0
 15. #22

  Societatile de leasing au un contract preferential cu unii asiguratori, mai ales pe politele multi anuale. In plus, cota de prima creste pe masura ce masina imbatraneste. De ex, masina noua 10k, cota de prima 3%. Masina de 4 ani, suma asigurata 5k, cota de prima 6%. Aceeasi prima platita, suma asigurata la jumatate.

  Incearca sa obtii o oferta de la un broker, unele societati de asigurari au prime mai bune pe anumite marci sau pe masini mai vechi.

  Thumb up 0
 16. #23

  nu prea intelege lumea
  initial : valoare asigurata 1mil euro la 33 euro/luna
  dupa leasing: valoare asigurata 500k euro la 32e/luna.

  nu-i bonus, e mult mai scump.

  Thumb up 0
 17. Tocmai mi-am facut CASCO pentru un Ford Focus care a implinit 4 ani, deci e al 5-lea contract consecutiv cu aceeasi firma (Generali). Rata trimestriala e aproximativ 73-74 EUR, deci putin sub 25 pe luna. Diferenta e ca am reducere (am 4 ani fara evenimente), la tine contractul anterior nefiind pe numele tau, te iau ca si client nou, banuiesc. Plus ca in cazul meu am pornit de la o valoare asigurata mai mica decat valoarea de catalog, pentru ca am negociat la sange cu dealerii Ford si s-a luat in considerare valoarea facturii. Ah, si am si fransiza de 100 EUR, la alegerea mea.

  Thumb up 0
  • #25

   nu te iau ca si client nou, dimpotriva, am si reducere:)))

   Thumb up 0
 18. #26

  leasing 5 ani, casco 4500 euro la brand-de-brand (un moment de reculegere va rog)
  terminat leasing, oferta de la unu din top 4-5, acord de decontare directa cu servisul preferat de mine, undeva la 1100 lei per an, cu fransiza, bonus 10% la plata integrala si cadou rovigneta 1 an.
  Daca vrei, iti dau privat numarul brokerului.

  Thumb up 0
  • #27

   nu e rau. e posibil sa te caut. TI CAUT EU PI TINI!

   Thumb up 0
  • #28

   Daca zici de rovigneta cadou, cred ca stiu si eu la ce firma ai asigurarea casco. Cadoul e de la firma de asigurari, nu de la broker.

   Thumb up 0
 19. Tu platesti cat pentru o reparatie cu piese noi, de origine, iar suma asigurata e undeva pe la valoarea de piata a masinii in momentul in care faci asigurarea.
  Daca ti-ar asigura masina la 10000 de euro, preferi sa mergi cu ea in continuare, sa o vinzi in târg cu 4000 sau sa intri cu ea in stâlp ca sa o faci dauna totala si sa iesi pe plus cu 6000?
  De partea cealaltă, daca ai plăti 15 euro, si-ar face toti bemveistii casco si ar fi putin haos pe urma…

  Thumb up 0
 20. Pai sigur ca pierzi ceva din vedere. N-ar manca si gura lor ceva?

  Thumb up 0
 21. #31

  Valoarea pe care o platesti este functie de valoarea masinii la momentul respectiv SI sansele statistice de a face un accident. Valoarea masinii tale a scazut de acum 4 ani, insa sansele de accident sunt mai mari (pentru ca asa spun statisticile, pentru ca atunci cand ai masina noua in general esti mai atent si conduci mai prudent, pentru ca riscul de a aparea o problema la masina in mers a crescut, etc).

  Thumb up 0
 22. #32

  Ai avut ceva daune între timp?

  Thumb up 0
 23. #33

  Casco luat prin leasing e negociat pt un volum mare de masini.
  Cel pe care il cumperi direct… 🙂 nu.

  Thumb up 0
 24. In orice caz ramai la o firma serioasa, nu la Omniasig sau Eureko…

  Thumb up 0
 25. #36

  Cum a mai spus cineva, bucura-te ca e CASCO ieftin, eu am platit primii doi ani la Ford Focusul meu vechi de 4, respectiv 5 ani, cate 3000 ron pe an, apoi m-am lecuit si n-am mai platit CASCO, ultimii 3 ani. S-a strans deja din economia facuta cat sa nu ma mai intereseze nici daca raman fara ea.

  Thumb up 0
 26. #37

  Valoarea CASCO este mai mare pentru o masina mai veche decat una mai noua. Pentru ca se va calcula (si) in functie de uzura masini. Teoretic ar trebui sa ti se mai reduca anual daca nu faci accidente, dar din cate stiu asta depinde de la un asigurator la un altul.

  Thumb up 0
 27. Ai avut vreun accident in cei 4 ani? Sau doar ai cotizat?

  Thumb up 0