Comentarii de la cititori: Ce înseamnă a fi blogger?

Textul este primit pe mail, de la un cititor care nu doreşte să i se divulge numele, pentru ca nu este important şi nu urmăreşte celebritatea.

Sunt puţin confuz. Ce înseamnă a fi blogger? Nu caut definiţii, încerc să înţeleg atitudini. Când te lauzi toată ziua fie pe blogul personal, fie pe twitter că nu citeşti alte bloguri, mă laşi mască. Adică îţi place să fii parte a unei comunităţi, faci caz de poziţia ta în Zelist, recunoscând altfel că depinzi de ceilalţi, dar nu-i citeşti pe alţii. Poate doar pe ăla şi pe ăla. Dar atât. Că tu eşti miez, se ştie. Eşti cel mai talentat. Eşti un artist. Artă pentru artă, cum s-ar zice.

Ceilalţi? Nişte plebei. Vrăjeală ieftină. Experienţe neinteresante. Tu, doar tu, numai tu. Simţi în tine forţa creatoare pulsând. Simţi că ai fost ales să-i luminezi pe mitici, să le arăţi calea. Dacă ai avea mai mult timp să scrii, ar curge fluviu articole senzaţionale, izvorâte din experienţe unice. Adevărate felii de viaţă.

Din nefericire, apropierea roblogfest-ului te va coborî din turnul tău de fildeş. Vei întrerupe istovitoarea muncă de creaţie. Vei ruga muza să ia un cornet de seminţe şi o bere, să-şi omoare timpul în faţa televizorului cât lipseşti. Pentru că trebuie să pupi în fund nişte confraţi. Să le zici cât de mult contează pentru tine munca lor. O adevărată inspiraţie. „Eşti o călăuză în bezna internetului românesc. O torţă”, îi vei spune grasului ăla pe care îl dispreţuieşti atât de mult. Poate. Poate. Poate iei un os, un premiu cât de mic, să poţi să te întorci în turn la muză şi s-o regulezi, sperând că a ameţit-o berea…

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

48 comentarii

 1. Ei sunt printre noi..

  Thumb up 0
 2. Cred ca se refera la Visurat

  Thumb up 0
 3. Magic, adevarul e in camera cealalalta
  2lei, nu cred, visurat nu mai e in zelist demult

  Thumb up 0
 4. nah mah, trebuie ceva mai tare decat berea sa ametesti muza

  Thumb up 0
 5. e clar, Arhi, esti atat de narcisist incat ti-ai trimis singur email-ul 😀

  Thumb up 0
 6. Stefan, perfect posibil 😛

  Thumb up 0
 7. Nu stiu ce i-ai facut lu asta, dar l-ai calcat pe bec rau de tot! Are si dreptatea lui omul nu pot sa zic. Chiar , de ce se comporta uni bloggeri de parca ei ar fi miezul din paine? Cum zicea si Cabral mai de mult, ti se urca la cap , la un moment dat ? adica dezvolti un sistem de auto-dumnezeire sau care ii faza?

  Thumb up 0
 8. #8

  Acest email se refera la piticigratis. Pun pariu.

  Thumb up 0
 9. #9

  O sa spuneti ca am o obsesie,dar cred ca se referea la Badea.
  Splendid textul.

  Thumb up 0
 10. #10

  eu pariam pe Groparu

  Thumb up 0
 11. bai, si eu cred acelasi lucru

  Thumb up 0
 12. #12

  eu is ală, căutaţi-mă după avatar;))

  Thumb up 0
 13. Nu era mai usor sa intrebe de ce bloggerii cu succes nu-i citesc pe altii si cum crezi tu ca se va desfasura promovarea la RoBlogFest decat sa stea scrie ditamai textul?

  Thumb up 0
 14. Votez pentru piticigratiiiiis 😀

  Thumb up 0
 15. #16

  Uite un blogger cu talent cine a scris asta are talent

  In fine e si funny dar e si adevaru … da e greu cu bloggarasii in rromania

  Thumb up 0
 16. Eu zic ca e despre Zoso. Parerea mea!

  Thumb up 0
 17. eu zic ca e spagatistu’…

  Thumb up 0
 18. Gata, bre, recunosc. Despre mine e vorba 🙂 Oricum, omul scrie bine, ma intreb daca are propriul blog…

  Thumb up 0
 19. nu are blog, dar e genial:)

  Thumb up 0
 20. tare omu 🙂

  Thumb up 0
 21. Eu zic ca a fi blogger e un soi de hobby. Evident, ca la toate hobby-urile, unii-s mai dedicati, altii mai putin, unii-s mai inspirati, altii nu etc.

  Thumb up 0
 22. Nu e Pitici gratis. Radu adopta stilul ala anume pt. a irita, mai mult ca sigur e vorba despre un alt blogger. Care chiar se crede a fi o torta calauzitoare. Care se crede sincer o fiinta superioara. Care chiar pupa cururi pt. premii. Care chiar nu are altceva mai bun de facut. Care poate fi…unul sau altul. Ma bucur ca Cetin a pus fragmentul asta aici. Ar trebui sa dea de gandit multora, poate-poate inmugureste o urma de bun simt in cei care se simt „deasupra tuturor” pana pleaca de la tastatura. 😉

  Thumb up 0
 23. #25

  Em… Mircea Badea?:))) Desi ultimul paragraf nu se protriveste… :-??

  Thumb up 0
 24. e un fel de a’ţi face reclamă fără să îţi faci reclamă 😀 🙂

  Thumb up 0
 25. da, e un fel de

  Thumb up 0
 26. Frate, eu sînt „blogăraş” de vo doi ani de zile şi sînt cu „audienţa” tot cam pe unde am plecat (spre zero) dar… şi asta e important, cînd am pornit nici prin cap nu-mi trecea că blogul poate face reiting, audienţă, bani, comenturi, aprecieri, discordie, mahala etc. Atunci am vrut doar să văd dacă ştiu să scriu, probabil încă nu mi-am dovedit calităţile şi de-asta nu mi s-a suit la cap. Acum îmi place ceea ce fac dar ştiu sigur că sînt foarte mulţi care fac blogging superadevărat, cu şpil, cu sens, cu artă, cu precizie. Îmi place la nebunie să citesc parerile din articolele lor sau comentariile pertinente şi cu înţelepciune. Dar mai îmi place o chestie: descopăr cam în fiecare lună un gen nou de blog, cu stil diferit, cu amprentă adevărată.
  Nu am un răspuns la întrebarea celui care a făcut mail-ul dar pot să-i zic următoarele: citeşte mai departe toată blogosfera fără să-ţi doreşti să cunoşti prea de-aproape bloggerii. Aceştia sînt nişte ciudăţei inteligenţi (sau nu) care nu vor să te cunoască, vor doar să-ţi povestească. Iar figurile lor… sînt aere de începători, nimic mai mult. Citeşte şi iartă!

  Thumb up 0
 27. oricine ar fi mi-a placut foarte mult cum a scris. si-a exprimat punctul de vedere si fara sa injure. jos palaria in fata sa

  Thumb up 0
 28. Și ce i-ai răspuns ? 🙂

  Thumb up 0
 29. #31

  ah am varsat o lacrima pentru amaratul comentator…
  imi pare ca respectivul era cu gatu’n streang din cauza ta… 😀
  macar i-ai trimis un reply sa nu o faca? explica-i ca exista si alte cele in viata decat scrisul de email-uri ghei? :)))) (poate-i gozeru’ ala din gherla care v-o luat fata la roblogfestu’ de anu’ trecut(?) )

  Thumb up 0
 30. #32

  plm si tu ti-ai pus cache din ala? (pushca-i-ar urechile la ala care l-a inventat… 😐 )

  Thumb up 0
 31. Eu i-as analiza mailul. Pot sa-i fac review, daca vrea. Trecand la lucruri mai serioase, recomand sa-si faca blog.

  Thumb up 0
 32. stiu eu? or fi mai multi grasi pe lumea asta

  Thumb up 0
 33. #36

  @chriscross
  ghei, huh? Ti-a placut aia cu „pulsand”, ai simtit-o in tine…

  Thumb up 0
 34. Ce e bloggeru’? Bloggeru’ e unu’ pe care nevasta nu stie sa-l compatimeasca atunci cand sufere si se apuca sa scrie pe blogul lui, cum se loveste din neatentie de calorifer in cot, cat de tare il doare, iar comentatorii sai, il consoleaza si-i povestesc la randu-le cum s-au lovit si ei, in mult mai multe parti anatomice. Bloggeru’ e si ala care e specialist in sport sau sex, muzica sau poezie, bancuri, alea, alea, inpartasind si altora din bogata sa experienta. Tot bloggeri sunt si aia micii, care povestesc pe blog cum au copiat la teza la romana, cum si-a ingesuit colega in spatele usii clasei in timpul pazei mari…
  Bloggeri sunt si aia care-s printre primii in zelist, si pe undeva pe la mijloc, si mai prin coada. Cei din coada zelistului, ii invidiaza pe cei mai din fatza si cersesc cu insistenta schimb de linkuri!
  Care-s printre primii, s-au apucat de blogarit pe vremea cand extrem de multi, nu prea stiau cu ce se papa blogul si ce e ala…de-aia-s primii! Pai nu?

  Thumb up 0
 35. Apropo de RoBlogFest. Anul asta cand se tine?

  Thumb up 0
 36. @Arhi camera cealalta fiind?

  Thumb up 0
 37. nota 10 cu ++++++++++ pentru cel ce a spus de fapt un adevăr, un adevăr sfînt 😉 bravo frate!

  Thumb up 0
 38. #42

  Cand am citit postul, primul blogger care mi-a venit in minte a fost Visurât. Chiar azi scria că el nu prea citește bloguri, ci doar unele pe care le are în blogroll.
  Poate a iritiat pe cineva mult prea tare…

  Thumb up 0
 39. #43

  Incre-fucking-dibil. Si nu ma refer la ce a scris anonimul acela. Felicitari, Arhi !

  Thumb up 0
 40. gras esti, blog ai, idei si comentarii primesti, muza se presupune ca ai, bere bei.
  cred ca asta te c-o(n)funda

  Thumb up 0
 41. #45

  Tu si Udrea ce va ma faceti reclama singuri :)))) glumesc, dar in text este mult adevar .

  Thumb up 0
 42. Asta nu a fost mail de promo, a fost mail de teasing? sau gresesc?

  Thumb up 0
 43. Ma Badea nu are cum sa fie ca el nu merge la blogfest. Deci mai ramai tu, zoso, sau ala , piticigrasi

  Thumb up 0
 44. E o prostie sa te consider blogger fara sa ii citesti pe altii.

  Eu de fapt consider ca apartin acestui grup pentru ca citesc foarte multe bloguri, mai putin pentru ca am si eu un blog pe care scriu mai mult sau mai putin regulat.

  Thumb up 0