Comunicat de presă Academia Cațavencu

Nu sunt vreun fan al Academiei Cațavencu. Nu îmi plac revistele comandate politic, nu îmi plac șmenăriile penalului Adamescu, sunt extrem de bine pus la curent cu modul golănesc în care s-a făcut achiziția brandului, în fine, varii motive.

Desigur, oamenii de acolo nu au nici o vină.
Și astăzi au răbufnit. Citiți, că e funny și în același timp trist, mai ales că, imediat după publicare, articolul a dispărut de pe site.

Din fericire, există google cache. Atașăm și print screen pentru eternitate și pentru cazul în care vreun șefuț mafiot de pe acolo se gândește că ar putea amenința în gol interneții.

Autor Mihai Cernea 19/06/2014
București, 19.03.2014(banuiesc ca e un typo): Redacția Academiei Cațavencu nu mai are chef de glumă. Administrația trustului de presă în care este inclusă această revistă este, ea însăși, o poantă. O poantă bună- dacă este văzută dinafară, sau o poantă proastă, dacă este suportată dinăuntru.

Astfel, numărul care urma să apară în ziua de 23 iunie 2014 nu va mai apărea (sau cel puțin nu în această formulă editorială). De asemenea, se suspendă și segmentul online al revistei – site și pagina de Facebook.

Facem acest lucru pentru că ne iubim revista, cititorii și meseria. Și pentru că ne respectăm pe noi înșine suficient de mult, încât să nu-i lăsăm pe alții să ne înjosească.

De ceva timp, Academia Cațavencu funcționează într-o situație hilară: nu ajutată de administrația trustului de presă din care face parte ci, cumva, în ciuda acesteia.

Este neplăcut, dar relativ obișnuit în presă, ca salariile să nu fie încasate la timp. Însă nu e deloc firesc ca, față de subiectul întârzierilor salariale de luni de zile, Adrian Rus, directorul general al companiilor grupului de presă Medien Holding, să aibă următoarea poziție, exprimată într-un e-mail, cităm: „Daca e vorba de salarii din nou am sa v-o spun pentru ultima oara: CINE POATE CREDITA ACEASTA ACTIVITATE SI SI-O ASUMA, SA RAMINA! CINE NU, SA PLECE INSTANT! (…) ESTE ULTIMA OARA CIND MAI SPUN ACEST LUCRU! URMATOAREA DATA CIND IMI ADUCI ACEST LUCRU IN DISCUTIE (…), VA ASIGUR CA PLECATI!” (n.r.- majusculele aparțin autorului mesajului)

Putem face foarte multe lucruri pentru această revistă și pentru cititorii ei, dar nu putem fura din portofelul soțiilor ca să putem susține (să putem„credita”), astfel, nenumăratele și interminabilele gafe ale celui care, chipurile, o administrează. Și, mai cu seamă, nu putem tolera o astfel de atitudine sud-americană, de proprietar de plantație bananieră.

ACADEMIA CAȚAVENCU a fost și este, încă, o revistă citită. O spun vânzările la chioșc, în creștere, până când administrația a luat nefericita decizie de a scădea tirajul. Această creștere este o performanță (din câte știm, unică în trustul nostru, și rară în presă, în general), dar este o performanță greu de susținut, atâta vreme cât administrația pare să facă tot ce-i stă în putință pentru a contrazice această tendință.

Să fii sunat cu trei-patru ore înaintea tipăririi revistei și să ți se spună că se reduce cu patru numărul paginilor acesteia, apoi, la insistențele redactorului-șef, să se descopere că economia obținută astfel ar fi derizorie (și, desigur, invers proporțională cu deficitul de imagine) este încă o dovadă clară a amatorismului lăutăresc cu care se „administrează” această revistă.

De parcă n-ar fi suficient, Directorul General Adrian Rus intenționa să inaugureze o politică editorială unică în presa românească: redacția să-i propună vânzătorului ei de publicitate clienți și campanii publicitare, iar vânzătorul, la rândul său, să ofere teme de articole (generale, nu publicitare!), să judece valoarea de umor a conținului revistei, ba chiar să aleagă coperta revistei.

În concluzie, redacția Academiei Cațavencu nu este dispusă să scrie gratis, la comanda administratorului de trust, cu acordul portarului și cu supervizarea femeii de serviciu.

Redacția Academia Cațavencu

Pentru mai multe informații:

Dan Mazilu, redactor-șef

dan.mazilu@academiacatavencu.info

mazilu.d@gmail.com

mazilu_d@yahoo.com

0733.040.589

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

25 comentarii

 1. Un articol Kamikaze as putea spune…daca a disparut asa repede

  • #2

   căcatmicaze si-a facut repede datoria, au o tona de articole despre ce rau e bercea mondialu si ce prosti suntem noi

 2. la ac lucra un muist, george bonea, care mă pulea. a venit la brașov la un show de standup comedy, a stat lângă mine, n-a zis nimic, după care s-a dus acasă și m-a mai pulit o dată. deci george bonea e un muist laș.

  • #4

   tu chiar ai vandut blogul? ca cu atatea haox-uri nu mai stiu ce sa cred. si daca da, de cand va fi preluat de e-mag sau mai stiu eu cine…sau l-ai vandut doar ca si actiuni? si tu scrii in continuare, luand un fel de slariu fix + bonusuri in functie de cititori si alte cele. sa nu radeti de eventuala naivitate a mea. sunt doar curios.

  • #5

   @fox mulder
   Scrie pe site că zilele astea. Mai așteaptă…

  • George Bonea a fost dat afara de la Academia Catavencu de la 1 iunie 2014. Facea prea multe glume despre Zoso.

  • #7

   ba , el n-a zis nimic.da’ si tu ai fost mucles?

  • mishu, eu nu știam cine e. am văzut a doua zi, pe feisbuc, când muistul george bonea mă înjura, ca un curajos

  • #9

   Cand va vad… ala pe A3 te face de cacat in fiecare zi, la tv, la fb, unde te prinde. Serios?! Daca esti tare in gura zosso, pai chiar te rog! Stai si accepti toate cacaturile, te ascunzi dupa pagini web, apoi te dai lovit. Va e frica ca face k1 si va bate?

  • cosso, tu nu ești idiot, nu? chiar deasupra ta e un comentariu care spune că ești idiot, dar tu batman batman.

  • #11

   George Bonea cânta aproape decent: http://www.youtube.com/watch?v=fc0I1QmxSzE

 3. #12

  Pe vremuri, Academia Catavencu era un ziar de umor foarte bun, dupa care au rasarit pe acolo tot felul de boschetari, care n-aveau treaba nici cu scrisul si nici cu umorul.

 4. #13

  Boss da ai scris azi nu gluma . Sa te tina obiceiul ! 🙂

 5. #14

  E trist ca pana si mistocareala se face la comanda acum.

 6. Debaneaza ba, IPu!!!

 7. Tu nu, insa Zoso face de-astea mai ales cand e vorba de mine. De pe IPul meu nu iti pot vedea blogul insa de pe altele, da.

  Ce explicatie ai pentru asta, mai ales ca a inceput sa arate asa imediat dupa ce m-am hlizit la Zoso? http://i.imgur.com/8JVOlJf.jpg
  Atunci nici n-am bagat de seama ca eram pe picior de plecare, 10 min mai tarziu eram in caruta, in drum spre tara, unde am stat 2 saptamani. Am zis ca o fi slabit netul de nu se incarca pagina…

  Facut „clear” la tot, descantat, stropit cu trafaletul…. nimic.

  • #18

   daca primeai ban, nu mai aveai acces la blog

  • omul e complet retardat. nu te agita.

  • #20

   Morom3t3, tu oricum esti in perioada de proba. incearca sa iti porti razboaiele cu zoso la el pe blog, nu la mine. pentru ca altfel iar intri in negura spamului. mke?

  • #21

   Moromete: ai încercat și pe forum la Cancan? Cine știe poate te ajută ei cu ip-ul de la zoso.

 8. #22

  Eu citesc ocazional cele 3 ziare: Catavencii, Kamikaze si Academia. Mereu cumpar doar Catavencii.

 9. „În concluzie, redacția Academiei Cațavencu nu este dispusă să scrie gratis”.

  muhahahaha!!!
  acu’ vreo doi ani Dan Mazilu ăsta mi-a propus să scriu în proaspăt defuncta fiţuică. m-am interesat şi am aflat că aş fi scris mai mult gratis.
  bine, oricum nu prea am talent şi n-aş fi apărut prea des p-acolo, c-aş muri de foame dac-aş încerca să trăiesc din scris, da’ zic să dau informaţia ca fapt divers, poate se găsesc p-aici oamenii care chiar şi-au luat ţeapa, ca să confirme.

 10. #24

  Nasol cand revista se vinde la greu, ar trebui crescut tirajul, dar capitalistul de dreapta decide sa-l scada.

 11. #25

  Cred ca a fost ceva la blogul tau de nu il puteam vedea decat prin proxy.

  Dupa ce ai schimbat tema, il pot vedea.