Concurs Ronewmedia și o neclaritate

Se dă concursul organizat de Ronewmedia ȘI pe blogul subsemnatului, concurs al cărui regulament spune foarte clar

3.3. Pentru a putea participa la Promotie, Participantii trebuie sa aiba bloguri active, care au o
vechime de minim 3 luni la data intrarii in Promotie si au o medie de 1 articol publicat pe
saptamana in ultimele 3 luni.

Concursul Ronewmedia a fost câștigat de Gabriel Ursan, care are primul articol de pe blog scris pe 7 aprilie 2012. Probabil justificarea ar fi ca domeniul este cumparat din 2009, dar asta in nici un caz nu cadreaza cu descrierea BLOGURI ACTIVE, CARE AU O VECHIME DE MINIM 3 LUNI, nu DOMENII cumpărate de cel puțin 3 luni.

La ora actuală, domnul Dragoș Stanca, organizatorul campaniei, nu a binevoit să răspundă la întrebarea adresată dânsului pe twitter.
Și așa alimentăm tot timpul teoriile cu concursuri vândute și alte prostii, pentru că nu suntem în stare să respectăm propriile regulamente.

Later edit: A se înțelege că nu pun la îndoială calitatea articolelor lui Gabrie Ursan, ci doar nerespectarea propriilor regulamente. Și sincer, m-ar durea fix în cot, dacă nu aș fi fost implicat în campanie, practic girând chestia asta în fața cititorilor mei.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

51 comentarii

 1. deci concursul IAB MIXX awards n-a fost şmenozeala, da?!

  • #2

   vali » nu stiu dude, unde nu ma pricep, nu ma bag. dar aici e plin netul de reactii de smenozeala, care poate nu ar exista daca cineva de la q2m ar veni si ar spune ceva, oficial.

 2. #3
  Dani Corban

  poate a fost activ in background 🙂

 3. Ca in filmele cu Stan si Bran.

 4. Si-a bagat pla in el regulament. Credibilitatea lui a fost grav afectata. Sa vad cine mai participa la concursurile lui.

 5. Ce-şi fac românii cu mâna lor…

 6. #12

  Niste mizerabili, este clar au o credibilitate care nu trece de ZERO, totusi nu inteleg de ce nu reactioneaza Samsung, pana la urma si imaginea lor e prin zona.

 7. Eu am citit explicatia castigatorului de pe blogul lui si sincer m-a depasit tehnic ce spunea el acolo. Insa ce zici tu pare mai apropiat de sensul de blog cu vechime de 3 luni.
  Organizatorii unui concurs ar trebui sa fie mai atenti la regulamente si alte chestii minore care daca nu sunt respectate, se intorc chiar impotriva lor.
  Sau este cumva aplicata vorba publicitatea negativa este publicitate buna?

 8. @Perfu, se vor gasi. Eu unu nu as mai avea incredere ca e pe bune.

 9. #15

  Si totusi, acel prim articol da de inteles ca atunci a reinceput sa scrie si ca tot de atunci a schimbat platforma pe wordpress. Probabil nu a reusit/stiut sa importe articolele. Gresesc?

  • #16

   Lucian » nu stiu. regulile nu lasa loc de interpretare. si eu am avut primul blog prin 2005, dar blogul meu e din 2007

  • De ştiut, ştiam, însă atât GSMRo.ro cât şi GabrielUrsan.ro au avut parte de nişte atacuri de toată frumuseţea. De prin februarie şi până în aprilie 2012 cineva „m-a iubit rău de tot”. Gândeşte-te că mă trezeam dimineaţa cu blogul spart şi cu un mesaj pe prima pagină de genul „Gabriel Ursan vă trage la ****!” Pe lângă flood, comentarii în numele meu pe alte bloguri (inclusiv pe ale mele) şi alte chestii au fost şi schimbări de index ruşionase. În fiecare Duminică mă trezeam ori că eram gay, ori că eram nu ştiu ce PSD-ist, ori că mama a făcut treburi ruşinoase, etc. :), dinastea. Nu mai puteam dormi noaptea. Atacurile au fost mai întâi pe GSMRo, dar au urmat şi pe blogul personal care mi-l citea până şi soacrămea :). N-am mai suportat şi am luat această decizie după ce la GSMRo am pierdut toate imaginile când am reinstalat totul pe curat. Am zis că GabrielUrsan.ro merită mai multă linişte şi de asta am optat pentru platforma WordPress.com (free) la care am mapat GabrielUrsan.ro drept domeniu principal.

   Da, puteţi să-mi spuneţi cum vreţi „noob”, „fraier”, etc. pentru că am ignorat de la început securitatea. Nu credeam că cineva s-ar lua tocmai de mine, dar sunt mulţi care se distrează aşa, se pare. Am pierdut atunci şi de prin baza de date, dar m-am ales şi cu multe „injecţii” pe care le-am mai detectat şi reparat, dar nu am reuşit niciodată manual să le rezolv pe toate. Având în vedere ce-am păţit, nu e greu să-şi dea nimeni seama că nu mă prea pricep. :).

   Şi cam asta a fost, pe scurt, povestea deciziei mele şi a arhivei pe 2 luni. În detaliu, există explicaţii în articolul către care am pus link în celălalt comentariu (inclusiv discuţia pe mail cu organizatorii din care toată lumea îşi poate da seama că am citit regulamentul cu atenţie).

  • @Gabriel Ursan: Cand iei flood bazeaza-te pe faptul ca nu esti singurul care pateste asta. Fa treaba publica si crede-ma pe cuvant, ajunsa povestea la urechile cui trebuie in 2-3 zile stii si ce au mancat distrusii aia la pranz.

   Bresele de securitate le rezolva un programator priceput si un host decent cu experienta.

 10. in momentul in care a trimis articolul spre aprobare de ce nu s-au sesizat atunci?ei cu regulile, reguli de care nici ei n-au tinut cont cand au aprobat articolul pentru concurs

 11. #20

  Pai cam asta spune si Arhi, omu a incercat ca e democratie insa greseala apartine organizatorului care a permis accesul acestuia in concurs si nu a verificat nici la final compatibilitatea acestuia. Mai mult, dupa ce lumea s-a sesizat organizatorul nu are nici o reactie.

  Moral ar fi fost sa nu participe pentru ca se intelege din acel articol faptul ca trebuia sa fie activ in ultimele 3 luni , adica sa scrie macar la 2-3 zile.
  Si eu am o platforma de prin 2009 , bagam un articol acum dupa care participam la concurs, un smart tv e bine venit .

 12. Salutare! Am scris imediat după ce am câştigat acest articol care sper să edifice un pic mai mult lucrurile (la finalul articolului) http://gabrielursan.ro/2012/05/21/am-castigat-un-samsung-smart-tv/

  • #22

   Explicatie ,, caca-maca”..regulamentul e regulament, e ca si cum ai merge cu 200km/h ca tie nu iti merge vitezometru, tot incalcare a unor reguli se numeste. De ce nu a fost fara reguli daca asa stau lucrurile ?
   Scriam pe un gard si le trimiteam poza.

 13. Pot sa intreb retoric: Care concurs online din Romania este „pe bune”?

 14. @Dacul: Uite, Laurenţiu a găsit nişte dovezi mai concrete aici: web.archive.org/web/20110426155016/gabrielursan.ro/
  http://wayback.archive.org/web/*/http://gabrielursan.ro

  • Nu e vorba de dovezi, este vorba de regulament. Tu nu l-ai respectat, atata tot. E ca si cum joaca doua echipe de fotbal una cu tricouri negre si alta albe, iar tu ai venit in tricou rosu…in consecinta nu ai voie sa joci. Nu am nimic cu tine, eu ma refer la regulament, acesta spune ceva iar in practica se aplica altceva……
   Cum pot sa demonstreze organizatori ca totul este pe bune din moment ce nu se respecta regulile de baza stabilite de ei.

  • #29

   Regulament, regulament…eu nu contest ca tu nu ai avut blogul acum 3 ani sau cand o fi fost, nu spun ca nu meritai ……dar ca si participant nu ai indeplinit regulile de baza. Cum am mai spus trebuie sa fie fara regulament si era totul ,,clar”.

 15. Să confirm și eu că blogul lui Gabi este mai vechi de 3 luni și a avut probleme tehnice despre care mi-a povestit acum câteva luni.

  Știu … e aranjată treaba, m-a plătit Stanca să zic asta :-)))

  • #31

   Scrie cumva in regulament ca trebuie sa vii cu martori ?
   Regulamentul e regulament, nu ar trebui sa existe loc de interpretari…as maine vine eu si spun ca bunicul tau are datorie la bunicul meu, si in consecinta vreau banii de la tine.., am si martori.

 16. Părerea mea, e ca organizatorul concursului, pentru a nu-si pierde credibilitatea, ar trebui sa ofere 2 premii, unul pentru Gabriel Ursan si unul pentru cine a fost pe locul 2 si a respectat regulile pe care oricum putini le citesc.

 17. @dePop: am înţeles feedbackul. Eu am încercat să vorbesc pentru organizatori aşa cum am putut, dar se pare că toată lumea vrea o poziţie oficială de la ei. Nu este adevărat că nu am respectat eu, Gabriel Ursan, regulamentul. În articolul respectiv este copy/paste din discuţia pe mail cu organizatorii unde le pun din prima problema vechimii blogului meu.

  Sunt convins că nu toată lumea îmi va împărtaşi părerile şi poziţia mea faţă de acest subiect, dar eu sunt liniştit cu gândul că nu am greşit cu absolut nimic atâta vreme cât mi-am pus toate problemele legate de eligibilitate, am încercat să ofer toate explicaţiile posibile şi am fost cât se poate de deschis discuţiei.

  Dacă lumea are o problemă cu regulamentul, nu văd de ce ar avea o problemă cu mine, nu?

 18. Ti-am spus si mai sus nu am nimic cu tine, articolul tau a fost foarte bune desi pe alocuri a depasit ceea ce s-a cerut, foarte bine ca ai castigat, meritai. Dar din punct de vedere al regulilor acestui ,, joc’’ toata treaba nu a fost corecta. Principalul vinovat este organizatorul pentru ca nu a respectat ceea ce staful lor a impus.

 19. Daca zic si eu ca citesc si comentez de aproape un an si pe gsm.ro si pe gabrielursan.ro e de bine sau e obligatoriu sa-i taiem capul lui Gabi ?

 20. #36

  De ce sa ne mai miram??
  Pe acelasi principiu functioneaza toata legislatia rrromaneasca. Pe interpretari, justuficari si achitari.
  Traiasca A Nastase. (numarame-ar oole!!!)

 21. Conform regulilor judecătorilor de mai sus (adi, depop, dacul), dacă Arhi şterge toată baza de date, atunci cetin.ro e blog nou. Bravo băieţi, aveţi o logică de fier. Şi bineînţeles că e cu dovezi, pentru că n-aţi stat voi cu ochii pe blogul lui, ca să vedeţi dacă nu cumva în momentul intrării în concurs, omul avea toată baza de date, iar în ultima săptămână a şters-o (caz în care ar fi tot eligibil, conform articolului 3.3din Regulament- „la data intrarii in Promotie”).

  Omul a specificat clar unde e baza de date şi ce probleme a avut. Iar dacă în ultimele 3 luni are minim 12 articole, atunci omul e eligibil pentru concurs. Din punctul meu de vedere, omul a trimis mail înaintea participării, specificând ce şi cum, iar organizatorii au decis că omul poate participa. Clar?

  Deh, apoi vechea meteahnă a românului: de ce a câştigat ăla cu tricou roşu, şi nu eu? Capra vecinului întotdeauna va fi mai grasă, mai cornută şi va da mai mult lapte.

  • #38

   Victor B » agreed

  • #39

   Este vorba de reguli si nimic altceva, indiferent cine castiga trebuie sa respecte regulile daca ne bazam pe regulament. Daca nu e regulament atunci mergem fara si cu asta basta… e simplu.

   Cat priveste organizatori acestea au recunoscut ca nu au verificat, asa este cand esti profesionist…, nimeni nu rea nici o capra fie ea cu doua sau patru picioare, e vor doar de regulament, nu explicatii tardive…

 22. #40

  Capul lui Motoc vrem. Expresia se potriveste cu comentariile.

 23. #41

  Alexandra nu zice nimik?

 24. #43

  RoNewmedia aia ce e? E chestia aia cu sala goala si pitipoance care iti dau apa si unde costa 150 de euro taxa de fraier?

 25. #44

  Nu vrea nimeni nici un cap, este simplu sa recunosti : ,, am gresit dar nu mai pot schimba nimic” ( ma refer la organizator ),……problema e tipic romaneasca ,, noi nu gresim niciodata, noi suntem perfecti..voi nu ati inteles ceea ce am vrut sa scriem in regulament…data viitoare intuiti ”

  Un lucru pozitiv din toata aceasta mascarada….se pare ca tembelizorul nu va fi in baia, balconul, masina lui Stanca….asa cum au presupus multi inainte de final…

  • #45

   Dacul tu ai o problema, omule…te-ai blocat pe aia cu regulamentul. Scrie undeva in regulament ca trebuie sa ai pe blog activitatea din ultimii 10 ani? Nu. Scrie ca blogul ca entitate trebuie sa fi fost activ de minim nu stiu cate luni. Poate ca eu am chef sa sterg fiecare articol la 2 saptamani dupa ce il scriu si mereu pe blog sa ramana doar articole de cel mult 2 saptamani. Asta inseamna ca eu o sa am pe vecie un blog activ de 2 saptamani ca asa ti se pare tie?

  • #46

   Andrei @

   In viata ma ghidez dupa reguli si daca face toti la fel am fi peste Elvetia, dar asa noi suntem peste toti insa la incalcat reguli. Regulamentul era clar, dar pe la noi sunt multi ca tine care vin cu scenarii SF si asta este.

   Pentru mine e un subiect inchis, o experienta care vine sa confirme ca nici firmele care se vor mari nu sunt diferite cu nimic de negustori care vand pe taraba.

 26. Daca am lua toti atitudine la asa ceva si am informa cunoscatorii, imediat s-ar schimba situatia. Dar cum toti tac, ticalosii isi fac de cap 🙂
  Cateodata tacerea este o crima!

 27. Andrei@

  Vezi regulamentul……….

  Cu siguranta toti cei care au avut de obiectat impotriva celor care nu au fost multumiti de organizatori, nu au participat.

  Daca totul era 100% in regula nu existau aceste discutii, ……… e simplu,… nu a fost un ,, joc ‘’ corect pana la capat.

  Participantii dezamagiti si scarbiti de situatie iar restul comenteaza in multe cazuri fara sa cunoasca toate amanuntele.

 28. In maxim 10 zile fac un regulament si un concurs cu premii. Ce ar fi mai important sa respect, regulamentul sau premierile ?
  Amandoua, normal. Am mai participat si eu la concursuri, dar nu am respectat acel brief. Mi-am insusit greseala, iar cand a fost un mare concurs, am bagat la cap si m-am oprit dupa ce am citit atent brief-ul. Concursul trebuia anulat, era o greseala in brief, care spunea ceva de genul „concursul se incheie in 14.05.2012, castigatorii vor fi anuntati in 10.05.2012.” Deci cand tu gresesti, pierzi, iar cand organizatorii gresesc , … ii doare-n cot de toti. Important este sa participam la concursuri in care premiile sunt oferite cat mai simplu (nu usor), sa existe o cat mai mare transparenta.

 29. Eu am fost cel care a sesizat aceasta problema, am trimis mail organizatorului cerand explicatii cu privire la castigator si regulamentul concursului, dar nu s-a deranjat nimeni sa ma lamureasca asa ca am lasat un comentariu la articolul despre concurs si apoi unul pe blogul lui Gabriel. Acesta din urma a reactionat ok si mi-a explicat ce si cum s-a intamplat, iar in final l-am inteles. Ceea ce nu am inteles nici in ziua de azi este de ce organizatorii nu au luat o pozitie oficiala?
  Eu nu-l citesc pe Gabriel si cred ca mai sunt destule persoane care nu o fac, iar in consecinta nu avem de unde sa stiim de cand are el blogul, ce s-a intamplat cu el, etc. Am intrat la el pe blog sa citesc articolul si am observat ca are doar 2 luni si atunci mi-am adus aminte de regulament, iar de aici a pornit tot. Nu l-am banuit pe Gabriel niciodata de nimic, asta ca sa fie foarte clar! Eu am crezut ca organizatorii n-au tinut cont de regulament si atat tot.
  Imi pare rau ca s-a ajuns aici si ca Gabriel Ursan sta acum sa ofere explicatii tuturor, iar organizatorii tac malc lasandu-l singur, un comunicat sau o precizare mica pe pagina concursului in care sa explice pe scurt ce si cum era de ajuns si nimeni nu mai vorbea de acest lucru, dar ei au preferat sa taca si asta ma enerveaza cel mai mult.