Confiscarea extinsă și prescripția furtului voiculescian

voiculescu

Curtea Constitutionala (CC) a decis joi, in urma unei sesizari de neconstitutionalitate, ca masura confiscarii extinse prevazuta in Codul penal este posibila doar pentru bunurile dobandite dupa anul 2012, respectiv de la momentul intrarii in vigoare a legii care prevede aceasta masura.

Practic, folosind chichițe legislative, Curtea Constituțională a decis că hoții care au decimat bugetul până în 2012 sunt ok, averile lor sunt intangibile. De-abia după 2012, dacă mai furaaaaați, să vedeți voi ce pățiți.

E normal, o mână spală pe alta și amândouă spală românia lucrului bine făcut. O singură problemă apare aici, cred eu.
Confiscarea extinsă apare și în cazul domnului Profesor Dan Voiculescu, slăvit fie-i numele. Prin urmare, toate bunurile care erau în posesia sa înainte de 2012, se întorc în dreapta-i posesie, pe motiv că atunci furtul era legal.

Cred că Gâdea se zvârcolește de nervi că a mutat Antena 3 la Wilbrook.
Haideți că, ușor, ușor, lucrurile se așează în matcă și ne mai liniștim și noi. Zilele astea urmează și o grațiere, pentru că și-așa avem pușcăriile pline, iar o capacitate intelectuală ca domnul Voiculescu nu se poate irosi pe saltele de paie.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

28 comentarii

 1. #1

  Nu fi trist, peste 4-5 ani o sa iesim iar in strada, eventual intre timp niste hipsteri vor mai bate cu sticlele in asfalt, Piturca se va intorce la nationala, fiind singura salvare si Ponta isi va face doctoratul.Same old sh!t, just a different day.

 2. sa dea dumnezeu sa il vedem liber

 3. #6

  amin, cam atat de drept.

 4. #7

  Ziua cartitei. Same shit, every day. Ni se dovedeste tuturor, pe zi ce trece, ca oricare ar fi fetele celor din guvern, actiunile lor raman aceleasi .

 5. si de asta sa-mi pese?! da-i in pula de basisti si antenisti.

 6. #9

  Or sa fie in continuare bani pentru gadea, badea si ceilalti, ca sa manance cat mai multa ciocolata si alte delicatese care le plac lor.
  Astia si prin somn mormaie „domn’ profesor”, „basistule”, „basescu e de vina”, „afiliati cnn”, „am castigat premii”.

 7. Ce au pierdut din vedere propagandistii voiculescieni este ca decizia CCR se refera la confiscarea extinsa (art. 112, indice 1 din NCP), pe cand confiscarea sediului (si a altor cele) a fost confiscare speciala si s-a facut in baza art. 112 din NCP. Art. 112 care este, de fapt, art. 118 din vechiul CP, la care s-a mai adaugat un alineat. Asa ca dom’ profesor ramane si puscariat, si cu banii luati.

  • Asa cum spune colegu de mai sus, in dosarul varanului nu e vorba de confiscare extinsa. Au fost confiscate bunurile provenite din infractiuni si atat.
   Oamenii varanului te fac sa crezi asta.
   Si da, hotararea CC e proasta.

 8. #12

  CC a fost sesizata cu privire la neconstitutionalitatea dispozitiilor articolului 112, indice 1, alineatul 2, litera a) din Codul penal, unde se mentioneaza ca in cazul „infractiunilor privind traficul de droguri si de precursori” este posibila confiscare extinsa.

  Nu stiam ca voiculescu a fost acuzat de infractiuni privind traficul de droguri, ca sa aiba vreo legatura cu decizia asta a CC.

  In rest…obisnuita noastra presa jegoasa care a ajuns sa trunchieze realitatea in cele mai abjecte forme. Au reusit sa le bage unora in cap ca decizia asta a cc ar avea legatura cu toate cazurile, nu doar cu traficul de droguri.

  • #13

   CC nu judeca un caz particular, indiferent cine a facut sesizarea, ci o intreaga procedura.

   Daca a decis ca nu se poate face confiscare extinsa a bunurilor dobandite inainte de 2012, se aplica tuturor situatiilor (sau ar trebui) – fiind vorba de o lege.

   Ar fi stupid ca CCR sa judece cazuri izolate.

 9. Din ce-am văzut la a3, băeții se poartă ca şi cum ar fi şi dealeri şi useri. Când le zic cu băse şi cu dom’ profesor fondator au ochiu’ fix şi pupila dilatată.

 10. #15

  Nici-o lege nu se aplica retroactiv – nu e normal sa se intample asa.
  Nu are legatura cu situatia de fata cu Voiculescu asa e ok sa fie.
  Situatia lui Voiculescu ( si a altora pe care nu-i stim, dar care exista si poate au furat si mai mult) se datoreaza vidului legislativ, care vid legislativ are legatura cu unii care au stat pe la putere multa vreme si care acu sunt pe la bulau – condamnati sau doar retinuti…

 11. Si atunci cum e faza cu impozitele platibile retroactiv pe 2-3 ani dintr-o lege data recent pentru transportatori?

 12. #17

  Legile se aplica retroactiv sau nu, functie de muschi. In mod normal codul penal merge retroactiv. Nazistii de ce au fost executati?

 13. ba, paul, nu vreau sa ma lansez in speculatii inutil, da’ cred ca e din cauza ca era usor ilegal sa ucizi milioane de oameni si inainte de al 2 razboi mondial.din nou, pur speculativ zic…

 14. @paul. Scrie undeva intr-un mesaj, mai sus sau mai jos ca doar legea penala mai favorabila retroactiveaza. ( dc de exemplu o anumita fapte se pedepsea cu 3-5 ani puscarie si acum cu 7-9, se aplica pedeapsa mai usoar).
  Nazistii au fost pedepsiti pt cel msi probabil ca la momentul savarsirii faptelor codul lor penal prevedea infractiunea de genocid sau pt ce pisici au fost judecati si pt ca, probabil nu expirase termenul de prescriptie.

 15. #20

  eu zic, o lege ca in filmul Purge Anarchy e bine venita, nu? hai sa nu mai scuzam jihadistii si sa strigam in gura mare ca Je suis Charlie.

 16. #21

  @Arhi…..nu vreau sa par PRM-ist….sau alte *mist, dar Romania se scrie cu R mare, chiar daca e plina (x%) de prosti si hoti…totusi e Romania.
  Ontopic: toti ar merita ca ceea ce nu pot justifica legal sa le fie confiscat.
  Parca auzeam vorbe ca in USA, multi se tem mai mult de fisc decat de politie.

  • #22

   Eşti sigur că vrei să renunți la prezumția de nevinovăție? Eşti sigur că vrei să ți se confişte tot ce ai în casă şi pentru care n-ai păstrat chitanța? Eşti sigur că vrei să fii încarcerat până dovedeşti că n-ai omorât pe nimeni?

 17. #23

  Deci, daca prin absurd s-ar institui de maine pedeapsa cu moartea, vor fi … eligibile … de executie doar persoanele nascute dupa 19.01.2015!!??!!! ‘r’ar drq cu jurisprudenta…

 18. Cumva aceeasi curte constitutionala condusa de juristul de cap cu privirea bilingva si care dadea erate la 5 dimineata?

 19. #25

  Asta ar fi in stare sa moara in puscarie, doar ca sa scape cu pedeapsa nesavarsita pana la sfarsit.

 20. #26

  Thumbdown-urile sunt pentru cuvantul „absurd”?

 21. @samE, nu. Doar persoanele care au savarsit infractiuni pedepsibile cu pedeapsa cu moartea dupa intrarea in vigoare a legii ce introduce acea pedeapsa.

 22. #28

  Mai e o speranta: Legea 18!