Conținutul meu vs suportul altuia

Dintotdeauna am fost contra desfășurărilor de forțe pe facebook, google plus și alte rețele sociale, cât timp ai propria platformă de comunicare cu publicul. Din varii motive, pe care nu le mai dezvolt, din motivul că nu am chef și mi-e lene.

Azi dimineață a fost și o mică demonstrație, foarte simpatică, de altfel.
O piarizdă spamează un blogger cu invitații necerute. Bloggerul scrie pe facebook despre asta. Piarzida face reclamație la facebook și mesajul este șters.

Păi nu? Mi se pare normal, cât timp te desfășori pe domeniul altuia. Dacă scria pe blogul său, doamna Brian Boitanu nu ar mai fi putut decât să trimită o amenințare, de la vreun birou de avocatură cunoscut, cu nume de cuțitari. Altceva, cam nimic.

Eu văd problema rezolvabilă și prin altceva.
Oamenii s-au învățat că pe bloguri scriu articolele detaliate, elaborate, cu mesaj and shit, iar pe facebook punem mesajele dintr-o propoziție sau alea scremute special pentru facebook.

De ce să nu pun pe blog și twitturile de 140 de caractere sau ce mai pun pe facebook? E suportul meu, plătit de mine, controlat de mine. Mai logic ar fi să îl încarc cu propriul meu conținut, indiferent de cantitate, cât timp eu consider că merită. Cine îl apreciază, bine, cine nu, viața e trist.

AND THAS WHAT BRIAN BOITANO’D DO

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. deci iar o să închizi contul de facbook? 🙂

  Thumb up 0
 2. #3

  What’s next? Un forum cu hary și corban moderatori?

  Thumb up 0
  • #4

   nu, ca se desfasoara bine mersi si aici. nu va mai ajunge arhiblogul, vreti lucruri noi?:)))

   Thumb up 0
  • #5

   Eram curios unde pui conținutul ăla.

   Thumb up 0
  • #6

   aici

   Thumb up 0
  • #7

   E clar că aici. Dar cum? Prin postări pe blog?

   Thumb up 0
  • #8

   …da?

   Thumb up 0
  • #9

   Dude, my question is legit. Mă gândeam că vrei să adaugi o platformă de microblogging gen statusnet sau sharetronix. Adică mă gândesc că nu prea ar merge să adaugi postări noi cu texte scurte și un link (ex: Uite-o pe vecina Geta cu un castravete în fund *link*). Numa zic. Sunt curios, nu știu cibernetică. Probabil depinde și de frecvența cu care adaugi.

   Thumb up 0
  • #10

   da, poate ceva de genul. inca nu am idee de o solutie tehnica mai simplă. ba chiar ar fi interesant ca userii inregistrati sa poata sa isi scrie si ei acolo chestiile

   Thumb up 0
  • #11

   @Arhi: Probabil poti sa pui un widget cu o categorie aparte care sa nu apara pe prima pagina ci doar pe laterala.

   Thumb up 0
  • #12

   Sandu, cum adica ma , „corban moderator” ? Eu sunt un artist, un creator.

   Thumb up 0
  • #13

   Da, păi tu poți modera secțiunea Artă și Creație.

   Thumb up 0
 3. #14

  asa se intampla cand iti pui sotia sa-ti faca PR…se duce dracu afacerea…adevarul ca daca nu era asta, nici dracu nu auzea de alternosfera

  Thumb up 0
 4. #16

  Eu credeam ca fb a sters comentariul din cauza formei nu a continutului. Parca nici ala nu e chiar sat fara caini, sa te plangi de orice si sa se stearga.

  Thumb up 0
 5. #17

  Eu n-as intra niciodata pe facebook sau twitter. Imi ajunge aici. Nu „aici”, ci „aici” in general. De parca daca as citi acelasi material pe facebook as avea alta parere.

  Thumb up 0
 6. puteau gasi o pizduta din vecini!macar una care stie sa butoneze la PC

  Thumb up 0
 7. #19

  Toată dreptatea din lume o ai la articolul ăsta. Da vezi tu, jurnaliști se poartă pe Facebook anyway cu un clișeu de cuvinte tip teaser + link: Motivul incredibil pentru care X plânge in direct. Cand intri acolo observi că jegurile de jurnaliști au rastalmacit cuvintele si vorbesc de cu totul altceva. Si asta pentru ca asta e marketingul. Se folosesc de Facebook pt a atrage lumea, iar apoi pe spațiul personal își scriu cuvintele așa cum vor mogulii. Deh, pâinea cea de toate zilele nu se câștiga așa cu una cu două.Revenind la tine, ai putea sa faci referire pe Facebook la ce scrii pe blog printr-un titlu+link. Părerea mea!

  Thumb up 0
 8. #20

  Ahm… Doamna Brian?
  Wut?

  Thumb up 0
 9. #21

  De asta nu am cont de facebook si nici nu intentionez sa-mi fac.

  Thumb up 0
 10. #23

  im sure he`ll kick an ass or two,
  that`s what brian boitano`ll do.

  Thumb up 0