Conținutul meu vs suportul altuia

Dintotdeauna am fost contra desfășurărilor de forțe pe facebook, google plus și alte rețele sociale, cât timp ai propria platformă de comunicare cu publicul. Din varii motive, pe care nu le mai dezvolt, din motivul că nu am chef și mi-e lene.

Azi dimineață a fost și o mică demonstrație, foarte simpatică, de altfel.
O piarizdă spamează un blogger cu invitații necerute. Bloggerul scrie pe facebook despre asta. Piarzida face reclamație la facebook și mesajul este șters.

Păi nu? Mi se pare normal, cât timp te desfășori pe domeniul altuia. Dacă scria pe blogul său, doamna Brian Boitanu nu ar mai fi putut decât să trimită o amenințare, de la vreun birou de avocatură cunoscut, cu nume de cuțitari. Altceva, cam nimic.

Eu văd problema rezolvabilă și prin altceva.
Oamenii s-au învățat că pe bloguri scriu articolele detaliate, elaborate, cu mesaj and shit, iar pe facebook punem mesajele dintr-o propoziție sau alea scremute special pentru facebook.

De ce să nu pun pe blog și twitturile de 140 de caractere sau ce mai pun pe facebook? E suportul meu, plătit de mine, controlat de mine. Mai logic ar fi să îl încarc cu propriul meu conținut, indiferent de cantitate, cât timp eu consider că merită. Cine îl apreciază, bine, cine nu, viața e trist.

AND THAS WHAT BRIAN BOITANO’D DO

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. deci iar o să închizi contul de facbook? :)

 2. #3

  What’s next? Un forum cu hary și corban moderatori?

  • #4

   nu, ca se desfasoara bine mersi si aici. nu va mai ajunge arhiblogul, vreti lucruri noi?:)))

  • #5

   Eram curios unde pui conținutul ăla.

  • #6

   aici

  • #7

   E clar că aici. Dar cum? Prin postări pe blog?

  • #8

   …da?

  • #9

   Dude, my question is legit. Mă gândeam că vrei să adaugi o platformă de microblogging gen statusnet sau sharetronix. Adică mă gândesc că nu prea ar merge să adaugi postări noi cu texte scurte și un link (ex: Uite-o pe vecina Geta cu un castravete în fund *link*). Numa zic. Sunt curios, nu știu cibernetică. Probabil depinde și de frecvența cu care adaugi.

  • #10

   da, poate ceva de genul. inca nu am idee de o solutie tehnica mai simplă. ba chiar ar fi interesant ca userii inregistrati sa poata sa isi scrie si ei acolo chestiile

  • #11

   @Arhi: Probabil poti sa pui un widget cu o categorie aparte care sa nu apara pe prima pagina ci doar pe laterala.

  • #12

   Sandu, cum adica ma , „corban moderator” ? Eu sunt un artist, un creator.

  • #13

   Da, păi tu poți modera secțiunea Artă și Creație.

 3. #14

  asa se intampla cand iti pui sotia sa-ti faca PR…se duce dracu afacerea…adevarul ca daca nu era asta, nici dracu nu auzea de alternosfera

 4. #16

  Eu credeam ca fb a sters comentariul din cauza formei nu a continutului. Parca nici ala nu e chiar sat fara caini, sa te plangi de orice si sa se stearga.

 5. #17

  Eu n-as intra niciodata pe facebook sau twitter. Imi ajunge aici. Nu „aici”, ci „aici” in general. De parca daca as citi acelasi material pe facebook as avea alta parere.

 6. puteau gasi o pizduta din vecini!macar una care stie sa butoneze la PC

 7. #19

  Toată dreptatea din lume o ai la articolul ăsta. Da vezi tu, jurnaliști se poartă pe Facebook anyway cu un clișeu de cuvinte tip teaser + link: Motivul incredibil pentru care X plânge in direct. Cand intri acolo observi că jegurile de jurnaliști au rastalmacit cuvintele si vorbesc de cu totul altceva. Si asta pentru ca asta e marketingul. Se folosesc de Facebook pt a atrage lumea, iar apoi pe spațiul personal își scriu cuvintele așa cum vor mogulii. Deh, pâinea cea de toate zilele nu se câștiga așa cu una cu două.Revenind la tine, ai putea sa faci referire pe Facebook la ce scrii pe blog printr-un titlu+link. Părerea mea!

 8. #20

  Ahm… Doamna Brian?
  Wut?

 9. #21

  De asta nu am cont de facebook si nici nu intentionez sa-mi fac.

 10. #23

  im sure he`ll kick an ass or two,
  that`s what brian boitano`ll do.

Citește și...

După fiecare moment de alegeri din ultimii ani, caut antena 3 ca să pot savura lacrimile și zvârcolelile tututor gunoierilor din platou. Astăzi am savurat fața de mort al lui Tăriceanu, complet distrus de tot ce s-a întâmplat și ușor abulic. Bine, probabil va intra în parlament, ora la care scriu asta e […]

În imaginile de mai jos, filmate de colega Iulia la Munchen, sunt excepții, da? MAE, adică securistul de Meleșcanu, a decis că votul s-a desfășurat bine și normal peste tot, cu mici excepții care, în principal, se datorează votanților. Asta deși erau cozi kilometrice la toate secțiile de votare iar angajații, SALARIAȚI […]