Conținutul tău trebuie să fie al tău

lush

Încă o demonstrație a faptului că atunci când conținutul tău nu îți mai aparține, ești la mâna celui căruia îi cedezi drepturile. Îmi răcesc gura de ani de zile, contrazis fiind de tot felul de specialiști, care știu ei că pe facebook și youtube e lumea și că acolo e treaba.

Și da, mergi pe youtube și un algoritm îți ia brandul pe care îl crești din 2005, pentru că lui i se pare că e mai bun pentru altcineva.
Iar tu faci o petiție.

Sau faci ca mine. Ești invitat de către un josnicălos din protv la românii au talent, ești rugat să înregistrezi imagini și să le pui pe youtube, după care același protv îți face reclamație și youtube îți închide cont vechi încă de când youtube nu era vândut google. Și pierzi tot ce aveai pe cont.

Via

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

10 comentarii

 1. E de inteles. E la fel ca si site-urile pe platforme gen wix vs hosting propriu. Intrebarea adevarata este: ce sistem sa folosesti? Vimeo Pro ? (desi am acces la Vimeo Pro, sunt ferm convins ca poti pierde totul si pe platforma asta).

  Ultima solutie ramane sa iti tii toate fisierele pe hostul tau. Momentan, la cat ocupa un video eu zic ca nu e rentabil. Nu poti sa ai 50 de videouri + bandwith suficient + viteza decenta + pret ok ….zic eu.

  Thumb up 0
  • #2

   e mai greut sa pierzi totul ptr ca asa vrea youtube cand e pe bani. pentru ca implica un contract si pot sa si-o suga major. cand e gratis, esti doar o alta marfa

   Thumb up 0
 2. ce e de haram, de haram se duce 😀

  Thumb up 0
 3. #4

  Taica, ce zici tu aici e cum nu se poate mai adevarat.

  As plusa cu orice afacere sau parteneriat de orice fel trebuie sa fie intr-un fel sau altul pus pe un contract, altfel totul se duce la ala care e pe hartie.

  Thumb up 0
 4. s-o fi schimbat schimbarea? 🙂
  https://www.youtube.com/user/lush

  Thumb up 0
 5. #8

  oare un om fara parere primeste like-uri, comentarii si toate cele?

  Thumb up 0
 6. #9

  Am citit undeva pe internet o vorba: tu ti-ai face o casa pe un teren care nu-ti apartine?
  Asa e si cu chestiile astea gratuite. Sa ai (de exemplu) o pagina de Facebook pentru firma ta este super, dar e bine sa ai si site-ul firmei tale, unde tu faci regulile, nu Facebook sau altii.

  Thumb up 0
 7. #10

  Cred ca cea mai discutata situatie, referitor la problema asta, a fost cea legata de Grace Helbig, care crea clip-uri pentru un canal youtube, detinut totusi de o firma care nu era a ei. A fost interesant cum toti youtuberii au sarit sa ii reconstruiasca numarul de subscriberi, iar acum Grace are si o emisune TV, a facut un film alaturi de Mamrie Hart si Hannah Hart. 🙂 Daca nu ati vazut pana acum un clip cu Mamrie, duceti o viata foarte trista. 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=d8sbBrV2dw8

  Thumb up 0