SONDAJ: Gabriela Firea și Nicușor Dan sunt umăr la umăr în preferințele bucureștenilor pentru Primăria Generală. Ei sunt urmați de Rareș Bogdan și, la mare distanță, de Vlad Voiculescu.

Ok, mă uit la articolele astea și înțeleg un singur lucru. Firea e condamnată să rămână primar încă 5 ani, deși e cel mai incompetent mamifer care putea ajunge acolo. Doar că votanții ei nu circulă cu mașinile prin oraș, apreciază gratuitatea pe transportul în comun și bordurile pe 3 rânduri, panseluțele și varul peste jeg. Adică pensionarii PSD.

Dacă opoziția nu vine cu un candidat real și comun, Firea câștigă. Alegerile sunt într-un singur tur de scrutin. Nu există prelungiri aici. Iar dacă la urne se duc toți candidații de mai sus, Gabi Sârmuliță îl mai ține rege de Voluntari pe îngrămăditul ăla de Pandele, care a făcut-o femeie cinstită.

Nu îl iau în seamă pe Rareș Bogdan. El ia voturile standard ale PNL-ului, va ieși oricum sub locul 2, nu reprezintă nimic pentru bula care vrea schimbare, cei ce ies la vot să o trimită la bucătărie pe matracuca voluntareză.

În schimb, acum 5 ani, Nicușor Dan a fost peste candidatul PNL, cadavrul viu Predoiu, prim ministrul din urmă și candidatul de serviciu PNL până la apariția lui Rareșuț. Iar candidatura sa este, CU SIGURANȚĂ, mai votată decât cea a lui Vlad Voiculescu, în ipoteza că Cioloș, posibilul candidat PLUS, va ceda în fața lui.

Doar că nu vor face decât să se canibalizeze reciproc, să se atace reciproc și să își fure voturi unul altuia. Nicușor va fi atacat pe tema șpăgilor ca să nu deschidă procese pentru modificări urbanistice, Voiculescu pe tema activității sale ca ministru și a taxelor clawback și, într-un final, nu vor fi reușit decât să se erodeze reciproc, totul în favoarea doamnei cu sârma în anus.

Chiar am crezut că, după gestul incredibil făcut de Nicușor atunci când a băgat USR-ul în alegeri doar prin simplă bunăvoință, USR va face gestul reciproc de a-i susține candidatura la primărie, știind că asta e tot ce își dorește omul. Un quid pro quo acceptabil și de mult bun simț, după părerea mea. Dar se pare că nu, visurile de mărire și accedere la fonduri sunt mai mari decât interesul general al orașului.

Și stau și mă gândesc, ce e de făcut. Îmi este EVIDENT că ei știu că, overall, nu au șanse, și ceea ce fac este doar circ pentru alegerile care urmează, fiecare încercând să acumuleze cât mai multe procente, pentru a putea ieși în față cu ele, la miza cea mare.

Iar pe noi, efectiv, ne-au abandonat toți, în crepusculul unui joc politic tâmpit, din care nu pierdem decât noi, fraierii care mergem la vot.

Cu cine ai vota, dacă mâine ar fi alegeri la primăria bucureștiului? E ok, știu că Găbiță Sârmuliță e urâtă de bula mea, dar sunt curios cum priviți pe ceilalți candidați.

Cu cine votezi la primăria capitalei?

View Results