Și coprofilii se împușcă, nu-i așa?

Dacă nu înțelegeți referința literară, nu mă întrebați ce e, pentru că nu o să vă explic. E suficient să știți că se referă la mirciulică badea și mihăiță gâdea.

In 13 octombrie a fost depusa o sesizare in atentia CNATCDU referitor la un presupus plagiat in teza Laurei Kovesi.
A fost dificil de compus aceasta comisie de experti.
Raportul comisiai de lucru a fost avizat ca atare si suspus astazi discutiei in Consiliul General.
Va voi citi pasaje din raport:
Comisia de lucru a constatat ca teza expertizata prezinta reluarea unor pasaje din lucrari fara a le cita corect.
Aceste imprumuturi neautorizate pot constitui fapte de plagiat, falsificare sau plagiat parazitist. Pasajele care pot cadea sub calificarea legala romana de plagiat reprezinta circa 20 de pagini din 444 de pagini, ceea ce reprezinta aproape 4% din teza.
Se constata o culpa in constructia demonstratiei tezei, insa circumstantele specifice trebuie luate in cauza pentru a determina sanctiunea. Proportia retinuta afecteaza in concluzie o mica parte a tezei.
Natura imprumuturilor neautorizate permite a constata ca este vorba despre fraze care nu contin idei originale sau particulare. Este vorba de fraze facute din generalitati sau prezentari destinate vulgarizarii ideilor juridice fara aport conceptual specific.

37 comentarii

 1. #1

  Socant, deci a folosit cuvinte pe care le-au folosit si altii, chiar daca nu in aceeasi ordine, in procent de 4%??

  0

  • #2

   A folosit fraze pe care le-au folosit si altii, in proportie de 4%. Ba chiar introducerea tezei de doctorat este copiata, dar sa zicem ca nu are prea mare importanta. Ramane de vazut daca restul lucrarii este corect pentru ca este destul de greu sa gasesti sursa originala a unor pasaje. Din cate stiam se accepta un procent de 25-30% fraze din alte lucrari, cu mentiunea ca trebuie citate corect. O lucrare fara citate este egala cu 0, doar daca nu esti vreun geniu, ceva. Faptul ca nu ai precizat sursa fiecarui citat se numeste prostie sau nepasare si, in general, se pedepseste cu scaderea notei respectivei teze de licenta/masterat/doctorat. Facultatile sunt pline de asa ceva, nu toata lumea ia 9 si 10! In schimb, daca lucrarea ta contine o proportie mai mare de 40-50% din alte lucrari, chiar si cu citarea corecta, atunci nu prea mai este lucrarea ta. Teoretic, trebuie sa fie respinsa de coordonatorul ei. La fel daca „furi” ideea de baza a lucrari (experimente/parte practica/software, etc) sau iti asumi niste merite/descoperiri/inventii pe care le-a facut altcineva si nu tu. In cazul Laurei Kovesi nu este cazul de asa ceva, dar nici n-a facut o lucrare cu care sa fie mandra. E cam pe la mijloc.

   0

  • #3

   Imi plac de mor comisiile pulii care niciodata nu scot decizii clare.

   Ce-nteleg, din mizeria asta… pe 4% din lucrare nu a mentionat sursa paragrafului copiat… asta-nseamna ca restul de 96% poate fi o lucrare copiata mot-a-mot iar sursa mentionata.

   Intreb: asa se reda originalitatea unei lucrari ?

   0

  • #4

   @Danyzus- recunosc ca nu ma pricep la plagiate si drepturi de autor, insa cand spui 4% pentru mine inseamna foarte putin, indiferent despre ce este vorba. Eu am copiat in liceu si facultate cat am putut, insa trebuia sa copiez minim 40% din lucrarea colegului ca sa iau si eu un amarat de 5, nu prea inteleg cat castigi copiind 4%.
   Exprimarea din text mi se pare foarte vaga, este o diferenta daca preiei niste idei ale unui autor sau preiei niste notiuni relativ universale, gen „intrarea Romaniei in UE a adus o suita de beneficii tarii noastre”.

   0

  • 4% alcool in sange e ceva.

   0

  • o bere decenta

  • #7

   @Danyzus: mars, ma!

   0

  • @m0fo da, esti mort demult. 4 la mie alccol in sange e ceva. 4% inseamna deja sange in alcool. :)

   0

  • Nota Redactiei: era aluzie la „insa cand spui 4% pentru mine inseamna foarte putin, indiferent despre ce este vorba”.

   0

 2. #10

  Pe cat pariu ca pentru tonta si gasca antenistilor asta inseamna verdict de plagiat?

  0

 3. #11

  editat de arhi: stiri pe surse e un gunoi, nu mai lasa mizerii de alea aici

  0

 4. vezi? Daca-ti spargeau casa niste politai nu mai puteai sa zici ca te-au furat.

  0

 5. #14

  Ha ha ha!!! Ce ridicoli, baietii – cica „plagiat parazitist” :)

  Despre ‘coprofilii’ din media in general (nu neaparat A3 – hehe are vrea ei!) pana si Papa Francisc a zis ceva:

  the pontiff said the media’s obsession with scandal was akin to „coprophilia”

  This preyed on people’s „tendency towards the sickness of coprophagia”

  http://www.bbc.com/news/world-europe-38244274

  0

 6. #15

  Voi stiati ca iepurii sunt coprofili?

  0

 7. nu stiu de impuscat, dar ce m-as rade sa ii dea Voiculescu pe astia doi afara, pentru ineficienta. Moacele lor la aflarea vestii ar merita facute poster :)

  0

  • #20

   cred ca sunt ineficienti in anumite zone. pe zona targetata de ei insa au eficienta maxima.

   0

 8. Off @Cetin – afișajul cu anvelopele e cât doo ecrane de telefon. Când dau swipe dreapta sper să găsesc o damă faină, nu să fie cauciucuri. Numa bine.

  0

 9. #24

  a plagiat-o pe aia, cum o cheama, Laşcu?

  0

  • #25
   Arhi

   da, dupa care a urmat un cumul vreo 20 de pagini din 440 in care a folosit diverse propozitii si cuvinte de legatura care se gasesc si in alte lucrari.

  • #27

   Cica treaba sta cam asa:

   autoarea a publicat ea însăși textele presupus plagiate, în reviste de specialitate anterioare finalizării doctoratului, care ar fi fost mai apoi preluate în terțe articole, pe care GIP le-a presupus ca fiind cele după care s-a plagiat.

   + niste formulari standard in domeniu, care se pare ca pot fi gasite intr-o groaza de articole.

   0

 10. #28

  Sumudicaaaaaa….

  0

 11. #30

  Dar a citit vreodata vreunul lucrarea respectiva si pasajele plagiate ?
  Doar intreb. Ca fiecare sa priceapa despre ce e vorba si sa gaseasca o parere personala pe persoana fizica.
  Ca de pareristi e plin…

  0

 12. #31

  „De la Dosoftei incoace cartile din carti se face” Nea Jean , drojdier, pa aflarea vestii

  0

 13. #32

  They shoot șasă cai frumoși, don’t they?

  0

 14. #33

  nu mai e creativitatea si inovatia din lucrarile de drept penal ce era odata. nu mai curge poezia din ele, spetele.

  0

 15. #34

  Cartile din carti se scriu. E de cand lumea.

  Altfel:
  nu i mai mediatiza pe cei doi. Pe blogul tau nu vin cei care saliveaza la emisiunea celor doi. Pe Ciuvica nu l mai aduc in discutie LOL.

  0

  • #35
   Arhi

   iti dai seama ca scriu strict ca sa ma pis pe capul lui mirciulica, care e primul care citeste

  • #36

   atunci nu i asa ca nu refuzi un tandem?;)

   0

 16. #37

  eu sunt fascinat de Ciuvica.
  as face un blog „ciuvica365” cu citate din el.
  gen „deep. thinking”

  0

Citește și...

La momentul respectiv, când Cosette Chichirău a spus că la alegerile din USR a fost fraudă, USR a anunțat că e un fake news, nu e adevărat, ZEUS este cel mai soft tare de pe piață și e localizat în miezul Greciei, nu așa. Se pare că, totuși, Cosette era un mic […]

Ieri, văzând ce aglomerație tâmpită e în orașul maimuței care a speriat Bucureștiul, am decis să plec de acasă cu Bolt, deși sunt relativ reticent la ieșeli de astea. Nu e cine știe ce de povestit. Am avut și șoferi care se dădeau pe telefon, am avut și fostul taximetrist care m-a ocolit […]

AmRest, una dintre cele mai mari platforme europene de restaurante şi servicii alimentare, va redeschide pe 26 septembrie primul restaurant Burger King în România, din cadrul grupului polonez, în centrul comercial Mega Mall din Capitală, iar alte două restaurante vor fi deschise în Bucureşti până la sfârşitul anului Nu vreau să fiu […]

Și cum mergeam eu în trafic și mă gândeam cu drag la diverse, am realizat că Stai, aglomerația asta nu e definitivă, ÎNCĂ NU AU VENIT STUDENȚII!!!! Urmează, evident, back to school, dar cu studenți. Și cu omor mai mare în trafic. Și shopping de electronice noi. Desigur, primul gând ar fi, […]