E corect să huidui polițiști pe stradă?

police

Eu sunt de părere că nu.
Mariciu își deplânge un prieten care a luat 900 de lei amendă, pentru că a huiduit niște polițiști în exercițiul funcțiunii.

Eu zic că nu poți să ceri ca ciorile să respecte poliția când vine să îi scoată din parcări, nu putem să le cerem să ne apere atunci când avem probleme, nu putem să le cerem nimic, dacă noi nu oferim minimum respect.

Nemaivorbind de faptul că în cazul de mai sus, oprirea circulației pentru trecerea unei coloane oficiale, nu i s-a sculat polițistului Ia hai bă, să opresc eu puțin traficul, ci respectă niște ordine și niște legi.

71 comentarii

 1. #1

  Din articol reiese ca prietenul in cauza a huiduit defapt coloana oficiala. Si pe buna dreptate, ca merita toti ministrii, senatorii, etc

  0

 2. #4

  Ce prieteni bogati are ma-caca-riciul asta, daca isi permit sa plateasca cate 900 lei per huo. Bravo domnu, la mai mare! :)

  0

 3. #5

  Auzisem că şi Badea a strigat la coloana oficială cu Băsescu, care mai sunteţi la curent…. Mircea a primit vreo amendă?

  0

  • #6

   Antenistul a povestit momentul: „Eu m-am oprit la semafor şi din faţă era suita. Coloana oficială venea încet. Deschide unu’ geamul la maşină, iese jumătate afară pe geam când trece Băsescu prin dreptul nostru şi îl înjură îngrozitor. Dar, tare! Nu avea cum să nu-l audă. Miliţienii plantaţi pe stradă erau absolut şocaţi”.

   Mircea Badea a încheiat: „Ştiţi cine era ăla care când a trecut Băsescu l-a înjurat? Eram EU! Când l-am văzut că vine…am dat geamul jos şi am ţipat. M-am simţit bine. I-am zis oribil. Am întinerit 5 ani”.

   0

  • #7

   sa crezi ce spune badea e cum ai crede ca mahomed a fost pe luna si inapoi pe un cal inaripat. tu gandeste-te ca vorbesti de acelasi om care de 10 ani se lauda la televizor ca face box dar nu a avut un meci de box in viata lui…..

   0

 4. Amicul meu a huiduit coloana oficială, cu direcția senator/parlamentar, el susține că nu a avut nimic cu polițiștii.

  0

  • Ghinion! L-a simțit membru marcant ACAB. :)

   0

  • #10

   Fara suparare, dar asta e ca si cum eu as urla in directia mamei tale ‘Curvo, te futi?’si cand mi-ai rupe gatul, perfect indreptatit, as spune ca strigam spre o curva pe care o fut eu regulat, n-o stii tu, care a trecut in taxi. Plus ca nah, baiatul ala nu e chiar cel mai destept din parcare daca chiar huiduia oamenii din masinile alea din coloana oficiala, care trec in sunet de girofare – oamenii din ele chiar nu aud nimic de afara :)

   0

  • A fost sancționat pe baza asta (Legea 61/1991):
   „Art. 3. – Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:

   1) savarsirea in public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenintari cu acte de violenta impotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natura sa tulbure ordinea si linistea publica sau sa provoace indignarea cetatenilor ori sa lezeze demnitatea si onoarea acestora sau a institutiilor publice;”
   Polițist sau parlamentar, a lezat demnitatea sau onoarea (câtă o fi), deci plătește.

   0

  • #12

   Cu toata parerea de rau de care pot fi capabil si folosindu-mi toata empatia din dotare, scuza-ma, dar prietenul tau este un iresponsabil cu reflexe de maimuta. Adica, pe romaneste, lasand la o parte ca e destul de prost incat sa nu-si puna problema ce e cu coloana oficiala (poate era vreun ambasador mai special, vreun demnitar strain de rang inalt), mai si simte nevoia sa ia act si sa-si manifeste drepturile de cetatean indignat. Absolut fantastic. Iar acum, poor little bugger, tot el e indignat. Aferim!

   Cand o sa invete si populatia din Meltenia ca „smecheria” se plateste? Si ca, de obicei, daca esti mai slab mobilat la mansarda, e mai bine sa nu atragi atentia :)??

   0

  • #13

   tradus in langaj inteligibil pentru dansul, Coaie, daca ejti bou, nu semnaliza!

  • cu precizarea ca la figurat vorbind.oricum e plin de bizoni in trafic

   0

 5. #15

  eu eram pe scaunul din dreapta si ii arat degetul unui amic din alta masina nevazand ca in spate era masina politiei. si aia au crezut ca era pt ei semnul. ne-au oprit si mi-au luat buletinul si sa vin la sectie. m-am dus din pl. stiam ce ar fi urmat.am recuperat buletinul altfel. mi l-a adus un politist la serviciu. o sticla de pepsi si un borcan de ness. de atunci casc ochii.

  0

 6. #16

  Tocmai ce ma indrept si eu spre casa, in tramvaiul vietii numarul 5, cand un cap de creta il opreste pe vatman sa-i dea amenda ca a trecut pe rosu. Si uite asa am stat 10 minute blocat in tramvai. Pe langa vatman, pot sa-l injur si pe militian? :)

  0

  • #17

   Tu esti nemultumit ca politistul a oprit si amendat pe unul care ti-a pus viata in pericol, tie si altor cateva zeci de oameni ? Poate trebuia sa-l lase sa te duca pe tine la destinatie si abia dupa aceea sa-l amendeze, sa nu fie nevoita maria ta sa astepte zece minute. Eu zic sa-l reclami, merita.

   0

  • #18

   n-ai citit ce am scris. foarte bine ca l-a oprit, doar ca oamenii au ramas blocati in tramvai din cauza parlamentarilor dintre cei 2

   0

  • #19

   Eu am citit foarte bine ce ai scris, n-am inteles de ce voiai sa-l injuri pe politist alaturi de vatman ?

   0

 7. #20

  in total dezacord cu articolul. politistii sunt functionari publici. dreptul la libera exprimare si protest e garantat prin constitutie.politsitii au obligaiia sa-si faca treaba si sa aplice LEGEA. Daca nu le covine o LEGE sa o conteste in instanta sau sa isi contacteze deputatul sau senatorul care ii reprezinta ca sa schimbe LEGEA. Daca vreti sa vedeti pericolul a ce se poate intampla cand tratezi politistii ca niste oameni deasupra legii vedeti ce se intampla in SUA unde politistul are voie sa te omoare fara prea multe motive de multe ori si nevinovat.Un politist in SUA trage mai multe gloante decat toti politsitii din germania la un loc intr-un an. Ca sa nu mai spun ca acum le cumpara si echipament militar.

  http://www.thewire.com/global/2012/05/german-police-used-only-85-bullets-against-people-2011/52162/

  „Eu zic că nu poți să ceri ca ciorile să respecte poliția când vine să îi scoată din parcări, nu putem să le cerem să ne apere atunci când avem probleme, nu putem să le cerem nimic, ”

  ba da. pentru ca ii platim. daca nu le convine exista multe capsuni de cules in spania. si am auzit ca saormeriile din londra au nevoie de clienti.

  0

  • #21

   bati campii. ai auzit de ultraj?

  • #22

   @arhi

   ultraj – infracţiune prevăzută de art. 239 C. pen., care constă în ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, contra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exerciţiul funcţiunii ori pentru fapte îndeplinite în exerciţiul funcţiunii. Ultrajul se poate comite, pedepsindu-se mai aspru, şi prin lovirea sau prin orice alte acte de violenţă, precum şi prin vătămarea corporală, săvârşite împotriva aceleiaşi categorii de persoane, în aceleaşi condiţii. Maximul de gravitate este atins atunci când subiectul pasiv al infracţiunii îndeplineşte calificarea suplimentară de a fi magistrat, poliţist, jandarm sau alt militar.

   Detalii: http://legeaz.net/dictionar-juridic/ultraj

   cine a amenintat pe cine? iar omul a spus ca strigat doar „huooo” la o voloana oficiala ceea ce e un act d eprotest nu de ultraj. de asemenea politistii pot face si acuzatii false. nu putine au fost cazurile

   0

  • #23

   ba e ultraj. in clipa in care m injuri, inclusiv cu huoo, este amenintare. probabil nu stii cum arata o circa pe interior, nu-i asa? protestele astea cu sticlute nu fac bine la ten

  • #24

   @arhi

   argumentul ca nu stiu cum arata o circa pe interior e unul fals. n-are nici o legatura circa cu dreptul fundamental la libera exprimare. daca „huoo” e ultraj insemana ca legal politia nu poate fi criticata. si da dreptul la libera exprimare si protest e garantat. de asta de exemplu ai si tu blog si poti critica functionari publici si politisti fara sa-ti intre mascatii in casa.

   0

  • #25

   ca sa incetam o discutie stupida intre un om care crede ca legea e asa cum crede el ca e logic si bine si unul care s-a lovit dr asa ceva, crezi ca politistul ar fi tampit sa scrie ca l-a amendat pentru huo, daca legea nu ar fi asa cum spun eu ca e? bine, te intreb retoric, sunt sigur ca tu chiar crezi ca ai dreptate. prin urmare, deci da.

  • #26

   „…sau prin orice alte acte de violenţă… ” Violenta verbala se incadreaza perfect aici, deci este ultraj.

   0

  • #27

   @arhi

   te certi de dragul de a te certa.

   1. amenda politistului nu e definitiva. poate fi contestata in instanta

   2. politistii pot abuza de functia lor si pot face ilegale de genul amenzi false. apropo amenda el nu a primito pentru huoooo ci pentru „huuuooo boilor”. el contesta ca ar fi spus boilor.

   3. sa vedem ce spune instanta despre amenda asta.

   0

  • #28

   @delavrancea: prefer oricand un politist american care impune respect si teama decat un politist roman umilit si jignit de tot felul de cocalari sau de talibani ca tine care au impresia ca lumea incepe si se termina cu ei! esti cetatean european si ai drepturi, nu-i asa?

   0

  • #29

   Delavrancea, degeaba te certi… arhi are dreptate. Daca nu aveti cunostinte juridice minime, hai mai bine sa nu comentam aiurea. Ai dat un copy-paste la acel articol si atat, n-ai inteles nimic din el.

   Ieri am avut ocazia sa citesc o contestatie la amenda contraventionala (dosar) pentru un semn obscen aratat unui functionar public. Amenda era de 800lei. Contestatia a fost respinsa. Asa, sa-ti faci o mica idee. Dosarul era din 2013.

   0

  • #30

   @Hawkeye

   „Loviri sau alte violente” presupune o infractiune care are drept urmare cauzarea de suferinte fizice.Asadar, chiar daca elementul material se poate savarsi prin orice forma de violenta(spray paralizant, flegma, sperietura), urmarea imediata trebuie neaparat sa fie o suferinta fizica.
   Tinand cont de cele de mai sus, nu putem considera violenta verbala ca element material al infractiunii de loviri sau alte violente.

   @ who ever is concerned

   In cazul in care huidui sau injuri un functionar public insarcinat cu exercitiul autoritatii de stat, iti va fi atrasa raspunderea contraventionala conform legii 61/1991, iar nu raspunderea penala.

   0

  • #31

   ceea ce s-a si intamplat, a primit amenda contraventionala, conform legii

 8. #32

  Ce va mai place sa ne compram cu alte tari. Pai voi aveti idee ce face Politia din SUA & UK pt cetateni? Acolo merita respect pt ca ei ofera siguranta cetatenilor si nu slugarnicie fata de cateva „VIP-uri” asa cum fac ai nostri. Ati apelat la Politia RO sa vedeti daca va ajuta sa va recuperati un bun furat?
  La noi Politia sta in boscheti, la fel ca practicantele, sa prinda cate un fraier cu 65 km/h.

  0

  • #33

   Eh „cetatene” sa vezi ca am apelat. Si culmea culmilor si minunea minunilor chiar si-au dat silinta oamenii si au recuperat (chiar daca doar partial) prejudiciul.
   Basca, am fost si prins, nu cu 65 la ora ci cu 68 de niste politisti care pandeau sa isi faca si ei norma de amenzi. Am zambit le-am dat actele, mi-am platit amenda si cu asta basta, faptul ca ei stateau sa prinda prosti ca mine nu m-a fortat pe mine sa depasesc viteza legala.
   Atitudinea asta de „ce fac in alte tari si la noi nu fac” ma tenteaza sa ii trimit pe cei ce o afiseaza sa isi miste fizicu plin de importanta in tarile alea, si sa ne lase pe noi prostii sa incercam sa readucem bunul-simt in Romania.
   Mai on-topic amenda mi se pare fortatasi oricum maricica, dar pe de alta parte am o mica indoiala cu privire la „am zis un simplu huooo”. As merge pe varianta „huoo, fmm de cap de creta” pe care o aud cam la fiecare oprire de trafic generata de o coloana oficiala.

   0

 9. #34

  Niciodata nu mi-au placut genul asta de smardoi, doar pe jumatate, adica ii stiti toti, care au tupeul pe jumatate doar, nu isi asuma vina, in fata prietenilor, unei gagici se dau bine, sa impresioneze, dar cand sa isi asume greseala o dau la intors. Nu vad logica de ce ai jigni un politist? de ce ai risca atat pentru ce? pe semne ca iti place sa mergi cu autobuzul, nu depinzi de masina, mergi cu ea mult, doar de fala cativa km, ce nu te invata la scoala de soferi: e respectul in trafic, anger management issues, toata lumea are falsa impresie ca a jigni nu e mare lucru, pai e primul pas spre violenta.

  0

 10. #35

  Un hipster cu palariuta si fularas primeste amenda pentru ca a crezut ca are puma mai mare decat ORGANUL, mare subiect…

  0

 11. #36

  Din cate se pare garcea ala facea pe importantul, daca omul chiar a huiduit NUMAI coloana oficiala (ceva ma face sa cred ca nu).
  In alta ordine de idei, 900 de lei amenda pentru nerespectarea politiei e foarte ieftin.Nu-s 60 de ani de cand te cafteau aia de-ti suna apa in cap daca te legai de politie/jandarmi/pompieri pe strada. Respectul fata de uniforma nu trebuia impus cu amenzi, desi existau si alea, dar oamenii isi cunosteau lungul nasului. Dar pe vremea aia erau alti oameni, nu manelarii cu aere de capitala europeana de acuma.

  0

 12. hai sa urlam toti pe strada sustinuti de constitutie si mai pe seara sa scriem tacuti si mai saraci cu 9 bulioane din cauza legii 61/91
  http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_61_1991_sanctionarea_faptelor_incalcare_unor_norme_convietuire_sociala_ordinii_linistii_publice_republicata_2011.php

  0

 13. #38

  Daca e sa o luam pe varianta tipului care a luat amenda si anume ca a huiduit coloana oficiala, sincer nu i-as fi dat o amenda ci mai mult un avertisment. Daca e sa cred ce au zis altii de pe aici, nu mi se pare ultraj, eu nu-l consider cel putin chiar daca in lege scrie altceva. Pareri si pareri. Respect politistii si nu am avut altercatii cu ei pana acuma dar nici macar un „Huuuoo” (fara adjectivele de rigoare) sa nu mai poti spune ca paf, amenda?

  0

  • #39

   si eu sunt de parere ca daca umbli in fusta scurta pe strada nu e viol. dar na…

 14. #40

  Ce va mai place sa respectati acele autoritati care isi bat zilnic joc de cetateni. Ex:
  – bebelusi morti si arsi intr-un spital de stat din Bucuresti;
  – copil muscat de maidanezi in plina zi
  – strazi si autostrazi pline de gropi
  – etc

  0

 15. #42

  exces de zel, daca era tigan tipu care a huiduit, eventual intr-un S-klasse, respectivul garcea se rupea de mijloc si-i spunea „sa traiti!”

  0

  • #43

   aha, ii zicea sa traiti ca la olteanul ala de facea pe smecherul acum 1 an, de s-a bagat pt. prietena/nevasta lui, i-o pus bratarele ( nu din haur) pe mana.

   0

  • #44

   ala nu era tigan, maistre :)
   crede-ma, baietii in albastru fac shu`shu pe ei cand aud de tigani.

   0

 16. #45

  Daca un politist opreste circulatia nu are obligatia sa-si explice gestul fiecarui om de pe strada.

  In alta ordine de idei, timp de 2 saptamini de stat in Romania am vazut o tara care a evoluat in bine fata de acum 4 ani, mai este mult de lucru dar este pe drumul cel bun. Mai multe comentarii dupa ce ajung in Canada.

  0

  • #46

   Multumim mihai007. Aceste cuvinte inseamna mult pentru noi, romanii. Mai ales ca vin de la o persoana competenta si autorizata sa isi dea cu parerea.

   Cand mai vii in control la noi? Sper sa nu te dezamagim.

   0

  • #47

   Daca te deranjeaza impresiile mele bea un pahar de apa rece.

   0

  • #48

   Mi-as dori dar noi nu gasim apa rece in Romania decat iarna. Stii cum e, la temperatura camerei. Vara calda, iarna rece. Poate peste 4 ani cand o sa revii vom mai rezolva si din aceste probleme insa pana atunci…

   O sa incerc sa beau la iarna. Crezi ca ma vindec?

   0

 17. #49

  da, te rugam in genunchi, neaparat sa ne tii la curent cu mai multe comentarii :).

  0

 18. #50

  Nu cunosc personajul si nu imi permit calificari de genul „smardoi ieftin”, insa descrierea se potriveste. Esti tare in gura, fi pana la capat si fie nu iei amenda pe motiv de „smecherie” fie iei amenda, inghiti, platesti si ramai „smardoi”(ai platit 900Lei ca sa „iti faci talentu'”, tot smardoi se cheama ca esti. In schimb in momentul in care incepi sa te plangi la mama, prietena, sotia, bunica, amicu’, vecinu’, etc. vis-a-vis de imensa nedreptate care ti s-a facut, esti ultimul JEG!

  Nu vorbesc din postura vreunui inger, anual odata cu impozitele achit sume de luat in seama reprezentand amenzi de circulatie, insa niciodata nu ma „iau in gura” cu politistul de la rutiera si, culmea, de multe ori scap fara „atentii” si fara amenda. Ba, mai mult, nu mi s-a intamplat pana acum (desi aud n povesti in jurul meu) sa ma opreasca unul pe nedrept sau sa imi puna in carca rahaturi pe care nu le-am facut.

  Da, ne ofticam ca „e bulangii astia fratili’ meu, m-a luat cu 65km/h”, dar cand iesim la plimbare prin Europa, cand dam de tari gen Belgia ne intepeneste acu’ la 130Km/h pe autostrada ca „e nasol la astia fratili’ meu – e amenda cat casa si daca nu platesti se confisca utilaju'”. Cetatenii europeni ai lu’ peste prajit suntem noi! Mai avem o mie de ani pana vom ajunge la un nivel de civilizatie decent…asta daca vom mai ajunge vreodata la cum „se arata” generatiile de mare angajament ce parasesc bancile scolilor in ultimii ani.

  0

  • #51

   E mai simplu sa te dai smardoi, iar cand o iei la mumu sa te plangi pe blogul lui cacariciu. :D

   0

 19. cum lupa mea sa huidui pe unii care nu te aud, fiind in masini? eu daca vreau sa te injur, te injur in fata, nu doar asa sa vada altii ca am coaie…

  0

  • #53

   Corect, si eu voiam sa-l injur pe Armstrong si m-am dus pe luna pentru asta, sa-l pot injura in fata. Ce, aia-i muzica?

   Ma bucur ca nu s-a calificat nationala la mondiale, ca la cat il injur eu pe Piti trebuia sa merg in Brazilia…

   0

  • incearca tu sa canti in timp ce mergi pe bicicleta!!

   0

  • #55

   cand te uiti la tv si-l injuri pe piturca, nu iesi pe geam ca sa-l injuri; daca totusi faci asta, zi-mi, si-ti explic cum sta treaba cu injuratul in fata ;)

   0

 20. #56

  Nu mi se pare absurd ca a fost amendat, ci ca a fost amendat cu o suma ce depaseste salariul minim pe economie. Ala care a „gandit” suma pentru sanctiunea respectiva, sigur a fost medaliat cu oscar, la premiile de la Pulau Ubin.

  0

 21. la mine, pe sos.Olteniţei, acum câţiva ani, nişte puşti din ferentari, de vreo 14 ani, suiţi pe o motociletă au accidentat mortal o fată. s-a strâns lumea, a venit poliţia. între timp puştii ăia au sunat după ajutor şi au venit nişte indivizi cu ceafa lată, plini de tatuaje (era vară şi erau la maio şi bermude)descălecând din 4×4. poliţiştii, erau doi, au făcut o moacă lungă şi s-au speriat. efectiv s-a citit spaima pe chipul lor. ăia au început să dea ordine, să latre mesaje în stânga şi-n dreapta, un fel de ameninţare pasivă la adresa tuturor. mai spun o dată că puştii nu aveau carnet, cred că erau de clasa a şaptea sau a a opta. o femeie de un metru şi-un pic, reţineţi, o femeie, s-a repezit în găliganii ăia. ce faceţi băi aici, sunteţi mai tari ca poliţia? ăia s-au întors spre ea şi au rânjit, ei da, că sunt numai doi şi zece mii de coco de fiecare e suficient ca să-i cumperi. cum am auzit eu a auzit şi poliţia dar s-a făcut surdă, oarbă şi mută. nimeni n-a zis pâs. acum, mă întreb: poliţia, adică poliţiştii ăia, nu meritau luaţi cu huo iar cocălarii ăia linşaţi? nu s-a întâmplat nimic şi nu mai ştiu urmarea. probabil că s-a întâmplat aşa cum a zis nenea ăla cu ceafa lată.

  0

  • #59

   De ce sunt pline puscariile de tigani cu ceafa lata daca toti rezolva cu cateva zeci de mii de euro?

   Tu ce ai fi facut in locul politistilor?

   0

  • #60

   Serios? Aia au omorat o femeie si tu spui ca nu au patit nimic? Cand o sa intelegeti ca nu politistii acuza, ei doar sunt munca de jos. Daca acei copii nu erau parlamentari, cel mai posibil au avut de suferit, parintii lor regretand si in momentul de fata ca i-au „fatat”. (*nascut)

   0

  • eu pot să pricep multe numai că, în cazul în care vorbim, sentimentul a fost că poliţiştii ăia s-au temut. efectiv. parcă lumea de pe margine trebuia să-i apere de cei care au coborât din maşină. de auzit ce a spus ăla a auzit. sigur. cum a auzit mai multă lume. puteau, de exemplu, să ceară ajutor prin staţie. n-au făcut asta de parcă se aşteptau să negocieze. şi când vezi asta te încearcă un sentiment amar. mai ales că ălora se părea că nu le pasă. murise un om. ei şi? toată lumea are un preţ, plătim şi gata.

   0

  • #62

   Liliana: Normal ca s-au temut. Daca vin 30 de insi pe tine poti sa ai tu si mama pistoalelor ca tot te temi. Politistii sunt si ei niste oameni dar probabil prea multe filme cu Robocop, Arma Mortala si altele de gen ne-au schimbat perceptia.

   Sa negocieze ce? A murit un om. Nu e asa usor sa ascunzi sau sa masluiesti moartea unui om.

   Voiai sa ii certe politistii: mai dar voua de ce nu va pasa? De ce nu sunteti afectati?

   0

  • nu voiam să-i certe poliţiştii ca la grădiniţă. dar, când ăla spune că îi cumpăra pe fiecare dintre ei (de poliţişti era vorba, erau doi) cu câte zece mii de coco de aude toată lumea iar poliţia nu spune nimic, ce poţi să crezi? aş fi vrut să-l întrebe despre cine sau despre ce vorbeşte? aşa … acolo, un ceva, măcar de ochii proştilor care erau pe margine. doar că ei au ales să nu audă. de ce? pentru că la noi, întodeauna, dar întodeauna, mortul e de vină.

   0

  • şi nu mă gândesc la nici un film de-ăsta. ăia cu ceafa lată erau patru inşi. e adevărat că s-a întunecat cerul când au coborât din maşină. e adevărat că erau mai înalţi şi mai laţi decât ăia doi poliţiştii. dar tot atât de adevărat este că circa de poliţie este la două staţii mai sus şi puteai cere ajutor, plus că mai erau şi curioşii de pe margine, plus că purtai o uniformă, plus că ăia pe asta se bazau. pe intimidare. iar tu ca poliţie ce faci? pe orbul, pe surdul şi pe mutul de parcă legea se modifica după cum voiau ăia, de parcă ăia erau legea şi nu tu. repet, o femeie de un metru şi-un pic le-a sărit la gât malacilor ălora. aidcă i-a întrebat: ce-ai zis măi nene? nu ţi-e ruşine? poliţia nimic. şi malacii au tăcut. pentru că oamenii din jur au fremătat (na că sunt şi poetică acu) şi poate că le-a fost teamă că-i iau oamenii cu pietre. dar nici o clipă, nici o clipă n-au arătat teamă sau respect faţă de oamenii legii iar pe oamenii legii n-a părut să-i deranjeze.

   0

  • #65

   Adica politia sa sara la gatul alora pentru ca aia le-au zis ca le dau 10.000 E? Tu crezi ca daca politistii ar fi intrebat „despre ce vorbiti” lumea ar fi zis: a uite ma ca nenea politistu’ e integru si nu ia spaga. Repet, spaga pentru ce? A murit un om.

   Daca politia ar fi sarit la gatul alora pentru niste vorbe ar fi fost un ditamai abuzul.

   0

  • abuz? la ce? era o propunere clară. dacă e să discutăm raportat la cazul din acest articol, îl putem amenda pe unul care a strigat huo după o coloană oficială, chestie discuitabilă, dar nu putem să întrebăm nimic pe unul care ne zice că ne dă 10000 de coco şi rezolvă totul? şi ne zice asta clar, cu martori? mie personal tăcerea lor mi-a creat impresia unui răspuns. adică nu-i momentul să discutăm asta aici. un fel de ai răbdare şi vedem. vedem pentru că nu mai contează martorii ci măsurătorile şi concluziile poliţiei de la faţa locului. ori conluziile poliţiei pot să fie altele decât ceea ce s-a întâmplat, că mortul e de vină nu? că puştii ăia nici nu conduceau o motocicletă ci un amărât de scuter şi că nici măcar nu au atins mortul ci mortului i-a venit rău şi a dat cu capul de asfalt. a murit un om dar la noi orice se poate muşamaliza. chiar nu ştiţi nici un caz din ăsta în care şoferul vinovat să nu păţească nimic? chiar nici unul?

   0

 22. şi cum rămâne cu poliţiştii care au strigat către preşedintele ţării ceva cu javră ordinară şi şi-au aruncat caschetele în curtea palatului? sau ăsta e un gest normal din partea celor care trebuie să impună respect?

  0

  • de ce trebuie mereu comparate intamplarile.

   Deci, asta nu isi merita amenda, ca acu ceva timp niste pusti de 14 ani au accidentat o femeie?
   Aia cu caschetele erau militari, gest jegos, si ministru apararii si-a dat demisia.

   0

  • ideea era că atunci când îmbraci o uniformă trebuie s-o respecţi ca să trezeşti respect. dacă nu poţi să faci asta mai bine faci altceva. conform legii poate că ăla îşi merita amenda. sau poate că nu. la noi treburile cu poliţia română sunt interpretabile. din păcate.

   0

 23. #70

  acab

  0

Citește și...

Distinsul jurnalist Mircea Badea a făcut astăzi tetanos, sifilis, blenoragie, hemoragie, niște HIV și oleacă de cancer anal la auzul veștii. Suntem alături de el, în greaua încercare. La cât e de nervos, prevăd că iarăși provoacă un motociclist la bătaie.