Țin minte că atunci când guvernarea de tristă amintire a decis creșterea TVA-ului de la 19 la 24%, m-a afectat destul de grăvuț. Aveam de făcut niște plăți măricele și, dintr-o dată, facturile deja emise nu mai erau bune și m-am trezit cu o grămadă de bani dați în plus aiurea. Sau au mai fost cei care au crescut prețurile cu 5%, că atâta era creșterea de TVA, după care au aplicat TVA la suma finală. Ca să fie, că nu se știe niciodată.

Desigur, toți specialiștii financiari au explicat că această creștere de TVA este menită să afecteze consumatorul final, cel care plătește de fapt TVA-ul și că e normal ca povara fiscală să nu fie pe umerii firmelor, care și-așa sunt împovărate etc.

Problema e că acum, după micșorarea TVA-ului, aceiași specialiști fiscali ne explică, doct, că aceleași firme care au mărit prețurile atunci nu sunt obligate să le micșoreze acum, pentru că au cheltuieli și pentru că fiscalitatea e împovărătoare și că e bine că prețurile rămân totuși la fel.

Mai jos vedeți cum se schimbă TVA-ul la cumpărăturile online. Desigur, nu sunt mulți bani, nu despre asta e vorba, ci despre gestul în sine. Când crește TVA-ul, îl mutăm la consumator. Când scade, îl mutăm la noi în buzunar. Cam la fel ca cei care justifică specula de revelion a celor de la UBER prin mecanismele pieței libere. Mecanisme care se aplică doar la firmele ce funcționează ilegalm în românia și sunt conduse de către șeful ANAF, prin interpuși, cum ar fi fiică-sa.

Dar asta e deja altă discuție. Știu, suntem mulțumiți de UBER și taxiurile sunt nașpa.

mizerie wintermag

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.