Cum sa iti pastrezi locul de munca

Sa presupunem ca, dintr-un teribil ghinion, te-ai nascut roman. Si, din cauza asta, esti obligat sa lucrezi pe bani putini, pentru un patron. Din industria Jurnalismului.
Si sa mai presupunem ca ai si un blog. De mare succes blogul. Oricum, de mai mare succes decat ziarul pentru care lucrezi. Iar la angajare, nimeni nu te-a intrebat de blog, nimeni nu ti-a oferit vreun ban ca sa iti impuna anumita politica editoriala pe respectivul blog, nimeni nu are vreo treaba cu blogul tau.
Ce ar trebui sa faci, ca sa iti pastrezi slujba?
Sa nu scrii nimic despre politica. Sa nu cumva sa deranjezi apele impartialitatii patronale. Iar daca scrii despre politica, sa nu scrii cumva despre securistul dovedit Felix si al sau partid comunist (PC).
Daca faci asta, iti pierzi locul de munca. Si nu barbateste printr-o discutie deschisa. Nu. Printr-un mesaj lasat offline pe messenger.
Daca credeti ca e o gluma, va inselati.
Lucrurile astea i se intampla in romania, lui Sebastian Bargau.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

11 comentarii

 1. Traim in Romania tovarase! Si totusi, cum sa nu te gandesti tot mai des la plecarea din tara?

  0

  0

 2. am zis eu ca nu ma gandesc?:))

  0

  0

 3. Pana la urma trebuie sa vada si jumatatea plina a paharului.Orice sut in spate e un pas inainte.Dar ideea de a da pe cineva afara printr-un mesaj offline pe messenger, mi se pare total lipsita de orice logica si bun simt.Eu zic ca ar trebui incurajat.

  0

  0

 4. @Kosmin si eu cred ca orice sut in spate e un pas inainte. dar asta a fost mai mult o imbrancire plina de lasitate.

  @Arhi pai nici eu nu vreau sa plec. doar asa de al naibii sa fac paguba tarii. :) dar uneori ma bate asa un gand.

  0

  0

 5. Io zic sa dam un leu pt Cojmarul asta mic, ca sa se bucure si gura lui de sarbatori !
  :D

  0

  0

 6. #6

  Super tare.. si mie azi mi s-a sugerat sa imi caut alt loc de munca.. cica ar fi mai bine .. Si asta pentru ca spun ce am de zis .. si nu prea convine „conducatorilor” cand ii fac de cacat:D

  0

  0

 7. Eu lucrez ca asistenta de laborator la o anumita facultate. Ai fi uimit cate chestii nu am voie sa scriu pe blog. Am avut noroc ca proful a carui asistenta sunt ma avea in lista de messenger si a dat click pe linkul de la status, linkul blogului si m-a avertizat la timp ca daca vreau o cariera in invatamant ar fi bine sa am grija ce scriu pe blog.
  Comunismul n-a murit, doar a imbracat alta forma. Romania nu este o tara democrata. Nu a fost si nu va fi niciodata. Inca suntem nevoie sa tacem si sa inghitim ca sa ne salvam pielea. Trist, foarte trist.

  0

  0

 8. Asa este.Pana la urma cenzura imbraca forme diferite.

  0

  0

 9. JULES, ALT BLOG?

  0

  0

 10. Trist. foarte trist !
  :(

  0

  0

 11. #11

  ohaaa cata muie merita unii da prin tara asta

  0

  0

Citește și...

Din păcate, va fi un sezon greu. Cel ce administrează balta Nana s-a dovedit a fi un jeg uman, la Solacolu prinzi loc din an în paște…Greu, o să fie greu, până găsim o băltoacă mai aproape, cu umbră, pontoane foișor, grătar, poate și piscină, cine știe. Oricum, declar deschis sezonul de pescuit […]

Adrian Papahagi: Cea mai bună lecție de educație sexuală rămâne tot ora de religie, unde se învață cuviința, responsabilitatea, respectul pentru sine, pentru celălalt și pentru Viață zicea un creștinopat, prea mult băgat în seamă, la un moment dat. Iată, se pare că avea dreptate. Cum poți lăsa însărcinată o minoră, mai sfânt […]