Cum manipulam poporul

Vorba romanului, una din multiplele vorbe de loseri care ne caracterizeaza, este ca omul isi face iarna car si vara sanie. Uite ca si distinsii domni din guvern presteaza la carul democratiei, la care suntem inhamati si biciuiti zilnic.
Si de aceea au comandat o frumusete de sondaj Gallup, unde se vede clar ca oamenii sunt multumiti, fericiti, iar la alegeri o sa mearga cel putin 50%.
Deci dupa alegerile din 2004, dezastruoase ca prezenta, dupa prezenta de 30% de la referendum, care a aratat clar ca electoratul e scarbit de jegurile politice romanesti, brusc, in cateva luni, inca 20% din popor a realizat ca trebuie sa fie oameni cu cap si cu constiinta politica si o sa fuga la vot.
Si restul de nehotarati, daca vad asemenea sondaje, normal, ce o sa zica „frate, pai daca merg atatia, ma duc si eu, pentru ca votul meu conteaza”
NIMIC MAI FALS! Votul tau nu conteaza! De iesit iese cine trebuie. SI cam atat. Ceea ce ma duce cu gandul la initierea unui mic sondaj, la care va rog sa raspundeti cu responsabilitate civica si sa realizati ca de voi depinde viitorul tarii, iar votul este o obligatie si un drept constitutional.

{democracy:8}

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

4 comentarii

  1. Fuck you Romania 😉

  2. #2

    Yep yep… eu merg. N-am votat niciodata la alegeri 😀 doar la referendum so far… Asa ca d abia astept. Cred ca o sa mi se mai domoleasca entuziasmul cu timpul 😛 btw, jpeg-ul cu istograma sondajului acopera 1/3 din articolul tau… 😐

  3. #3

    Ai uitat optiunea: ma doare fix la 10 metri in fata.

  4. #4

    De ce sa votam,daca asa cum am vazut la rubrica Apcalips-Now,toate regatele omenesti(ceea ce-i include si pe cei implicati in politica) vor fi distruse?Oricum,in concursuri sau alegeri lucrurile sunt aranjate mai mereu dinainte,nu?