Cum manipulezi delicat mulțimile

Dacă nu știți cum, e suficient să vă uitați la Tolontan, care dintr-o singură eroare hahahaneceremscuze, l-a ascuns pe hoțomanul de Vidieanu de mizeriile sale.

Cum? Simplu. Tolontan inițial titrează mare, Sorin Oprescu a pledat pentru creșterea investițiilor la Stadionul Național. Clar eu am un dinte împotriva lui Oprescu, dar să scrii cu litere îngroșate că Oprescu a făcut ceva când de fapt omul nici măcar nu era primar la vremea respectivă, e puțin fantasmagoric. Și degeaba vii tu să zici, Tolontane, că a fost o eroare, am greșit primarul, pentru că se vede de pe lună că intenția ta e să îl fuți pe Oprescu în vederea alegerilor.

Cui îi pasă că ai modificat ulterior titlul, după ce ți-au observat oamenii măgăria? Răul a fost făcut, nimeni nu citește așa zisele update-uri. Și uite-așa, dintr-o trăsătură de condei, Cătălin Tolontan a spălat toate bordurile lui Vidieanu.
Și ca idee, domnule specialist în investigații, ar trebui să știți că obligațiile financiare sunt asumate de primărie, ca instituție. Dacă Vidieanu și le-a asumat, cu consimțământul Consiliului General, Oprescu a fost obligat să le semneze. Așa se fac toate mișmașurile în toate instituțiile statului, pe final de mandat. În felul ăsta se pun borduri și acum pe câmpurile din București, pe contracte semnate de pe vremea când proprietarul Marmosim și Marmorom era primar.

Așa că ultima frază, cea în care vezi doamne, de fapt Oprescu e cel ce le-a semnat, deci el e de fapt vinovat, e o măgărie la fel de mare ca mizeria scrisă.
Sper că suma primită a fost satisfăcătoare, domnule redactor-șef de ziar sportiv.

PS: În continuare măgăretele Tolontan a modificat dor propoziția cu Videanu din text, dar titlul în care spune că Oprescu a cerut asta a rămas.
Rușine, bă justițiarule.

27 comentarii

 1. Corect! Dar daca se referea la pasajul Munci? :D

  0

 2. Muncii, scuze, o sa arunc tastatura pe geam. :D

  0

  • Radu » ai 50 de comentarii, stiu ca stii cate i-uri trebuie si unde :)

   0

 3. Din pacate se apropie iar alegerile , si din nou se vor semna contracte penale si lipsite de raspundere , asa de plecare . De curiozitate , in romania daca dai cu rahat intr-un om , chiar nu conteaza ? Ce valoare au scuzele cand tu ai facut rau cu intentie ?

  0

 4. Eu nu inteleg ce vrei de la astfel de oameni… curvele mai refuza un anal, insa la astia totul are un pret.

  0

 5. #7

  Hmm, sa vedem si ce (nu) va face Oparescu pe final de mandat.
  Cu Videanu n-a fost bine, dar cu doctorul e dezastru. Toate investitiile primariei se misca cu viteza melcului (sau sub). In schimb avem maidanezi si ceasuri…

  0

  • Mark-3000 » nu va face nimic, e un labist jenant

   0

  • #9

   Cu tot respectul, Videanu nu a facut nimic, Oprescu a mai facut cate ceva, a mai ‘bifat’ una sau alta – Stadionul, B-dul Aviatorilor, Pasajul Basarab etc, si daca nu sareau cretinii aia cu ‘salvati cocioabele din Bucuresti’ facea mai mult. Nu spun ca a fost eficient, spun ca a fost mai bun decat Videanu, care nu a facut NIMIC in afara de a fura.

   0

  • #10

   Totusi cred ca se vor cumpara 2 kilometri de panglica si 50 de foarfeci, si se vor inaugura treizeci de treceri de pietoni reabilitate, patruzeci de guri de canal reastupate si cincizeci de flori plantate in rond la universitate.

   Stand sa ma gandesc a fost un singur lucru pe care l-a facut si pt care il apreciez, chiar daca nu m-a afectat in mod direct: A ridicat gunoiul din sect.5.

   0

  • #11

   Cum n-a facut nimic Videanu? A pus si repus la borduri de ne-am saturat…

   0

  • #12

   @Jordan Pasajul Basarab si Stadionul in discutie sunt incepute pe vremea patronului de borduri, Oprescu le-a intarziat cat a putut, dar la un moment dat a fost fortat sa le termine. Bulevardul Aviatorilor nu e gata, va fi gata cand te vei plimba cu tramvaiul 5 pe acolo.

   0

 6. @vladutz: Oprescu o sa il depaseasca pe Videanu la capitolul borduri, de cel putin 2 ori le-a schimbat pe Aviatorilor, intre Charles de Gaulle si Ambasada Chineza…asta dupa ce Videanu le schimbase in 2008.. :D

  0

  • Radu » alea sunt contracte ramase de la vidieanu. sunt contracte de schimbari de borduri pe 5 ani dupa plecarea lui

   0

 7. #15

  Rușine Tolontan justițiarul puIii, pupinbaşist feroce

  0

 8. @Arhi: aproape orice contract poate fi desfacut…daca Oprescu era altfel, trebuia sa le rezilieze…asa ca…Oprescu e mai slab ca Halaicu, Ciorbea sau Lis…

  0

  • Radu » din pacate, contractele publice nu sunt asa simplu de desfacut.

   0

  • #18

   Sau… jmenul a fost de la inceput pe sistemul „Eu semnez contracte pe 5 ani pentru borduri… si tu nu le desfaci…asta-i partea ta… toata lumea e fericita ”
   Ca… daca nu v-ati prins pana acum… astia se porcaiesc doar asa, de ochii nostri… prin spate treaba se face apolitic, pe baza de interes :)

   0

 9. @Arhi: atat timp cat in joc e interesul public, banul public…se pot desface, important e sa vrei sa faci acest lucru. Parerea mea.

  0

  • remember bechtel? nu exista asa ceva, contractele cu statul nu sunt ca cele intre noi 2, exista anumite clauze care nu mai permit denuntari sau renegocieri decat cu plata unor penalitati imense, pe care nu si le permite nimeni. nu e ca si cum primarul ar zice vai nu imi place contractul, de maine nu mai e valabil.

   0

 10. #21

  Am inteles ca Oprescu v-a fi un independent sustinut de USL,Piedone v-a fi sustinut de UNPR dar PDL pe cine v-a sustine (propune ) pentru functia de primar la Bucuresti?

  0

 11. @Arhi: eram sigur ca asta o sa fie exemplul pe care o sa il aduci. :) contractul cu Bechtel…daca exista vointa politica si preocupare pentru banul public, asa cum a existat anul acesta, el putea fi reziliat. deci, se poate rezilia. :D mai mult, ca primar, poti sa faci si referenduum…sa intrebi poporul din urbe. nu crezi?

  0

  • Radu » tu stii ca acel contract a fost renegociat, nu rezilita, dupa ce bechtel a primit deja practic banii pe intregul contract initial, nu? ei facand de fapt 50 km de autostrada fata 500. inteleg ca nu am ce argumente sa iti aduc sa iti explic ca vointa politica nu inseamna nimic in fata legii, iar un contract are drept de lege intre parti.

   0

 12. Arhi, stiu ce spui si inteleg perfect cum sta treaba cu contractele…in momentul cand detii puterea politica si ai si vointa, poti apela la tot felul de clauze si argumente pentru a rezilia contractele paguboase pentru o comunitate. iar oprescu are putere, dar n-ar interes si vointa sa faca ceva in beneficiul urbei, el e participant activ la jaful bucurestenilor.
  cat despre Bechtel…pana mea, sa-l lasam asa, nu cred ca vom ajunge la un consens…si nici nu iesim din discutie mai bogati sufleteste, intelectualiceste etc. :D

  0

  • Radu » absolut, o discutie pe aceasta tema e paguboasa, sufleteste vorbind. oricum ei sunt buni prieteni toti si isi impart bomboanele, e inutila orice fel de discutie

   0

  • #26

   Radule… ma bag si eu in seama putin…
   Problema majora in a rezilia un contrat este modalitatea in care el a fost alcatuit. Adica, mai explicit, daca noi 2 ( eu – Statul Roman , prin prim Ministru, primare etc, TU – Bechtel, etc furnizor de bunuri sau servicii) scriem in contract ca daca eu ( Stat Roman) vreau sa denunt contractul urmeaza sa platesc ( de ex) 300% valoarea contractului… aia e fratioare…
   Stiu… acu o sa zici – da de ce-ai semna o asemenea oroare ??!. Pai, in primul rand pentru ca pot ( ca prim ministru, primare etc) si in al doilea rand pentru ca sunt motivat s-o fac ( a se intelege spaga). Sigur – eu n-o sa mai fiu prim ministru in 2-3 ani, dar ce conteaza… Mi-am luat tainul, si tu te-ai facut cu un contract beton, pe care nu poate nimeni sa-l rupa ( sau ma rog, poate, dar tu iesi tot pe plus…)
   Deci, vointa politica… da a existat cand s-a semnat contractul :D… Restul e Tacere…

   0

 13. #27

  Bai, intelegeti si voi ca Oparescu face numai prostii. Va aduc in discutie parcarile Dalli. A reziliat ca sa opereze el direct parcarile respective. Numai ca oamenii aia preluati de la Cocos, au devenit deodata bugetari. Si subit, nemaifiind nimeni cu biciul pe ei au inceput sa-si ia partea leului, iar primaria in loc sa iasa mai bine, asa cum probabil s-au laudat prin powerpointuri si cum le dadea in excel, a inceput sa piarda bani.

  0

Citește și...

Comenta cineva la un moment dat că o femeie în jeanși și tricou are sex appeal cât o mătură. Femeia, continua omul meu, e femeie doar când poartă toculeț și rochițe. Ha! Maddame în pantofiori și fustiț cățărându-se pe elicopter. S-ar bucura inginerii de proiect, săracii, că singura cucoană pe care o văd e […]