Cum sa fii un comentator mai bun

1. Citeste totul şi adu o contribuţie proprie


Totul include și comentariile anterioare. Adu ceva în plus față de articol sau față de celelalte comentarii dinaintea ta. Dacă nu poți citi tot, scanează măcar restul comentariilor. Asigură-te
că n-a mai pomenit nimeni de “noutatea” pe care ții să o arăți și
altora.

Tu nu fa asa. TU uite-te la titlu si zi direct „Taraaaaaaaane, esti laaaaaaame!”

2. Dă un exemplu de bun simț

Nu te da în spectacol. Fii civilizat, politicos, cu autorul și cu ceilalți comentatori. Nu ataca direct pe nimeni, pune în discuție ideile, nu persoana care le emite. Folosește cu moderație atât sarcasmul, cît și umorul violent pentru că uneori riscă să nu fie înțelese, și în loc să îți faci prieteni pe internet, îți faci dușmani. Crede-mă, nu vrei asta.

Ce prostie. Pai daca nu zici de ma-sa bloggerului, nu ai facut nimic. Prostul asta frustrat incearca sa te invete pe tine ceva? Pai stie el cine e? Pe el, virgula, pe el, virgula, pe mama lui. PUNCT

Restul AICI

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

18 comentarii

 1. Salut Arhi
  Din pacate aceste lucruri n-ar trebui sa fie scrise, sunt chestii de bun simt pe care toti ar trebui sa le stim. Dar de la teorie pana la practica este o cale atat de lunga…

  Thumb up 0
 2. Ohooo bine ai vebit pe MaiBun! Spor la treaba si multe articole faine! 😉

  Thumb up 0
 3. #3

  Arhi’s School for Better Comments :))

  Thumb up 0
 4. eu sunt cel mai bun,clar! :)) oare cum se poate face un top al celor mai buni..dupa calitate,cantitate,sau dupa numarul comentariilor..?

  Thumb up 0
 5. Acum incercam sa fim comentatori mai buni sau incercam sa spunem ce avem de spus? :/

  Thumb up 0
 6. Astea`s chestii de bun simt dar e bine ca au fost puse negru pe alb.

  Thumb up 0
 7. Încă o chestie de bun simţ: încearcă să scrii corect. Dacă nu poti, dex online este un prieten bun. Prea mulţi i, ori prea puţini, lipsa cratimelor sau un comentariu de genul: „V-ă rog sămi spune-ţi…”, toate astea spun multe despre nivelul de cultură al celui/celei care comentează. O greşeală de scris e una, dar lipsa cunoştinţelor de gramatică e o altă mâncare de peşte.

  Thumb up 0
 8. Depinde si ce intentii ai. Eu recunoxc ca uneori cand is plictisit mai bag propozitii de cateva cuvinte.

  Da’ oricum, in rest, „instructiunile” alea is de bun simtz. Ar trebui sa le avem in sange, sa le stim din conversatiile din real life ..

  Thumb up 0
 9. esti ghei 😛

  Thumb up 0
 10. Ăla din ultimul paragraf e comentatorul – porumbel: se cacă peste tot şi pleacă.

  Thumb up 0
 11. Fa o pagina cu postul asta. Poate asa il vor citi mai multi.

  Thumb up 0
 12. #12

  e deja pe maibun.ro

  Thumb up 0
 13. De cand comentez aici pe blog la tine, am incercat sa discut despre orice rational, cu argumente dar si cu drag si cu respect pentru toti oamenii. Uneori am fost aberant de critica,”reasoning machine” pentru o cauza sau alta in razboi cu alti comentatori, m-am lansat in polemici aprinse- am convins sau n-am convins, asta nu mai stiu. As vrea sa-mi zici sincer: ce parere ai despre comentariile pe care le las eu?

  Thumb up 0
 14. #14

  Probabil esti cea mai rezonabila comentatoare de pe arhiblog. intotdeauna discutiile in care esti implicata sunt discutii reale, nu imprecatii stupide

  Thumb up 0
 15. :)) Eu am ajus într-un asemena hal încât am cel mai naşpa formular de comentarii! :)) Cu instrucţiuni de genul „să nu”… Trist!

  Thumb up 0
 16. Asta pare ceva de genul: cum sa ajungi un membru de partid mai bun! nu stii, te invatam noi! sau cum sa bei o cana cu apa! m-am dat in spectacol acum? sper ca am fost destul de politicos! Parerea mea ca astfel de „how to”-uri nu isi au rostul!

  Thumb up 0
 17. Mersic mult de apreciere :_)

  Thumb up 0
 18. #18

  eu iti multumesc pentru tot ce ai facut pe situl meu 🙂

  Thumb up 0