Cum sa izolezi acoperisul blocului

Ma plangeam eu anul trecut ca minunatii mei vecini au o mare durere in biga cand vine vorba de reparat acoperisul. Iar faptul ca mie imi ploua in casa nu ii induioseaza nici de-o culoare. Si atunci am decis ca e cazul sa cumpar eu materialele necesare si sa fac chestia asta.
Zis si facut. Cu prietenul Dan de dedesubt, ne-am dusara la Praktiker, unde cum se stie, am legaturi puternice, am cumparat materialele, si astazi, cu elan si avant, am purces la treaba.
Desigur, intai au trebuit carate materialele sus, iar nenorocirile alea de folii de smoala cantaresc cam 50 de kile o rola. Si am avut de urcat 12 role pana la 4. Si de la 4, cu franghia prin luminator pana pe bloc.
Pe acoperis, vantul batea ca pe mare, de imi venea sa ma leg cu franghii, sa nu ma zboare. Noroc de greutatea proprie, care imi ingaduie cu succes sa rezist chiar si la un taifunel mai mic.
Desigur, in atari conditiuni, am cumparat si o sticla de Alexandrion, ca sa nu racim.
Si am inceput activitatea cu o mica pauza, in care am degustat niste Alexandrion.
Am incercat sa aprindem arzatorul cu care sa topim smoala veche de pe bloc. Batea vantul in draci, asa ca am mai luat o mica pauza sa ne calmam, in care am mai degustat niste Alexandrion.
In sfarsit, am reusit sa pornim arzatorul. De fericire, am mai luat o pauza si am degustat niste Alexandrion.
Cu chiu cu vai, am reusit sa carpim si sa lipim o folie de carton bituminat sau cum dracu ii zice la porcaria aia pe care am urcat-o eu cinci etaje pana pe bloc. De fericire, am luat o pauza si am degustat niste Alexandrion.
Fiind deja ora 16, am mers pe la casile proprii, am mancat, si ne-am intors sus, sa continuam. Numai ca se lasase frigul, asa ca am degustat niste Alexandrion si am zis ca pornim maine dimineata, cu forte proaspete.
Mai avem 11 folii de carton. Doamne-ajuta.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

11 comentarii

 1. Presimt ca trageti niste betii pana terminati acoperisul de n-o sa le uitati toata viata :))

  Thumb up 0
 2. Mai corect era „mai avem 11 sticle de Alexandrion”. Terminati pana la vara? :))

  Thumb up 0
 3. am ras cu pofta.maine plecati cu avantaj.cartonul bituminat e deja sus.trebuie doar lipit.veneam eu sa va ajut dar sunt departe.am si experienta

  Thumb up 0
 4. 11 folii de carton .. dar alexandrioane ???

  Thumb up 0
 5. sigur sunt 11 folii de carton?? adica la cum v-ati desfasurat activitatea e de inteles k mai sunt 11 sticle d Alex si o folie de carton ;))…spor la trb 😛

  Thumb up 0
 6. #6

  Sa nu uiti sticla de Alexandrion. 🙂

  Thumb up 0
 7. eu unul sa fiu in locul vostru m-as opri, daca cumva e prima data cind faceti voi asa ceva…

  Thumb up 0
 8. never give up, never surrender, asta e deviza noastra

  Thumb up 0
 9. Alexandr… avea 4**** sau numa 3*** ?
  E foarte important sa-mi spui, ca sa-ti calculez ach, acl, ahc, damn it(!) alcoooolemia din sange, fireste.
  Bine, pt asta-mi-e foarte necesar sa-mi zici si greutatea, inaltimea, convingerile politice si orientarea sexuala, ca sa afle poporul adevarul, adica daca erai intr-adevar in masura, pregatit si calificat sa preeeeei din atributiile lui Dorele care asta-i meseria lui defapt.
  ?
  Sau doar vroiai sa scutesti niste bani.
  ?!

  Thumb up 0
 10. #10

  legal este voie sa usuci rufe pe acoperis?

  Thumb up 0
 11. #11

  spuneti-mi va rog in ce lege scrie

  Thumb up 0