Cum sa izolezi acoperisul blocului

Ma plangeam eu anul trecut ca minunatii mei vecini au o mare durere in biga cand vine vorba de reparat acoperisul. Iar faptul ca mie imi ploua in casa nu ii induioseaza nici de-o culoare. Si atunci am decis ca e cazul sa cumpar eu materialele necesare si sa fac chestia asta.
Zis si facut. Cu prietenul Dan de dedesubt, ne-am dusara la Praktiker, unde cum se stie, am legaturi puternice, am cumparat materialele, si astazi, cu elan si avant, am purces la treaba.
Desigur, intai au trebuit carate materialele sus, iar nenorocirile alea de folii de smoala cantaresc cam 50 de kile o rola. Si am avut de urcat 12 role pana la 4. Si de la 4, cu franghia prin luminator pana pe bloc.
Pe acoperis, vantul batea ca pe mare, de imi venea sa ma leg cu franghii, sa nu ma zboare. Noroc de greutatea proprie, care imi ingaduie cu succes sa rezist chiar si la un taifunel mai mic.
Desigur, in atari conditiuni, am cumparat si o sticla de Alexandrion, ca sa nu racim.
Si am inceput activitatea cu o mica pauza, in care am degustat niste Alexandrion.
Am incercat sa aprindem arzatorul cu care sa topim smoala veche de pe bloc. Batea vantul in draci, asa ca am mai luat o mica pauza sa ne calmam, in care am mai degustat niste Alexandrion.
In sfarsit, am reusit sa pornim arzatorul. De fericire, am mai luat o pauza si am degustat niste Alexandrion.
Cu chiu cu vai, am reusit sa carpim si sa lipim o folie de carton bituminat sau cum dracu ii zice la porcaria aia pe care am urcat-o eu cinci etaje pana pe bloc. De fericire, am luat o pauza si am degustat niste Alexandrion.
Fiind deja ora 16, am mers pe la casile proprii, am mancat, si ne-am intors sus, sa continuam. Numai ca se lasase frigul, asa ca am degustat niste Alexandrion si am zis ca pornim maine dimineata, cu forte proaspete.
Mai avem 11 folii de carton. Doamne-ajuta.

11 comentarii

 1. Presimt ca trageti niste betii pana terminati acoperisul de n-o sa le uitati toata viata :))

  0

  0

 2. Mai corect era „mai avem 11 sticle de Alexandrion”. Terminati pana la vara? :))

  0

  0

 3. am ras cu pofta.maine plecati cu avantaj.cartonul bituminat e deja sus.trebuie doar lipit.veneam eu sa va ajut dar sunt departe.am si experienta

  0

  0

 4. 11 folii de carton .. dar alexandrioane ???

  0

  0

 5. sigur sunt 11 folii de carton?? adica la cum v-ati desfasurat activitatea e de inteles k mai sunt 11 sticle d Alex si o folie de carton ;))…spor la trb :P

  0

  0

 6. #6

  Sa nu uiti sticla de Alexandrion. :)

  0

  0

 7. eu unul sa fiu in locul vostru m-as opri, daca cumva e prima data cind faceti voi asa ceva…

  0

  0

 8. never give up, never surrender, asta e deviza noastra

  0

  0

 9. Alexandr… avea 4**** sau numa 3*** ?
  E foarte important sa-mi spui, ca sa-ti calculez ach, acl, ahc, damn it(!) alcoooolemia din sange, fireste.
  Bine, pt asta-mi-e foarte necesar sa-mi zici si greutatea, inaltimea, convingerile politice si orientarea sexuala, ca sa afle poporul adevarul, adica daca erai intr-adevar in masura, pregatit si calificat sa preeeeei din atributiile lui Dorele care asta-i meseria lui defapt.
  ?
  Sau doar vroiai sa scutesti niste bani.
  ?!

  0

  0

 10. #10

  legal este voie sa usuci rufe pe acoperis?

  0

  0

 11. #11

  spuneti-mi va rog in ce lege scrie

  0

  0

Citește și...

Scris de Robert Agachi Un vis, o dorință, o singură inimă. 22 de jucători incleștați într-o luptă fratricidă. Fotbalul transcende epoci și unește destine.Bună seara stimați spectatori, suntem Miron Costin și Grigore Ureche și vă invităm sa urmariți impreună cu noi cronica finalei Cupei Pașalâcul dintre echipele Moldova și Țara Românească, ce are […]

După faza de mai sus, apare asta. Evident, mă-nțelegi, nu ai cum să întinezi valorile unui festival de asemenea anvergură muzicală, unde muzica de laptop rupe artistico-auditiv nevoia de cultură a plebeilor dezlănțuiți în tina primordială în care se bălăcesc. EC, gardianul revoluției culturale române. Între timp, lumea a cântat ACM, s-a […]