Cum să lupți împotriva crizei

De când a început această criză, stau și mă uit ca rromânul naiv, așteptând de la actualii guvernanți să pună situația în ordine și să vină cu măsurile care ar reglementa lucrurile.

Ce am primit în schimb?
Păi am primit impozitul forfetar, mărirea taxelor, cheltuieli publice și mai mari, un aparat birocratic de stat în care lucreaza 10% din populația rromâniei, aparat de care nu se atinge nimeni. să îl micșoreze, deși toți am avut onoarea de a fi umiliți de câte un tip de ăsta de ghișeu.

Și dacă te gândești, nu e complicat să pui situația în ordine. Se aplică în alte țări, cu succes chiar.
Din păcate, noi îl avem pe Boc.
Și pe Băsescu.

Ce mai lipsește din lista asta?

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

17 comentarii

 1. #1

  Sunt offtopic : Azi noapte am visat ca m-ai sunat. M-ai intrebat daca eu sunt, te-ai prezentat, dupa aia ai vrut sa ma rogi ceva, dar nu am putut auzi din cauza zgomotului prea mare . weird 😐

  Thumb up 0
 2. Tocmai ce citeam ceva, in care Mitrea propunea cresterea TVA-ului cu cateva procente. 😀

  Thumb up 0
 3. #3

  Probabil ca SINGURUL lucru pe care il putem face e sa mergem la vot, asta atunci cand se mai intampla cate-un scrutin .
  Imi inchipuiam intr-o vreme ca neprezentarea la vot „e un vot in sine , un vot de blam exercitat prin neprezentare ” – observi ca exista deja un limbaj de lemn si pentru neprezentarea la vot – . Si nu ma duceam sa votez .
  … Si acum de fiecare data cand il vad pe basescu imi amintesc ca NU am votat .
  … Ce tampenie, ce prostie, sa te dai asa la o parte , si sa le netezesti calea spre putere dusmanilor tarii si viitorilor dictatori .
  Ha ha , cum suna : dusmanilor tarii si viitorilor dictatori !! Sieg Heil !
  Pai nu, da’ asa e .

  Thumb up 0
 4. #4

  da nina si mai vrea sa introduca cateva impozite

  Thumb up 0
 5. ultima solutie inca o revolutie

  Thumb up 0
 6. #6

  si sa punem in loc ce? sau pe cine? sa faca ce? eu cred ca ultima solutie e o emigrare rapida. crescutul oilor australiene imi face cu ochiul teribil de tare

  Thumb up 0
 7. Asta e problema, ca nu avem pe cine pune in locul astora, indiferent daca ne prezentam sau nu la vot. Toti nu se gandesc decat sa fure si cat mai mult! Asa a fost intotdeauna in tara asta, de aceea au si adus monarhia sa ne conduca, macar aia nu aveau rude pe aici! 🙂
  Culmea a fost ca regele a facut mai multe pentru tara decat au facut bastinasii! 🙂

  Thumb up 0
 8. Problema nu e daca lipseste cineva, ci daca este in plus…

  Thumb up 0
 9. Le spune bine Patriciu. Ar trebui ca si cineva din guvern sa citeasca articolul semnat de el.

  Thumb up 0
 10. Arhi iti recomand blogul Andreei Vass. Gasesti acolo si raspunsuri.

  Thumb up 0
 11. Acum, pe timp de criză, ar trebui să ne gândim la ce este mai important. Agricultura, și cred că prin asta am zis tot.

  Thumb up 0
 12. #12

  nu stiu de ce am impresia ca intr-o zi o sa-l mananci pe obama

  Thumb up 0
 13. #13

  da, ne lipsese moralitatea. si puterea de a ne uni cu adevarat. si de a decide pt noi. ca multi altii nu am fost la vot pt ca nu am avut pe cine vota. si imi merit soarta. nu stau sa ma lamentez, ca nu imi foloseste la nimic. mai cochetez din cand in cand cu ideea de a emigra, da imi trece reprede. stau aici si inghit mizeria.

  Thumb up 0
 14. #15

  sunt de acord cu Arhi. Am deja 30 de ani si astept de 20 de ani libertatea promisa, libertate care vine cu asumarea unor responsabilitati, unele mici de bun simt, altele mari de nivel social, dar, unde? In romania esti injurat si scuipat pt ca le atragi atentia ciobanilor/manelistilor/rromanilor/tziganilor/cocalarilor/driverilor sa nu mai arunce hartii pe jos, sau tigari sau orice vreti voi sau la nivel mare sa mergem la vot si sa ne asiguram ca oamenii cu adevarat care merita sa ne fie conducatori sunt votati, dar unde in rromania unde nu ai pe cine alege?nu mai avem timp sa asteptam schimbarea ca ajungem la 60 de ani handicapati psihic intr-o tara ce nu-ti ofera nimic, nici macar sa mori nu e ieftin aici…

  Thumb up 0
 15. #16

  hmm suspect si tu si zoso postari pe ton liberalo-libertarian, ambele cu link la articolul lui Patriciu… care sunt dedesubturile?

  cu P sau fara P(ublicitate), e un mod de a gandi logic si sanatos, sper sa deschideti ochii si altora

  Thumb up 0
 16. Dragilor, nu stiu daca ati vazut discursul lui Sarkozy care se exprima clar impotriva masurilor care ar viza asprirea fiscalitatii in Franta, motivand ca intotdeauna acest gen de masuri au esuat.
  Ai nostri „e” mai destepti si ne calaresc cu noi impozite…

  Thumb up 0