Cum scoți admin-bar din wordpress 3.3

Odată cu noul wordpress, s-a introdus o mizerie obligatorie, admin-bar, care cică te ajută enorm. M-am hlizit puțin pe pagină la ei, unde încercau să explice de zor cum că e neapărat necesar, admin-barul având niște funcții fenomenale, nemaiîntâlnite nicăieri. Da, funcția fenomenală de logout, pe care o are si OZH Admin Dropdown plugin.

Așa că am găsit un workaround mai țărănesc.
din wp-includes/admin-bar.php se sterge add_action( ‘init’, ‘_wp_admin_bar_init’ );. După care în wp-admin/css/wp-admin css, in #adminmenu{padding-top:28px;} se modifică cu 0, ca să dispară marele gol lăsat de hidoșenia aia de bară.

Stelian Popa a facut un plugin care face chestiile de mai sus mult mai finut si le pastreaza chiar si la un viitor update de wordpress. Multumiri

La mine funcționează, singura hibă pe care o are este că nu mai am link către homepage, ceea ce e destul de stresant, dar prefer să îmi pun eu un bookmark în chrome, decât porcăria aia.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

19 comentarii

 1. cred c[ă articolul ăsta mi-ar fi foarte folositor dacă m-ar duce capul mai mult la „administrarea” aia de site.. dar nu mă risc ,să nu fac vreo tâmpenie 🙁

  Thumb up 0
 2. Toți cei care fac o platformă de blogging se pare că recurg la o astfel de bară…

  Thumb up 0
 3. si mai simplu: debifezi casuta „Show Toolbar when viewing site” pe care o gasesti cand iti editezi profilul 😉

  succes!

  Thumb up 0
  • 1300 » succes si tie:))) intai updateaza la wordpress 3.3, dupa aia da sfaturi. wink wink

   Thumb up 0
 4. Mie mi se pare chiar utila bara aceea. Mi-e mult mai usor sa le spun clientilor mei ca daca vor sa editeze ceva, sa mearga pe pagina respectiva si sa dea click pe Edit-ul ala din bara. Eu le pun link-uri de edit oricum si in dreptul articolului, insa majoritatea nu vad sau nu vor sa-l vada decat pe ala de sus. Asa ca…tot raul spre bine 🙂

  Thumb up 0
  • Simple » eu in schimb, ca utilizator pro, nu am nevoie de ea

   Thumb up 0
  • Atunci cred ca mai bine era daca foloseai un plugin pentru asta, atat pentru tine cat si ca si sugestie pentru cei care te citesc. Nu de alta, dar uite ca nu toti se incumeta sa se bage in cod si in plus, folosind metoda descrisa de tine mai sus, e posibil ca bara sa revina la urmatorul update pe care il vei face la wordpress.

   Thumb up 0
  • Simple » nu exista plugin. in 3.3 e bagat direct in wordpress si nu ai nici un hook de unde sa ii poti da disable

   Thumb up 0
  • Ok, m-ai ambitionat si am zis sa testez si eu. Asa ca mi-am facut update si eu la wp si am zis ca ii dau remove din functions.php. Dar inainte am zis sa vad daca totusi, chiar nu merge bifa aceea din admin (Show Toolbar when viewing site). A mers. Cel putin la mine. Te duci la Users, dai click pe user-ul tau si debifezi Show Toolbar when viewing site (desi sunt sigur ca nu trebuie sa-ti spun si tie astea 🙂 …)

   Thumb up 0
  • Simple » alo dude, de ce as face eu o modificare in wp-admin, ca sa nu vad toolbarul PE SITE?? modificarea e ca sa nu apara toolbarul in dashboard, nu pe site, ce treaba are una cu alta?

   Thumb up 0
  • A, scuze, nu am reusit sa-mi dau seama faci referire la partea de admin. Am citit poate prea el fugitivo textul tau. In acest caz atunci, asculta de @ps ca e mai ok sa adaugi doar o linie in functions.php din tema ta. E pe verificate si merge, atat doar ca ramane spatiul care asa cum ai zis, se rezolva din css.

   Thumb up 0
  • Simple » m-ar interesa si pe mine sa fac asta, ca la urmatorul update, o iau de la capat

   Thumb up 0
 5. nu e suficient #adminmenu{padding-top:0;} ?

  Ma gandesc ca la urmatorul update iar va trebui sa stergi iar add_action-ul respectiv

  Sau faci un plugin mic care va contine doar:

  Ar trebui sa mearga

  Thumb up 0
  • ps » nu ma pricep, de aia am zis ca e taraneste. daca ai o varianta mai buna, baga mare, facem update la articol.

   Thumb up 0
 6. remove_action(‘init’, ‘_wp_admin_bar_init’);

  S-a sters automat din comentariul de mai sus, sry

  Thumb up 0
 7. Eu nu pricep de ce bara vb tu acolo. Am facut update si la mine nu e nimic nou. Sau poate ca nu stiu eu unde sa ma uit… poti sa incerci sa mai explici inca o data?

  Multumesc

  Thumb up 0
 8. In index iti apare asta in HEADER:

  „// CUSTOM ADMIN DASHBOARD HEADER LOGO function custom_admin_logo() { echo ”; } add_action(‘admin_head’, ‘custom_admin_logo’);”

  Thumb up 0
 9. Se vede ca nu „umblati” cu child themes… Simplu: edit functions.php + style.css si nu te doare capul la niciun update. Suntem pro sau glumim? 🙂

  Thumb up 0