Datagroup angajează editor carte

Știți povestea beretristică de la clinica de bere, care a început cu Vlad B. Popa, continuă cu A.G. Billig, vine tare din urmă Dani Corban și parcă nici eu nu mă simt prea bine.

Având în vedere că lucrurile se extind, editura Datagroup dorește să angajeze un editor carte.
Prima cerință ar fi experiența relevantă în domeniu. Dacă nu ai idee cu ce se mănâncă jobul, nu trimite CV, doar îmi vei pierde timpul de pomană.

Ca editor, trebuie să fii din sistem, să cunoști piața de carte în amănunțime, sau cât mai aproape de amănunțime, știi ce e aia lansare de carte și ce trebuie să faci pentru așa ceva, cum organizezi un eveniment și cui te adresezi etc.

Trebuie să fi lucrat cu lanțurile de librării gen Cărturești sau Humanitas, să știi cum se bagă o carte într-o librărie, cum se vinde și cum i se urmărește cursul.

La fel, e necesar să știi să lucrezi cu autorii și cu tipografiile, să poți da termene și să poți respecta termene date.

E de preferat să fii din București.

Momentan, cam atât. De restul de convingem la o proximă discuție telefonică.

cv-uri la mine, pagina de contact sau cetin la arhiblog punct ro

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. #1

  Il recomand pe Freigedank, nu stiu daca are experienta dar daca lucreaza pentru sionisti asta valoreaza mai mult decat orice altceva.

  Thumb up 0
 2. #2

  incepatorii sa moara de foame, ce poola lu’ arhi

  Thumb up 0
  • #3

   pai…nu avem ce face cu incepatori, pentru ca nu are cine sa il invete ce sa faca, el trebuie sa stie din start tot ce e de stiut

   Thumb up 0
  • #4

   hai ma ca sigur au fost cursuri prin facultate care te invata cum sa faci chestiile astea. :))

   Thumb up 0
 3. #5

  A.G. Billig? Cine mai e si nenea?

  Eu tot astept sa citesc o carte scrisa de un blogger. Gen zoso, sau Arhi. Sau Tomata. Parca si Alioja am citit ca incepuse ceva, dar nu stiu cat de mult se incadreaza, il vad prea tanar si necopt pentru astfel de proiecte ce necesita imaginatie cat cuprinde si un stil care sa captiveze.

  Thumb up 0
  • #6

   ag billig e o tanti care scrie frumos, gen Osho. si zoso, si arhi au incepute cate o carte. din pacate, familiile lor mananca din alte activitati prestate de dansii si nu prea au timp…

   Thumb up 0
 4. #7

  Tetelu- nu n-am luat 5 maimute niciodata. Mi-a pus odata 4 si pe a cincea a tras-o in jos,de-mi venea sa sparg aparatul. Dar grandu l-am luat. O data nu mi l-a dat pt 2 credite,manarie pe fata. Un tovaras, Tase Casino a luat kongu,dar in 3 zile a pierdut toti banii. Bine,tot el castigat o masina la vernescu acum cativa ani,la o tombola,iar a doua zi a pierdut-o la ruleta. Dar voi ataca si eu din nou la fructe,am visat 3 porumbei albi alaltaseara.

  Thumb up 0
 5. #8

  Extraterestrii cu care sunt eu in contact au baze subterane in Romania. Nu pot spune mai multe. Se urmareste crearea unei rase hibrid,d-aia mi-au si prelevat sange,dupa ce in urma cu cativa ani am salvat un extraterestru donandu-i sange si l-am adapostit la mine in pivnita. Ei isi spun GRII-I. Am fost inclusiv cu nava lor,dar nu pot da detalii.

  Thumb up 0
  • #9

   si-acuma, dupa atatia ani, am in minte acel tapet roz stropit cu pete maro din pivnita in care-am copilarit…

   Thumb up 0
 6. #10

  Arsh… daca ar fi fost radisson si marriott in loc de humanitas si carturesti as fi avut o sansa:))

  Alte job-uri nu aveti p-acolo prin sertar? 😀

  Thumb up 0
  • #11

   Dar tu nu aveai job? 🙂

   Thumb up 0
  • #12

   in curand:))

   Thumb up 0
  • #13

   eu am un singur job si prea multe idei :))

   Thumb up 0
  • #14

   Lacom, nu-ti ajunge unul. Cel mai bine e fara, ca mine. jobless is the new thing 😉

   Thumb up 0
  • #15

   daca raman jobless, intr-un anumit timp raman homeless :)))

   Normal ca nu-mi ajunge, universul imi devine neincapator

   Thumb up 0
  • #16

   Intr-o casa ne impiedicam noi? Ce e aia? O cutie de chibrituri care te inhiba. Inainte traiau oamenii liberi!

   Thumb up 0
 7. #17

  Halatul. Cât e halatul ?

  Thumb up 0
 8. #18

  Plusez, desi ai raspuns deja la intrebarea asta. Daca gasiti totusi un editor care se pricepe sa faca toate chestiunile de mai sus, la un internship acceptati incepatori? Poate are editorul nevoie de ajutor. Intreb din nevoia de experienta, nu de renumeratie. Studenta la universala & comparata, cu un master pe TLLC (Teoria Literaturii si practica editarii) in plan.

  Thumb up 0
 9. #23

  Ok, atunci greseala mea.

  Thumb up 0