33 comentarii

 1. #1

  Normal.
  De situatii de genul asta e recomandabil sa se ocupe o persoana care prin natura profesiei este familiarizata cu procedura.

 2. #4

  Ptiu! Pai profesorul asta nu a auzit ca banul e ochiul dracului?

  • #5

   Pai si restul preotilor nu au auzit acelasi lucru? Banii sunt ochiul dracului doar cand sunt in buzunarul enoriasilor. Cand ajung la preoti, banii se leapada de necuratu’.

  • #6

   ba da, dar prin natura profesiei se ocupa cu sfințirea lor

  • #7

   Cred ca s-a facut o usoara confuzie intre sfintirea banilor si spalarea banilor. Zic si eu 🙂

  • #8

   voi nu stiti ritualul impartirii banilor? cum se imparte, cum se alege ce e pt biserica si dumnezeu si ce e pt preot?
   preotul arunca banii in sus. dumnezeu isi opreste cat ii trebuie, ce cade pe pamant- multam doamne ca fac lucrarea TA.
   simplu.

  • #9

   @ASdfix: hai bre ca asta era cu evreii. Nu ca nu se aplica si la ceilalti popi, mai putin la pastafarieni

  • #10

   io ziceam de preoti. conteaza religia in numele careia aduna averi?
   sa nu discriminam, zic.

 3. #11

  Eu cred ca aveau cea mai mare incredere in el ca nu fura.

 4. #12

  pana la urma cine strangea banii? mama din comitetul de parinti sau profesorul de religie?

 5. #13

  Eu ca profesr de religie am avut un inginer , asa ca … Oricum sa ridice mana sus cel care nu a dat spaga niciodata sau nu a luat nici macar o atentie pentru a facilita „ceva”

  • #14

   Eu nu am dat si desi mi s-a oferit…nu am luat.

   Banuiesc ca nu incluzi in spaga 1 leu dat la parcagiu si alte mizerii d-astea

  • #15

   uaaaauuuuu, cat am dat din cur la una pantru o autorizatie sanitar-veterinara….

  • #16

   io banuiesc ca spaga e spaga, indiferent cui, cum, unde, cand, de ce si ce valoare are. chiar si 1 ban conteaza. o tuica, o maslina…
   deci? cine arunca primul piatra?

 6. #17

  unii considera spaga o premiere sau o mica atentie „meritata” (ca oricum la cat iau muncesc prea mult)

  tin minte faze : atat te costa sa scapi de armata, atat trebuie sa dai pentru o pensie de boala inchipuita, atat te costa pentru a primi dosarul mai repede, atat te costa sa iti ofer un zambet stramb , etc 🙂

 7. #18

  si apropo de sistemul din Romania : http://totuldespre2014.blogspot.ro/2013/07/mandru-ca-sunt-roman-3.html ( scuze daca incurc cu link-ul)

 8. #19

  faza ceea mai cacacioasa e ca majoritatea bugetarilor care asteapta/primesc sapga sunt platitii din banii mei si ai tai care platim IMPOZITE de ne sar capacele. Oricum inca mor de ciuda ca cu noua platforma PROFITSHARE au disparut mult avantajoasele vouchere cadou de la emag , si PIERD in favoare lipitorilor de la STAT 35% din castig, sa nu spun ca mai si lucrez in domeniul privat peste 180 de ore / luna 🙂

 9. #21

  I-a dat spaga in servetel? :)))))

  Ok, acum… in ce valuta a platit de a incaput teancu in servetel?

 10. #22

  Se antreneaza pt cand va fi Popa si va strange bani la la cretini, pardon crestini.

 11. #23

  Faza e alta cu bacalaureatul, anume că metehnele astea sunt vechi de tot. Să încep povestioara mea aşa: am studiat la unul din liceele de top din România şi nu exagerez. Era şi încă este un liceu de stat cu olimpici internaţionali, pretenţii peste pretenţii, note imense la admitere. Nu dau nume, ca să nu fac reclamă proastă totuşi.

  În fine, în ziua examenului la mate, un tip de la mine din clasă a venit în curtea liceului cu o foaie pe care, zicea el, erau subiectele la mate care urmau să se tragă în dimineaţa aia. El zicea că ştia varianta câştigătoare din seara precedentă. Nu am crezut că este posibil. Am aruncat o privire pe foaie şi am memorat câteva întrebări, de curiozitate. „Futu-i muma mă-sii”, mi-am zis când am primit subiectele în sala de examen, fiindcă erau exact aceleaşi probleme ca pe foaia boului. Eu am greşit ca tâmpitul la subiectele I şi II, alea făcute ca să ia fraierii măcar nota 5. Aşadar, am luat 8,60 la mate, deşi trebuia să fie 9,60-9,80. În fine, tipul a luat aproape 10. Ulterior am aflat că tipul a avut subiectele la toate materiile: fizică, română şi aşa mai departe. Apropo, am aflat tot de la tipul ăsta, mândru nevoie mare el şi de realizările lui, că le-au avut şi cei de la alt mare liceu de stat din Bucureşti.

  Menţionez că povestea asta s-a întâmplat în vara anului 2005 şi bănui că are ramnificaţii până sus, la nivelul inspectorilor şefi din sistemul educaţional. Acestea fiind zis, aşa am aflat eu cum nişte răhăţei cocalari ca fiul lui Mazăre iau bacalaureatul cu note imense, când ăia nu ştiu să lege două vorbe şi să facă o ecuaţie simplă la matematică.

  • #24

   Pot sa confirm. In vara anului 2005 am primit cu o seara inainte cele patru (sau cinci) variante de subiecte la examenul de limba si literatura romana de la BAC. Pontul mi l-a dat o prietena veche ce studia la un liceu de top in Bucuresti.

   Tot de la tipa asta am aflat nota finala cu vreo 20 de ore inainte de termen, tot ea mi-a spus sa le transmit colegilor sa se pregateasca spiritual pentru 84% din ei nu promovasera.

   Am fost in anul ala „cei mai buni” din tara. Alti jegosi imputit au copiat de-au rupt. Camerele sunt cele mai bune lucruri care se puteau intampla elevilor care s-au pregatit serios pentru examen.

 12. #25

  „ce se naste din pisica soareci mananca” – de la Carol al II lea incoace au fost generatii de corupti. Cat Gigi Becali este considerat un exemplu de morala mai bine nu o sa ne fie 🙂 . Cat despre BAC , cam asta este realitatea : http://bit.ly/14Nw0bi

 13. #26

  @marcian: BACul e ochiul dracului 😀

 14. #27

  Subliniere de nuanta. Profesor de religie poate fi orice cu bacalaureat si un atestat ca poseda cunostinte de istoria religiei. Adica poate fi si gunoierul, si medicul, si ginecologul, si paznicul.
  Preotii nu tin ore de religie. Si la tara orele de religie le mai tin dascalii, nu preotii. Amin

  • #28

   da, sigur nu tin. doar in toate scolule unde au prietenii mei copii, dar sunt sigur ca nu trebuie generalizat

  • #29

   deci bre. las-o ca macane. tara noastra e o comoara in adancuri scufundata(sic) si e si destul de mare. daca tu n-ai vazut popa care sa predea- norocul tau, ce altceva pot sa zic? 🙂

 15. #30

  Să nu-l mâniem pe Domnul…de religie. 🙂

 16. #31

  Eu am avut un profesor de religie care se uita la filme porno. Locuia in internatul liceului, iar un coleg de-al meu, care locuia in acelasi internat, a iesit pe pervaz si s-a dus pana la geamul profesorului, pe care l-a prins ca pacatuia intr-un mare fel, iar cand l-a intrebat pe profesor daca se uita la asemenea productii diavolesti, acesta a negat cu vehementa.