Debutul celui de-al 3 lea război mondial? Ambasadorul rus in turcia ucis live

The Russian ambassador to Turkey has died after being shot by a gunman in Ankara, where he was attending a photo exhibition, the Russian Foreign Ministry has confirmed.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/zearhi/videos/1151995204918401/” width=”640″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Link direct

Si intr-un final apoteotic al zilei:

http://m.digi24.ro/stiri/externe/ue/morti-si-raniti-la-berlin-un-camion-a-intrat-in-multime-635380

132 comentarii

 1. Nu că n-ar fi meritat. Din păcate, acum premisele pentru o răzbunare a Rusiei împotriva tuturor sunt implinite.

  0

  • #2

   era diplomat, nu militar.

   0

  • Daca tu ai senzatia ca, in contextul actual, Putin trimitea ca ambasador in TURCIA un civil oarecare, lasa-ma sa-ti spun ca esti cel putin naiv :)

   0

  • #4

   omul era fostul ambasador din coreea de nord. un ins dragut si rafinat si iubitor al artelor. daca supravietuia cred ca avea sanse sa ajunga in belarus sau in sua. important e sa fie un dictator acolo.

   0

  • #5

   @bugsy: tu ai dreptate, si cred ca esti si un pic ironic. In politica sovietica/rusa, cele doua s-au intrepatruns puternic (adica latura de spionaj si cea diplomatica privind ambasadorii lor). De pilda, in ’56, ambasadorul sovietic de la Budapesta era Iuri Andropov (https://en.wikipedia.org/wiki/Yuri_Andropov)

   0

  • #6

   @Mare Han: adica viitorul secretar general CC al PCUS.

   0

  • #7

   @bugsy: si asta. Cu stagiu de sef al KGB intre pozitii.

   0

  • #8

   @Mare Han: un fel de „scoala de cadre”

   0

 2. #9

  Nu cred, să nu exagerăm. E un simplu atac terorist. Pentru un dement terorist nu o să atace acum Rusia pe Turcia. Vor fi probabil alte atacuri asupra altor teroriști. Nu e ca și cum statul turc a atacat Rusia. Deci să nu exagerăm. Desigur, este foarte grav ce s-a întâmplat, vor fi luate măsuri dure, dar nici vorbă de război. Turcia se confruntă în ultima vreme cu foarte multe atentate sângeroase, trebuie și vor fi luate măsuri mult mai dure și de forță contra acestor primitivi teroriști imbecili islamiști.

  0

  • Și asasinarea lui Franz Ferdinand a fost un atac terorist. Doar că Austro-Ungaria vroia sa o rezolve cu sârbii, ca oricum erau ei prea rebeli. Dar sârbii erau și susținuți de imperiul rus, asa ca nu putea singură. Nu-i bai, ca era un Wilhelm al doilea, cam specially challenged dacă ma întrebați pe mine, care avea ceva de demonstrat, așa că a dat go-ul pentru austro-ungari și… Restul puteți vedea.

   Ce vreau sa spun e oamenii nu au pornit la război pt Franz Ferdinand, la urma urmei el a insistat sa meargă în același open top la spital, în ciuda tuturor recomandărilor. Primul război mondial a pornit deoarece toți se credeau șmecheri și aveau ceva de împărțit. În termeni politically correct se zice ca existau tensiuni. Adică ce avem noi acum.

   0

  • #11

   Da, dar numai că Franz Ferdinand nu era ambasador, ci era ARHIDUCE al Austriei și PRINȚ al Ungariei și Boemiei. Deci un fel de șef. Cam cum e Putin acum șef. Poate dacă l-ar fi asasinat pe Putin, s-ar fi declanșat WW3. Dar nici atunci nu știu sigur, pentru că acum există bombe nucleare cu care poate fi eradicată orice urmă de viață pe pământ în cateva ore. Deci e greu. Comparațiile tale sunt deci aiurea.

   0

  • #12

   @Arhi
   Nu e oke sa ii permiti unuia sa ii foloseasca id ul lui Freigedank fie i tarana usoara in plm. Il facem de cacat cu mesajele astea coerente.fmm veata

   0

  • @Stefan: Tu mai crezi in Freigedank?

   0

  • #14
   Arhi

   Aveti 5 minute sa vorbim despre domnul si stapanul nostru, Freigedank?

  • Avem. Cum facem ne suni tu?

   0

 3. #16

  Nu inca…

  0

 4. #17

  Sa nu ne grabim cu titluri bombastice. Nu cred ca se face un razboi din orice…asta daca nu a fost un troll iar atunci imi cer eu scuze :D

  0

  • Motiv =/= pretext. Deși cred că un asasinat a mai pornit ceva similar :)

   0

  • #19

   Cică nu crede că se face un război din orice. FFS, toate războaiele au început așa. Citim și noi niște istorie?

   0

 5. #20

  De-ar incepe razboaiele asa de usor, nu cred ca am mai fi vorbit acum. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_attacks_on_diplomatic_missions ,
  Daca atacatorul chiar ar fi zis ” o sa platiti pentru Alep!”, cum se tot aude pe internet, tocmai si-au asumat altii vina pentru el. Ca ambasador cred ca cei cu care te deplasezi ar trebui sa se asigure ca nu prea are cum sa se intample chestii de genul asta.
  Vom vedea declaratiile oficiale ale lui Erdogan si Putin.

  0

 6. Debutul pacii mondiale.

  Ca si-asa cauta Trump o scuza sa se imprieteneasca cu rusii. O sa fie ‘úniti in lupta anti-ISIS.’

  0

  • #22

   Copiii aia de fapt erau masacrati de teroristi si acum vin rusii cu americanii sa-i salveze.

   0

 7. #23

  Well ca sa fim corecti si daca ne uitam in istorie marile razboiae au inceput din evenimente banale.

  0

  • #24

   Cum ar fi de exemplu razboiul din Coreea… Nordul a invadat sudul.. Banalitatea care a dus la moartea unor sute de mii…Apoi invazia Poloniei in 1939, la fel de banala… Bombardamentul de la Pearl Harbor… Un stift. 2 August 1990… Irakul ocupa Kuweitul. Un mizilic urmat de un razboi fulger… Razboiul din Afghanistan cauzat de o banalitate de atac terorist, cu mii de morti, 2 zgarienori distrusi si simbolul puterii militare americane grav avariat… Ai dreacu astia, de la ce prostii li se face de razboi…

   0

  • Pearl Harbour a fost bombardat pe la mijlocul razboiului, da’ treaca de la noi :)

   0

  • #26
   Arhi

   US a declarat razboi dupa PH

  • #27

   @Giovanni
   Vorbim de motive.

   0

  • #28

   Prahova?

   0

  • #29

   As putea spune ca evenimentul cu Franz Ferdinand a fost unul chiar banal in Vaslui. In presa locala nu s-ar fi scris doar pentru atat. Daca nu implica si un viol, 2 ciocane si un cur nu baga nimeni de seama.

   0

  • #30

   @Sandu, desigur, si motivele au fost la fel de banale, incepand de la dorinta de dominatie mondiala a lui Hitler pina la dorinta de a face voia lui Allah pe 11 septembrie, banalitati de 2 bani…

   0

  • US da, dar razboiul era inceput de multisor, dupa PH doar s-au bagat si mecdonaldsii, n-a inceput nimic. Eventual,a inceput conflictul oficial si pentru ei, da’ nu se pune.

   0

  • #32
   Arhi

   clar nu se pune intrarea in război a singurei forte care putea incheia conflictul

  • #33

   Un scenariu apocaliptic ar fi: Trump se-ntelege cu Putin si nu se baga, EU e destructurata de imigranti, Rusia mai castiga un port la Marea Neagra, mai inmatriculeaza niste tancuri pe la bulgari…

   Inca o data: e doar un scenariu.

   0

  • De fapt, URSS e cea care a incheiat ww2

   0

  • #35
   Arhi

   dubitabil maxim

  • #36

   @Cetin: nu chiar… Japonia a declarat razboi Statelor Unite imediat dupa atacul de la Pearl Harbor. Fiind urmata la scurt timp si de restul puterilor Axei (inclusiv Romania). https://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_declaration_of_war_on_the_United_States_and_the_British_Empire. Acum, ca americanii stiau sau nu de atac, ca a fost „Lusitania” celui de-al doilea razboi mondial, discutabil… E totusi fascinanta propaganda ruseasca care o continua pe cea sovietica. De genul „da, dar americanii au intrat in razboi in decembrie ’41”. Asa si? URSS a intrat in razboi in iunie ’41. Oficial. Imparteala cu Hitler si Razboiul de Iarna intre 1939 si 1941 nu se pun, din punct de vedere al istoriografiei oficiale sovietice. Alta gogorita este „da, dar americanii au ajuns in Europa de abia in 1944, cind au debarcat in Franta”. Iar pseudo fals. Americanii erau prezenti in Europa din’ 43. Ca situatia de pe frontul din Italia nu era chiar stralucita pentru ei, asta e alta poveste.
   Ca in 1941 americanii datorita politicii izolationiste nu erau chiar pregatiti de razboi (spre deosebire de sovietici), iar e discutabil, si toata lumea era convinsa ca nu vor intra in razboi (inclusiv Hitler, care a mentionat asta intr-o intilnire pe care a avut-o cu Molotov in noiembrie 1940 la Berlin). Mai era unul in inalta ierarhie a reich-ului, care declara dispretuitor ca americanii nu sunt in stare sa fabrice decit lame de ras. Si pe urma cind a vazut avioanele americane deasupra Berlinului, a declarat ulterior ca si-a dat seama ca razboiul e pierdut pentru Germania. Si l-a tradat pe Hitler.
   Cit despre japonezi si Pearl Harbor…. Japonezii nu aveau nici un interes sa-i atace pe sovietici. Mai ales ca in 1939 si-o luasera cam grav de la ei (bine, si aici e o poveste intreaga, pozitia oficiala a japonezilor fiind ca respectivul incident a fost o actiune izolata si personala, nu a intregii armate din Manciuria). In schimb, blocada americana instaurata odata cu declansarea conflictului dintre Japonia si China in 1936 ii deranja foarte tare.
   Un alt lucru pe care propaganda rusa/sovietica uita sa-l mentioneze este ca spre deosebire de sovietici care s-au batut pe un singur front (unul foarte intins, e drept, dar unul singur), americanii din ’42 si pina in ’45 s-au batut pe 2. Incepind cu cel din Asia/Pacific, pe urma Africa si pe urma Europa (hai sa spunem ca frontul din Africa l-a continuat logic pe cel diin Europa, sau invers daca e s-o luam cronologic. E drept ca la 2 saptamini dupa atacul de la Hirosima, sovieticii declarau si ei razboi Japoniei… Cum ar fi fost daca in ’41 Hitler i-ar fi spus lui Hirohito „bag plua, n-ati declarat razboi URSS, nu declar nici eu (incluzand si puterile satelite Germaniei) razboi SUA. De-al dreaq si de ambitios, na!!!”?
   Legat de pierderile umane, da, rusii au avut pierderi imense, in primul rand pentru ca teritoriul lor a fost invadat (pierderile civila au fost mult mai ridicate decit cele militare). In al doilea rind pentru ca din 1936, deciziile de ording militar erau luate de comisarii unitatilor militare, in mare oameni cu pregatire politica si nu militara. Asta avea sa se termine insa prin ’42-’43 cind STAVKA si-a recuperat libertatea de miscare (si asta s-a concretizat in Stalingrad si ce a urmat dupa). In al treilea si nu ultimul rind este ca spre deosebire de aliatii anglo-americani, sovieticii aveau foarte putin respect pentru viata soldatiilor lor. Principalul obiectiv era victoria, si nu conta pretul in vieti umane pe care aveau sa-l plateasca pentru ea. De pilda Eisenhower spune in memoriile sale ca discutand cu Jukov (cu care era bun prieten de altfel pina la un moment dat), acesta ii povestea cum acolo unde trupele siovietice intilneau pozitii fortificate, pentru a vedea punctele mai slabe in aparare intai trimeteau infateria, si abia dupa aceea tancurile, pentru a fi siguri ca pozitiile mai slab aparate pot fi usor cucerite. De altfel, in urma victoriei cruciale de la Kursk, pierderile umane de partea sovietica au fost aproape duble fata de germani, dar in acel moment nu mai conta. Sovieticii aveau de unde sa aduca alti soldati, nemtii nu.
   Un alt factor pe care rusii uita sa-l mentioneze sunt ajutoarele americane (ma rog, si britanice…), fara de care le-ar fi fost mult mai greu sa supravietuiasca. De pilda, in Caucaz, cam 40% din materialul de razboi sovietic era de provenienta anglo-americana (furnizat in urma acordului Land-Lease prin Iran). Si apropos, stiati ca americanii au avut 3 baze aeriene in Ucraina sovietica? Pe care intentionau sa le foloseasca in timpul insurectiei din Varsovia, dar Stalin le-a interzis vehement, spunind ca va da ordin ca orice avion ce decoleaza de la acele baze sa fie doborit.

   0

  • #37
   Arhi

   pai cu ce gresesc, ca sunt de acord cu fiecare linie pe care ai scris-o? eu doar am zis ca e o aberatie sa zici ca URSS a castigat razboiul :))))

  • #38

   Greseala este ca ai spus mai sus ca SUA a declarat razboi Japoniei, cind de fapt a fost un pic invers (fara sarcasm sau rautate). Restul sunt doar aberatiile mele pe subiect.
   Acum, obiectiv vorbind, URSS a castigat razboiul in Europa. Au ajuns primii la Berlin, l-au ocupat, Hitler s-a sinucis (da-da-da, stiu, a murit in Argentina…), koniec filma.
   Povestea din spatele povestii e un pic mai complicata. In sensul ca anglo americanii au fost foarte precauti privind inaintarea catre Berlin. Tocmai din cauza pierderilor umane pe care le-ar fi putut avea. Atit de precauti incit la un moment dat Eisenhower i-a comunicat lui Stalin ca pentru americani Berlinul nu reprezinta o prioritate. Stalin a zis ca da, desigur, Eisenhower are perfecta dreptate si ca Berlinul nu reprezinta o prioritate nici pentru sovietici. Dupa care si-a asmutit maresalii unul impotriva celuilalt, organizand o cursa al carei premiu era cine va ajunge primul la Berlin.
   De ce erau americanii asa circumspecti? Pai in primul rand datorita operatiunii Market Garden, care esuase. Daca ar fi reusit, probabil ca Monty si Ike stateau in fata Reichstagului si li se prezenta onorul mult inaintea lui Jukov&co. Dar n-a fost sa fie.
   Al doilea a fost ofensiva germana din Ardeni. Al carei scop principal desi a esuat, le-a aratat anglo americanilor ca germanii inca dispuneau de rezerve, de soldati si armament formidabil. Ceea ce le-a ridicat semne de intrebare privind pierderile umane (sa nu uitam ca pentru americani asta era un factor foarte important. Bombardamentul de la Hiroshima a fost justifiat si de pierderile suferit de americani cind au debarcat in Okinawa).

   0

  • #39
   Arhi

   aia da, mabed:)

  • #40
   Arhi

   well, obiectiv vorbind, da. dar americanii au incheiat razboiul punct. bine, cam murdar…

  • #41

   @cetin: aici ai perfecta dreptate. Vezi, uneori indiferent cit cunosti, ai tendinta sa te limitezi la ceea ce este in jurul tau. Ori tu spui corect ce spui, razboiul s-a terminat numai atunci cind si Japonia a capitulat. Si aici rusii nu prea au avut nicio implicare. Indiferent cit incearca propaganda lor sa sustina contrariul.

   0

  • #42

   @Genghis, respect. Rusii, conform intelegerii Roosvelt-Stalin urmau sa se alature eforturilor din Pacific odata ce terminau cu nemții… Americanii urmau sa ii ajute dupa razboi cu reconstructia. Stalin a ezitat pentru o perioada sa intre in razboi in Pacific pentru ca promisiunile facute de Roosvelt pareau sa fi fost date uitarii dupa moartea lui. Truman era convins ca ii forteaza pe japonezi sa capituleze neconditionat, fara ajutor sovietic, cu bomba atomica, si in plus arata si lumii cine e noul jupân…Daca URSS ar fi intrat in razboi mai repede, japonezii ar fi capitulat, probabil ar fi renuntat si la singura conditie, aceea de a-si pastra imparatul. Si Hiroshima nu ar mai fi avut loc…

   0

 8. #43

  „After firing at the ambassador, the man, dressed in a suit and tie, shouted in Turkish: “Don’t forget Aleppo. Don’t forget Syria. Unless our towns are secure, you won’t enjoy security. Only death can take me from here. Everyone who is involved in this suffering will pay a price.”

  He also shouted in Arabic: “We are the one who pledged allegiance to Muhammad, to wage jihad.” ”

  https://www.theguardian.com/world/2016/dec/19/russian-ambassador-to-turkey-wounded-in-ankara-shooting-attack

  0

 9. #46

  asa o fi, maica. razbunarea lui franz dupa 102 ani. daca adunam cifrele da 3, cifra masonica.
  insa n-avem noi treaba. pe noi ne tine departe de straini psd ul. nu asa au zis? afara cu strainii din tara!

  0

 10. #47

  Ce abureala proasta. Fix in turcia, fix pe ala al rusiei si fix de un copil vai mortii lui.

  0

  • #48

   Asa e… puteat dracu sa-l omoare in sala de congres a ONU, sau in Kremlin, sau sa doboare avionul deasupra Moscovei, sau orice loc cu securitate beton, dar trebuia neaparat sa aiba o simbolistica asasinatul asta, asa ca au ales o galerie de arta cu cel mult 3 bodyguarzi in pragul pensionarii..

   0

  • #49

   Doar acum cateva zile ce se discuta despre stiri false. Nu zic ca stirea e falsa, dar eu nu mai sar asa repede la crezut tot ce aud. Mi s-a dovedit de prea multe ori ca nu am cum dovedi ca ce zic ei e adevarat sau fals. Daca ai ceva bani si cateva luni la dispozitie probabil il faci si pe nea mitica sa o rezolve pe maricica din motive etnice si rasiale, desi nea mitica era doar suparat ca lasa cainele sa se cace pe peluza lui.

   0

 11. Snuff.

  0

 12. #51

  deci da, vine welcome coloja si explica-ne cum musulmanii sunt tipi de treaba.

  0

  • #52

   Lasa, tocmai a intrat un camion intr-un targ de Craciun, pe stilul Nisa. Nu se stie inca cine e soferul, dar oh, cum presimt ceva sumbru dupa pustiul ala cu bomba de acum cateva zile, tot la targ de Craciun. Au inceput…

   0

  • #53

   O da, RTC, prietenul neconditionat al musulmanilor conducatori de camioane si detonatori de veste.

   0

 13. #54

  Daca atacatorul este kurd, sau sirian, nu au de ce turcii sa suporte nimic.

  0

 14. #56

  Io oricum în caz de ceva am pivnița, beciul de care v-am vorbit, am totu pregătit. E pregătit totul. Și-acuma dacă scade temperatura sub -20 acolo mă bag :)) Nu , serios, în caz de război nuclear, mă bag și ies imediat după ce termină iarna nucleară.

  0

 15. #59

  Teatru ieftin.
  Rușii aveau nevoie în seara asta de o carte în plus în pachet. Să nu uităm că în câteva ore începea întâlnirea ruso-iraniano-siriano-turc. Ce caută turcii la o astfel de întrunire? Dreptul de a „rezolva” problema kurdă (susținută în ultima vreme tot mai puternic de nemți și americani), așa cum vor ei. Rușii le-ar da mână liberă, dar, cel puțin la nivel de declarații trebuie să arate un echilibru (să o poată da la întors în viitor dacă vin americanii cu vreo ofertă pe temă). Așa că, singurii care au de câștigat din acțiunea de azi sunt….. surpriză: rușii. 1-pot face presiuni pe turci și 2- în același timp pot juca piesa Sarajevo în fața unei Europe care a fost (pentru a câta oară) prinsă în offside.

  0

 16. #60

  Frumos!
  Ganditi-va ca i-ar fi putut pune apa in vodka, in plm!

  0

 17. #61

  so anyone un mic concediu de sarbatori in Turcia? sau Franta?de ce nu Germania? necredinciosii pot sa moara toti. pe astia nu ii va civiliza nimeni. ever. faranush, sex jihad, isil.

  0

 18. Se pare ca ai avut dreptate. Rusia a intrat cu tancurile in Estonia in seara asta. Ne asteapta vremuri urate.

  0

 19. #76

  0

  • #77

   Amice, tocmai ai postat cea mai idioata chestie vazuta de mine in ultimul an cel putin. Si nu numai pentru ca faci caterinca de doi lei demoartea unui om ci si pentru ca vita incaltata care a facut imaginea de mai sus nu are habar cel mai probabil pe cine a „fotosopat”in ea, si in nici un caz care era parerea persoanei respective despre violenta. Sper ca totusi sa te abtii de la reproducere. Ktnxbye!

   0

  • #78

   Ala nu e om. E rus.

   Du-te si salveaza un crab.

   0

 20. putin’s playground; https://www.youtube.com/watch?v=FH6xRh6K7-4 oras aproape cat bucurestiul.

  0

 21. Până la urmă eu tot în spiritul Crăciunului sunt, nu mă agit așa datorită acestor lucrări lumești, trecătoare, dar totuși sunt decepționat de faptul că nu ninge… Îl aștept pe Moș Crăciun și aștept să ningă!

  0

  • Daca iti iei un drum dus pana-n Siberia ti se indeplineste dorinta!

   0

 22. #82

  Si la Berlin se intampla ceva.
  5,4,3,2,1………..Iulia, ai legatura

  0

 23. https://www.agerpres.ro/externe/2016/12/19/alerta-un-camion-a-intrat-in-multime-in-apropierea-unui-targ-de-craciun-din-berlin-un-mort-mai-multi-raniti-21-56-34

  Se pare că islamiștii ăștia de teroriști nenorociți atacă chiar acum de sărbătorile de anul nou creștine. Animale. Păi dacă nu s-ar fi implicat Rusia în Siria, habar n-aveți cât de rău ar fost acum , mult mai rău în Europa, pt că teoriștii ăia ar fi acaparat puterea în Siria. Asad ce îi mai ține pe extremiștii ăștia islamiști la respect. Acum sper să-i piseze mai bine în Alep și peste tot pe aceste animale primitive islamiste teroriste care simt ei nevoia să mă oblige pe mine să mă rog eu la zeul lor Allah și Mohamed care se culca cu copii, cu fetiție, deci pedofil. Trump împreună cu Putin și cu Israelul, trebuie să facă o alianță și să radă definitiv această ciumă islamist-teroristă. Clar. Uitați-vă și voi, numai în ultimele zece zile ce s-a întamplat in Turcia:

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/12/10/alerta-turcia-explozie-la-istanbul-aproape-de-stadionul-lui-besiktas-22-08-04
  http://www.agerpres.ro/externe/2016/12/17/turcia-explozia-unei-masini-capcana-langa-un-autobuz-cu-civili-si-militari-09-55-57

  Plus bonus din Cairo, Egipt:

  https://www.agerpres.ro/externe/2016/12/11/egipt-cel-putin-20-de-morti-intr-o-explozie-produsa-in-catedrala-ortodoxa-copta-din-cairo-12-34-19

  0

  • #100

   Trump+Putin+Netanyahu. Corect!

   0

  • #101

   @bugsy

   Și noi ar trebui să revenim la Vechiul Regat, cu Radu al României Duda la conducere, fără ardeal și banat în componență, și să intrăm și noi în această alianță.

   Trump+Putin+Netanyahu+Radu al României Duda

   0

  • #102

   @Freige……: E de ajuns o Duda sa acreasca acest cocktail.

   0

 24. #103

  Care ar fi sansele ca atacul in Turcia si accidentul/atentatul cel din Germania sa aiba legatura?

  0

  • nu cred.

   Ce cred io e ca sa va puneti centura de siguranta, baieti. Urmeaza si altele.

   0

  • #105

   esti panicard mai! sunt doar niste extremisti care actioneaza izolat.

   0

  • #106

   @mac gregor: nus’ ce sa zic…. inainte de 9/11 talibanii au asasinat liderul Aliantei Nordului, singurul opozant real lor din Afganistan.

   0

 25. #107

  The religion of piss has struck again.

  Serif stelar, stiu ca Iulia parca putea sa-si modereze propriile articole. Zi-i sa fie mai intransigenta, sa nu mai posteze chiar toti handicapatii atunci cand scrie despre imigranti si despre integrarea lor cu succes in Germanistan. 1, 2 prosti / articol ajung, cu mai multi e plictisitor.

  A, astia care vor sari cu „da ba, da’ si ala ortodox/neamt/american a facut la fel”, nu va obositi. Spre deosebire de nemtii ortodocsi, astia cu alah snackbar au O SINGURA motivatie a atacurilor.

  0

  • #108

   Spune i sa ti dea si link ul de Facebook poate vorbiti si n privat ca pareti sa va intelegeti.

   0

 26. #109

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21483239-zurich-focuri-arma-apropiere-centru-islamic-mai-multi-raniti.htm

  Astia cand se roaga, mai trag cate un foc? Cum fac ortodocsii matanii? Un alahu snackbar, un foc. „Ups, pardon Abdul”.

  0

  • #110

   Reacțiile astea s-ar putea să se înmulțească. mi se pare firesc la o adică, adică și eu dacă aș trăi acolo în occident, mi-ar fi frică să merg pe stradă. Ăia trăiesc în teroare, nu știu de unde apare camionul, bomba, nebunul cu armă. Deci mai anticipez riposte de genu pe fondul fricii create. În Cairo duminica trecută, nu mai demult, într=-o biserică coptă au omorât 24 de oameni, printre care și copii, femei. Ce vină aveau acei oameni? Că sunt creștini? Că nu cred în Mohamed? Ce le făcuseră, cu ce îi deranjau acei oameni din biserica coptă pe acești barbari primitivi islamiști? Îi deranjau cu ceva? E stai că urcă el Trumpescu pe tron acum pe 20 ianuarie, și sper să intre tare în ei, să-i facă praf.

   0

 27. #111

  trebuia sa ii atacam pe americani cand l-au omorat pe teo peter

  0

  • #112

   De ce esti prost?

   0

  • #113

   good one! ii atacam si apoi ne predam sa ne faca si pe noi unul din statele americane. Trump>Dragnea.

   0

 28. #114

  Exact cum am anticipat eu… Reacția Rusiei și a lui Putin (Viorel Putină de fapt, după străbunicul lui). Exact cum am prevăzut. D-aia am zis că n-are rost să fim panicați , fiindcă totuși, acum trăim în altă lume, cu alte arme, nu pe vremea lui Franz Ferdinand. Iar Putin, o fi multe lucruri, o fi al dracu, dictator cum îl consideră unii dar un singur lucru nu este cu siguranță- prost. Judecă la rece, nu pe bază de sentimentalism, gata hai să atacăm la grămadă așa , să ne răzbunăm contra turcilor. Astea-s infantilități. judecă la rece. https://www.youtube.com/watch?v=1BCmIdPtDbM

  0

 29. #115

  Datorita emotiei, am uitat sa spun ce se zice normal in astfel de situatii: condoleante familiei.
  Nu, nu fac bascau.

  0

 30. #116

  Senor, ca tot ai bagat Al Treilea Razboi Nuc- Mondial, uita-te la asta: https://www.youtube.com/watch?v=LLCF7vPanrY

  0

 31. #117

  Wow, cati simpatizanti ai rusilor se trezira in comentarii, Senor. Poate ca-l meritam pe Dragnea din plin.

  0

 32. #118

  Unde era securitatea ambasadorului daca asasinul chipurile era off-duty si-a intrat acolo pe baza legitimatiei ? Cine l-a verificat ? E un pic dubios cum a avut tot timpul din lume sa-si spuna poezia si sa pozeze la camera. Nu stiu exact cum merge treaba, dar in ajun de intalnire trilaterala Rusia – Iran – Turcia pe tema Siriei a venit ambasadorul ala asa fain frumos acolo intr-un loc public fara o paza, fara nimic ?

  https://mobile.twitter.com/yarotrof/status/810971864248053760?s=07

  0

 33. #119

  Desfasurarea de evenimente nu duce decat lainvazia americana in siria+irak. Rusii au pierdut recent Palmyra si sunt vai de steaua lor in Siria. Singura rezolvare vine de la Uncle Sam, ca de obicei.

  0

 34. #121

  cica-i arab.

  0

  • #122

   ps: vorbeam de sofer.

   0

  • #123

   Cazuri izolate. N-ai auzit ca ala de la metrou care a impins o femeie pe scari era bulgar? E dovada clara ca nu exista terorism in Germania .

  • #124

   @iula, ala din metrou a incercat s-o ajute pe domnisoara sa coboare mai repede. dar islamofobii rasisti au scos din context intentia sa

   0

 35. #125

  1) ” Noi murim la Alep..” Noi cine? Kurzii? ISIS?
  2) In Turcia, care a tot avut probleme cu terorismul, ajunge gabor oricine si nu se mai fac verificari?
  3) Rusii ce cucu’ lui Mahomed al II-lea au pazit? Nenea asta nu avea si el un badigard?
  Mie imi pare ca Ivan asta a fost sacrificat ca sa se justifice exterminarea kurzilor sau alte actiuni in Siria.

  Cat despre camionagiu, autoritatile din nemtia o sa faca tot posibilul sa nu fie alaturate cuvintele terorism si islam in aceeasi fraza cu toate ca oricum nu conteaza, europenii sunt niste labe triste, de la Atlantic, pana la Prut, poti sa te pisi pe ei cu jet si n-o sa riposteze, ba mai rau, te fac si cetatean de onoare.

  0

  • #126

   Iti spun eu cum o sa functioneze, ca si la ceilalti: il aresteaza, statul o sa il poarte pe maini, ca o sa se bage organizatiile pentru drepturile omului, o sa aiba un aparator specializat pe cazuri de genul, il declara nebun, il interneaza 22 de luni la nebuni si peste 22 de luni e gata cetateanul model si perfect integrabil care isi regreta fapta. Terorism? du-te ma de aici, era doar un tanar debusolat caruia ii e dor de casa.
   Doar ca nu.

  • #127

   Putin spunea ieri, vezi clipul youtube, ca oamenii lui plecati spre Turcia vor investiga, citez „cine a dat ordinul ?”, creditand astfel teoria complotului. Cam greu, daca nu imposibil, atunci cand actorul principal e mort ! Si aici ma intreb si eu: in zilele noastre pana si pustii-gameri de 7-8 ani arunca un ochi pe munitia consumata, iar aia de la fortele speciale, dupa ce ala aproape si-a epuizat incarcatorul pe victima, il mardesc cu atata usurinta fara a incerca sa-l captureze ? Hai, mai ! Aia sunt oameni superpregatiti, nu ca mine, cetateanu’ Nimeni, antrenati sa identifice rapid si ce arma are adversarul si cata munitie disponibila mai are in ea. Mai dispun si de sniperi. Mie mi s-a parut ca ala a actionat oricum la modul „one way ticket”, cu o singura misiune precisa. In plus, atipic fata de altii, care, aproape toti, incearca sa scape sau sa-si vanda cat mai scump pielea „terminand” cat mai multi „pagani”, asta nici una, nici alta, de a-i zice ca-i (respectiv a fost) cel mai constiincios terorist. Nu stiu, dar si mie toata povestea asta, usor bizara, imi ridica intrebari in directia complotului.

   0

 36. #128

  Povestea cu Alep si rusii e mai complicata si nu are deloc de a face cu ISIS.
  Alep era jumatate ocupat de opozitia din Siria impotriva lui Assad, dictatorul de acolo. Opozitie care e sustinuta puternic de turci si de arabia saudita. Pe cealalta parte Assad este sustinut de Iran si Rusia.
  Acolo se impart zone de influenta cine ia mai mult arabii sau sunnitii.
  Numai ca rusii au trimis avioanele cu scuza ca ataca ISIS, doar ca in ultime 6 luni numai 2 lovituri aeriene au vizat zonele ocupate de ISIS, restul loviturilor(cateva zeci pe zi) au vizat opozitia contra Assad,a xandu-se pe spitale si scoli.
  Asa ca partea de Alep ocupata de opozitie a fost rasa de bombele rusilor omorand tot ce au prins, cateva mii de oameni .
  Asasinatul de acum nu face decat sa legitimeze atacurile rusilor si sa stranga cu usa Turcia pentru a nu mai sustine opozitia siriana.

  0

 37. #130

  Ce-ar fi mers acum un articol scris de Iulia, din ala cu traire si simtire. Numa’ zic.

  0

  • #131

   ia vezi un click mai incolo :)))

  • #132

   my bad, m-am grabit ca geoana la sampanie.

   Deci reformulez „ce bine merge acum un articol scris Iulia”. :D

   0

Citește și...

Aseară FRF a făcut cea mai mișto chestie pe care o puteau face și, având terenul suspendat, au adus 30 000 de copii suporteri la meci. Un moment mișto, mult prea superb de redat în cuvinte. Dar alta e treaba. Știți când scriam eu despre cum eu, dacă merg la stadion, sunt căutat […]

Și dacă tot am scris azi de PNL/PDL, să închidem ziua politică tot cu ei. Azi s-a votat în senat legea alegerilor locale în 2 tururi de scrutin. A fost respinsă cu surle și trâmbițe cu 44-31. De ce? Pentru că aleșii PNL au binevoit să iasă din sală la vot. Mai exact, […]

Vă scriu de pe patul spitalului, sunt în mare suferință, vă rog să aveți milă de data asta, că n-am avut nici hârtie de ciornă, am scris direct așa, pe blog. Vacanță la țară, la Constanța. În mod normal mă duc acolo să mă refac. M-am trezit cu o migrenă de genul feminin. […]

Acest text apare peste tot, cu apendicele preluat. Am săpat după autor, am găsit aici pe cineva care nu a menționat dacă e scris de el sau și el l-a preluat. Am decis să îl public pentru că este mult prea bun și mult prea bine structurat ca să rămână ascuns pe […]