Definitia jegului? Avocatul.

Astazi am avut niste trebi prin sala pasilor pierduti de la Judecatoria Constanta. Nu, stati linistiti, nu e vorba de vreun proces anti-blogger, ci o chestie la arhiva. Dumnezeule, multa lume amarata pe culoarele alea. Iar un contrast mai puternic, intre avocatii aceia gusati, bine hraniti, si oamenii care aglomereaza usile in cautarea dreptatii, nu cred ca exista.
Am auzit, stand in masina, si o faza interesanta. Un smecheras, gen panacotar, cu o geaca de blugi jerpelita pe el, s-a intalnit cu un „maestru” in roba, exact in fata masinii mele. Maestrul intreaba „Ai adus, ma??” Panacote-ul raspunde „Sigur sefu, pai nu am vorbit”? Maestrul il ia de o pulpana „Hai sa intram la sefu repede, ca pleaca”. Au intrat in judecatorie, au iesit in 3 minute, usurati si fericiti. „Sefu, sa moara ce-am mai scump, raman dator pe viata” „Lasa, ma, du-te acasa si sa iti vezi de treaba”.
Ce-o insemna discutia asta, nu am idee. Eu doar am prezentat-o.
Dar de ce spun ca definitia jegului inseamna avocat?
Era o babuta cu basma, usor cocarjata de spate, se muta din loc in loc, asteptand sa intre la proces, probabil. In calea ei, s-a intersectat cu pasii unei „maestre”, cu roba de aia si fundita la gat, si s-au ciocnit usor. Absolut din vina avocatei.
Oameni buni, s-a oprit avocata din mers, si a ramas pe loc vreo 3 secunde, timp in care s-a uitat cu un dispret si o amenintare in priviri la biata femeie, de parca o calcase TIR-ul. Aia, amarata, nu mai prididea sa isi ceara scuze. Iar maestra i-a suierat printre dinti un „Ai grija…”, de parca dispunea de puterile lui Moise cand a despartit apa-n doua, sa treaca caruta egipteana.
Doamna avocat, daca din intamplare cititi aceste randuri, va reamintesc ca sunteti in continuare om, chiar daca mintiti prin tribunale, mimand impartirea dreptatii. Iar prin om inteleg o masina biologica, care se caca, mananca, bea apa, ocazional si-o pune cu un sef pentru o favoare si un ban in plus, nu ca v-as acorda statutul de OM.
Mori in bezna!(TM)GK

6 comentarii

 1. Nici eu nu-i suport. Cei mai mari ticalosi sunt avocatii

  0

 2. Ai mei au avut multe de tras prin tribunale si cu avocatii… Tot sistemul e imputit si corupt. Mi-e greata.

  0

 3. #4

  Nu sunt toti asa , in Buc. sunt 7000 de avocati ,chiar credeti ca sunt toti la fel? Eu sunt avocat dar incerc sa nu fiu subiectiv….

  0

 4. poate nu-s, dar majoritatea…

  0

 5. Ai descoperit ceva ;) M.I.B = mori in bezna =)

  0

Citește și...

Dânsa este doamna Ramona Ioana Bruynseels, candidatul partidului umanist la președinția româniei. Doamna Ramona Ioana Bruynseels are în CV, drept cea mai mare realizare a vieții, căsătoria cu un bancher simpatic, care, până de curând, a fost șef la banca aia cu nume american, venită curând în românia. Serios, asta a făcut în […]

Am câteva prietene sau cunoscute din online care sunt, mai pe scurt, grase. Unele din ele s-au îngrășat după nașteri, altele, așa cum e obiceiul, după ce au întâlnit sexul regulat, au decis că nu mai e nevoie de dietă, altele care s-au îngrășat din cauza depresiei, mâncând ca să acopere o traumă. […]

A trecut o lună de când m-a dat prima oară voievodul acestui blog la gazetă. Acum vreo două săptămâni am avut o discuție care începea cu „puii mei, pe tine te citesc doar bărbați, unde sunt toate doamnele?” Seniorul mi-a indicat atunci un procent estimativ de cititoare, pe care eu, bineînțeles, nu l-am […]

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, ci […]