Delimano și Borner

Mă uit exact acum la o reclamă teleshopping, reclamă care vinde marele cuțit delimano. Am și eu o întrebare.

Cine e atât de tâmpit să taie cutii de bere cu cuțitul? Sau sârmă? Sau piciorul de lemn al unei mese? Sau fier? Reclama asta se adresează handicapaților și psihopaților?

În altă ordine de idei, poate nu știți, dar reclamele astea rup. Știu oameni care cumpără săptămânal câte ceva. Și, în plus, dacă cumpără, au un club al lor, primesc concedii la prețuri mici, discounturi la tot felul de chestii, vă zic, o lume de vis. Sunt invitați la hoteluri prin București, la diverse prezentări de produse, primesc cadouri gen tigăi, lucru care îi face celebrități prin bloc. Și da, vorbesc despre pensionari și gospodine, publicul țintă al acestor reclame.

Știți cât vinde practic în bucătărie, maculatura aia cu rețete de la cititori? Peste 1 milion exemplare lunar. La ceva gen 3 lei bucata, faceți și voi un calcul câți bani se fac, fără a mai pune la socoteală reclama din revistuță, care e destul de consisitentă și da, are și niște pagini speciale de teleshopping.

În fine, câteodată sunt invidios pe ideile simple ale altora.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

59 comentarii

  1. Ar mere încă un caritas, zic.

  2. Da’ cutitu’ ăla… Miracle Blade, cică se dă moca…
    Îţi dai seama? Mi-e lene să sun ca să primesc o gratuitate. CÂT DE ROMÂN SUNT!

    • #3

      Nu te agita prea tare, transportul costa 40 de lei

    • #4

      andrei, pierzi din vedere esentialul: CUTITUL E GRATIS nu TRANSPORTUL. ba frate, dar chiar iti trebuie desenat? si pe langa asta mai faci si figuri: cica e 40 lei transportul! normal bai, normal. platesti transportul produsului, nu produsul.
      E gratis si tu comentezi, baga-mi-as..
      2 la mana, reclama asta se adreseaza romanilor care desi n-au porc, noroc sau minte- cumpara un cutit perfect. ca doar zice la tv, ce curu meu, aia nu mint. aia nu mint doar pt bani.si e si bun. taie piciorul mesei, cutiile de bere.. cu peturile de bere sta mai prost dar stai ca le golim si rezolvam .. mai e bun in discutiile in contradictoriu cu soacra, socrul. chiar si unchiul ala care cere de baut toata ziua dar nu mai moara odata sa am apartamentu ala, a dreaq de betiv, da pana cand? las` ca..
      si e garantat pe viata ba, nici nu rugineste, nici nu se ciobeste. ia, care iese pă interval?
      PS. arhi. eram mandru intr-o vreme sa dau login sa comentez pe aci.m-am lecuit..\

  3. Inca e surprinzator cat de multi bani se pot face din porcarii si cat de prosti sunt oamenii care le cumpara.

  4. #6

    Cutitul care taie cutii de bere e ca BMW-ul care poate prinde 250. Nu taie nimeni cutii de bere cu cutitul asa cum nu merge nimeni 250, dar trebuie sa ai cu ce sa te lauzi.
    P.S atat timp cat mai exista psihopati care sa mearga totusi cu 250 mai sunt si altii care sa taie sarma cu cutitul.

  5. #7

    Nu am încredere absolut deloc în produsele de la teleshopping, avînd în vedere cîtă manipulare e în reclame. Ca exemple: „stocul e limitat” de ani de zile (făcut să pară o raritate), „dar stai! al doilea e gratuit!” (ţi se lasă impresia că ţi se face un favor) etc.

    Cu „Practic în bucătărie” e altceva. Revista aia se vinde pentru pleiada de reţete din ea, în special pentru fotografiile mîncărurilor. Am încercat şi eu cîteva reţete de prin ea (mascul fiind) şi să ştii că nu sînt deloc rele.

    În orice caz, un cuţit bun de bucătărie sare de 800 de lei (da, opt sute, n-am scris greşit).

  6. #8

    Apropo mane, tu (soata) ce cutite folosesti in bucatarie? Eu am un set de peste 10 ani cred, pe care le ascutea socra-miu pe la firma pana sa iasa la pensie. Coincidenta face ca ieri sa caut in Carrefour niste cutite mai bune si nu prea mi-a venit sa ma arunc din prima la cumparat. Cik sunt unele care nu trebuiesc ascutie, plm, nush ce material, dar ca denumire, stie careva care sunt mai bune sau cum arata si de unde se pot cumpara? Alea in suport de lemn sunt varza, se bontesc intr-o luna si nu am chef sa stau ci pile prin casa sau mai stiu eu ce.

    • Cred că tu cauți un cuțit ceramic.

      Dar dacă nu ești foarte darnic, puțin probabil să iei ceva de calitate (să zicem că sub 100 lei nu găsești un cuțit clasic bun; unul ceramic ar fi cel puțin dublu)

      Dacă ai un buget mai limitat, mergi pe Victorinox (100 lei clasic, 200 lei ceramic pe agcomexim.eu). Dacă ești un pic mai darnic, mergi cu încredere pe un Global (~400 lei pe cutite-global.ro/cutitul-bucatarului-global-20-cm.html ).

    • cu mare grija.
      Cutitele bune sunt foarte sensibile.

      Cutitul ceramic e bun, dar e cam usor. Fara tehnica buna nu te poti folosi de el la multe. Se sparge daca il dai pe jos.
      Globalul este mai greu, foarte ascutit. Nu il folosesti la oase, pentru ca patesti sa iti sara partea ascutita si sa il folosesti ca pe un cutit de 2lei.

      Din momentul in care folosesti un cutit adevarat, o sa zambesti cand o sa auzi fraze „hai frate, e tot un cutit”

    • #11

      Dude, cam ce m-ar interesa pe mine pe global.ro e 500 lei!!! 🙂 Nu-s eu bugetar dar nici a-liser. Mai caut prin hypermarket. Un maxim 100 lei pe un cutit imi suna rezonabil. Totusi…

    • @baxter: ce cauți? G2 (căci pe ăsta îl am) este un cuțit excelent la vreo 370lei.

      Pe buget de 100 lei, îți recomand așa ceva: agcomexim.eu/5_1903_22_Cutit/5_1903_22_Cutit/id-79276c7c68d5d570a170dcc74a995d71.html

      @animal00: nu-ți imaginezi câte d’astea am auzit… Câinii latră, ursul merge 🙂

    • #13

      Am vazut si ce ai tu. Da, in principiu ca ala. Dar mi se pare f scump si asa. Cam ca ala de la agcomexim am vz in carrefour. Ma, ideea e ca materialul sa tina ascutit pt ceea ce am eu nevoie nu sa fiu nevoit sa imi cumpar pila. 🙂
      Plm, un set de cutite din ala cu 8-10 buc si cu foarfeca de dezosare am vz mai nou ca se vad si cu pila inclusa. Epic, nu? 🙂

    • #14

      baxter » eu am un cutit solingen vechi de vreo 10 ani. in continuare e cel mai bun cutit din casa, desi au mai trecut cateva utite prin zona, care toate decedeaza. nu, nu inteleg nevoia de a da 100E pe un cutit, daca nu faci bani de pe urma lui sau macar nu esti pe meserie.

    • E vorba mai mult de cum e lama, nu de cum arată, că ăsta e un domeniu unde nu prea e loc de inovație în design 🙂

      Mergi pe Victorinox, nu face „economie” pe cuțite proaste iar bucătarul casei îți va mulțumi. (btw, știai că un cuțit prost/neascuțit e mai periculos decât unul foarte ascuțit?)

      O pilă (masat) pe care să dai cuțitul de câteva ori înainte de folosire este și ea de preferat. (caută pe youtube explicații detaliate; long story short, prelungești timpul dintre ascuțirile propriu-zie; un fel de întreținere, dacă vrei)

    • #16

      Iti amintesti de cutitele alea de la bunica, de o jum de kil unu cu maner nituit din material transparent cu spirale inserate? Transa bunica-miu an de an porcu’ cu el si tot cutit era. 🙂

    • da arhi. n-ai inteles nici scopul unei bicle mai scumpe decat un dhs.

    • #18

      animal00 » in continuare nu il inteleg

    • #19

    • @Arhi, dacă e solingen bun, e normal să te țină atât (și am o vagă bănuială că nu și-a trăit nici măcar un sfert din viață!). Din păcate însă, sunt atât de multe solingen fake pe piață…

      Nu sunt nici pe meserie nu fac nici bani de pe urma cuțitelor. Nici măcar nu gătesc zilnic! Dar atunci când o fac, îmi place să nu mă chinui cu un cuțit bont 🙂

    • #21

      @Ionut Staicu, exact asta e ideea. Eu nu bucataresc ca Animaloo de ex, dar atunci cand o fac mi s-a luat sa ma chinui cu un cutit bont.

    • #22

      Arhi, ce alegi, să plăteşti mai puţin pe multe ştifturi cu care te chinui (şi pe care plăteşti mai mult în final) sau să dai mai mulţi bani pe ceva de calitate care să te ungă la suflet atunci cînd îl foloseşti? E vorba de calitate vs cantitate, ceva în gen Purna vs Puma, Adibas vs Adidas… Cred că ai prins ideea şi că doar te prefaci că nu înţelegi.

    • #23

      ratza » dude. fii atent oleaca. un cutit bun e 100E, da? deci 450 lei rotunjit. eu iau cutite gen 10 lei bucata, care taie maxim 6 luni, sa zicem, tot rotunjit. daca imi iau 2 cutite pe an, dau 20 lei. bun, hai sa spunem ca e 20 lei un cutit, sa fiu generos. 40 lei anual. deci in circa 11 ani as cheltui banii dati pe un singur cutit. tks, but i’m good

    • În cazul ăsta vreau și eu un cuțit de 10 lei care taie timp de 6 luni bine!

    • #25

      Ionuț Staicu » hit the suupermarchet

    • Yeah, în supermarket găsești cuțite la 10 lei dar care taie (aproape) bine doar pentru câteva zile. Vreau unul care taie bine 6 luni 😀

    • #27

      @Ionut Staicu: eu am cutit de 8 lei de acum 4 ani si tai cu el orice fel de carne de pe piata (d-aia la caserola), inclusiv transat pui. Cam orice este nevoie de taiat in bucatarie. 4 ani si inca taie. Cam cate vieti ar trebui sa tina un cutit d-ala de 100 de euro ca sa se amortizeze?

    • da ma. Si eu dau ca prostu banii pe bex, cand cu banii de un litru as putea lua un pet de 2.5. In fond tot ma imbat.
      Cutitele de genul ala nu se amortizeaza. Scopul lor este sa fie misto.
      Si nu-s 100. Eu pe global am dat 70E iar ceramicul l-am primit cadou.

    • #29

      animal00 » heh, zici ca suntem la clasicele ios vs android, linux vs windows

    • nu chiar. Pentru ca aici discutam celebrul „merita sa dai bani” versus „merita sa economisesti bani”.

    • #31

      animal00 » deci, in traditia bunului simt romanesc, trecem la mame?

    • #32

      @Animaloo, ce cutite foloseati cand va taiati deshtele la masterchef incercand sa taiati ceapa? :))) am vazut ca multi dintre voi ati fost surprinsi de ele. :)))) (nu stiu daca tu neaparat ai patit-o, vorbesc de voi, la general)

    • pai da, ca domna mama ta este de vina ca nu te-a invatat sa folosesti un cutit 😀

      @baxter
      La proba cu ceapa erau cutite ikea, varianta maxima de la ei. ceva sub 100lei. Proaspat ascutite, periculoase 🙂
      aceleasi cutite le-am folosit si la probele pe echipe, dar nu mai erau chiar asa bune. Nu e vina lor, au fost manevrate fara grija si cam in bataie de joc

      La probele individuale, era un set de la niste neni pe care am uitat cum ii cheama.

    • #34

      @animalu: un cutit mai scump de 20-25 de lei este luat fie de un profesionist fie de un fitzos. Nu ai avea niciun motiv sa dai mai mult de atat. La fel cum nu ai niciun motiv sa-ti iei iphone, imac, ferrari sau alte prostii. Singurele lucruri al caror pret nu conteaza sunt cele care iti aduc un castig (plusvaloare) – fie direct, fie indirect (cultura in general). A taia ceapa „like a boss” nu iti aduce niciun fel de plusvaloare.

    • @vlad voiam sa iti scriu un comentariu amuzant. Dar mi-am dat seama ca prostii is amuzanti in ignoranta lor

  7. #36

    Intotdeauna am fost de parere ca ce se vinde la teleshopping sunt lucruri de proasta calitate! Vrei ceva de buna calitate mergi in magazin si cumperi, nu dai un telefon si iti vine curierul mura in gura acasa!

  8. #39

    Cutitul ala moca nu e moca deloc. Eu am lucrat curier si jegosii de la teleshopping au negociat un contract beton pentru ei. Vreo 5 lei pe colet, daca se face retur nu se ia transport deloc. Pentru cutitul ala „moca” ei castiga 35 de lei, destul pentru cat face…

  9. Am de vreo 15 ani un set de cutite cumparate tot de la teleshoping … nu mai stiu cum dreaqu se numea setul dar parca era ceva cu garantie pe viata (asta daca traiesti putin 🙂 ) … nu le-am ascutit niciodata, inca mai taie bine (nu foarte bine) asa ca nu chiar toate „chestiile” cumparate de la teleshoping sunt stifturi … si inca ceva … n-am taiat cuie, scanduri sau doze de bere cu ele 🙂

  10. #41

    desi am niste cutite boante ca nici sa te sinucizi cu ele nu poti, nu am avut niciodata vreun gand sa`mi cumpar cutite de la teleshopping. pot sa taie aia si un sequoia cu ele, tot nu ma conving. idem pentru restul minunilor de la teleshopping.

  11. @Arhi: Pensionarii si gospodinele care se uita atent la reclamele stil teleshopping….stii ca unii pensionari sunt putin cam psihopati, imagineaza-ti ce pot face cu un cutit delimano, care taie picioare de mese? daca cumva il supara derbedeul ala de 17 ani care mananca seminte pe strada?:)

  12. #44

    Ohoo, domnu’ Arhi… Cifrele de afaceri ale astora sint nebanuite. M-au ofertat unii iar in JD aparea si CA anuala/Romania: 15 mil E. Si asta e doar unul din jucatori, e drept ca unul din cei importanti

  13. E Delimano sau Dilimano? Numele pare special conceput ptr acest tip de consumator 😀

  14. #46

    Marketing dus la extrem la teleshopping. In schimb, majoritatea produselor este de calitate.

    Cat despre cutite: Wusthof anyone?

  15. De ce sa fie o reclama pentru idioti ?
    E o reclama bine gandita .
    Omul isi spune: ” Daca taie atat de bine bucati de beton, cu atat mai mult o sa taie fara probleme ceafa de porc si spanacul”
    Cat despre Practic in Bucatarie, jos palaria in fata lor. Au stiut sa impace toate categoriile de cititori lovindu-i in burta cu imagini colorate si atragatoare la un pret mic. 🙂

  16. #48

    mai, am nimerit pe un forum de bucatari…..pe mine ma sperie cutitele ascutite:))) deci nu sunt in target

  17. Teleshopingul e viitorul ! dar cutitul care taie alt cutit :D?

  18. cutiteption

  19. #52

    E o diferenta mare intre un cutit facut dintr-o tabla de otel si unul forjat.

    Pentru cine stie sa aprecieze un cutit de bucatarie adevarat uite un link:
    http://www.montrealknife.com/index.html

  20. #53

    Cutitele alea din reclama TV poate taie conserva de bere dar apoi il arunci. Pina la urma valoarea unui cutit e data de citi ani rezista si nu de faptuil ca azi tai un pom cu el si miine il arunci. Din pacate saracia a obisnuit oamenii cu cu ctite ieftine si proaste si apoi daca le pui in mina un cutit adevarat isi taie degetele pentru ca nu stiu sa-l foloseasca. Tragic.

  21. #54

    In fiecare pensionar zace un mic Rambo altfel ce sa faci cu un cutit care taie doze de bere si sarma? Mai era, amu multi ani unu de ziceau ca e facut ca sabiile samurailor si taia cuie.
    Una peste alta, tot cutitele facute de tata sunt mai bune. Am unele de pe vremea lu raposatu’, nu le-as da nici pentru o suta de astea minunate.
    Ce sa mai vorbim de kit-ul pentru Ignat, murea porcul numai cand le vedea.

  22. Există cuțite bune sub 100 RON, doar că trebuie filtrat puțin:
    -gama Fiskars de bucătărie
    -cuțitele ceramice Peterhof (2+1 curățător la 60 de lei)
    -cuțitele teflonate de la Selgros (nu-mi aduc aminte cum se chemau, o firmă italiana).
    Cele ceramice nu-s pasiunea mea pentru că sunt casante și au unghiul de ascuțire mare. Dar sunt ok.
    Și nu, dacă tai o cutie de bere nu strici nici măcar un cuțit mediocru, cutia de bere e doar un staniol mai gros. Try it.
    Cuțite (nu neapărat de bucătărie) excelente și surprinzator de ieftine face Mora.
    Here’s my two cents.

  23. Nu imi plac in general, Peterhof e (probabil) cel mai ieftin. Foarte probabil că alea mult mai scumpe taie mult mai bine dar au in continuare problemele de mai sus (casante & 2nd bevel prea din scurt). Ca test: Peterhof reteaza un chibrit dar nu o scobitoare (problema de unghi, nu de ascutire/duritate).
    N-as da cateva sute de lei pe un ciob cu maner, oricum s-ar chema.

  24. #58

    anauntru e leopardu afara e vopsit gardu ,,,,daca ,toate produsele ar fi OK de ce nu se gasesc ,,pretutindeniiii ,,???sau nu fac fata cerintelor????????????