Incă un an în deplină siguranță!

bitdefender

Băieții de la Bitdefender Antivirus au lansat astăzi noua suită de produse destinate utilizatorilor normali, casnici, atehnici, oameni simpli din popor dar și celor mai abili în ale tehnologiei, ca noi. Nu știu daca au soluție și pentru iPhone, că m-am obișnuit cu el în telefon, să știu că mă atenționează dacă am parte de vreo scamă agățată în largile câmpii internetice.

Revenind la Bitdefender. Suita nouă aduce în prim-plan o tehnologie inovativă, care poate proteja utilizatorii de pericolul numit ransomware, ransomware care anul trecut a făcut de 50 de ori mai multe victime față de 2013 și care blochează dispozitivul și cere bani ca recompensă pentru deblocare. Ceea ce este nașpa rău.

Dacă nu știți ce înseamnă ransomware și ce efect are, poate vă amintiți că anul trecut un brăilean s-a sinucis, nu înainte de a-și ucide prin spânzurare copilul de 4 ani, pentru că intrase pe situri de adulți, de unde agățase un virus ransomeware, care l-a avertizat, ca din partea Poliției, că are de plată 70 000 de lei, pentru că s-a uitat la materiale piratate. Iar omul, fiind din brăila, a ales calea onoarei.

Revenind. Tehnologia în cauză  se datorează progreselor pe care le fac românii noștri în materie de inteligență artificială și care permit procesarea în câteva milisecunde a datelor venite de pe tot mapamondul și neutralizarea amenințărilor înainte ca acestea să se răspândească. Practic, instantaneu, dacă ma pricep la interpretat mesaje.

Mai sunt niște chestii   interesante, ca OneClick Optimizer care menține viteza sistemului la full speed ahead, Photon care are grijă să îmbunătățească performanța și altele, dar le descoperiți voi pe parcurs.

Informații, detalii, tehnicalităti, pe site

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

34 comentarii

 1. ma tot racaie sa pun BD. pana acum am avut kaspersky si a fost decent. acum mai multi ani am avut bd si rula greoi de tot, era un fel de norton. merita experienta cu noul bd ?

  Thumb up 0
 2. #12

  Daca ai prea multe resurse libere pe calculator si nu stii ce sa faci cu ele, pune-l.

  Thumb up 0
  • #13

   Ar fi cazul sa renunti la calculatorul tau 486DX.

   Thumb up 0
  • #14

   @Thundermar – really? i7, ssd, 16gb ram si tot se simte ca am instalat BD (total security 2015).

   Thumb up 0
  • hai bai du-te de aici. avem si noi laptoape si bdf instalat.

   Thumb up 0
  • Apropo, merge okish pe WIN10?

   Thumb up 0
  • #17

   @Arhi – n-am zis ca merge prost, doar ca se simte in anumite imprejurari la loading 🙂

   Thumb up 0
 3. #18

  Singura problema semnificativa la Bitdefender era faptul ca stergea direct fisierele pe care le credea el de cuviinta desi era setat sa le duca in carantina sau sa intrebe ce sa faca. Si nici macar nu erau toate fisiere cu virusi. Nu stiu sigur daca aceasta problema este deja rezolvata

  Thumb up 0
  • #19

   E rezolvata. Am de doi ani, mereu m-a intrebat ce sa faca cu fisierele infestate.

   Thumb up 0
 4. Nu exista antivirus de iphone pt ca apple nu da voie niciunei firme de antivir sa sugereze ca sistemele apple sunt nesigure si au nevoie de un astfel de antivir. Si astfel nu au voie pe apple store.
  Sunt buni baietii de la bitdefender, dar ce zici tu cu „procesarea în câteva milisecunde…bla bla” suna a reclama ieftina si e de fapt o retea neuronala pe care o au cam toti antivirusii decenti din ziua de azi. La fel ca acel one click optimizer care iti sterge niste registri si elibereaza memoria.
  P.S. intamplator lucrez in domeniul antivir 🙂

  Thumb up 0
  • #21

   deci tu lucrezi in domeniul antivirusilor si asta e motivul pt care iphone nu are antivirus?
   nu, nu e asta. ideea e ca fiecare app e intr-un sandbox. asta inseamna ca fiecare app e izolata de restul. asta inseama ca o app nu are acces la fisierele altor app (doar in cazul inca ele, fisierele, sunt share). deci un antivirus nu are cum sa „scaneze” alte app pt ca nu are acces.
   Avira Mobile Security e o app din apple store, care vrea sa fie un antivirus, dar nu face nimic.

   Thumb up 0
 5. #22

  Eu nu mă bag la BD pentru ca au referinţe nasoale.
  Păi ei nu au fost în stare să-l protejeze pe unul dintre oamenii lor de bază de virusul ăla nasol numit nevastă.

  Thumb up 0
 6. #24

  Chiar merge bine. am pe toate calculatoarele si pe tel. Singurul lucru deranjant este ca functia „Anti-Theft” nu prea funtioneaza (pe telefon). Apropo, ceva licente mai dau si ei la vreun concurs? 🙂

  Thumb up 0
 7. #25

  Eu n-am antivirus. A avea antivirus e ca și cum ai fute cu prezervativ.

  Thumb up 0
 8. Avem cu ce santaja pe astia din E, suntem noi calmi ca ii radeam de pe suprafata pamantului pana acum :> :))) … suntem si periculosi rau :> … Este?
  Bitdefender e ok, prefer linux… :> desi am folosit bitd pentru Windows dar varianta free, de test…
  Cand o fi sa migrez pe win, o sa achizitionez bitd asa pentru ca locuiesc in Ro… asta daca o sa trec iar vreodata pe win. GO die windows si bill, de asemenea…
  Fail2ban anyone?

  Thumb up 0
 9. #28

  Da, Arhi fail 2 ban.
  You!

  Thumb up 0
 10. Da, asa e … hm ! Fail 2 ban cui merita, mane :)) .

  Thumb up 0
 11. #31

  Eu vreau mai multe informatii despre faimosul brailean care s-a sinucis.

  Thumb up 0
 12. „menține viteza sistemului la full speed ahead” raaaait. O saptamana l-am tinut instalat si am renuntat la el exact pe chestia asta: pentru ca aveam nevoie de sistem la full speed.
  Da, cu licenta, daca roade pe cineva sa puna o intrebare tampita si fara legatura.

  Thumb up 0