Nu mai deschideți ușile fără să vă asigurați

Mi-am făcut ieri RCA, bine, de fapt, azi, că Generali vrea acte doveditoare și de când eram neprihănit, că de aia o faci online, așa că Asirom a rămas. Tot azi, pentru prima oară, am fost curios care sunt excluderile de la RCA.

Surpriză. Vedeți că RCA nu despăgubește dacă pasagerul deschide ușa, așa cum fac mii de toante, zilnic, în București, și lovește o altă mașină, astfel. Ceea ce e foarte corect, prostia se plătește.

În rest, cum e aia cu forța majoră? Adică dacă eu merg pe stradă, brusc, e cutremur, unul pierde controlul volanului și intră în mine, asigurarea sa nu mă despăgubește, pentru că e forță majoră? Dar dacă face infarct, gen și i se oprește motorașul? Aia intră la forță majoră?

Foarte interesant.

34 comentarii

 1. nasoala faza cu usile. i-am stricat uneia usa de la masina din cauza ca unu a deschis ca prostu usa. Ala a deschis usa, usa a intrat in mine. eu am intrat in masina din dreapta.

  0

 2. #5

  Forţa majoră trebuie să fie externă, imprevizibilă, absolut invincibilă şi inevitabilă. Deci da, şi cutremulul şi infarctul pot fi forţă majoră. Sau un cîine care sare pe capotă. Jurisprudenţa FTW!

  0

  • infarctul poate fi caz fortuit, nu forta majora.

   0

  • #7

   Noi stim ce inseamna fortuit. Bem Zaraza de 7 stele.

   0

  • #8

   @Dan – E interpretabil, depinde de care parte a baricadei ești. Dacă tu, ca șofer, faci infarct și soliciți daune – poate fi caz fortuit. Dacă intri în alt participant la trafic, și el solicită daune – poate fi forță majoră. Oricum legea e extrem de ambiguă în ambele definiții. Depinde de avocat și interpretare.

   0

 3. Pai daca ti-ai facut-o pe aia cea mai ieftina…:)) Trebuia sa iei si tu o asigurare de haur!

  0

 4. „Sa nu ma dezbagubeste” doar daca „turcul plătește”

  0

 5. Eu interpretez altfel: despagubeste pagubele provocate tertilor de deschiderea usii, dar nu pagubele tale.
  „Excluderi cu exceptia prejudiciilor provocate tertilor” – bucata aia dintre virgule e exceptie de la excluderi.

  0

 6. #12

  In ritmul acesta vor aparea si asigurarile care nu vor acoperi…accidentele.

  0

 7. #13

  imi fac la city insurance ca’i cea mai ieftina

  0

 8. #14

  „cu exceptia prejudiciilor provocate tertilor”

  adica , ala care coboara nu e despagubit ca si-a spart capul. vroiai sa pui altceva?

  0

 9. #15

  eu paragraful c) il inteleg ca nu te despagubeste pe tine, daca tanti deschide usa, dar despagubeste tertii care au de suferit ca urmare a acestui gest…

  0

 10. Da’ asta se despagubeste? ;-)

  https://www.trafictube.ro/batante/

  0

  • Am eu unul mai bun, producţie proprie şi proaspătă. Savuraţi, vă rog. :)
   https://www.youtube.com/watch?v=zKrS5SGU7MI

   0

  • #18

   @ratza,
   felicitari, i-ai aratat cine-i ala potent.
   esti fericitul castigator al multor drumuri cu hartogarie pe la service si asigurari.
   a meritat?

   0

  • Da, a meritat. Maşina mea nu are absolut nimic, în timp ce bara lui e spartă şi ruptă din prinderi. Amiabilă a zis că nu-i trebuie, dacă chemam poliţia se alegea cu amendă şi 60 de zile de suspendare. Nici măcar date de contact nu i-am lăsat.

   0

  • #20

   Daca nu ai putut sa eviti accidentul trebuia sa faci amiabila. (poate e ceva rupt pe dedesupt)

   Daca ai putut si ai vrut sa ii dai o lectie , Trebuia sa chemi politia sa ramana pieton … data viitoare nu mai intra la intimidare.

   0

 11. #21

  Stai linistit, CASCO nu te despagubeste nici in caz de „evenimente naturale” cum ar fi cutremure, inundatii, eruptii vulcanice, nici in caz de „evenimente sociale”, revolutii, demonstratii (cand haia frumosi si destepti iti dau foc la masina sau o transforma in baricada) sau alte agresiuni, ci doar in caz de accidente in trafic, cel putin asa scrie in a mea, cand, dupa 20 ani de asigurare m-am obosit sa citesc ce scrie in cele zece pagini d’acolo. Cand deschide o proasta usa fara sa se asigure trebuie sa-si bage asigurarea ei, eventual, ca ale noastre personale nu acopera si prostia altora. Singurul lucru pe care-l poti face este sa……minti. Sa zici ca te-ai bagat tu singur cu masina in poarta casei si atunci…….daaaa! vei fi despagubit, mai ales daca dai de baut la doi prieteni care sa confirme ( am un prieten caruia chiar i-au acoperit si reparatia si vopsitul integral al masinii)

  0

 12. #22

  Rca-ul acopera dauna cauzata de persoana vinovata. Daca persoana vinovata ajunge in spital, toate cheltuielile de spitalizare sunt in sarcina ei. Asigurarea de sanatate obligatorie nu acopera asemenea spitalizare. Mai sunt o multime de cazuri in care trebuie sa iti platesti singur spitalizarea.

  0

  • #23

   – Spitalul isi recupereaza cheltuielile cu spitalizarea victimei de la autorul accidentului, constituindu-se ca parte civila in proces
   – daca nu exista un proces intre cele doua parti, iar acestea se “impaca”, Spitalul se indreapta catre victima spitalizata, pentru ca fix cum ai zis, CNAS nu deconteaza tratamentele victimelor accidentelor rutiere

   0

  • #24

   oare daca iei bataie de la jandarmi iti platesti singur spitalizarea sau ti-o platesc ei?

   0

 13. da, e un idiot in spam care imi spune ca dezinformez, el a facut din pakistan si nu i-au cerut acte

 14. #26

  Dar ce acte ti-au cerut? Ca fix azi mi-am refacut si eu asigurarea, tot la generali, iar singurele acte cerute de catre broker au fost buletinu si talonu.

  0

 15. #27

  @arhi eu am facut ieri, neavand oferta de la Aliantz, am oscilat intre Grupama si Generali… am ales Generali (mai scump cu 2-3 lei); din pacate site-ul ASF e la fel de util ca o gaura in cap: pedefeuri de enspe mega si nicio informatie utila – acolo un numar de plangeri solutionate pe cap de asigurator + numar total de asigurari pe an ca sa stie si omu’ ce si cum :)) dimineatza ma suna o tanti cum ca vrea copie CI si copie talon. M-am ales cu chitanta nr 1 pe 11.12.2017. N-avea rost sa dezbat, tin la sanatate :D
  Intrebare dumneavoastra cati soferi desemnati aveti pe RCA?

  0

  • da, mi-e mi-a cerut copie dupa CUI si buletin, in plus. la gară, mă. Asirom it is

 16. Toate ca toate dar ai sfintit’o?

  0

 17. #30

  Ce treaba ai tu cu vulpea daca nu ai gaini? Dupa mine asta ar fi singura grija de pe lume.Drobul de sare vad ca n.a murit inca.

  0

 18. #31

  Da, se intampla si cacatul asta in viata… si ce facem daca ne gandim la el??? Facem vreunul asigurare scumpa, numai ca ne gandim la el? Mai bine iti faci asigurarare ca esti idiot si nu iesi din parcare fara sa lovesti ceva….

  0

 19. #32

  In mod normal brokerii sunt obligati sa solicite acte la incheierea politei RCA. Talon si CI/CUI. Exista posibilitatea sa nu iti solicite daca ai mai avut la ei si au deja copii actualizate in baza lor de date, poate asta o fi cazul pakistanezului. Dar si in acest caz e posibil ca tu sa-ti fi schimbat adresa de domiciliu in talon si sa fii nevoit sa prezinti copie talon pentru actualizare date. Cei care vor sa fie „safe” solicita de fiecare data.

  Soferii desemnati ar trebui sa fie macar unul momentan pe politele RCA dar in clipa de fata nu are absolut nici o relevanta acest aspect, nu exista limitari. Ce ne rezerva viitorul a alta poveste.

  In alta ordine de idei, de curiozitate, vi s-a solicitat semnarea unui acord de prelucrare a datelor personale si a unui formular in care va exprimati preferinta asupra metodei de notificare in cazul expirarii politei RCA?

  0

 20. #34

  @Dima Mihai era o optiune in site legat de cum vrei sa te notifice; cred ca by defaut e prin SMS

  0

Citește și...

Persoanele care cauzează statului prejudicii prin nereținerea sau neîncasarea, reținerea și neplata, respectiv încasarea și neplata în cel mult 30 de zile de la termenul scadent a unor impozite și contribuții vor fi pedepsite cu închisoare de la 1 la 6 ani, prevede un proiect de lege introdus acum în Parlament, ca senator, […]

Președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că nu s-a schimbat nimic după tragedia din Caracal, astfel că dacă Alexandra Măceșanu ar suna din nou la 112, situația s-ar repeta, la două luni de când nu a fost salvată. „Nu s-a schimbat nimic. Nu contează cât e tura, că e de […]