Desigur, justiția

Peștele, întotdeauna, se strică de la cap. Nu aș vrea să insinuez sau să spun că poliția e o gașcă de pești, doar zic o veche vorbă din străbuni.

Problema oamenilor care lucrează în poliție este și va fi întotdeauna conducerea. Legile române sunt astfel făcute încât un șef de poliție care nu greșeste grav, gen crimă, nu poate fi pedepsit nicicum. Nu poate fi dat afară din poliție, nu poate fi dat afară de pe post, pentru că pe post a intrat prin clasicul concurs, nu poate fi mutat pe o însărcinare sub gradul și pregătirea sa, adică șef, fizic, NU I SE POATE ÎNTÂMPLA NIMIC.

Și de aceea își permit orice fel de comportament, fiind intangibili.

17 comentarii

 1. #1

  Cand seara mananci, bei si futi cu interlopii e greu sa ceri respect dimineata doar pentru ca ai uniforma pe tine si esti de serviciu.

  0

  • #2

   Asta cind milițeanu’ nu este chiar el insusi un interlop. Vezi personajele care „lucreaza” in portul Constanta Sud (de unde plecau cu sacii de graunte, baxurile de tigari si butoaiele cu motorina, plus buzunarele doldora de bani de la alti mafioti) ce viloaie au din salariul de bugetar…
   Recte unul dintre ei, Cosmeanu, care „sarea” numai din Merțan in Merțan…

   0

 2. #3

  corect desi …
  poate nu ar trebui sa mai generalizam asa usor – oriunde, oricand. vezi fix cazul prezentat mai sus

  0

 3. Analiza armatei germane in al doilea razboi mondial:

  „Soldatii romani sunt excelenti dar conducerea e corupta. Daca ar avea ofiteri buni ar fi capabili de orice.”

  0

  • Ce-i mai grav este ca unii s-au obisnuit sa traiasca in cacat.

   Si daca conducerea nu e corupta incep sa se agite si nu se linistesc pana nu pun in fruntea tarii un Dragnea cu guvernul lui de marionete proaste.

   0

  • #6

   https://mateiudrea.wordpress.com/2012/11/22/stalingrad-locul-unde-ofiterimea-romana-si-a-pierdut-onoarea/

   Citez: „Principala formaţiune română care mai lupta efectiv la vremea aceea era Grupul Lascăr. Acesta era format din rămăşiţele Corpului 5 armată, adunate de curajosul general-locotenent Mihail Lascăr, după ce fusese izolat între două mari atacuri cu blindate sovietice. Lascăr, care fusese decorat cu Crucea Cavalerilor la Sevastopol, a fost unul dintre puţinii ofiţeri superiori români pe care germanii l-au respectat cu adevărat“.

   Finalul paragrafului este insa epic: „Generalul Mihail Lascăr avea să se întoarcă apoi, în 1944, pe tancurile diviziei „Tudor Vladimirescu“, alcătuită de sovietici din soldaţi români luaţi prizonieri şi dispuşi să lupte împotriva propriei ţări. Acesta avea să joace, alături de ceilalţi militari trecuţi de partea ruşilor, un rol foarte important în bolşevizarea armatei române.”

   Atitutdinea ofiterilor romani nu era ceva nou. Fusese remarcata si de ofiterii francezi membri ai Misiunii Militare Franceze in timpul primului razboi mondial. Prezenta acestora, ca secunzi ai ofiterilor romani avea chiar sa schimbe lucrurile in bine. Generalul Berthelot, porreclit de soldatii romani „Burtalau” era mai iubit de soldatii romani decat de Clemenceau, primul ministru al Frantei.

   Dar, cum Romania e tara extremelor, printre multii ofiteri impotenti, incapabili, aroganti si prosti existau si ofiteri sclipitori, buni strategi si militari. Ca si acestia aveau defectele lor… (Averescu de pilda, nu-i suporta nici pe Prezan, nici pe seful de stat major al acestuia, dar nici pe Berthelot – aici lucrurile erau reciproce, dar generalul avea tact si o rabdare de fier).

   0

 4. #7

  Mai ales pentru cazuri de acest gen ar trebui simplificată procedura uzului de armă.

  0

 5. #8

  Pentru că șefuleții din tot MAI sunt puși acolo să vegheze ca nu cumva slugile să-și ceara ceva drepturi. Asta-i criteriul de bază
  În MAI ești periculos și zbori dacă ceri ceva drepturi legale, dacă ești spagar, hoț, pedofil, până nu e ceva public poți dormi liniștit

  0

 6. #10

  Eu aș intreba-o pe duamna ministru de interne dacă are habar ce se întâmplă în Departamentul pentru Situații de Urgență ,unde sute de pompieri au dat statul în judecată pentru a-și castiga banii pe mii de ore suplimentare . Ore suplimentare facute conform unor proceduri ilegale, avizate de însuși domnul Arafat
  Și dacă are de gând să trimită acolo corpul de control al ministrului. Și când ?

  0

  • #11

   Ministreasa de la interne a aflat din presa ca i-a murit barbatul (crapase de o zi, deja). Asa ca de unde habar si interes de atitia „supusi”.

   0

  • #12

   bai voi va dati seama ca l-au intrebat pe Arafat cum trebuie sa se procedeze cu ranitii din incendiul din Grecia?
   fix pe ala care a reusit sa ii omoare prin management de inalta clasa pe amaratii aia din Colectiv?

   0

 7. #13

  Eu as fi mai rezervat in ceea ce priveste povestea de fata, fiind patit cu „constatarea” agentilor de politie.

  Pe scurt, am fost oprit de marele agent rutier Robert Barabas de la politia rutiera Iasi pe motiv ca l-am injurat in timp ca mergeam cu masina in trafic. Nu pomenesc nimic de atitudinea de golan si persiflanta a individului, refuzul de legitimare, comportament de samantar de la coltul blocului ci ma voi opri doar la faptul ca „injuraturile” mele au fost auzite de toti cei trei agenti din masina de politie, in timp ce ma deplasam efectiv in trafic si avand geamurile inchise. Nu voi mai pomeni de faptul ca in momentul in care am fost la domnul Soric, seful IPJ Iasi, mi-a zis ca stie de comportamentul deviant al individului dar ca nu are ce-i face ca asa a iesit din scoala.

  Dupa aceasta experienta proprie, prefer sa ma declar circumspect cu privire la declaratiile unor politisti despre un incident in care sunt implicati alti politisti.

  PS: Daca aveti de gand sa faceti o plangere impotriva unui politist, nu va chinuiti. Se acopera unii pe altii. Eu m-am dus cu proba video in care se vedea comportamentul individului iar raspunsul la plangerea mea impotriva CONDUITEI politistului a fost sa contest procesul verbal.

  0

 8. #14

  nu’i mai plângeți pe polițiști că’și merită soarta
  o parte sunt mână’n mână cu interlopii, iar ceilalți nu fac nimic să’i oprească, mulțumiți de salariile mari chiar uriașe
  iar dacă vine controlu’ de la bucurești pleacă încărcați și cu buzunarele pline să fie totu’ bine

  0

 9. #15

  Bai mai termenati cu democrația asta, veniti toti sa imi pupati inelul!
  Politist cu Logan in dotare, sector 6, Buc.

  0

 10. #16

  Mi-aduc aminte cu placere de scena in care-si aruncau caschetele pe jos si strigau „iesi afara, javra ordinara” cind chiar ei erau javrele… la propriu.

  0

 11. #17

  cand toti „colegii” aparau un pedofil cu cascheta parca nu era asa mare problema. Tuva’n gat de imputiti.

  0

Citește și...

Pentru că știm cât de greu este să sincronizezi timpul tău cu cel al copilului și pentru a te elibera de grija transportului celui mic, am creat KidsCab, un serviciu special la care poți apela pentru transportul copilului de acasă la școală, de la școală către casă sau către after school. Șoferii […]

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]