Liviu Alexa, 38 de ani, proprietarul unui grup media din Cluj ce cuprinde un ziar online – Ziar de Cluj, un săptămânal tipărit – Cluj 100% și o televiziune locală, NCN TV Cluj-Napoca, anunță lansarea unei televiziuni naționale de știri, NCN, pe modelul editorial al Euronews, cu 10 redacții în primele 10 orașe ca nivel de trai din România.

“Televiziunile de știri din România sunt concentrate mult prea mult pe București. Șezătorile transmise live ne sunt prezentate sub formă de “dezbateri”, jurnalism însă mai puțin. Geme țara de subiecte de anchetă, de cazuri flagrante de corupție, sunt oameni incredibili în domenii variate ce fac o treabă bună pentru România, există o nouă generație de oameni de afaceri, cu viziune modernă și realizări excepționale. Nimic din ce se întâmplă în țară, în afară de crime și accidente, nu ajunge pe televizorul românului. Televiziunile de știri din România le ignoră, preferă derizoriul produs de Udrea sau Sebi Ghiță sau Denisa Manelista. Asistăm la o invazie a non-jurnalismului” –
spune jurnalistul.

Mno, nu știu cum să vă spun, dar dacă vreți să vă laudăți cu mine pe undeva, puteți să spuneți că sunt prieten cu Alexa.