Diatribe complexe despre lucruri simple

Scris de Vidual Bronco

Prolog.
Suc mango la Tec. Adidas Prestige. Tropicana. Colecții Turbo. Abramburica. Artex. Geci cu două fețe.
Prima mea amintire post decembristă mă găseste în brațele bunicului meu, fost colonel de geniu în Armata Poporului – căruia îi curg lacrimile pe obraji în fața unui televizor Sirius 220B.
„Am trăit o viață intreagă sub viermii ăștia, dar am ajuns să-i văd morți”.
„Viermii” nu erau cuplul Ceaușescu.

Aveam 8 ani. Bunicul avea 60.
O panaramă de Revoluție, o panaramă de popor, o panaramă oriunde te-ai fi uitat.
Insă panarama era pe spatele nostru, și panaramele care făceau panaramă atunci – nu au mai plecat nicăieri.

O dată cu tirurile cu ajutoare, poporul îndobitocit mai ceva că și coreenii – s-a culcat la loc.
„Desteaptă-te române”, o altă panaramă, nici măcar dulce-amară, a tragediei care ni se arată de fiecare dată când ar trebui să-i întoarcem curul istoriei.

Și apoi ne-am umplut de panarame, în dulcele stil balcanic al unei gloate pe care nu o poți numi nici popor, nici adunătură.
Totul e o perdea de fum, iar manipularea e atât de subtilă încât nici măcar subtilitățile nu mai sunt privite cu ironie.

Partea 1 – „Opoziția”.

Generația care a crescut cu BUG Mafia și Doctor Alban s-a inhăitat cu cea de dinaintea ei, cu cei care erau fie depeșiști, fie rockeri și „s-au descurcat”.
S-au descurcat atât de bine încât după ce au ajuns să câștige minim o mie de euro net pe lună – s-au gândit că au drepturi speciale în a controla incontrolabilul.

După ce s-au autoprostit că sunt de dreapta, deși se ard în cur cu toți gheii și viniturile lumii, generația cu Dunning-Kruger încearcă să îi prostească și pe restul.
Avem fie asistați social, fie penali. Fie vom ajunge că Grecia, fie ca Rusia. Cu de toate, tefelistii nu fac diferențe, toți la grămadă, la poștă, la muie.

Ei nu au îndoieli, doar certitudini. „- Ce PSD ? – Muie PSD !”
Muie vouă, bă.
Ați acaparat atâta muie de nici încă 30 de ani de acum nu veți mai fi amintiți altcumva decât „generația muiștilor”.

Niște puștani corditi care de abia au ieșit de pe Messenger (Yahoo, nu Facebook, pentru că sunt prea tineri să o fi ars pe mIRC) – au tupeul jegos de a pretinde că îi pot conduce pe toți.
Vor o „țara ca afară” dar prin eliminarea a tot ceea ce mișcă, tot ce e important și tot ceea ce individualizează acest popor.

Totul le pute, nimic nu e ok, nimic nu poate fi construit aici.
„Pensionarii sunt de vina, fute-i-am în gură de agarici”.
Problema cea mai mare este distopia, detașarea artificala, aproape o „out of body experience”, o depersonalizare brutală – pe care acești agarici o practică.
Tradițiile sunt învechite, înapoiate – dar toți se înghesuie la nunți și botezuri atunci când le vine sorocul. „Lasă boss, eu oricum nu cred în prostiile astea, dar n-am chef să mă cert cu ai mei”.
Ipocrizia e maximă.

Pensionarii sunt proști, au votat cu Iliescu, dar în realitate cei care l-au votat pe Iliescu în mod majoritar sunt fix cei care atunci erau în câmpul muncii, cei tineri ca ei azi.
Mă-ta a votat cu Iliescu. Tac-tu votează cu PSD. Sunt pensionari, nu au banii tăi.
E ușor să pretinzi căcaturi atunci când ai ce pune pe masă de 3 ori pe zi.
Câți dintre voi ați fi dispuși să va susțineți părinții sau bunicii ?

Câți dintre voi le-ați spune alor voștri – ” – Mamă, tată – nu mai vota cu PSD, facem un contract de întreținere la notar, nu-ți mai bate capul pentru pensie, te țin eu, dacă votezi cu cine îți zic eu”.

Cu USR.
USR fiind o adunătură de ideologi de canapea și de papagali care visează o lume de tip fascist, libertariană, stat minimal, meritocrație – de un fascism care mustește de ură.
Copiii ăștia urăsc cu patimă. S-ar spune că dacă ai avea șansa să emigrezi și să te realizezi – ar trebui că asta să reprezinte o formă de escapism și de auto-mulțumire.
„Uite ce mi-a oferit mama. Datorită votului ei, am putut să plec din România și să mă umplu de bani. Mulțumesc, mamă!”.

Pula. Ei vor o „țară ca afară”, azi, aici, acum.
„Dă-i în pula mea pe restul, care votează conform nevoilor de bază. I’m beyond that.”
Prostia e înfiorătoare și miturile sunt pe alese – „diaspora a schimbat soarta alegerilor” (ăia votează în jur de 150.000, din 5 milioane, și nu pentru că nu ar avea cum, ci pentru că-i doare în pulă, și pe bună dreptate).
„Salariul minim pe economie e o prostie”. OK.

Uitați ce se va întâmpla peste aproape 2 ani – PSD va câștiga din nou. Cu ALDE.
USR va lua mai puțin ca ALDE. RO100 va lua cât USR, împărțind fifty-fifty cei 12-15% la nivel național.
„La nivel național”, acolo unde îi doare pe toți în pulă de vrăjeala voastră. Acolo, în mediul rural, unde se câștigă alegerile de când lumea, și unde neam de tefeleu nu poate ieși pe stradă să scoată o beșină pseudo-intelectuală fără să fie luat la bătaie. Asta dacă a auzit careva de ei, ceea ce oricum ar fi o realizare în sine.

„O țară ca afară” nu va exista niciodată aici. Neam. Veci. Pururi. Aici e cu „Amin”.
După ce vor pierde alegerile, dar reușind să mai bage în Parlament o gașcă de panarame hippioate și bicicliste – vor da vina, ca întotdeauna, pe „poporul prost, care nu înțelege, și nu merită ceva mai bun”.

O parte dintre ei va fugi în străinătate, de unde vor abera în continuare pe Facebook, cu ura de după ușă. Cealaltă parte va rămâne aici, unde vor abera în continuare împotriva propriilor semeni, și nu vor înțelege niciodată unde au greșit.

Spre necazul lor și spre binele celor mulți, săraci și înapoiați.

Dacă vrei să comentezi fără a mai trece prin moderare

114 comentarii

 1. #1

  Ce troll…

  Thumb up 39
 2. #2

  PAH, tu esti?

  Thumb up 22
 3. #3

  Adevărul doare.

  Thumb up 58
 4. #4

  Muie tie si celor care te asculta Myurel. Ai fost si o sa ramai tot degeaba, vezi ca ai maro ramas de la daddy pe bot.

  Thumb up 35
 5. #6

  Post scris sub imperiul unei frustrări personale, mult gate și fatalism mioritic.
  Nu ne spui nimic nou.
  Zi acolo la final, unde au greșit aia de au rămas în țară.
  Nu de alta dar mă număr și eu printre ei și să fiu al dracu dacă știu unde am dat în bara.

  Thumb up 56
 6. #8

  Foarte bine punctat desi sunt sigur ca cretinopatii care voteaza USR vor marai putin dar acesta este adevarul.Ei din bula lor de flatulenta doar muie psd, facebook si proteste au in cap.Asa ca multa muie USR.Din pacate la viitoarele alegeri tot USR voi vota deoarece nu am alta alternativa si prefer sa nu stau acasa.

  Thumb up 57
  • #9

   Atunci taci in plm cu „muie USR”, dobitocule, daca tot cu ei votezi! Ca astia sunt singurii care mai zic si mai fac ceva anti-PSD. Sau voteaza Ciolos!

   Thumb up 22
  • #10

   Multumim. Pentru detectarea celor ca si tine e acest post. Esti pe lista!

   Thumb up 4
 7. #11

  Măcar din nou mă conving, dacă poza autorului îl reprezintă pe autor, că acest păcălici e prost rău…
  Chiar fie și numai această idioțenie ne arată nivelul de cunoștințe politice, de cultură generală al GUEST AUTHOR-ului: „…papagali care visează o lume de tip fascist, libertariană, stat minimal, meritocrație – de un fascism care mustește de ură.”

  Asta-i o glumă? Dacă da, e una proastă rău și urît la adresa cititorilor și prietenilor tăi din VL. Dar desigur că pe pagina ta a blogului tău poți fi cum vrei, chiar și dezagreabil.

  Thumb up 32
  • #12

   Citim pe sarite? Ce treaba are nenicu asta de 35-36 de ani cu Mirel Palada?

   Thumb up 3
 8. Bun, concluzia care e? Aia nu sunt buni, nici aia nu sunt buni, ne meritam soarta?

  Thumb up 14
 9. #14

  Rar mi-a fost sa citesc aiureli si exagerări mai mari ca și mai sus.

  Thumb up 72
 10. #15

  quest bolnav mintal in sevraj. crizele i se declanseaza pavlovian la notiunea de usr. in curand, daca nu deja, va face pe el, precum cainii din experiment.

  Thumb up 41
 11. #16

  să-mi bag pula-n USR-ul mă-sii, dar sincer, muia să rămână la PSD!
  Oricât ar fi de autosuficienți, hipsteri, papagali, ideologi de canapea și tot ce mai sunt USR-iștii, să nu uităm niciodată că dușmanul adevărat e PSD- ul, o grupare de adevărați mafioți care continuă să distrugă și când toți suntem convinși că nu a mai rămas nimic de distrus!

  Thumb up 40
 12. #17

  Mai rau decat Fluture.

  Thumb up 89
  • #18

   Nu credeai că e posibil așa ceva, este?

   Aleg să cred că în spatele publicării acestui articol stă o idee de genul: Ia, înainte să mai comentați că mă aprind instant la comentarii idioate, puneți mâna și citiți ce primesc eu zilnic pe mail.

   Thumb up 19
 13. #19

  Da, suna bine ce zici, dar mediul ala rural nu munceste, nu ca au pensii mici si ca ii ajuta psd, ci pt ca asa i-a obișnuit psd.
  Merge sa stai la crasma si sa bei pe ajutoe social si oe pensie. Merge sa iti vand la fier vechi sistemele de irigatii si sa iti dau inapoi terenurile confiscate de comunisti, pt ca, nu-i asa, noi nu suntem comunisti, te ajutam.
  Da, nu au posibilitate sa se dezvolte, sa invete, sa inteleaga…dar au posibilitatea sa vrea. Au posibilitatea sa vada ca sunt singuri, copiii lor fiind plecati.
  Nu s-ar alia sa faca niste asociatii, sa impuna chestii, nu s-ar alia sa vina cu oile in Bucuresti si sa blocheze orasele pana nu se rezolva alte probleme.
  Nu, dar la vot se aliaza. Nu am trait in comunism, eram mic, aveam 6 ani la revolutie, tin minte cateva franturi. Dsr dupa 89, inca 10 ani, in afara faptului ca puteai zice si muie iliescu…a fost la fel.l, in mare parte.

  Thumb up 13
  • #20

   Țăranii nu au cum și nu mai au motive să se asocieze. Pămîntul s-a restituit cu țîrîita și loturile sînt fragmentate dincolo de orice logică. Numai drumurile de acces ar înjumătăți suprafața agricolă, iar dacă unul dă cu ierbicide arde cultura vecinului. Fabricile de utilaje agricole au fost vîndute la fier vechi de Ilici și Roman în loc să dea gratis cîte 2-3 tractoare și o combina, plus auxiliarele necesare, la grupuri de 200-300 de hectare. Așa aveau si muncitorii un job si țaranii piață. Banii oricum au fost dați pe ajutoare de șomaj. Dar oricum țăranii nu mai aveau unde sa-și depoziteze produsele, că silozurile au fost cumpărate de șmekerii zilei. Alti smekeri faceau importuri, că se cîștiga mai ușor la comisioane față de muncă cinstită, iar țăranii au rămas cu recolta putrezind îm cîmp dacă nu au dat-o samsarilor pe nimic.

   Thumb up 19
 14. #21

  Asta e Vali la 70 de ani.

  Thumb up 62
 15. #22

  Preluat de pe luju.ro?

  Thumb up 33
 16. #23

  1.Daca scoti chestiile irelevante in context (bunicul, dozatorul TEC, messengerul) nu mai ramane decat pizma anti-USR. Pe bune, avem ‘Partea I – Opozitia’ in care nu scoate o vorba de PNL, cel mai mare partid de opozitie (numeric vorbind).
  2. Autorul e intr-o mare eroare. Poti sa maresti pensiile batranilor pana la cer. Nimeni nu se opune, nici macar USR. Atata doar: sa ai bani pentru asta, apoi sa nu furi, sa nu minti, sa nu-ti dai legi cu dedicatie, sa nu arestezi oameni pentru fapte imorale, sa nu bati demonstranti.

  P.S. Partea a II-a va fi intr-un alt post sau articolul e strict despre partea I?

  Thumb up 28
 17. #24

  Post approved by PSD

  Thumb up 48
 18. #25

  Baba Vanga, tu ești? Ce le știi tu pe toate, trecut, prezent, viitor, ca un fluturaș ce ești.

  Thumb up 14
 19. #26

  lol @ “de tip fascist, libertariană, stat minimal, meritocrație”

  ne hotărâm și noi ce fel de rău e USR?

  Thumb up 42
 20. #27

  Ce-i asta? L-a iubit pe bunicu, dar nu-i dă dreptate că „viermii” erau Ceaușeștii. Pare tânăr dar trage cu comuniștii-feseniștii-pesediștii. Pe useriști îi face fasciști.
  Mă rog, e convingerea lui, trebuie respectată, democratic vorbind. Dar dacă e pesimist infocat, să nu se pronunțe asupra viitorului.

  Thumb up 11
 21. #29

  Esti limitat, ca sa ma exprim diplomatic. Dincolo de textul fara cap si coada si lipsit de prea multa coerenta, o idee iese in evidenta: USR, un partid fascist. Sa-mi bag picioarele daca vad pe net oamenii astia insetati de sange, organizand pogroame impotriva a PSD, pensionarilor (? nu inteleg exact pe cine urasc) etc. Sunt deceptionati si, totusi, activi. Ma bucur insa ca PSD-ul nu e fascist cand are membri/simpatizanti vizibili care propun mitralierea celor care li se opun si care organizeaza actiuni de tipul magariilor facute de jamdarmi pe 10 august.

  Altfel, poate explica autorul, consumator de argumente de tipul celor emise de Badea, se pare, cum poate fi un partid si fascist (ideologie in care statul e cam totul), si libertarian. Nu de alta, dar USR nu are nici o treaba nici cu una, nici cu alta, dar asta e… asa e cand iei din mers argumente de genul A3 (nici nu ma intereseaza daca nu te uiti, exact astea sunt mizeriile lor).

  In concluzie … nu exista concluzie. USR rau, deci nu mai votati mai bine, ca uite cum ne merge… nice.

  Thumb up 44
 22. #30

  Esti limitat, ca sa ma exprim diplomatic. Dincolo de textul fara cap si coada si lipsit de prea multa coerenta, o idee iese in evidenta: USR, un partid fascist. Sa-mi bag picioarele daca vad pe net oamenii astia insetati de sange, organizand pogroame impotriva a PSD, pensionarilor (? nu inteleg exact pe cine urasc) etc. Sunt deceptionati si, totusi, activi. Ma bucur insa ca PSD-ul nu e fascist cand are membri/simpatizanti vizibili care propun mitralierea celor care li se opun si care organizeaza actiuni de tipul magariilor facute de jamdarmi pe 10 august.

  Altfel, poate explica autorul, consumator de argumente de tipul celor emise de Badea, se pare, cum poate fi un partid si fascist (ideologie in care statul e cam totul), si libertarian. Nu de alta, dar USR nu are nici o treaba nici cu una, nici cu alta, dar asta e… asa e cand iei din mers argumente de genul A3 (nici nu ma intereseaza daca nu te uiti, exact astea sunt mizeriile lor).

  In concluzie … nu exista concluzie. USR rau, deci nu mai votati mai bine…

  Thumb up 6
  • Intelegi din fascism la fel de mult pe cat intelegi din comunism, ca ideologii, asa?

   Thumb up 5
  • #32

   înțelegi tu 7 sărăcie că mori de foame și n’ai bani

   Thumb up 1
 23. #33

  Vidual Bronco nu realizeaza ca imbatraneste. Sper sa nu se supere dar bunicu-so sigur a fost o japita, chiar din nomenclatura. Cei care lucrau in armata si daca mai erau si ofiteri, ohooo, ce ”origini sanatoase” ca faceau parte din burghezia proletara.

  Cat despre influente, nu inteleg ce vrea sa spuna. Pe o parte condamna balcanismul, pe de alta parte condamna atitudinile ostile fata de ce e acum in tara ca obiceiuri sau asa ceva. Pai, astia care condamna sa importa alte mentalitati fac exact ceea ce autorul condamna balcanismul – deci automat trebuie sa inlocuiesti cu ceva.

  Logica e simpla si rationala: daca cei de acum sunt impotriva balcanismului (detasarea personala, out of body, depersonalizare brutala) si sunt cu gheii si viniturile lumii, asta modul lor prin care vor sa inlocuiasca balcanismul propriu-zis pentru care autorul il uraste de-asemeni. Noi mereu am importat de la altii, e o obsinuinta de cel putin 600 secole pana incoace. Daca elimini balcanismul, trebuie inlocuit cu ceva, nu? Cu ce altceva, decat cu valorile Europei si Americii, a vestului civilizat samd?
  Problema nu e construirea a ceva – dar ce sa construiesti, daca de 600 de ani, primele solutii intotdeauna au fost ”Dar ailanti cum au facut? Aa, asa? Bine, hai sa facem ca ei.”

  Autorul mesajului e un pic confuz, macar atat sa recunoastem.

  Servus!

  Thumb up 15
 24. #36

  Inca un articol de „ba pe a ma-tii”, „las’ ca si-aia sunt mai prosti”, „USR nu e nici de stanga, nici de dreapta”, „Opozitia e elitista”.
  Asa ma, si? Iti plac hotii astia? Am 3 cerinte fata de administratorii tarii asteia:
  1. Nu fiti hoti( nu contracte cu parandarat, nu angajati neamuri, munciti orele cerute)
  2. Fiti doar semi-incomptetenti.
  3. Directionati ceva resurse catre caii care trag sa-i ajutati sa traga : industrie, IT.

  M-am saturat in pula mea de defetisti si de jurnalism de vaicareala. Toti au cate o opinie.
  Da tata, astia trebuie dati jos. Ce punem in loc? Unii mai putin rai. Scurt.

  Thumb up 37
  • #37

   n-am decat o cerinta pentru actualii ”administratori ai tarii”: sa primeasca cat mai repede ceea ce merita!

   Thumb up 3
 25. #38

  Asa, si? Ce e de facut coane Ionica?

  Thumb up 1
 26. #39

  Problema majora din Romania in acest veac e aceea ca lume e prea inraita sa mai gandeasca logic. Inraita de politistul corupt, de asistenta si doctorul ce asteapta sa ii impingi ceva, de angajatii din finante si primarii care vorbesc urat, de jandarmii platiti cu salarii de strainatate ca sa te poata bate mai bine!

  Thumb up 6
 27. #40

  Fără intrigă, fără concluzii, multe idei aruncate la grămadă într-un text prost. Mai vrem.

  Thumb up 26
 28. #41

  Bah, dar de Soros nimic, de fiu-sau Ciolos? Ai imbatranit coane Fanica …

  Thumb up 17
 29. #42

  Ai mei ar fi putut ”rămâne afară” în 1990. Au ales cu inima, nu cu mintea.
  N-o să repet alegerea. Când s-or rupe legăturile de familie care mă țin aici, rămâi sănătoasă, cucoană, că-mi iau geamantanul și plec! Oi pleca trântind ușa în mutra țării ăsteia și a oamenilor din ea, ceea ce va fi important doar pentru mine, n-am iluzia grandorii. Mi-oi vindeca accesele de românism cu muzica lui Dumitru Fărcaș (pe care-l ascultam și înainte de moartea lui) și-oi ridica osanale Dumnezeului în care nu cred c-am scăpat de aici.
  Să plece toți medicii, toți pompierii, toți profesorii, toți meseriașii. Să rămână amărâții care n-au unde pleca și care nu văd nicio legătură între situația lor actuală și faptul că FSN-PDSR-PSD a guvernat cam 20 de ani din 28. Să rămână ăia care au fost în stare să depună spre decontare documente referitoare la lucrări nerealizate și cei care le-au permis.
  http://www.vremeanoua.ro/presedintele-cj-vaslui-pacalit-de-dirigintele-de-santier-croitoru-cu-2-miliarde-lei-vechi
  Lucrări de drumuri. Proiect hard. Nu 3 participanți în plus la un curs. ”Unde-s podețele pe care le-am plătit? Păi, știți…”
  Sunt convinsă că mai sunt exemple și din alte părți. Pe ăsta l-am ținut minte.
  Și când or îmbătrâni toți aceștia, să rămână doar mult stimatul și iubitul partid de guvernământ, al cărui singur argument la criticile de după 2016 este că a câștigat democratic alegerile și atunci i se permite să facă orice, de la gafe diplomatice la dat în cetățeni cu mâinile ridicate, de la revărsat valuri de fiere prin canalele TV aservite la dat cu mici și bere în populație.
  Și atunci or fura unul de la altul, să nu-și piardă mâna, și-or da vina în continuare pe statul paralel și pe reptilieni și pe forțele oculte care vor să destabilizeze scumpa noastră țărișoară.
  Și eu o să-mi desfac o pungă de floricele.
  ”Bine-ai venit în țara noastră!”, TM doamna Firea.
  Bine-am plecat.

  Thumb up 21
 30. #43

  Mona trecuta prin paine – not even once

  Thumb up 20
 31. #46

  care faza cu „spre binele celor mulți, săraci și înapoiați”. daca pana aici ai dat-o dupa gard cu ideologii, cu istorie, cu calcule politice, aici te-ai cam dat pe fata.

  Thumb up 4
 32. #47

  Nu te=a aprobat chiar nimeni! Concluzii?

  Thumb up 11
 33. #49

  Usor aiuritor. La nervi. E bine sa te mai descarci din cand in cand, iata o metoda buna.
  Draguta aia cu ura de dupa usa. Am ascultat sticluta acum cateva zile.

  Thumb up 5
 34. #50

  păi panaramele hipioate și bicicliste n-au nici o șansă împotriva ceaușeilor comuniști de la sate în primul rând că sunt depășiți numeric, în al doilea rând nici un om sănătos mintal nu se poate pune contra țuicii de lanțuri, pe-ăia nu i-a zguduit nici o criză până acum, vin inundațiile peste ei, gripa aviară, gripa porcină, ei nu au nici un suspin, „veșnicia s-a născut la sat”, mai e de mâncat o pâine de pe urma pesedeului cel puțin 20 de ani de-acum înainte (ăia de-aveau 30 de ani la revolutie au acum 60, sunt pensionari, mai durează până mor și ăștia), care-i problema, bosinho? stai liniștit că nu câștigă usereu alegerile, sunt prea mulți comuniști tineri care nu-și doresc decât să locuiască în țigănia de la marginea orașelor, să aibă și ei ceva, decât nimic

  Thumb up 13
 35. #51

  Nu vrea nimeni o tara ca afara aici, acum! Sau poate doar cativa rataciti fara simt al realitatii. Acum se vor conducatori care sa nu fie hoti, incompetenti, prosti, ticalosi! Si din astia nu se gasesc pe toate drumurile! Si dupa ce se va rezolva aceasta problema, da, atunci ne vom putea uita si mai adanc, spre ideologii. Pas cu pas, ca sa citez si din clasici.

  Thumb up 10
 36. #52

  Cum au zis altii in trecut, se pare ca nimic nu poate sa concureze cu o conducere de penali demonstrati si lumea discrediteaza orice. Un guvern mai implicat nu strica indiferent cum ii spune, mai multa coerenta si mai putina prostie e deajuns. Toata lumea o a de cu ideologii si cauta perfectiunea cand noi nu ne vedem ochii din rahat, si cine sa aprecieze performanta noi ? 20 de milioane de oameni si 24 de milioane de „eu stiu mai bine ?” Am inceput sa obosesc sa mai aud si neemultumirile adresate de multinea de maini in san si de incercarile lui Cetin de a propaga astfel de lucruri inutile. Cine sta sta, nu ii face nimanui un serviciu sau deserviciu, toti se caca pe ei ca nu mai pot mult de parca nu o fac dupa fricile si temerile lor. Cand o aparea foamea dispare si nationalism si ideologii si totul se rezuma la zgomot de stomac. Politica e cel mai mic aspect, totu pleaca de la .. asta e curtea mea, las ca arunc pe trotuar sa faca altii. Eh, straini conaidera trotuarul tot al lor deaia il „apara”. Asta e ultimul comentariu la cetin… am obosit.

  Thumb up 7
  • #53

   gabriel, imi pare rau ca lipsa mea de formalizare si refuzul de a ma incolona in spatele oricui promite ceva, te-au obosit. sper sa fii mai bine, oriunde vei fi

 37. Fac eu pasul logic și afirm că articolul e bine scris și bine argumentat. Văd că 95% dintre comentatori fac parte din noul val și nu rezonează cu se scrie omul mai sus, dar asta nu înseamnă că nu are dreptate. Pentru că din păcate are. Și e ușor să răspunzi cu ”ai mâncat ciuperci, lol” sau ”nu filtrați spirt prin pâine” și mai greu să te concentrezi puțin și să vezi că situația e exact așa cum o descrie autorul (mai puțin paralela USR/fascism despre care cred că e puțin deplasată, fie și-n sens poetic; părere personală, non-subiectivă, că nu-i înțeleg la rându-mi pe cei din USR).
  Dar e OK. În ’90-91 exista exact același tip de oameni care pufneau în râs când apăreau la TV economiști explicând efectul Ponzi și continuau să bage bani la Caritas. Acum râd pe blog cu perna idealurilor strânsă-n brațe. Ceea ce – în mod ironic – confirmă fix ce zice tipul în textul de mai sus.

  Thumb up 51
  • #55

   Daca asta e un articol bine argumentat, situatia e trista. Foarte trista. Eu inafara de invective fara sens la adresa generatiei noi si a USR si niste lamentatii altceva nu am vazut.
   Sigur, politica trece prin stomac. Sigur, sunt multi plini de besini elitiste. Pe de alta parte daca a dori sa traiesti in libertate (relativa, cum o fi ea in civizatia vestica), daca a dori sa existe niste reguli pe care sa le respecte toti, daca a dori sa nu te fure aia de la putere (oricare ar fi ei) sunt niste idealuri absurde, de neindeplinit atunci e trist. Foarte trist. Ca or fi cei de la USR niste hippioti vegani transexuali – macar incearca sa faca ceva. Ceea ce ii pute autorului. Care a scris articolul asta. Care ne ajuta cum?

   Thumb up 22
  • #56

   Și mă rog ce zice autorul in text?
   Pentru că eu nu vad o concluzie .
   Vad un fatalism gen drobul de sare, vad o paralelă usr/fascism total imbecila, vad un atac la toți cei rămași în tara. Si toate astea fara nicio concluzie.
   Deci unde este dreptatea?

   Thumb up 12
  • #57

   D-le Coloja, imi permit sa va dau o replica, deoarece comentariile dumneavoastra sunt absolut pertinente si educative de multe ,iar faptul ca sunteti de acord cu Blog Post-ul ma nedumereste.
   As contrazice afirmatiile in felul urmator:

   1. „O panaramă de Revoluție, o panaramă de popor, o panaramă oriunde te-ai fi uitat” :
   1000 de morti si familiile lor vor sa stea de vorba cu tine. Macar aia au avut idealurile, curajul. Tacso’mare se uita la televizor.
   2. „USR fiind o adunătură de ideologi de canapea și de papagali care visează o lume de tip fascist, libertariană, stat minimal, meritocrație”.
   Fascism si libertarian in aceeasi ideologie? Da-mi voie sa LOL.
   3. „Diaspora(ăia votează în jur de 150.000, din 5 milioane, și nu pentru că nu ar avea cum, ci pentru că-i doare în pulă, și pe bună dreptate).”
   450 de mii au votat la ultimele prezidentiale, vreo 90% cu Johannis. La o prezenta de vreo 10 milioane si Johannis castigand cu vreo 53.5 % parca il las pe autor sa calculeze.
   4.” Vor o „țara ca afară” dar prin eliminarea a tot ceea ce mișcă, tot ce e important și tot ceea ce individualizează acest popor”
   Jos coruptii si munciti ba! Asta e mesajul. atat. N-am ars Coloana Infinitului si Ia.
   5. „Niște puștani corditi care de abia au ieșit de pe Messenger (Yahoo, nu Facebook, pentru că sunt prea tineri să o fi ars pe mIRC) – au tupeul jegos de a pretinde că îi pot conduce pe toți.”
   Lasand la o parte insulta, am vazut multi oameni 35+ la proteste. Eu am 36 si am prins si IRC. Fals pur si simplu.
   6.” Câți dintre voi le-ați spune alor voștri – ” – Mamă, tată – nu mai vota cu PSD, facem un contract de întreținere la notar, nu-ți mai bate capul pentru pensie, te țin eu, dacă votezi cu cine îți zic eu”.
   Multi ar vrea asta, cu conditia sa nu mai dam CAS. Cred ca ar fi mai bine pentru toti. La CAS e principiul solidaritatii. Dar e greu de inteles.

   Thumb up 21
  • #58

   Huh?

   Thumb up 2
  • #59

   Si ce propui mai exact ? Care e solutia ta sau a autorului ? Ca eu cam fac tot ce sugereaza autorul si tot nu ajunge, si daca le-as da munti de bani parintilor tot cu psd-ul ar vota. si n-as avea nici o treaba cu psd-ul daca ar fi macar semi-incompetenti dar in situatia asta mai bine votez cu usr chiar daca sunt la fel de prosti pe alocuri.

   Thumb up 3
  • #60

   Corect comentariul tau și extrem de realist articolul, deși puțin poetic ca limbaj. Da, PSD a fost la guvernare mai mult timp că orice alta formațiune și o sa fie și mai des de acum înainte. Azi PSD face ceva, PNL nimic, dar absolut nimic, Ciolos e la nivel de partidul ecologist, adică fix zero iar USR e o adunătură de oameni care au nevoie de câteva luni de zile ca sa se pună de acord asupra orice iar platforma lor e proprie, nu se mulează pe nevoile poporului.
   La următoarele alegeri Ponta o sa ia mai mult decât USR iar PSd o sa fie la guvernare 70% din timp și de aici înainte. De ce? Pentru că fac exact ce spune autorul – au nișă lor, votanții lor și hrănesc niște nevoi actuale, concrete.
   Cum raspund comentatorii blogului la o realitate? M..e și vino cu soluții! Nope, daca afirmi că România nu o sa joace niciodată o finală de campionat mondial la fotbal nu înseamnă că trebuie să vii cu soluții, înseamnă că prezinti o realitate.
   Culmea e că autorul are dreptate – chiar comentariile de pe blog sunt o oglindă a politicii și arată că oamenii nu înțeleg faptul că PSD are publicul lui pe care îl hrănește și doar repeta la nesfârșit „PSD e de căcat și votanții lui sunt prosti”.
   Mai trec niste alegeri, iar o sa câștige PSD, iar „deștepții” ii vor înjură pe prosti că au votat PSd. Ironia este că prostii aia sunt reprezentați de partidul lor și primesc ceva in plus (pensii mărite, salarii, joburi in domeniul public, zahar, ulei, o șapcă) iar deștepții rămân cu meme-uri și hastaguri.

   Thumb up 21
  • #61

   @Maithun

   Exact reacția mea…

   @Flocea

   Te ajut eu cu niște cifre. În turul II din 2009, Băsescu a câștigat la o diferență de 70.000 de voturi. Diaspora i-a oferit un plus de 90.000. Cu alte cuvinte, Geoană câștigase pe teritoriul României, dar voturile din diaspora au inversat clasamentul. Totodată, în 2014 a fost o diferență de 2 milioane de voturi între turul I și turul II. Diferența aia a fost mobilizată în bună măsură de mizeria din turul I cu cozile interminabile și modul în care ni se arăta la televiziunile de partid că de fapt nu sunt cozi. Dar da, altfel foarte bine argumentat articolul. Not.

   Ps. Atunci golani, acum muiști. Noi să fim sănătoși.

   Thumb up 6
  • @Dan:

   Daca asta e un articol bine argumentat, situatia e trista. Foarte trista.

   Păi… este o situație tristă. O descrie bine articolul.

   daca a dori sa traiesti in libertate (relativa, cum o fi ea in civizatia vestica), daca a dori sa existe niste reguli pe care sa le respecte toti, daca a dori sa nu te fure aia de la putere (oricare ar fi ei) sunt niste idealuri absurde, de neindeplinit atunci e trist. Foarte trist.

   A dori chestiile astea nu e absurd. A le realiza în România în schimb (ceea ce e o cu totul altă chestie) e de neatins. Aruncă o privire în istorie și numește-mi o perioadă de prosperitate, libertate și una în care totodată să fi fost respectate regulile din România. Una în care să nu se fi furat la nivel înalt. N-ai să găsești atunci, așa cum nu găsești acum și așa cum nu vei găsi nici peste 20 de ani. Așa că da – din nou – e trist, dar nu neapărat neadevărat.

   Ca or fi cei de la USR niste hippioti vegani transexuali – macar incearca sa faca ceva. Ceea ce ii pute autorului. Care a scris articolul asta. Care ne ajuta cum?

   N-aș zice chiar hipioți dar discrepanța dintre ei și Remus Cernea devine tot mai mică. Vehiculează idei mărețe, promit chestii mișto. Chestii pe care le-au promis pe rând absolut toate celelalte partide, de la FSN și până la PNL de 25 de ani încoace. ”Vom elimina”, ”o vom duce bine”, ”va fi OK”. Din păcate nu va fi. Idealismul ăsta de turmă, pe cât de frumos unge la suflet, pe atât de vis va rămâne. Uite – eu de exemplu am semnat pentru #farapenali. Și eu, și soția, și părinții. Problema e că sunt conștient că și de-ar strânge cinci milioane de semnături tot nu vor elimina corupții și condamnații de la putere. Adică să-mi explice mie cineva cum la referendum am votam câteva milioane pentru 300 de parlamentari, acum avem tot 600, dar USR va modifica sistemul din temelii cu 800.000 de semnături. Ummm… pricepi că noi, românii, câteva milioane am votat clar, alb pe negru, să fie 300 de oameni acolo sus și că au râs cu muci de alegerea noastră? Și mai crezi cu tărie că USR va schimba ceva cu 800.000 de semnături adunate și alea cu greu? Fie – un milion. Fie trei.
   Chestia cu ”măcar încearcă să facă ceva” îmi aduce aminte de utilitatea ortodoxului în prevenirea cataclismelor. Cum se roagă el din toată puterea și crede că face ceva util care chiar va avea efect. Măcar încearcă să facă și el ceva. Ei – cam așa și cu cei din USR. Măcar încearcă și asta ar trebui să ne bucure.
   Mnope.
   Cât despre ”cu ce ne ajută acum?” [textul/autorul] ești primul care pune întrebare asta așa că am să răspund cu bold, ca să vadă și ceilalți de mai sus care întreabă fix aceeași chestie: nu e responsabilitatea autorului textului să vă îndrume, educe sau spună ce să faceți; aveți propriul cap, nu-l doriți pe autor ca lider, nu e nevoie să vă dea mură în gură o concluzie deoarece fiecare o poate trage singur, textul fiind explicit.

   @Ciobi:

   Și mă rog ce zice autorul in text?
   Pentru că eu nu vad o concluzie .

   felicitări – ești al doilea la rând care cere îndrumare. ”Ce e de făcut?”. ”De ce nu ne zice ce e de făcut?”. Dau copy/paste de mai sus: nu e responsabilitatea autorului textului să vă îndrume, educe sau spună ce să faceți; aveți propriul cap, nu-l doriți pe autor ca lider, nu e nevoie să vă dea mură în gură o concluzie deoarece fiecare o poate trage singur, textul fiind explicit.

   Deci unde este dreptatea?

   Da – am râs. Unde e dreptatea? Ce-a mai rămas din ea s-a dus după Kovesi.

   @Flocea:

   1. „O panaramă de Revoluție, o panaramă de popor, o panaramă oriunde te-ai fi uitat” :
   1000 de morti si familiile lor vor sa stea de vorba cu tine. Macar aia au avut idealurile, curajul. Tacso’mare se uita la televizor.

   Eu – sincer – cred că autorul nu la victimele revoluției se referea ci la revoluție în sine și la popor în general. Eu asta deduc. Și din păcate are dreptate. Revoluția a fost un fiasco total. Erați prea mici ca să urmăriți la TV cum polițiștii se baricadaseră în sediul de poliție și trăgeau în pompierii de pestre drum care se refugiaseră și ei în clădirea lor. Ambele tabere erau de aceeași parte și s-au împușcat unii pe alții ca idioții (excuse my language). S-a tras la întâmplare în 85% din cazuri iar 85% din victime nu s-au aflat în bătaia lungă a puștii ci pur și simplu s-au nimerit în fața câte unui glonț rebel. 25+ ani mai târziu, noi popor dârz încă nu știm cine în cine a tras, care erau teroriștii, care agenții ruși, cum s-a întâmplat de a preluat FSN-ul puterea și cine i-a executat pe niște oameni prin beciuri sau TAB-uri. Iliescu e încă bine-merci. Ba ne-a adus și minerii pe cap după un an și ceva ca să ne învețe cum e adevărata democrație, aia după care urlau oamenii când îl scuipau pe Rațiu și-i urlau că el n-a mâncat salam cu soia, așa ca ei și feseniștii.
   Așa că da – tind să fiu de acord: o revoluție aiurită, haotică, urmată de o perioadă și mai haotică în care – în mod amuzant – tot comuniștii au rămas la putere.
   Și să nu râzi?

   2. „USR fiind o adunătură de ideologi de canapea și de papagali care visează o lume de tip fascist, libertariană, stat minimal, meritocrație”.
   Fascism si libertarian in aceeasi ideologie? Da-mi voie sa LOL.

   De acord – paralela fascism/chestie e mult forțată și se bate cap în cap cu alte idei din același context.

   3. „Diaspora(ăia votează în jur de 150.000, din 5 milioane, și nu pentru că nu ar avea cum, ci pentru că-i doare în pulă, și pe bună dreptate).”
   450 de mii au votat la ultimele prezidentiale, vreo 90% cu Johannis. La o prezenta de vreo 10 milioane si Johannis castigand cu vreo 53.5 % parca il las pe autor sa calculeze.

   Diaspora – toată stima pentru ea – ne-a salvat ca prin urechile acului la prezidențiale. Eram în fața sediului PSD din Oradea urlând până am răgușit în noaptea aceea. Dar calculele autorului nu-s chiar atât de deplasate dacă te gândești bine. Există peste 4 milioane de români peste granițe din care – ziceți – au votat 450.000. Și asta nu vă zice nimic? Adică mai puțin de o optime?

   4.” Vor o „țara ca afară” dar prin eliminarea a tot ceea ce mișcă, tot ce e important și tot ceea ce individualizează acest popor”
   Jos coruptii si munciti ba! Asta e mesajul. atat. N-am ars Coloana Infinitului si Ia.

   Habar n-am ce-a vrut să zică aici așa că nu comentez.

   5. „Niște puștani corditi care de abia au ieșit de pe Messenger (Yahoo, nu Facebook, pentru că sunt prea tineri să o fi ars pe mIRC) – au tupeul jegos de a pretinde că îi pot conduce pe toți.”
   Lasand la o parte insulta, am vazut multi oameni 35+ la proteste. Eu am 36 si am prins si IRC. Fals pur si simplu.

   …eu cred că se referea la cei din USR, nu la cei de la proteste. Că cei de la proteste nu vor să conducă.

   6.” Câți dintre voi le-ați spune alor voștri – ” – Mamă, tată – nu mai vota cu PSD, facem un contract de întreținere la notar, nu-ți mai bate capul pentru pensie, te țin eu, dacă votezi cu cine îți zic eu”.
   Multi ar vrea asta, cu conditia sa nu mai dam CAS. Cred ca ar fi mai bine pentru toti. La CAS e principiul solidaritatii. Dar e greu de inteles.

   Chestia asta mi se pare și mie aiurea puțin. Bătrânii nu-și vor schimba preferințele politice doar pentru că le plătești tu curentul. După perdeaua din cabină tot pe PSD vor pune probabil ștampila.

   @Unknown:

   Si ce propui mai exact ? Care e solutia ta sau a autorului ?

   Felicitări. Ești al treilea care întreabă ce e de făcut. Așa că iar – copy paste: nu e responsabilitatea autorului textului să vă îndrume, educe sau spună ce să faceți; aveți propriul cap, nu-l doriți pe autor ca lider, nu e nevoie să vă dea mură în gură o concluzie deoarece fiecare o poate trage singur, textul fiind explicit.
   Și vă mai mirați că suntem conduși atât de ușor dacă 3 oameni diferiți din 6 întreabă ”bine-bine, dar să ne spună cum să facem”?

   @Bigbear:

   Azi PSD face ceva, PNL nimic, dar absolut nimic, Ciolos e la nivel de partidul ecologist, adică fix zero iar USR e o adunătură de oameni care au nevoie de câteva luni de zile ca sa se pună de acord asupra orice iar platforma lor e proprie, nu se mulează pe nevoile poporului.

   Perfect de acord. Ai descris bine situația.

   Cum raspund comentatorii blogului la o realitate? M..e și vino cu soluții!

   Exact asta spun și eu mai sus: toți vor să li se spună ce să facă; bat din picior cerând ferm soluții, concluzii. Am râs.

   Thumb up 5
  • #63

   @Razvan T. Coloja Ugh – merge greu comunicarea cateodata – nu stiu exact de ce, o fi de la mine ca-s inginer nu intelectual. Prima tristete se referea la argumentarile autorului care lipsesc cu totul din punctul meu de vedere. Apoi, da, romanii si legile si regulile mai greu de-a lungul istoriei. Pe de alta parte Traian cand s-a cacat prima data intr-un boschet in Dacia nu avea telefon cu net sa citeasca blogul lui Cetin. Eu am. Si buda in casa. Deci exista speranta. Poate unii ati obosit cu prostiile astea cu idealuri in Rromanica. Eu inca sper si cred ca se poate. Nu mi-a placut si nu-mi place nici acum Miorita. Relativ la USR – unii au fost in guvernul Ciolos si chiar au facut ceva. Cat despre idea ca as astepta eu indrumare de la autor – LOL, ma depaseste de unde pana unde ai inteles tu asta. E doar o diatriba – scrie la inceput.

   Thumb up 5
  • #64

   https://www.cotidianul.ro/cati-romani-au-votat-in-diaspora/ – 380.000 la Prezidentiale.

   https://www.antena3.ro/alegeriparlamentare2016/rezultate-alegeri-parlamentare-2016-cum-a-votat-diaspora-390585.html – 110.000 la Parlamentare.

   Mai da-i ma in mortii mamii lor.

   Iar legat de vrajeala cu „diaspora a decis alegerile prezidentiale”, doar intamplarea face ca voturile respective sa se numere la final, datorita diferentelor de timezone.

   Daca se numarau la 10 seara, mai facea pula diferenta diaspora. Ceea ce de fapt au si facut. Nimeni nu decide in particular. Nu diaspora, nu Teleorman, nu Craiova.

   Thumb up 3
 38. #65

  Mue si tie @guest-author. Vad ca toti se inghesuie acum cu pareri, dar nu vine nimeni cu o solutie. Mue si tie si lui Fluture pana va treziti din critica asta scarboasa si veniti si cu ceva sugestii.

  Thumb up 22
  • #66

   ca sa poti sa te gandesti la o solutie trebuie intai sa identific o problema. daca singura problema e de genul „tara e in cacat” singura solutie valida este „chemati o vidanja”; lucru care nu ar rezolva nimic.

   daca prioritizezi in schimb si incepi sa zici:

   – sunt prea multi asistati sociali care voteaza „cu aia rai”: solutia nu este sa tai tot si sa-i consideri pe aia lenesi ci sa te gandesti la ce oferte de munca se pot dezvolta local si cel mai bine ar fi sa te intrebi „eu as face munca aia?”

   – sistemul medical e corupt: la asta e simplu „nu mai da spaga”. multi spun ” e usor de zis asta, dar tu ce ai face cu mama, tatal tau etc”. aici e alegerea fiecaruia ( si nu e influentata de politica; dupa cum zicea si Fluture) alegi sa perpetuezi modelul si pentru copiii tai sau alegi sa rupi asta chiar si cu consecinte nefaste pentru tine sau parintii tai?

   si mai sunt.

   o solutie minune de genul „sa fie bine sa nu fie rau” nu exista

   Thumb up 7
  • #67

   de aia au si crizele financiare partea lor buna!

   Thumb up 1
 39. #68

  asta e o panaramă de articol, scris de un complexat
  mai trebuia să spună de dictatura majorității
  și cine este fluturele?

  Thumb up 18
 40. #69

  Cea mai simplă cale spre ţara de afară e… mutatul în ţara de afară. Cu tot cu domiciliu, paşaport, cetăţenie etc. România a fost la fel de 150 de ani, şi garantat va fi la fel cel puţin 150 de ani înainte. Nu putem fi altfel decît cei din jurul nostru. Dacă ne uităm în jur, ce vedem: Ivanov, Jovanovici, Ivanovski, Ivanenko, pentru variaţie János. Era să uit; şi desigur, marele Ivan Ivanovici de la Kremlin. Mai sus decît sînt ei n-avem cum să ajungem, there is no hope. Mai jos, da, se poate.

  Thumb up 6
 41. #70

  Postul asta pe blogul tau e fix ca reclama milka pe antena3. Si fix ca fluturele care scrie pe blogul vecinului. Si fix ca un coy in talpa!!

  Thumb up 16
 42. #71

  baiatul asta de a scris articolul, desi are oarescare dreptate, e la fel de lipsit de concluzii si solutii ca Ludovic Orban(sic!) si a sa opozitie.

  Thumb up 5
 43. #72

  Suntem un popor latin fratilor! La noi nu se poate decat cu legi dure! Am tot lasat gunoiul sa se adune 28 ani. Normal ca acum avem mult de curatat!

  Thumb up 5
 44. #73

  Parafrazând, cred că tocmai distinsul Vidual Bronco se arde în cur protofascist. V-am prins, vrăjitoarelor!
  P.S. Ca de obicei, când încep IT-iștii să scrie e rupere de nori stilistici.

  Thumb up 13
 45. #74

  Câteva idei bune, dar textul e un gunoi mustind a frustrare.
  Cică „USR fiind o adunătură de ideologi de canapea și de papagali care visează o lume de tip fascist, libertariană, stat minimal, meritocrație – de un fascism care mustește de ură.”

  LOL, du-te bă și te culcă, ia-l și pe fluture cu tine. Ai păreri însă nici nu stăpânești termenii pe care-i folosești, m-am plictisit de alde voi, intelectualii semidocți de fafebook.

  Thumb up 12
  • #75

   exemplu de idee buna? gluma cu asocierea idei-idiot nu se verifica in realitate!

   Thumb up 1
 46. #76

  A doua amintire postdecembrista e tot cu bunicul, prin mai ’90. S-a imbracat frumos si a fost sa voteze. Se vedea ca e mandru sa voteze din nou liber dupa mai mult de 50 de ani. A votat pentru viitorul meu. A votat cu inginerul Buruiana fost director la CAP, reprezentantul Frontului Salvarii Nationale la noi in comuna.
  A fost o perioada mai friguroasa, prunii au inflorit mai tarziu anul ala dar cu ajutorul lui Dumnezeu parea sa fie un an bun. Ce mandru era de el, bunicu’

  Thumb up 20
 47. #77

  Mai posteaza articolele de istoria romanilor scrise de acel autor care nu esti tu ca mi-au placut ( :D nu vreau sa spun „necunoscut” ca are un pseudonim dar nu mai stau sa-l caut).
  Haideti totusi sa va spun si eu o scurta istorie despre cum a luat nastere poporul roman.
  Am fost in niste excursii prin tara si, pana sa ajungi la obiectivul de vizitat, cu trenul sau cu autocarul treci prin niste zone. Am trecut prin zona Moldovei si m-am speriat ! Cat stai numai in orasul tau si vizitezi ce-ti place si te duci la teatru, cinematograf, Mall etc. totul ti se pare ca e in regula si ca toate protestele astea parca cumva nu te-ar afecta si ca sa iasa altii ca doar tie „iti merge bine”, dar dupa ce iesi putin din perimetrul tau si te avanti putin mai mult decat iti permite lantul, descoperi Romania in toata splendoarea ei.
  Dupa cum spuneam, pana sa ajungi la obiectivul de vizitat treci cu trenul prin diferite zone. Am trecut prin zona Moldovei si m-am speriat, niste tarlale cu porum necrescut de la seceta care are maxim 50 de cm si cu floarea soarelui care are maxim 20cm inaltime (deci am putea spune cato pula sau pula floarea soarelui si de doua ori pula porumb – asta o sa avem anul asta!). Pe langa toate aceste zone avem campuri intregi necultivate si neingrijite printre care sau alaturi de care se gasesc aruncate niste case mici, cu curti mici si saracacioase cu garduri de zici ca o sa cada la prima bataie de vant iar in curti 2-3 copaci maxim, unii, mai „avuti” mai au si o vaca vai de capul ei ca daca o mulge devine ca o coaja, gaini au mai toti, lipsa. La majoritatea cainele s-a zbatut in lant de foame pana a rupt lantul si a plecat pe coclauri de nebun.
  Si am fost si prin sudul tarii ca am zis ca poate doar prin zona moldovei e asa nasol. Si m-am speriat si de ce am vazut aici. Totul aproape la fel cu exceptia ca la unii mai vezi cate o casa cu etaj si/sau cate o masina la mana a spatea prin curte si cu 1-2 copaci mai mult. In rest JALE !
  Apoi am stat calm, am tras aer in piept si am zis sa ma uit si cam cum arata asa-zisele noastre orase cu care ne laudam. Pai daca ne uitam bine prin toata zona asta de care tocmai am zis mai vezi si aruncate cateva blocuri ce formeaza palcuri izolate pe care noi le numim in fala „orase” care sunt toate la fel, blocuri gri, comuniste, unele arata afumate de zici ca au luat foc si au venit pompierii la timp si le-au scapat prompt de la vreun incendiu (nu glumesc, uitati-va si vedeti si voi), foarte urat si trist, dezolant, mai ceva ca in poeziile lui Bacovia.
  Cam asta e tara noastra…
  Credeti ca, in conditiile astea, noi am fost vreodata buni la ceva ? Credeti ca noi am fost sau am putea face fata vreodata vreunui razboi ? Cica Romania nu a purtat niciodata razboaie de cucerire si ni se zice asta ca si cum vai ce drepti si corecti am fost noi, respectuosi chiar, dar doar vizitand tara asta ne si dam seama de ce.
  Cum ziceam, istoria nasterii „boborului romanesc”:
  Inainte sa se faca Unirea teritoriul era impartit in cateva regiuni care cum faceau fata luptelor ? ” Aredm tot, ardem recoltele, dam foc la case, otravim fantanile si fugim in padure, codrul frate cu romanul” – Asta era „vitejia” romanilor. Turcii si alte popoare care ne-au tot frecat aveau soldati profesionisti, noi aveam tarani care deveneau soldati la nevoie. Oare era placut sa muncesti un an de zile si, cand sa-ti culegi recolta, tu trebuia sa-i dai foc si sa fugi ?
  Cam asta era populatia Romaniei, condusa de niste hoti si pe atunci, de niste domnitori care se tradau intre ei, fratele isi trada fratele domnitor ca sa devina el domnitor, varul etc. Pentru oleaca de bani isi dadeau in cap, ca si azi. Tiganie.
  Cu timpul romanii s-au unit dar domnitorii, fiind alesi din acelasi popor, au aceleasi apucaturi.
  Mai tarziu, Ceausescu a vrut sa aiba si el orase ca asa a vazut el prin alte tari pe care le-a vizitat. Si a facut blocurile in care traim si azi, macar le-a facut ca altfel nici pe astea nu le-am fi avut azi.
  In acele blocuri pe cine a mutat ? Pai pe taranii care pana acum erau la sate.
  De asta romanii au aceste obiceiuri scarboase, statul la rand, spaga, bagatul in fata si toate celelalte, ca asa se facea si inainte si nu e neaparat ca poate doar spaga a fost preluata de la turci sub forma de ciubuc, dar toate marlanismele astea sunt autohtone si mie mi se par ca sunt obieceiuri proaste de tarani scapatati la oras care au dat si ei de un pic de bine. Vezi un portofel pe jos cu bani ? Pai il iei ca doar „ce plm, data viioare sa fie mai atent(a) sa se invete minte” dar vrem sa fim ca pe vremea lui Tepes sau a lui A.I.Cuza sau ca in Monaco unde cica daca ai lasat un portofel cu bani undeva il gasesti tot acolo si peste 3 zile. Si sunt multe de zis.
  In conditiile astea, credeti ca se va schimba Romania vreodata (si ma refer in special la apucaturile locuitorilor ei) ?
  Eu cred ca da, dar in cam 600-700 de ani, atunci vom fi si noi cam ca Elvetia, poate. Asta ca sa nu mai zic unde vor fie ei in acel moment.
  Credeti ca merita sa lupti pentru ceva sau, mai rau, sa-ti dai viata cum au facut cei de la Revolutie ?
  Pai nu e „la vremuri noi, tot noi” ? – Eu cam asa tind sa cred.
  N-are rost, ori te adaptezi, ori pleci si daca pleci pai sa pleci nu sa-ti tot repeti ca pleci inca vreo 10-12-15 ani de acum inainte ca mai rau iti faci. Si daca iti propui sa ramai iarasi sa nu pleci de la ideea ca tu vei schimba ceva, ca schimbarea incepe cu noi etc. astea-s rahaturi care iarasi mai rau iti fac. Nu se va schimba niciodata nimic fiindca nu se poate sa schimbi 27 de milioane de oameni, poti schimba 10-100-1000 si din aia tot sunt unii care de abia asteapta oportunitatea de a pune mana pe ciolan si sa se imbogateasca rapid si practic sa faca exact ceea ce au facut si fac cei pe care-i critica. Si 1000 e deja fantasmagoric, 10 sau 100 daca reusesti sa-si schimbi complet pai atunci esti geniu, dar cine poate face asta ? Concluzia: ramai si te adaptezi, altfel mori in fiecare zi putin, cate putin.

  Thumb up 14
  • Guest post?

   Thumb up 1
  • #79

   @Cetin: Imi cer scuze daca te-ai suparat, am vrut sa fac o gluma cu „acel autor care nu esti tu” – ceea ce am zis la inceput, fara nici o aluzie, imi place ce scrii.

   Thumb up 0
  • #80

   m am prins, sa stii;))

 48. #81

  Lasati-l în pace, Cetin l-au lăsat aici că să-l facă de rușine.

  Thumb up 7
 49. vocea disperata a unui propagandist ramas fara argumente se auzi din canal.

  Thumb up 14
 50. Un alt pulifric care are el impresia ca le stie pe toate. Mai gasesti sute ca el pe bloguri sau prin presa. Nici o concluzie, nici o solutie, doar arunca cu cacat.

  Thumb up 10
 51. #84

  Poate parintii si bunicii tai slujitori ai regimului au votat cu Iliescu, ai mei sigur nu! La cate mui si-au luat de la rusi si comunisti, eu am fost crescut sa urasc tot ce-i rosu. Exil, puscarie, nationalizari, colectivizari. Pe porcii nostrii ii chemau Lenin si Stalin. Injurau comunistii inainte de 89 si urasc PSD-ul in continuare. Chestia asta mi s-a transmis mie si o voi transmite mai departe in familie!

  Thumb up 17
  • #85

   Și asta m-a scos din sărite, că dacă au părinții o vârstă, votează musai PSD.
   Ce să zic! Cu membri ai familiei extinse care au făcut niscaiva pușcărie politică, cu un om din satul lui bunică-miu prizonier la ruși, a tot venit acasă preț de câțiva ani pe jos, numai ca să nu-și mai găsească pământul și cele 2 vaci…Cu casa bunicilor pe jumate rechiziționată să facă sediu CAP acolo…Sictir comuniști!
   Singura dată când am pus ștampila pe Iliescu a fost în 2000. Apoi am vomat puțin.
   Știți cine votează cu PSD? Amărâții tremurânzi pe care-i mai văd dezbătând la colț de stradă, că înainte era mai bine, că tineretul din ziua de azi, că nu putem noi vărui ce a construit Ceaușescu, foștii responsabili de Gostat, foștii gestionari, foștii tovarăși de la BOB, foștii șefuleți, trepăduși, reprezentanți ai PCR în cancelariile școlilor (securelul de serviciu), foștii, foștii…
   Ăia îs. Și odraslele lor, care căpătau pepsi și Toblerone. Și aveau jacă de blugi.
   Ăia care n-au fost în stare să-și vândă telecolorul și să-nceapă un business cu suc TEC. (Altă dumă pentru naivi).

   Thumb up 8
  • Fără să încerc să fu ironic sau răuvoitor, dar v-aș ruga pe amândoi – de curiozitate – să vă întrebați părinții și bunicii cu cine au votat în al doilea tur la prezidențialele din 2000.

   Thumb up 3
  • #87

   Nu au importanta cazurile voastre. Cand vezi asa ceva, statistic poti spune ca romanii au votat cu Iliescu
   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b8/Romanian_presidential_election_1990_-_Iliescu.svg/1024px-Romanian_presidential_election_1990_-_Iliescu.svg.png
   Singurii care n-au votat cu Iliescu au fost ungurii. In HarCov au votat cu Campeanu 70% si in judetele cu procent mai mare de maghiari Iliescu are ceva mai putin din cauza lor.
   Asta a fost pacatul primordial. Oamenilor le-a fost frica de schimbare si asa au ajuns comunistii si securistii din randul 2 sa se faca cu o tara, elegant si democratic la decat 5 luni de la moartea lui Ceausescu. De aici a pornit aventura maimutelor carpatine si totul culmineaza cu aberatia asta genetica dn fruntea guvernului

   Thumb up 6
 52. #88

  Nu înțeleg de ce obsesiv oamenii cer soluții când e vorba doar de opinie.
  Soluția? Daca as fi lider politic azi as incerca sa inteleg electoratul PSD și aș incerca sa rup din el in loc sa incerc sa mobilizez masa nehotărâtă. Poporul vrea mâncare, salarii și pensii, da-le așa ceva, cel puțin în numere.
  Soluția că simplu cetățean? Înscrie-te într-un partid, participa, încearcă să îl schimbi din interior. Nu merge așa sau nu îți convine? Te iei și te duci într-o țară care ți se potrivește și te integrezi acolo, nu ramai penduland intre 2 lumi.

  Thumb up 6
  • #89

   Bine, dar opinia lui e ca nici aia nici ceilalti nu,-s buni. Si de obicei, cind critici, aduci si o idee, o solutie, chiar daca altii nu au nevoie de ea, ca sa nu semene doar a improscare cu kkt.

   Thumb up 2
 53. #90

  chestia cu „tactu a votat psd” nu e valabila pentru toata lumea

  ai mei sunt intelectuali, au pensii de mizerie, traiesc in 2 camere si 40mp SD si tot nu voteaza ciuma rosie
  si da, ii ajut ori de cate ori ma lasa sa o fac (au demnitate, nu stau la mana intinsa!)

  asa muie tie, futu-ti mortii matii sa-ti fut de cacat cu ochi care scrii cu sloboz pe blogul seniorului

  Thumb up 23
  • #91

   Bine ca e tac-tu destept. Exceptia care confirma regula.

   Cretinule.

   Thumb up 1
  • #92

   sugi pula bai gunoiule
   tu si cu toti cacatii care ati votat PCR, FSN si PSD
   sa le sugeti pula la toti!!!!

   Thumb up 4
 54. Wtf I just read? Nu înțeleg ce ai vrut să transmiți. Poate sunt eu prost sau tu incoerent.

  Da boss, toți suntem proști, nu se poate face nimic, hai sa ne luam gatul, că tot nu o sa ajungem la un final fericit. Ce sa ne mai chinuim atâta, patetici, prin istorie?

  Da-o in plm, bunicii noștri au fost proști și patetici că i-au suportat pe comuniști, părinții, că l-au votat pe Iliescu (nu toți, poate ai tai) și noi că vrem o tara că afară.

  Nus ce sa zic, dar la prima vedere, ai un început de depresie. Ia-ți un concediu, ceva, relaxează-te și înapoi în tranșee. O tara că afară nu se obține prin fatalism. Trebuie să murim cu ei de gat.

  Thumb up 14
 55. #94

  In caz ca nu s-a mentionat deja: MUIE PSD !
  Oricat te-ai da tu, ba autorule necunoscut, cu curul de pamant ca si ailalti sunt de cacat, toti fura, toti sunt prosti etc, realitatea este ca PSD E UN PARTID DE TOATA MUIA si orice forma de lupta impotriva lui e permisa, necesara si laudabila.

  Thumb up 7
 56. #95

  Eu nu inteleg argumentul: „crezi ca ceilalti sunt mai buni?”. Ceilalti (USR) nu au fost ticalosi/hoti/la putere. PSD a fost si a demonstrat de ce este in stare, lumea nu uraste PSD ul „per se”, il uraste din cauza ce face PSD. Da, sunt alternative la partidele „istorice” cu toate ca propaganda psd zice altceva

  Thumb up 3
 57. #98

  Eu cred ca s-a ajuns cu votatul PSD ca si cu manelele pe care nimeni nu le asculta dar au zeci de mil de vizualizari.Eu sunt cu umanul deci poate imi explica cineva logica matematica.Cca 16 mil. de votanti,peste 4 mil. am plecat din tara 90% fiind tarani capsunari,muncitori cu maxim studii medii si casnice deci fosta masa votanta PSD.Intelectuali afara sunt mai putini ca in perioada interbelica cand chiar puteai numi diaspora pe cei care erau.Din 12 mil ramasi procentul de votanti care conteaza e in orasele mari un singur sector din Bucuresti acoperind zeci de comune ca nr de votanti msi ales ca in satele romanesti nu prea mai e nimeni.Deci daca voi nu votati,parinti si bunicii nu de unde naiba vin alea 5 mil de voturi cu care tot castiga PSD?Tind sa cred ca maj sunt anti PSD doar de ochii lumii si e cam manelistica treaba.Apropo de politica si USR sau ce partid vreti voi.In 28 de ani s-a demonstrat ca e ca asa cum pacatul nu este mai mare sau mai mic e pacat pur si simplu nu exista rau mai mare si mai mic.Politicienii romani sunt toti rai si atat iar absolut toti sunteti ceea ce numeau comunistii „idioti utili”oameni care pot fi manipulati cu usurinta tocmai prind idealurile si credintele lor oneste.Nu am votat din 92 de cand a casigat FSN cu 80 % cu jumatate de tara anti ca si acum pt ca nu am pe cine.Vreti cu adevarat sa simta ceva toti raii astia si sa dati un semnal pe care sa il simta toti?De o greva fiscala li se falfaie ca ei au bani pt spital sau scoli la copii dar ia sa nu mai voteze nimeni sa vedeti cum simt si cum se sesizeaza toti.Eu sunt bine asezat la mama Merkel dar voi care va luptati atat pe net faceti asta daca vreti cu adevarat dati-le un vot de blam tuturor politicienilor indiferent de partid pana vin cu o adevarata alternativa sa poti vota pentru nu contra.Si atunci se lamureste si cati sunt cu adevarat anti.Multa sanatate si o gandire limpede va doresc tuturor

  Thumb up 1
  • #99

   Vot de blam, da, buna idee. Asta e trendul printre fayanțeuri?
   Si de unde scoateti ma cifrele astea? 3,2 mil a luat psd. 3,5 milioane cu muistii lui tariceanu din 16 si conduc o tara din cauza astora ca tine, baieti cu principii mai multe decat neuroni.

   Thumb up 5
 58. #100

  Nu credeam sa apuc vremea cand Mircea Badea are un guest post pe cetin.ro

  Thumb up 16
 59. #102

  Si o scurta chestie apropo de plecatul afara ca mai nou toata lumea are ca solutie plecatul afara unii chiar anunta cu surle si trambite ca o fac dar ca multe altele e doar dat din gura.E foarte usor sa pleci unde vrei tu Cetin chiar va ajutat cu felurite sfaturi de la cei ce deja sunt dar voi astia guristii nu o sa plecati niciodata pt ca afara e greu sunt reguli se munceste nu se face politica.Am copii de 17 ani in practica din scoala care nu pleaca la si 29 pt ca programul este pana la si 30 si nu e nici un sef sa ii tina.Nemtii sunt destul de limitati si nu prea culti dar sunt disciplinati si modesti de aceea maj romanilor nu se adapteaza.Nu mai strigati ca vreti o tara ca afara ca nu o vreti cu adevarat nu cu mentalitatea asta de autosuficienta,smechereala si eu sunt motul toti sunt prosti.Declarativ numai antipedesisti dar in realitate va complaceti cu ei pt ca va place starea in care traiti.Stiti sondajul ala cu 6% vor sa fie Becali?Ei bine mult mai multi ar vrea sa fie Dragnea pt ca e smecher si il doare in p…a de fraieri pt ca oricum toti ceilalti sunt fraieri si prosti doar eu sunt cel mai destept si frumos.Prostii aia de ii voteaza se coaguleaza mai bine pt ca sunt mai modesti voi inteligentii va cotonogiti intre voi doar pt iluzia ca demonatrati ce potenti sunteti.Cea mai amuzanta chestie pt un pesedist?Opozati care se cearta si se faulteaza doar doar o sa fie ei primii si expresia cea mai haioasa:”liderul miscarii anti PSD”

  Thumb up 2
 60. #103

  Si uite asa PSD&ALDE vor obtine 65% la viitoarele alegeri.
  Din aceasta ura animalica, si din singurul program al opozitiei:muie PSD!
  Pe unde mai e Salvatore della Patria , Mucușor Dan?
  Ciolos zice ca gazele jandarmilor schimba ADN-ul uman! Oauuu, zic sa-l votam cu spor!
  Foaie verde de dudău, s-o votăm pe Chichirău, c-o sa fie si mai bine!
  Sanchi…

  Thumb up 3
 61. #104

  Eram sigur ca nu e nevoie de multe argimente ca vin de la vreun intelegent de pe aici.Cand spun ce va convine sunt diaspora cand nu sunt fayanteur(apropo se spune faiantari).Habar nu ai cu ce ma ocup eu sau altii esti si agramat dar faci ce stii tu cel mai bine dai din gura aiurea.Cifrele erau relative ca nu fac eu calcule nu ma intereseaza ideea trebuia sa o prinzi tu si macar o secunda sa te gandesti la ea.Am foarte putine comentarii aici prefer sa raman in stadiu de cititor nu ma consider atat de important sa impartasesc opiniile mele si mi-e total indiferenta parerea oricui despre mine.Am emis parerea unui om care de 20 de ani colinda prin lume si are oarecare idee despre cum ar trebui sa fie.Intereseaza pe cineva sau nu mi-e egal stimate BigOne.O seara faina

  Thumb up 1
  • #105

   Esti greu de cap, nici macar nu poti sa apesi un „raspunde” unde trebuie, dar iti explic totusi. PSD castiga cu 3,5 din 16 pentru ca imbecilii nu merg la vot si tu vii cu geniala idee sa nu votam? Plm, du-te ma si te mai plimba 20 de ani prin tari unde a reusit votul de blam vreodata.
   Si din tot ce-ai citit tu aici ai ramas cu impresia ca noi ne certam pentru putere?
   Mentalitate de sclavete care-l invidiaza pe un gunoi ca dragnea pentru ca e la putere si are bani si pizde tinere si e boss
   Ei bine mult mai multi ar vrea sa fie Dragnea pt ca e smecher si il doare in p…a de fraieri
   Cauta pe net si analfabet functional sa vezi cum se scrie corect.

   Thumb up 5
  • #106

   baicretinulecunemtiisuntlimitatisinupreacultidupasemneledepunctuatieselasaspatiuretardatuleosearafaina.

   Thumb up 1
 62. #107

  La Adidas Prestige am renuntat. Orice prost stie ca era, de fapt, Adidas Torsion.https://www.youtube.com/watch?v=vvAMI647pUA

  Thumb up 0
 63. #108

  Domnilor! Domnilor… Audiatur et altera pars, domnilor…

  Thumb up 0
 64. pentru cine citeste mai incet sau il plictisesc prostiile:
  „ce plm vreti atatea schimbari. Asta e poporu, un popor de prosti muisti”

  Thumb up 2
 65. #110

  Nu poti sa vrei un stat minimal si sa fii fascist in acelasi timp.

  Thumb up 1
 66. #111

  Cand dai peste un post bun dai un like sau lasi un comentariu: Bine tu! sau nu faci nimic. In cazul de fata o sa dureze ceva mai mult.

  „Prolog. Suc mango la Tec. Adidas Prestige. Tropicana. Colecții Turbo. Abramburica. Artex. Geci cu două fețe. Prima mea amintire post decembristă mă găseste în brațele bunicului meu, fost colonel de geniu în Armata Poporului – căruia îi curg lacrimile pe obraji în fața unui televizor Sirius 220B. „Am trăit o viață intreagă sub viermii ăștia, dar am ajuns să-i văd morți”. „Viermii” nu erau cuplul Ceaușescu.”

  Introducere: Bunicul pensionar la 45 de ani din armata. Nu a prins nici un razboi, nici un PTSD, nici macar sa traga in populatie sau sa intoarca armele. Ce ar fi facut el daca… asa sta si se chinuie la pensie. Startul nu e bun: lipseste superioritatea morala. ‘Viermii’ nu se pun, au mai gazat unii sobolani, au omorat ‘gandaci’. In momentul in care ‘ceilalti’ nu mai sunt oameni e rau, foarte rau, extrema dreapta.

  „Aveam 8 ani. Bunicul avea 60. O panaramă de Revoluție, o panaramă de popor, o panaramă oriunde te-ai fi uitat. Insă panarama era pe spatele nostru, și panaramele care făceau panaramă atunci – nu au mai plecat nicăieri.”

  Ne revenim putin: „panarama”, suntem din nou in regnul uman, ne asumam o superioritate fara fundament, ma speriasem pe moment. Laitmotivul: daca as fi fost eu sa fi vazut atunci revolutie.

  „O dată cu tirurile cu ajutoare, poporul îndobitocit mai ceva că și coreenii – s-a culcat la loc. „Desteaptă-te române”, o altă panaramă, nici măcar dulce-amară, a tragediei care ni se arată de fiecare dată când ar trebui să-i întoarcem curul istoriei.”

  Nu, a fost doar o scapare, tot la dobitoace am ramas. Ce? Trei culori cunosc pe lume nu era suficient? Ne apucam oameni batrani sa invatam lucruri noi. Sa intoarcem curul… hmmm Patapievici sau Armata Romana ca influenta stilistica?!

  „Și apoi ne-am umplut de panarame, în dulcele stil balcanic al unei gloate pe care nu o poți numi nici popor, nici adunătură. Totul e o perdea de fum, iar manipularea e atât de subtilă încât nici măcar subtilitățile nu mai sunt privite cu ironie.”

  Un sarpe care isi mananca coada. Nici nepotul, nici bunicul nu au o idee clara.
  Ceva pe principiul ceilalti sunt prosti, daca eram eu atunci era alta treaba.
  Fals, daca am trai toti in nazism sau in comunism probabil nu am fi cu nimic mai buni decat ceilalti. https://www.amazon.com/Ordinary-Men-Reserve-Battalion-Solution/dp/0060995068

  „Partea 1 – „Opoziția”. Generația care a crescut cu BUG Mafia și Doctor Alban s-a inhăitat cu cea de dinaintea ei, cu cei care erau fie depeșiști, fie rockeri și „s-au descurcat”. S-au descurcat atât de bine încât după ce au ajuns să câștige minim o mie de euro net pe lună – s-au gândit că au drepturi speciale în a controla incontrolabilul.”

  De la pozitia de Dictator Wannabe trecem prin dilema existentiala a tranzitiei: nu conteaza ca nu stiu sa fac nimic si ce daca altii sunt mai competenti, e imoral ca ceilalti sa castige o mie de euro net pe luna fara sa fure, fara sa faca sluj.

  „După ce s-au autoprostit că sunt de dreapta, deși se ard în cur cu toți gheii și viniturile lumii, generația cu Dunning-Kruger încearcă să îi prostească și pe restul.
  Avem fie asistați social, fie penali. Fie vom ajunge că Grecia, fie ca Rusia. Cu de toate, tefelistii nu fac diferențe, toți la grămadă, la poștă, la muie.”

  Am acoperit tranzitia si ajungem in subiect. Tefelisti. Tineri Frumosi si Liberi. Pare frustrarea unui batran urat si sclav sau a unui mic administrator de scara. E vorba de o familie traditionala?! Daca Bunicul a fost in armata, Tatal la fel sau slujbas la stat si administrator de scara? Si Fiul? Fiul a rupt traditia si a intrat in Corporatie? Suspans

  „Ei nu au îndoieli, doar certitudini. „- Ce PSD ? – Muie PSD !” Muie vouă, bă. Ați acaparat atâta muie de nici încă 30 de ani de acum nu veți mai fi amintiți altcumva decât „generația muiștilor”.”

  Da, corporatie. Personajul care lipseste e Tatal si nu e ok sa ai colegi corporatristi care sa injure Partidul. Cel care da. Bunicului. Tatalui. Poate Fiului. Stare de negare: Inacceptabil, Imparatul nu e gol.

  „Niște puștani corditi care de abia au ieșit de pe Messenger (Yahoo, nu Facebook, pentru că sunt prea tineri să o fi ars pe mIRC) – au tupeul jegos de a pretinde că îi pot conduce pe toți. Vor o „țara ca afară” dar prin eliminarea a tot ceea ce mișcă, tot ce e important și tot ceea ce individualizează acest popor.”

  Disonanta cognitiva are loc. Trecerea de la ‘panarame’ la tot ceea ce e important la acest popor se face rapid. Dan Puric e la locul lui pe recamier. Viata in Corporatie e grea, astia tineri nu respecta autoritatea, vor leadership, nu ordine si disciplina.

  „”Totul le pute, nimic nu e ok, nimic nu poate fi construit aici. „Pensionarii sunt de vina, fute-i-am în gură de agarici”. Problema cea mai mare este distopia, detașarea artificala, aproape o „out of body experience”, o depersonalizare brutală – pe care acești agarici o practică. Tradițiile sunt învechite, înapoiate – dar toți se înghesuie la nunți și botezuri atunci când le vine sorocul. „Lasă boss, eu oricum nu cred în prostiile astea, dar n-am chef să mă cert cu ai mei”. Ipocrizia e maximă.”

  Traditiile isi au rostul lor in a transmite mai departe un sistem de valori. Daca putem face lucrurile mai bine, de ce nu?! Nu crestem copiii sa fie mai buni decat noi?!

  „Pensionarii sunt proști, au votat cu Iliescu, dar în realitate cei care l-au votat pe Iliescu în mod majoritar sunt fix cei care atunci erau în câmpul muncii, cei tineri ca ei azi. Mă-ta a votat cu Iliescu. Tac-tu votează cu PSD. Sunt pensionari, nu au banii tăi.
  E ușor să pretinzi căcaturi atunci când ai ce pune pe masă de 3 ori pe zi. Câți dintre voi ați fi dispuși să va susțineți părinții sau bunicii ?”

  4-5 mld trimisi in tara sau 59 de euro de om daca o citim pe Alinuta, nu injurati, nu toata lumea stie impartiri. Destul de multi.

  „Câți dintre voi le-ați spune alor voștri – ” – Mamă, tată – nu mai vota cu PSD, facem un contract de întreținere la notar, nu-ți mai bate capul pentru pensie, te țin eu, dacă votezi cu cine îți zic eu”.”

  Unde semnez sa dau 25% direct la parinti? Corporatia e grea, nici dupa mutarea contributiilor unii nu pricep cat contribuie si la ce.

  „Cu USR. USR fiind o adunătură de ideologi de canapea și de papagali care visează o lume de tip fascist, libertariană, stat minimal, meritocrație – de un fascism care mustește de ură.”

  Cand esti cu extrema stanga, restul nu mai conteaza:
  Extrema dreapta: esti superior pentru ca alb, galben, inalt, gras, un criteriu la care nu ti’ai adus nici un aport.
  Libertanian: who the fuck is John Galt? si nici Elvetia nu’i place, faci armata obligatorie si pleci cu pusca acasa, nu poti sa iti iei cetatenie nici dupa 30 de ani daca nu vrea un vecin. unde e libertatea?
  Stat minimal: dai 10%(zeciuiala) pentru siguranta(justitie, armata, externe) restul va organizati ca sunteti maturi.
  Meritocratie: niste taietori de diamante ajung cu Mayflower si in loc sa taie diamante se pun pe supravietuit ca: indieni, tantari, febra, foame, sete. Eu nu fac asta ca bunicu colonel in armata, familia mea la ’48, munciti voi.

  „Copiii ăștia urăsc cu patimă. S-ar spune că dacă ai avea șansa să emigrezi și să te realizezi – ar trebui că asta să reprezinte o formă de escapism și de auto-mulțumire.
  „Uite ce mi-a oferit mama. Datorită votului ei, am putut să plec din România și să mă umplu de bani. Mulțumesc, mamă!”.”

  Sarut-mana mama! Sarut-mana tata! Voua va datorez educatia.

  „Pula. Ei vor o „țară ca afară”, azi, aici, acum. „Dă-i în pula mea pe restul, care votează conform nevoilor de bază. I’m beyond that.” Prostia e înfiorătoare și miturile sunt pe alese – „diaspora a schimbat soarta alegerilor” (ăia votează în jur de 150.000, din 5 milioane, și nu pentru că nu ar avea cum, ci pentru că-i doare în pulă, și pe bună dreptate). „Salariul minim pe economie e o prostie”. OK.”

  Italia, Spania, Germania, UK, Madagascar, Costa Rica? Daca e una cu reguli? https://www.youtube.com/watch?v=UaDdcXagzi8

  „Uitați ce se va întâmpla peste aproape 2 ani – PSD va câștiga din nou. Cu ALDE.
  USR va lua mai puțin ca ALDE. RO100 va lua cât USR, împărțind fifty-fifty cei 12-15% la nivel național. „La nivel național”, acolo unde îi doare pe toți în pulă de vrăjeala voastră. Acolo, în mediul rural, unde se câștigă alegerile de când lumea, și unde neam de tefeleu nu poate ieși pe stradă să scoată o beșină pseudo-intelectuală fără să fie luat la bătaie. Asta dacă a auzit careva de ei, ceea ce oricum ar fi o realizare în sine.”

  Teama de necunoscut. Mai bine raul pe care il stim, mai ales daca nu e rau pentru noi. Nu exista… de la un socialist citire: http://sociollogica.blogspot.com/

  „„O țară ca afară” nu va exista niciodată aici. Neam. Veci. Pururi. Aici e cu „Amin”.
  După ce vor pierde alegerile, dar reușind să mai bage în Parlament o gașcă de panarame hippioate și bicicliste – vor da vina, ca întotdeauna, pe „poporul prost, care nu înțelege, și nu merită ceva mai bun”.”

  Chris Rock: „You know the worst thing about niggas? Niggas always want credit for some shit they supposed to do. A nigga will brag about some shit a normal man just does. A nigga will say some shit like, „I take care of my kids.” You’re supposed to, you dumb motherfucker! What kind of ignorant shit is that? „I ain’t never been to jail!” What do you want, a cookie?! You’re not supposed to go to jail, you low-expectation-having motherfucker!”

  „O parte dintre ei va fugi în străinătate, de unde vor abera în continuare pe Facebook, cu ura de după ușă. Cealaltă parte va rămâne aici, unde vor abera în continuare împotriva propriilor semeni, și nu vor înțelege niciodată unde au greșit.”

  Inapoi la Dictator Wannabe. Tatucul care explica chiar si cu bataia catorva care nu vor sa inteleaga si pace. Clar e ceva in neregula cu ei. Samanta rea.

  „Spre necazul lor și spre binele celor mulți, săraci și înapoiați.”

  Nu, voi nu ii iubiti pe saraci si amarati, doar ii urati pe bogati. Hai jos de pe piedestraul asta cu noi suntem de partea saracilor si inapoiatilor. Dezinfectantii din spitale sunt apa chioara, gazele jandarmeriei sunt calitative. Abramburica & Company au rezolvat si educatia si cei mai afectati sunt fix cei multi, saraci si inapoiati. Nu sunteti socialisti, sunteti doar lupi in blana de oaie.

  P.S.: Ideea asta cu implementarea gresita a comunismului: Rusia Sovietica: +50mli morti China lui Mao + 50mil, ceva despre Pol Pot? Venezuela? Daca ar fi Isus si tot si-ar luat doua cutite in spate de la hotii din subordine si rezultatul ar fi acelasi.

  Thumb up 3
 67. #112

  Socialism agnostic.
  Du-te, bă vericule, la muncă.

  Thumb up 2
 68. #113

  Dacă românilor care au plecat în doare în p… de ce trimit anual 5 MILIARDE de Euro în țară ?

  Iteractiunea românilor cu autoritile române de pe alte meleaguri îi dezamăgește zi de zi. Pentru o simplă procura ai de pierdut câteva zile, apoi numerele de telefon sunt doar de formă, apoi un website făcut pe genunchi care funcționează și nu prea.

  Thumb up 2
 69. #114

  Ce mizerie de articol. Mentalitate de invins. Hai sa aruncam cu rahat in stanga si in dreapta doar pentru audienta. Pulim oameni care au curaj sa iasa in fata, in timp ce noi stam pe canapea si scriem posturi de oaspeti.

  Thumb up 0