Diferența dintre cetățeni și sclavi

O vedeți în revolta vestelor galbene din Franța.
Ce s-a întâmplat în ultimii ani în românia?
S-au mărit taxele. S-au mărit taxele pe combustibil. S-au mărit de nuștiucâte ori asigurările și salariile mafioților de la ASF. Ce au făcut românii?

Păi…nimic. Practic, au ieșit în piață, au dansat pinguinul, când s-au enervat masiv au ieșit FOARTE MULȚI și au dansat pinguinul, când alții au încercat să fie mai agresivi și să arate că, totuși, nu am avea chef de dans, s-au dat toți la o parte și i-au arătat cu degentul jandarmilor Uitați, dragi jandarmi, luați-i pe acești agitatori care se amestecă în protestul nostru pașnic care va schimba din temelii românia.

Singura dată când a fost mai serios a fost la manifestația diasporei și atunnci a fost așa DOAR pentru că PSD nu a vrut să riște și și-a pus călăii să ia la omor femei, bătrâni și copii, sub cuvânt că sunt agresivi, tocmai pentru a da un exemplu bun. Cât de pregătiți sunt jegurile de jandarmi, s-a văzut atunci când niște băieți cărora nu le e frică de bătaie au pus parte în parte cu ei, iar jandarmii mângâiau cu fețele asfaltul.

Ce se întâmplă la francezi?
Macrou dorește să mărească taxele și să pună o nouă taxă pe benzină.
Moment în care oamenii s-au strâns în comandouri, au dat cu jandarmii lor de toți pereții și i-au umplut cu benzină și molotoave, au dat foc mașinilor din zonă, au distrus tot ce au prins și, în grup organizat, i-au amenințat cu moartea pe cei ce se gândeau să răspundă invitației lui Macrou la negocieri.

Și, în pofida bătăilor de stradă, arestărilor și a tot ce se întâmplă acolo, nimeni nu cedează iar parisul e un câmp de luptă. Ultima știre ar fi că nu se mai pune nicio taxă pe combustibil și se vor rediscuta restul de taxe.

AȘA se câștigă drepturile în stradă. AȘA bagi frica în ei, dând foc și distrugând tot, cum au făcut vestele galbene în franța. Nu psalmodiind îndemnuri la pace, liniște profundă, întors cu spatele la jandarmi pentru penetrări mai lesnicioase, free hugs, grupuri care încremenesc împreună 5 minute la metrou și alte gayisme de genul.

Pentru că, iată, după lupte de stradă, francezii își câștigă drepturile cerute. Românii, după ce au dansat pinguinul, s-au invitat reciproc la plimbări mărețe la guvern, urmate de procesiuni și îngenunchieri la crucifixuri și, la final, au întorsc spatele, într-un protest crunt, jandarmilor, sub sloganul Na, nu avem alifie, sâc, sâc, o să vă incomodeze la intrare, au câștigat un căcat.

România e futută din toate direcțiile de PSD, care și-a băgat absolut toate legile, pe care le-a promulgat incompetentul de la cotroceni, taxele și impozitele au crescut la maxim, prețul combustibilului e cu 50% mai mare decât era când a venit PSD la guvernare, totul e cool și bine. Dacă ne enervează, așa de tare ieșim la victoriei și manifestăm pașnic, de nu se văd. O să îi privim cu ură de o să își dea demisia.

Între timp, jandarmeria română își cumpără bastoane cu electroșocuri. Să fie bine, ca să nu fie rău. Poate așa înțelegeți de ce Franța a fost un imperiu iar țările române au fost, întotdeauna, sclave unei puteri sau alta.

81 comentarii

 1. Nu mi-e rusine nici cu francezii. au fost și ăia ciuca bătăilor.
  Au ieșit acum în stradă că vai e scumpă benzina. Dar cum era până mai ieri când nu puteau intra în cartiere întregi ocupate de musulmani și negri?
  Că intrau dar nu mai ieșea nici amintirea lor.

  Așa și nemții. Și multe țări „friendly” cu cotropitorii moderni, migrantii.

  Da, jos pălăria că reușesc să facă ceva ieșind în stradă, la noi nici măcar atât n-o să vedem. Lasere, cereri în căsătorie, țuică fiară, muye pesede. „Inele, cercele… LABĂ”

  0

  • #2

   Ce bine zice Oberschtrumpführer Francisc. Violența amorfă a maselor cu jind de ghilotină trebuia canalizată înspre subspeciile conlocuitoare, să nu rămână picior de togolez și maghrebin prin HLM-uri.
   Pe de altă parte, Francisc este un rubicond jugănit cu scăpărări pogromice, deci haideți să nu ne grăbim în a-l acuza de inteligență, coerență sau alte păcate lumești.

   https://youtu.be/hn1VxaMEjRU

   0

  • #3

   Ia spune-ne tu mai Francisc, istoricul lui tata, in afara de 1940, cand au mai fost francezii ciuca batailor? Hai sa te vad. Mai exista un episod in istoria lor, dar sa te vad, fara internet te descurci?
   D-aia si-au cladit ba un imperiu colonial, ca au fost ciuca batailor.
   Ia zi de cate ori ai fost in Franta? Ai vazut macar in viata ta un magrebian din asta de tot faci vant pe aici?
   Hai tata, iesi tu in strada si noi te urmam. Fii tu capitanul nostru.

   0

  • #4

   @Maithun
   Iar incepi?
   @Genghis Khan
   Si-au cladit un imperiu colonial….din tarile pe care nu le vroia nimeni:)

   0

  • #5

   @Habarnam: n-as fi asa de sigur… De ce nu le-am luat noi atunci? Sau elvetienii?

   0

  • @Genghis Han: ca nivel de cetățean sunt zero. Și nu am zis-o eu ci un prieten francez. Mi-a spus-o acum vreo 20 de ani. Acum e îngrozit de „emigranti”, care au ajuns până-n orășele mici care au văzut musulman sau negru doar în filme.
   Cezar a făut prăpăd in Franța, pe vremuri, la fel cum a făcut și cu dacii noștri unși cu dumnezeire.

   Te uiți la ei că ce mari smecheri au fost doar in perioada lui Napoleon. In rest, după cum a bătut vântul.
   Da, cinste lor că acum în al 12-lea ceas au ieșit în stradă. Noi suntem mai proști, ieșim cu șaorma luată de la colț, dar „până la 8 coa’, că se pune frigul și începe filmul pe Netflix”.

   0

  • #7

   @Francisc: Cezar…. Mda, m-am lamurit. Sa vorbesti despre Cezar si „francezi” este cam la fel cu a vorbi despre romani si „daci”…
   Ca tot ai adus vorba, daca l-ai pomenit pe Cezar, as putea si eu sa mentionez pe unul Brennus, ramas in istorie pentru celebrele cuvinte „Vae victis!”.
   Dar nu despre perioada aia era vorba.
   Ai aici o lista cu toate bataliile duse vreodata de francezi (cu toate ca eu nu i-as asimila nici pe gali, nici pe franci francezilor, mais enfin…
   Cu rosu infrangerile, cu verde victoriile. Si nu sunt asa de putine cum crezi tu. Si nu se limiteaza doar la Napoleon. Care era roman! https://www.militaryfactory.com/battles/french_military_victories.asp
   Cat despre nivelul de civism 0… Intre ce ti-a spus tie un prieten acum 20 de ani si ce vad eu (numai anul asta de 3 ori!) aproape in fiecare an, da-mi voie sa cred ce vad eu.

   0

  • Genghis Han ia vezi matale ce mui cinstite si-au luat in vietnam. Dalea cu pula sculata si data prin cacat
   Americanii nu au castigat acel razboi, inceput din cauza de franta, dar ei si-au luat batai mega cinstite.

   0

  • Francezii au reprezentat cea mai mare putere continentala de la sfarsitul razboiului de 100 de ani pana la razboiul cu Prusia din 1870; ce-I drept, imperiul lor colonial nu a fost extraordinar, dar nici n-au avut avantajele angliei; oricum, e una dintre marile natiuni ale lumii.

   0

  • „avantajele angliei” – gen?

   0

  • #11

   @skud: muiștii de francezi sunt cea mai mare națiune de bășinoși și câcăcioși pe ei, alături de italieni

   0

  • #12

   @animaloo pai gen insula, ceea ce a permis o mare dezvoltare navala, nefiind nevoie de o armata terestra foarte mare; franta era nevoita sa investeasca foarte mult in armata terestra si nu a avut capacitatea sa ridice si sa mentina o flota la nivelul angliei

   0

  • #13

   @Genghis
   WHAAAAT. Pe bune insiruie unii victoriile armatei FRANCEZE, si-o iau de la Allia si de la Gregovia?
   Babaeti!! Dacopatii nostri au de unde invata la faza asta.

   Ca sa-ti raspund la intrebarea de mai devreme. Ce draci sa faca Romania si Elvetia cu ele fara pic de flota? Am avut si noi colonistu’ nostru mai jidan asa, Julius Popper care s-a ocupat de-un genocid mic si romanesc in Tara de Foc si si-a tras moneda.
   Il stii pe baiatu ala bun ,Anton Lupan, cum se ducea el si le facea case la alacalufi?
   E si asta a facut tot asa, doar ca le-a dat tupac, acadele si garsoniere comune la 2 metri sub pamant. Asta ca sa-ti dai seama cum se pricepe istoria la spalat cadavre:))

   0

  • #14

   @animal00: oooooookeiiiiiii, hai sa o luam pe rand:
   1.) vorbim de perioade diferinte. Eu cand vorbesc despre Franta si cum si-a cladit imperiul colonial vorbesc despre perioada cuprinsa intre sfarsit de secol XVII – inceput de secol XX. Ma asteptam sa spui ce „ce mui cinstite” si-a luat Franta in plina expansiune coloniala in Haiti, de pilda. https://blackpast.org/gah/haitian-revolution-1791-1804. Care Haiti este daca nu ma insel, prima, daca nu printre primele natiuni independente din America Centrala si de Sud. Si uite ce bine le merge…
   2.) E foarte misto sa zici ca ce mui si-au luat prostii aia de francezi si uite cum au pierdut americanii razboiul din Vietnam din cauza lor fara sa vezi contextul general. Care e mult mai complex. Razboiul din Indochina a inceput in 1946. O perioada nefasta pentru imperii, in aceeasi perioada Marea Britanie pierzand „Perla Coroanei”, si anume India daca nu ma insel. Dar sa nu divagam. Cauza nationalista vietnameza s-a bucurat de o simpatie (hai sa nu-i spunem sprijin) deosebita din partea Statelor Unite, care ii sprijinisera pe Ho si pe Min in timpul razboiului cu japonezii. De altfel, astia doi, Ho si Min aveau la randul lor o simpatie deosebita pentru americani. Simpatia asta s-a rupt cam brusc in momentul in care omul de legatura al americanilor (un tip ce facea parte dintr-un ONG numit OSS, dar asta e secundar…) a fost asasinat de guerilele comuniste vietnameze. Chiar si asa, in perioada urmatoare lui 1946, pe americani nu i-a interesat foarte tare sa se implice in Indochina. Fapt ce a dat francezilor cam mana libera pe acolo, fiind o perioada in care muile le-au dat cam ei. Cu toate astea, Franta trecea, ca si restul Europei printr-o perioada foarte nefasta dupa sfarsitul razboiului, dominata de crize interne politice si economice, pe scurt interesul pentru colonii nefiind cel dominant. A urmat insa razboiul civil din China, terminat in 1949 cu victoria comunistilor lui Mao, prima bomba atomica a sovieticilor, si, nu in ultimul rand, razboiul din Coreea. Moment in care americanii si-au dat seama ca nu e bine sa-i lase pe francezi chiar de izbeliste. Era insa prea tarziu, pentru ca deja sprijinul dat de URSS prin China si de China in special insurgentilor din partea de Nord a Vietnamului incepuse sa schimbe balanta. Cu toate astea, razboiul din Indochina s-a terminat in 1954 (adica cam la un an dupa ce fusese semnat armistitiul din Coreea), cu „muia cinstita” de la Dien-Bien-Phu. Razboiul din Indochina a durat cam 10 ani. Pe tot acest parcurs, francezii au avut implicati in Indochina 20000 de oameni, impotriva a 50000 (cat sunt recunoscuti oficial) de vietnamezi. Nu marul de chinezi si „consultanti” sovietici implicati in conflict nu stiu daca este cunoscut. Nu stiu unde citeam sau am vazut ca la apogeul razboiului lor din Vietnam americanii ajunsesera sa aiba implicati in lupta peste 500000 de soldati. Si tot au pierdut.
   3.) Sa spui ca SUA a pierdut razboiul din Vietnam din cauza francezilor, e cam… nu stiu, cam ciudat. Argumentele fiind? Ca Indochina a fost timp de aproape 100 de ani colonie franceza si ca francezii au fost nevoiti sa se retraga in 1954 lasand un vid de putere?

   0

  • #15

   @Habarnam: n-am inventat noi protocronismul…
   Interesant ce spui legat de Popper. Auzisem de el, dar sincer nu m-a pasionat sa caut ce si cum a facut, dar e interesant… Insa… Mi-e ca el a actionat mai degraba ca agent al Argentinei, decat ca „conchistador roman”… In fine…

   0

 2. #16

  Macron: ”Ne trebuie o armata europeana.”

  Cateva zile mai tarziu…

  Macron: ”Bine, bine nu ridicam taxele, mon dieu merde. Luciole maudite…”

  0

 3. #17

  De acord. Mulți, majoritatea, nu au interacționat cu interlopi, sau cu pușcăriași, sau cu nebuni fără multă școala, pentru a înțelege ca aceasta categorie de rapanoși nu e una căreia sa ii arați obrazul pentru a rezolva ceva. De ăștia ori te aperi cu o arma – alba, ori te ferești de ei, ori ataci tu primul.

  Pana nu dai cu unul de pământ de ii sar dinții din gura, nu îl pui la punct. Nici cu amenințări goale, nici cu gesturi, nici cu altceva. Încercați și voi și o sa vedeți dacă nu am dreptate. La nevoie trebuie sa ai nebunia necesară sa îți protejezi drepturile și uneori viața. Nu te bazezi pe nimeni in momente care iți pun viața in pericol.

  Și atunci întrebarea este – in ce categorie se inacdreaza politicienii noștri? Eu cred ca cineva care se pisa cu bolta de atâtea ori pe cetățeni nu are fibra morala diferită de rapanosii mai sus menționați. Și atunci ce-i de făcut? Părerea mea e ca obiectivul nu e sa te iei random la trânte cu jandarmii – ci cu cei care îți stau in cale către un obiectiv ce ii pune pe rapanosi cu botul pe labe – gen distrus sedii de bănci, primarii, business-URI deținute de cei mai sus menționați, dat foc la mașini și tot ce misca in jurul instituțiilor, intrat peste ei și distrus tot, bătuți mar, mers la ei acasă dacă e cazul.

  Când ai de-a face cu golani, trebuie in pula mea sa fii golan. Nu sa stai capra ca o pizda ca te fut ăștia și in cur, nu doar in gura. Și te lasa și fără bani – exact cum vedem pe net zilele astea cu puștoaicele care au neșansa sa interacționeze cu rapanosi scăpați din închisoare de rapanosii ăștia din politica.

  Pai nene, pui cagula pe cap și mergi la lupta. Francezii și alții au înțeles asta și reușesc sa schimbe lucruri. Noi #rezistam, drai detertaft. Hai schimbam și poziția.

  Daca pașnic mergea, se schimba ceva. Trebuie sa fii orb sa nu vezi ca e din ce in ce mai rău. Bine.. trebuie sa fi fost și naiv sa crezi ca pașnic convingi niște infractori sa renunțe la putere și sa plece acasă – adică la închisoare. Lol.. te rog frumos nenea infractor, nu vrei sa ma lași in pace și sa pleci la închisoare? Multumesc frumos, așa m-a educat mămica.

  0

  • #18

   De acord, doar ca n-as arunca toată vina doar pe conducatori. Și noi, „poporul” avem partea noastră de vină, ba chiar suntem cam cei mai vinovați IMHO: odată ca i-am votat, apoi pt ca ne lipsește acest spirit pe care îl invidiem de la francezi, si nu în ultimul rând pt ca avem chiar însușirile negative pe care le arătăm cu degetul la conducători. Smenareala, „descurcareala”, nu sunt astea atribute cu care se lauda orice romanash?!
   Tare mi-e ca schimbarea nu va veni de la vârf, ci ca trebuie sa ne schimbam fiecare dintre noi. Just saying.

   0

 4. #19

  N-ai sa vezi asa ceva la noi prea curand. Desi daca te uiti la jandarmii aia 95% sunt niste fatalai. Daca n-ar avea cu ce sa dea-n popor ar fi rosii in genunchi cu spume la gura de cata mue* li s-ar da. Pe asta se si mizeaza acolo sus, ca poporul roman e “pasnic”. Ca-n cantecel… vaca paste si nu stie ca paste!

  0

  • #20

   Am văzut parcă ce se întâmplă când un jandarm d-ăsta iese din grup ori se pierde de acesta.

   0

 5. #21
  Anton

  Fara sa iau partea cuiva in Franta, ca nu am apucat sa aprofundez subiectul, dar sa fim seriosi, aia au o istoriw de taiat capete de regi in spate, noi avem 150 de ani de fanarioti si 50 de comunisti. Avem flori pentru jandarmi si regrete pentru aia cu muiepsd, ca ce urat si ce lipsiti de 7anideacasa.
  Si era sa uit arma secreta: un grup de initiati care privesc profund niste cladiri la Sibiu.

  0

  • #22

   noi ii impuscam

   0

  • #23

   Da noi impuscam patriotii…..in rest ne am vindut liderii …ex Mihai Viteazu ….ca Iuda pe Isus pe niste arginti la straini.

   0

  • #24

   Impuscam pe naiba. Nicu si Leana ( esalonul 1) au fost impuscati de esalonul 2.
   Suntem vai capu nostru. Si aici ma includ si pe mine. Acum vreo luna m-am intalnit in cartier ( am vecini selecti, da) si cu pipita lui Dragnea si cu Nicu Banicioiu Avemdetoate.
   Si niciunul nu si-au luat meritatul scuipat intre ochi, am trecut ca Bula, pe langa..

   0

 6. #25

  Ce frumos arde Smartu ala din poza 18…numa zic.

  0

 7. #26
  Ionuț Staicu

  Al dracu Soros, și-a băgat coada și în Franța.

  0

 8. #28

  Ce coincidență. Azi am întâlnire cu procurorul militar pe tema protestatarului periculos de la Sibiu. România, o tara de secaturi, si de cârpe sociale

  0

 9. #29

  Bine, treci cu vederea ajutorul dat de agentii rusi si cica chiar si americani.

  Agenturili, carvasazica.

  0

 10. Las’, ca e bine si la noi… Suntem daci liberi, ce drac…
  Cand am zis ca nu facem nimic cu protestele pasnice, mi-au sarit in cap bravii mei timisoreni…
  Acum e vremea colindelor, vin sarbatorile, nu avem timp de proteste.

  0

  • #31

   Azi în Timișoara, mâine-n toată țara!

   0

  • #32

   am vazut o harta cu nivelul de educatie de-a lungul istoriei – in Romania sau in cele 3 mari principate sau voievodate etc. Cel mai scazut nivel intelectual de-a lungul timpului a fost tocmai in Maramures – daci liberi, da.

   0

  • #33

   Hă hă

   0

 11. #34

  in sectorul 1, bucuresti, romania, era cat pe ce, cat pe ce, neamule, sa iasa un primar usr, daca nu incepea un concert!

  0

 12. Ai fi suprins dar si ei sunt „sclavi”, dar multi dintre ei depind de ajutoarele sociale care nu sunt neglijabile.
  Sa-i asculti pe unii dintre protestari cum spun ca din APL (ajutorul de chirie data de stat), RSA (un fel de ajutor social) ajung uneori pana la 1200 euro net si nu muncesc nicaieri (ca precizare salariul minim pe economie in franta este 1498 brut ! ) si se plang ca le este afectata puterea de cumparere…….de noile mariri de taxe. Macron a umblat un pic la unele ajutoare deja, cum ar fi cel de chirie, vrea sa modifice si somajul samd si asta irita unele categorii sociale mai putin favorizate. Ma rog ei alte probleme, modelul lor social este mort si doar mentinut in viata pana cand nu se mai poate.

  0

 13. #36

  Suntem un neam de oi proaste care la orice adiere behaim putin si ne retragem in saivan.

  0

 14. #39

  Astia pt o taxa de combustibil au facut ce au facut, dar ma gandesc ce ar face daca ar avea aceleasi probleme ca la noi. Dar asa cum a zis cineva mai sus, au taiat si capete de regi, pe cand noi …

  0

  • #40

   …ne-am trădat toți conducătorii care chiar cu vrut să facă ceva-n țara asta.
   Beeeee…beeeee…pula meeee…

   0

 15. #41

  Francezii au o traditie de revolutii 1789, 1815, 1830, 1848, plus alte mult mai mici sau locale. Noi nu avem aproape nimic (1821 – partial, 1848 – influenta, si 1907). Poate ca ne e bine.

  0

  • #42

   De 1968 nimic, nimic?

   0

  • #43

   #omerta

   0

  • #44

   Genghis, am găsit ceva drăguț pt. tine:
   https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Mao-spontex

   P.S. Să nu mă mai faci precupeață, că plâng :)))

   0

  • #45

   @maithun: nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia ca as fi maoist. As putea spune ca dimpotriva,
   Pai, mai, n-am zis ca esti precupeata. Am zis ca in ciuda aparentei afabile si fermecatoare, ai uneori ATITUDINEA unei precupete cu mainile in solduri… C’est totalment different , mon cher….

   0

  • #46

   Și ai avut dreptate, dar ăsta sunt, cu ăsta defilez. N-am zis că ești maoist. Eu însă… :))

   0

  • #47

   @bunicu’:
   mata iar dai dovadă că ești senil
   ce ți’a făcut @maithun să’l faci precupeață?
   tatae ia’ți pastilele și dormi

   0

  • #48

   Ba, eu in locul tau as discuta cu doctorul ala, ca se pare ca injectia aia are efecte adverse.
   Te face analfabet functional. Mai citeste odata ce am scris, ce a scris Maithun si impusca-te.
   P.S. Vezi ca alcoolul nu merge bine impreuna cu antipsihoticele. Dar deloc.

   0

  • #49

   @bunicu’:
   parcă ești ceaușescu în 22 decembrie 1989, paralel cu realitatea, la ultimu discurs în bucurești
   sau geoană cu MIHAELA, DRAGOSTEA MEA
   cred c’o să sfârșești într’un azil de nebuni, legat de pat, pișat și câcat pe tine :)))
   bre, îți spun în ceasu al 12 lea, revino’ți și ia’ți pastilele
   și nu te mai câca pe mata că miroase urât

   0

  • #50

   bunicu’: și să nu uit, ca schizofrenic și islamist nu beau alcool NICIODATĂ, că îmi interzice Alah

   0

 16. #51

  Lumea nu vine la protest in Piata Victoriei deoarece se pierde semnalul 4G (network busy) si automat nu mai poti intra pe facebook, ceea ce inseamna o rupere de realitate.

  0

 17. Am savurat postul asta, parca l am scris eu. :)). Totusi sa nu pe stricam ziua alora mai intelepti decat noi care vor afirma ca lucrurile nu se rezolva cu violenta, iesirea la vot conteaza, aia e totul. Eu am fost naiv/prost si i am crezut, de vreo 20 de ani tot votez sa imi iau tara inapoi. Ca ultim drept de vot voi stampila si trandafirii la final, pentru voi, aia cu votul care conteaza.

  0

 18. #53

  Parca vad ca la urmatorul miting la care se lasa cu scandal, din nou se va arunca vina pe jandarmi in civil, provocatori PSD, si ultrasi. Cu cateva zile inainte de miting, toata lumea are orgasme ca vin ultrasii, care vor face si drege, iar dupa miting, toti vor realiza, extrem de surprinsi, ca aia de la Dinamo sunt platiti de Negoita, care are frate in PSD, Steaua ii echipa armatei(minister PSD), aia de la Rapid sunt sponsorizati de primaria Sector1, aia de la Craiova sunt platiti de Olguta Vasilescu…

  0

 19. Nu o sa se schimbe nimic cat timp protestele de la noi sunt organizate de florin badita, cristi dide sau „jurnalistul independent” malin bot. Lumea nu mai are incredere intr-un om cand vede ca principala lui meserie e de protestatar

  0

  • #55

   Stii ce nu inteleg eu? Ce a fost diferit in 10 august, fata de alte mitinguri? Cum in 10 august s-au strans 100k, iar dupa 10 august, maxim 3000? Sper ca nu-i nimeni atat de naiv sa creada ca diferenta a fost facuta de diaspora si de provincie.

   0

  • Dupa mine, care stau si traiesc in bucuresti, in piata victoriei nu pot sa stea mai mult de 50.000-60.000 de oameni. Inclusiv la mizeria aia cu psd din vara nu cred ca au fost mai mult de 40k de oameni. La 10 august a fost ceva special, s a facut o publicitate masiva in online si tv cu „vine diaspora in piata victoriei”, poze cu masini cu steaguri, poze/filmulete share-uite, si daca tii minte initial a fost putina lume in strada pe la ora 6-7 dupa care lumea a inceput sa vina. Din toata lumea din strada in 10 august, dupa mine doar 10 % au fost din diaspora, 10-15% au fost oameni curiosi care au iesit doar pt poze de instagram si fb si restul au fost bucuresteni.
   Nu cred ca lumea mai iese la proteste din mai multe motive : mai toate au fost confiscate de cineva si pe oameni ii cam doare cand vad ca ies in strada si dupa vad de exemplu la realitatea cum rares bogdan o arde ca el=cu strada, el e luptatorul contra ciumei rosii. Lumea uita ca rares bogdan a avut combinatii si cu udrea si cu vanghelie. Malin bot,dide,badita la fel, s au trezit ei ca sunt lideri ai strazii si au inceput cu cerseala de bani pe net ca sanchi „ei lupta pentru noi” si le trebuie bani de laser, de aia,de aia, de aia. Nu mai suntem in 1990, acum lumea e scolita, are acces la informatie si vede ca un om e zi de zi de zi in strada fara sa faca nimic cu viata lui si el mai trebuie sa si manance, sa plateasca facturi, sa traiasca din ceva. Malin bot e mai inteligent ca restu si foloseste mai bine expunerea ca restu si banuiesc eu ca la anu sau in 2020 o sa candideze ori la europarlamentare ori la parlamentare.
   Lumea va mai iesi masiv in strada doar cand o sa fie ceva spontan pt o mizerie facuta de psd

   0

 20. #57

  După ce reciti alea 122 de versuri ale Mioriței, de unde plm atâta energie si pentru vreo revoluție.

  0

 21. #58

  Mda, in timp ce Dragnea ii violeaza salbatic, rumanii danseaza pinguinul, asa e. Dar nici ceea ce fac francezii nu e ok. Corect, dreptul lor sa protesteze pentru marirea pretului motorinei, de a ajuns aproape la fel de scumpa ca si benzina in Franta, ca nah, e dreptul lor la un cancer cinstit si pana la urma, tot guvenul e de vina pentru asta, doar motoarele diesel sunt subventionate in Franta. Dar parca tot lor le convine sa traiasca intr-un stat socialist, cu cele mai multe zile libere din UE (parca), cu o groaza de subventii si pula mea, ori poate habar n-au de unde vin bani pentru toate beneficiile astea. Dar pula mea, s-au pus de au dat foc masinilor unor oameni pentru ca… pula mea, oamenii aia or fi rude cu Macron. Sa nu mai zic ca au necajit si 3 oameni, dintr-un foc – proprietara smartului care arde, samsarul care ar fi adus smartul ala in romania si pasarica care ar fi cumparat o masina aproape noua, cumparata de la o batranica.

  Si, cum remarca cineva mai sus, e amuzant cum zice Macron de armata EU si pac, revolte la el in tara pentru scumpirea motorinei cu 7 centi.

  0

 22. Unde sunt acum aia care faceau mistouri vesnice de francezi care cica se predau imediat? Romanii vajnici care stiu ei cum e sa castigi razboaie?
  In afara oraselor mari totusi protestele nu au fost atat de nasoale. Dar au fost constante si autoritatile stiu sa si asculte dupa 200 de ani de societate civila puternica.

  0

  • #60

   Pai Macron s-a cam predat :)
   Si nu zicea ilustrul lui inaintas, Statul sunt eu?
   :))
   QED.

   0

 23. #61

  La noi si cand s-au dus in piata 3/4 erau acolo ca au primit invite pe facebook. Si cum noul trend e „Hai sa mergem! La ce? Nu stiu, da e pe facebook evenimentu’, ceva proteste tre sa mergem, hai Romania”…iote asa s-a iesit. Ca daca erau intr-adevar suparati…pai era ca la Paris, nu cu floricele si luminite si rahat. Si poa sa ma injure cine vrea, dar eu fix de aia nu am iesit. Pentru ca vedeam discutiile din online si imi dadeam seama de ce rahat va iesi. Plus ca pe mine nu ma interesa de legea x si y…nu nene, eu as fi vrut sa ies exact pentru asa ceva, pentru pretul benzinei, al mancarii, al utilitatilor, lucrurile de zi cu zi. Pentru ca aia oricum se protejeaza intre ei acolo sus si daca nu dau legea x o vor da pe y si tot rezolva. I-am zis si mamei, este incredibil faptul ca preturile din Londra, atat la utilitati cat si la mancare sunt cat alea din tara!!! In afara de internet, ca ala zici ca e venit din Olimp de undeva … Dar in rest…incredibil. Si cand eram in tara auzeam chestia asta de la altii. Dar na, nu prea credeam. Iote ca asa e si e groaznic in conditiile in care acolo sunt salariile de 4-5 ori mai mici si totusi lumea se complace, dar ii fte grija de legi.

  0

 24. #62

  De acord cu modul de a protesta dar nu-s de acord cu subiectul pentru care protesteaza.
  Cand l-au votat pe Macron, omul a avut un program liberal 100% pentru revitalizarea economiei pentru a o face mai competitiva si restructurarea multor aparatului bugetar francez supradimensionat, incredibil de incompetent si ultraineficient.
  Doar la SNCF „lucreaza” o gramada de indivizi care in afara de a sta pe peron si a zambi oamenilor, alta treaba nu au. In fiecare statie 5-6 dintr-astia.
  Apoi francezii au zeci de beneficii pe care alte tari europene nu le au. Nu zic de cele aproape 40 de zile de concediu (cu tot cu RTT-uri, zile date compansatoriu pentru cei care lucreaza 40 de ore pe saptamana, oficial e 35…), zic de ajutoare peste ajutoare, la transport, la chirie, serviciul de sanatate e printre cele mai bune din lume si e gratuit, politia, pompierii, pana si in oraselele rurale au masini si dotari nu mai vechi de anii 2000.
  Doar ca natia franceza asa e, nu va amintiti ce a fost cand au vrut sa ridice punctul de pensionare cu 2 ani? asa si acum, au un spirit colectiv extraordinar. Doar cand ma gandesc ca 1 din 4 francezi fac benevolat in mod organizat mi se pare incredibil.
  Doar ca de data asta mi se pare ca isi trag un glont in picior singuri pentru ca revendicarile sunt de genul: „sa nu se puna taxe si sa ni se dea tot si nici sa nu se faca reforme” ceea ce ar insemna ca macron trebuie sa plece caci clar nu are ce aplica, talpa frantei fiind socialista pana la os.
  Ce nu inteleg o parte din francezi e ca franta e din ce in ce mai necompetitiva pe plan international, ca nu mai merge cu petit cafe si sedinte degeaba si daca cineva nu reformeaza intreaga tara, inclusiv codul muncii, pe termen mediu si lung franta se duce in cap. de exemplu, e aproape imposibil sa dai un angajat afara, motiv pentru care multi freaca menta cu gratie si sunt si tari in gura. aproape nimeni dintre francezii pe care ii stiu nu munceste mai mult de 2 h pe zi, restul e la cafea, networking si alte seminarii si workshopuri.
  in plus, miscarea vestelor galbene a fost deturnata de propaganda rusa pentru ca toate grupurile lor in care se organizeaza sunt poluate cu trolli rusi si mesaje anti-europene iar acum factiunea aia cea mai violenta de fapt sunt „lepen isti” anti-UE si desi guvernul a renuntat la taxe, sambata viitoare vin iar in paris.
  pana acum pagubele directe si indirecte depasesc 1 miliard de euro plus alte miliarde pierdute din prabusirea turismului de craciun in paris.
  miscarea „Vestelor” se extinde si in belgia, olanda si germania ceea ce ma face sa ma intreb daca nu cumva si alte „forte” sunt implicate aici. mai ales ca trump a anuntat deja ca sustine „Vestele” iar miscarea asta, aparuta de niciunde, vine dupa ce macron si merkel au declarat ca vor armata europeana.
  de urmarit….

  0

  • #63

   Bai lasa-ma cu SNCF-ul, sper sa nu intre in greva in urmatoarele 2 saptamini… Si nici Air France. Am niste emotii…

   0

  • #64

   Uber pana la Opera si apoi BUS-ul pana la CDG, de intrat in greva sigur intra, poate chiar incendiaza si ceva trenuri daca tot au inceput si liceenii.

   0

  • #65

   Pai nu, ca sunt doar in tranzit prin Paris…

   0

  • #66

   muiștii de franci sunt niște puturoși de nu’ți vine să crezi, la fel ca bășinoșii de italieni și mă bucur că confirmi asta
   dacă n’ar fi imigranții să le facă muncile cele mai de jos pe nimica toată s’ar dărâma toată șandramaua peste ei
   și ca ei de puturoși sunt și englezii, belgienii, spaniolii

   0

  • #67

   muiștii de franci sunt super puturoși, lucru constatat în contact cu ei
   puturoși ca ei sunt și spaniolii, italienii, belgienii și englezii
   toți occidentalii sunt niște bășinoși și puturoși
   dacă n’ar fi imigranții la muncile cele mai de jos plătiți cu nimica toată, s’ar dărâma șandramaua peste ei

   0

 25. Mie imi plac astia care arata cu degetul triumfator spre protestele violente, dar nu arunca primii cu piatra. Acesti viteji razboinici ai tastaturii care nu fac primul pas inspre organizarea unui protest in care sa specifice macar sa nu vina lumea cu copiii. Si e plin de viteji de genul care nici macar la protestele pasnice nu participa, masturbandu-se mental si in scris la batalia sangeroasa la care vor participa cand protestele vor lua intorsatura aia violenta care sa justifice interventia jandarmilor in forta. Eu cred ca PSD de-abia asteapta sa aiba legitimitatea snopirii in bataie a celor care vor indrazni escalarea la violenta a protestelor.
  Momentan e parerea mea ca avem de lucrat la educarea cetateanului in vederea participarii la protest, inainte ca acestea sa devina violente. Sase sute de mii de oameni raman cumva intipariti in amintirea presei si nu cred ca din cauza violentelor. In plus, statisticile ce zic? Care proteste sunt mai de succes? Alea cu pumnul sau alea fara?

  0

  • #69
   Arhi

   parerea mea e ca esti un imbecil care a citit azi prima oara situl asta si emite platitudini.

  • @Arhi: se vede fain viata de la coada vacii? Nu de alta, dar dai dovada de intelectualism maxim

   0

  • #71
   Arhi

   muie ma, mars de aici

  • Bre nea Ioane, alea cu 600000 de oameni cu lanterne in Bucuresti au rezolvat mai nimic, in timp ce alea cu molotoave din Franta au facut guvernul lor sa retraga propunerea de cresteri de taxe. Sa-ti desenez? Imi pare bine ca-si aminteste presa de noi, dar nu ma incalzeste cu nimic. Nu cred ca violenta e singura metoda de protest, dar pare destul de eficienta.

   0

 26. #73

  Ca sa ma lamuresc, voi vorbiti aici pe baza unor poze de pe net sau chiar ati fost acolo?

  Asta pentru ca am fost acolo we trecut si treaba a stat cam asa:
  – sambata 1 dec, a fost dezastru pe champs elysees si la un moment dat a intrat jandarmeria peste ei cu gaze lacrimogene si tunuri cu apa. Nu am fost prezent acolo dar am urmarit cu interes stirile (deci nah, pot fi subiectiv si eu pentru acesta zi).
  * duminica 2 dec m-am plimbat prin tot centrul unde era plin de veste galbene. Ce am remarcat:
  ca si la protestele noastre erau doua categorii de oameni, unii normali care vroiau sa isi puna pasul mai mult sau mai putin vocal si dementi de profesie, genul de baieti din galerii sau din organizatii de extrema drepta. Sincer din punctul meu de vedere pe aia ii durea in cur de principii sau mai stiu eu ce, marea majoritate a celor turbulenti venisera la scandal. M-au amuzat doi pusti care au incercat sa ridice o bordura ca sa arunce in jandarmi dar fiind prea slabanogi nu au reusit :))
  * nu comparati jandarmii de la ei cu jandarmii de la noi, va rog frumos. Diferentele sunt foarte mari (repet, pe baza la ce am vazut eu in 2 dec): jandarmii stateau in dispozitiv, erau foarte amabili cu toata lumea, cand au fost provocati (da, am vazut si un caz din asta cu vreo trei scandalagii) au fost foarte fermi dar au facut tot posibilul sa de-tensioneze situatia. La un moment dat (ceva mai devreme) am simtit si un pic de lacrimogene dar banuiesc ca au fost destul de precisi, in niciun caz nu a fost ca la noi pe 10 august cand ai nostri au dat in toata lumea, ca sa fie.

  Pentru mine treaba asta cu violenta merge in tari civilizate cu jandarmi cvilizati. La noi probabil ca ar baga munitie de razboi si ar omora cateva sute sau mii de oameni ca sa aiba livache motiv sa instaureze stare de urgenta sau mai stiu eu ce. Si antena 3 ar avea motiv sa o baga pe aia cu soros si razboiul civil, etc.
  Asa ca in continuare cred ca protestele pasnice sunt solutia, cu participanti cat mai multi bineinteles.

  0

  • #74

   ca idee, CRS (un fel de riot police) e subordonata Politiei Nationale nu armatei ca la noi. Abordarea nu e militareasca si civila.
   Altfel, au tras 10.000 de proiectile lacrimogene sambata trecuta.
   Nu cred ca sclavii lui dragnea au tras atat pe 10 august dar nu-s romanii obisnuiti si vin nepregatiti. astia aici vin cu masti de gaze pe fatza, acoperiti cu cagule, cu veste moto pe ei, o pun parte in parte cu jandarmii.
   nici macar de tunurile de apa nu se sperie baietii, fac baricade din mobilier stradal.

   0

  • #75

   De acord, exista o cultura a protestelor si chiar o anume eficienta, adica fix ce ziceai tu, oamenii fac baricade vin pregatiti, etc.
   Dar repet, din ce am vazut eu pe 2 dec majoritatea vestelor galbene erau oameni normali, fara masti de gaze sau mai stiu eu ce. Care au protestat cat se poate de pasnic, adica au marsaluit si au strigat tot felul de chestii vreme de cateva ore.

   Si in alta ordine de idei vis a vis de ce se certau baietii mai sus, din pacate la noi exista o categorie de oameni care se dau violenti la nivel declarativ dar in realitate nu misca un deget. Am eu un cunoscut care imi explica in iarna ce fraier sunt ca nu mai iau la bataie cu jandarmii si ca asta e singura solutie in timp ce savura fructe de mare si vin alb demi sec la un restaurant spaniol :)))
   Adica la modul intra tu la bataie pentru noi toti dar scuza-ma pe mine ca sunt un pic ocupat cu crevetii astia. :))

   0

 27. #76

  La francezi nu mai sare nimeni ca vai, au luat bataie de la jandarmi pt ca au fost violenti.
  La noi e dubli standard. La ei e bine ca se bat, la noi nu e democratie. Ipocrizie totala.
  Si nu s-au anulat majorarilemde taxe ci s-au amanat. Deci cucu.

  0

 28. Incet, incet, vor primi sustinerea masiva a poporului grupuri de baieti bine motivati, bine inarmati, care vor binele tarii prin eliminarea fizica a unor dusmani, anterior conducerii ordonate si atente. E misto asa, ar fi ceva nou.

  0

 29. #78

  Lucian Mindruta se jura pe stramosi ca belicosii dintre vestele galbene sunt finantati de Putin, altfel si vestele galbene ar fi protestat pe fb sau instastory.

  0

 30. #79

  Ăsta e principalul motiv pentru care au ars mașini? fiindcă că au scumpit benzina? Nu tu locuri de muncă, drepturi, fără penali, să înțeleg că le-ar plăcea ca economia să fie controlată forțat de socialiști?

  0

 31. În sfârşit cineva care spune lucrurilor pe nume ( deşi nu eşti primul, „antisemiţi din galerii” au spus asta de mult ! ).

  Dar din nefericire, predomină afrodiziacele revoluţionare care confundă lupta pentru drepturi cu festivalul Untold !

  Însă, bun articol ! O să superi mulţi „oameni ai Pieţei Victoriei care #Rezista” şi nu vei mai primi free hug-uri !

  0

 32. Domnilor, eu propun altceva. Daca noi ca romani, ca natiune, nu suntem in stare sa facem razboi civil in tara noastra, macar sa ii lasam pe straini sa o faca. Sa vina imigrantii, sa ne arate altii ca nu trebuie sa acceptam ca asa stau lucrurile. Sa vezi ce curatenie se face.

  0

Citește și...

Citeam spamul ăsta primit de dimineață, cu conferințe de alea de fericire. E ceva tedex, la promenada, mergeți, dacă vă interesează, eu am cunoscut acolo oameni foarte interesanți și diferiți de mine, cu care mi-am extins bula în moduri nebănuite. Despre Șora, ok, e clar, are 100+ de ani, a văzut totul, e […]

Pe Platon îl chema Aristocle. Puteți închide internetul pe ziua de azi. „Platon” este o poreclă derivată din cuvântul grec pentru „lat”. Unii spun că a fost poreclit așa de profesorul lui de lupte, pentru că era mare în piept. Aristocle însuși afirma că îl cheamă Platon pentru că o are lată. Fruntea […]

sâmbătă 17 august, în jurul orei 3,00, şoferul de 27 de ani al unui autoturism ce rula pe DN 22, dinspre cariera de piatră Sitorman către localitatea Lumina, la km 280+700 m, a accidentat o trotinetă electrică, fără elemente de semnalizare, condusă în aceeaşi direcţie de mers de către o femeie de 43 […]