Diferente si asemanari intre Germania nazista si ISIS (sau DAESH)

angela.merkel.hitler

In ultimul timp articolele despre teroristi si islamisti sunt la moda. Poate prea multa insistenta asupra acestei teme va duce la uzarea, demonetizarea sa. Nu am de gind sa scriu un articol privind parerea mea personala despre migranti, refugiati, musulmani si daca este bine sau nu ca ei sa fie gazduiti chiar si temporar pe plaiurile noastre mioritice.

Asa ca politically correctii pot sa stea linistiti.
Despre ce vreau sa scriu insa, este remarca facuta de cineva ieri, pe blog, iar in opinia sa, Germania nazista se aseamana extrem de mult cu ISIS. Dupa parerea mea, deosebirile sunt multe si asemanarea una singura.

Din start va spun ca nu sunt istoric, deci este posibil sa mai si gresesc. Dar istoria ma pasioneaza, citesc istorie, urmaresc documentare istorice la televizor, in pauzele publicitare de la antena 3, urmaresc filme istorice si injur regizorii cind vad ca firul povestirii deviaza grav de la cel istoric. Aia cu antena 3 a fost o gluma. E o tehnica de a mai destinde auditoriul.

Dar sa nu divagam, si sa incepem cu, in opinia mea, repet, DIFERENTELE intre cele doua:
1.) Nazistii: au ajuns la putere in urma unui vot popular, democratic (din pacate). Chiar daca initial minoritari in parlament, au ajuns destul de repede sa acaparze puterea. Cauzele pentru care au ajuns la putere – multiple: pierderea primului razboi mondial, ciuntirea teritoriului Germaniei, criza inceputa in 1929, si altele.
ISIS: au ajuns singuri (…) la putere in zonele pe care le controleaza, in urma unui vid de putere. Au profitat de acesta si au luat puterea, prin forta armelor.

2.) Nazistii: s-au bucurat de sprijinul intregii societati germane, mai ales dupa ce au luat puterea, pornind de la elite si terminind cu clasa de jos. Chiar si cei care nu erau membrii sau simpatizanti ai partidului National Socialist recunesteau ca “uite, dom’le, Hitler asta, e el mai diliu, dar pare sa faca treba buna”. Siguri ca au existat incercari de asasinare ale lui Hitler, dar pina in ’44 au fost izolate si relativ nesemnificative. Da, stiu au fost multe, dar tot izolate si nesemnificative sunt.
ISIS: tinta lor, cei de la care cauta sa obtina sprijin sunt cei din clasa de jos (vorbesc despre teritoriile ocupate, din interiorul asa zisului Stat Islamic). De fapt, elitele din aceste zone au preferat statutul de refugiat celui de resident DAESH. Si oricum, cei educati isi pun prea multe intrebari. Ei insista pe latura sociala, de cooperare, de ajutorare a celor mai saraci a isdlmului, de “educare”, desi ce fac ei in scolile islamice este mai degraba indoctrinarte decit educare (si aici poate, daca ma gindesc la Hitler Jugend, este mai degraba o asemnare cu nazistii).

3.) Nazistii: daca erai arian, adica puteai demonstra ca parintii si bunicii tai sunt/au fost germani 100% te durea fix la basca. La naiba, uneori se faceau derogari chiar si in cazul in care unul dintre bunicii tai avea origini evreiesti (vezi cazul lui Heidrich).
ISIS: faptul ca esti musulman nu prezinta nicio garantie. Poti fi musulman siit, si atunci ai beliltcocaru, esti executat/decapitat fara nicio discutie. La naiba, poti fi si sunit, dar daca faci parte din fortele guvernamentale sau care se opun ISIS, iar ai belitcocaru, iti pun astia capul in teapa in piata publica.

4.) Nazistii: desi politica de eliminare a evreilor, la inceput din viata publica, a inceput relativ devreme, regimul de teroare, cel de eliminare fizica a tuturor “indezirabililor” a fost unul mai degraba discret, departe de ochii lumii. De abia in 1942 sau in 1943 rezistenta poloneza a reusit sa transmita catre Londra si Washington un raport privind masacrele din Polonia, si eliminarea populatiei evreiesti. Raport privit cu un oarecare scepticism, chiar ignorant in cele doua capitale, pina in 1945, cind adevarul a iesit la iveala.
ISIS: face din terorare un mod de guvernare. Nu se sfiesc sa elimine “indezirabilii” prin executii publice, pe care apoi le “urca” pe internet, atit in scop propagandistic, cit si pentru a raspindi frica si nesiguranta.

Cam astea ar fi, in opinia mea, deosebirile esentiale. Sigur, poate mai sunt si altele, sunteti liberi sa interveniti.

Si acum ASEMANAREA: una singura, teribila, infioratoare – negarea dreptului la viata pentru cel de linga tine, pe criterii entice, de rasa, sau credinta. Reducerea lui la stadiul de non-fiinta, ceva ce pare om, dar nu este. Dati-mi voie sa elaborez un pic:

1.) In cazul nazistilor, politica de eliminare fizica a evreilor a luat amploare dupa 22 iunie 1941, cind, invadind URSS, nazistii au realizat ca vor trebui sa aiba grija de o populatie numeroasa, mai ales de origine evreiasca, si nu aveau mijloacele sa faca acest lucru.

Si atunci din SS au fost formate “celebrele” Einsatzgruppen, al caror scop principal era eliminarea populatiei mai ales evreiesti din satele aflate in spatele liniilor germane. Iar Wermacht-ul (adica armata germana, aia “bunii”, cu maini nepatate), aveau ordin sa sprijine logistic si cu tot ce aveau nevoie aceste Einsatzgruppe.

Sa nu credeti ca pentru membrii acestor grupe special misiunea era usoara si ca a decurs, cel putin la inceput, fara incidente. Cei mai multi erau siguri ca urmau sa lupte cu partizanii in spatele liniilor, nu sa elimine femei, copii si batrini. Au fost chiar refuzuri. Si atunci intervenea indoctrinarea.

Li se spunea: ce vezi tu, ce ai in fata, desi asa pare, nu este un om. Este un evreu/rus/polonez. Desi pare om, nu este. Este o rasa inferioara. Evreii transmit boli, evrei corup rasa. Sunt precum sobolanii. Si ei respira, nu? Sunt de fapt, precum paduchii. Da, da… Asta ai in fata. Un paduche. Un paduche. Nu o fiinta umana, un paduche. Ce vezi nu este un copil, este un paduche. Ce vezi nu este o femeie, este o femela de paduche. Foarte periculoasa, poate aduce foarte multi pui pe lume, care sa transmita boli. Paduche, paduche, paduche. Hai, mai ia o gura de schnaps. Hai, inca una si acum apasa pe tragaci. Vezi, e usor sa omori paduchi. Faci o fapta buna. De fapt, nu omori oameni, esti implicat intr-un proces de dezinsectie. E ceva bun, inaltator, aperi rasa germna de razpindirea coruptiei si a bolilor. E bine, hai, mai ia o gura de schnaps. Apasa din nou pe tragaci, nu-i asa ca acum e mai bine?

Si astfel, in timp, membrii acestor grupe special se abrutizau, ajungeau sa creada ca in fata lor intra-devar nu mai erau niste finite umane, ci niste daunatori ce trebuie starpiti. Sau poate era doar un mecanism de aparare?

2.) In cazul ISIS: multi dintre tinerii musulmani din Franta, Belgia, deziluzionati de viata in marile metropole, de faptul ca sunt marginalizati, ca viata e grea, ca parintii lor nu le-au putut oferi ce si-au dorit, ca in final viata pentru acesti parinti n-a fost chiar asa de roza cum isi inchipuiau sau cum si-au dorit,ei bine, dupa ceva conflicte cu politia cauzate de violente, jafuri sau furturi, in urma contactelor din inchisoare sau a predicilor din moschei ajung sa plece in teritorii controlate de ISIS.

Ei, aidoma celor din Einsatzgruppen, se vad soldati ai profetului, martiri ai lui Allah in lupta cu “cruciatii”, se vad nimicind legiuni intregi de soldati sau politisti/jandarmi. Se vad aruncindu-se in aer in comisariate de politie sau cazarme ale armatei. Pentru cei mai multi ideea de a ucide civili este, cel putin la inceput, de neconceput. Ei sunt soldati, nu ucigasi!

Si ajunsi acolo incepe indoctrinarea: nu exista civili. Un copil poate fi un viitor soldat infidel, un “cruciat”, un dusman al Profetului, slavit fie numele lui ! O femeie? Singurul ei scop este sa nasca copii. Iar acesti copii, daca sunt barbti, vor deveni soldati sau politisti, “cruciati”. Daca copilul este fata, va deveni femeie, si va naste viitori soldati, “cruciati”, inamici ai lui Allah si ai Profetului, slavit fie numele lui! Toti sunt necrediciosi. Toti. Ori traiesc slavind numele lui Allah si al Profetului (slavit fie numele lui!) ori mor! Cale de mijloc nu exista. Aici, ai tot ce-ti doresti. Bani, glorie, femei… Dar pentru asta e posibil ca la un moment dat sa ti se ceara sacrificiul suprem, dar nu-l privi ca pe un sacrificiu. In raiul lui Allah te asteapta munti de pilaf si un numar (greu de stabilit) de femei, insotite de un numar la fel de greu de precizat de sclave, al caror singur scop este desfatarea ta. Dar pentru asta, la un moment dat, va trebui sa devii martir. Nu aici, acolo. In tara unde te-ai nascut. Si ca martir, va trebui sa aduci in fata lui Allah cit mai multi necredinciosi. De fapt, gindeste-te ca ei nu au viata fara credinta in Allah. In felul asta ii salvezi. Ii salvezi. Ii salvezi, ii salvezi…

Iar nefericitul, cel la care a prins indoctrinarea, nu foarte mobilat, probabil ca in timp ce intr-un autobuz, metrou, sau tren, aeroport, degetele-i aluneca spre declansatorul unei bombe, exact la asta se gindeste “de fapt, va salvez. Eu va salvez, ingratilor. Nu va omor, va salvez. Allah e mare!” BUM.

Va recomand, celor vorbitori de limba franceza, un film disponibil in “magazine”. Se numeste “Made in France”, a aparut cu putin inaintea atentatelor din noiembrie 2015. Nu este un film grozav, dar este interesant. Iar sfarsitul, daca nu ar fi tragic, are chiar nuante usor comice.

Mai vreau sa adaug ca, sprijinul real de care se bucura ISIS din partea seicilor din Arabia Saudita si din unele din Statele Golfului (desi oficial politica este una anti ISIS), nu constitue subiectul acestei postari.

67 comentarii

 1. #1

  @dufu: interesanta abordarea Nazi-Isis. cu permisiunea ta, la pct 4 de la DEOSEBIRI – despre masacrele antievreiesti a mai stiut cineva, dar a tacut, cel putin la nivel oficial (AMEN)

  0

  • #2

   Ah, Vaticanul… Da, probabil, avind in vedere si implicarea lui in „evacuarea” (sau presupusa „evacuare”) unor membrii marcanti ai NAZi si SS spre tari mai calde.

  • #3

   exact! e vorba de Organizatia Odessa care se ocupa cu evacuarea capilor nazi din Europa catre America de Sud (Argentina in special).

   0

  • Sper ca nu te referi la Papa Pius

   0

  • #5

   nu despre el era vorba

   0

 2. #6

  Eu cred ca cea mai mare asemanare a Nazismului este cu insasi Uniunea Europeana, numai ca cea din urma, in loc sa foloseasca forta bruta si armata pentru a-si impune politica, foloseste sanctiunile economice, si diversi sclavi fara coloana vertebrala si simt patriotic, infiltrati in guvernele tarilor pentru a opri orice miscare impotriva Sfintei Uniuni, si pentru a se asigura ca toti fac numai si numai ce zic tatucii de la Bruxelles si tatucul Merkel .

  Nemtii au obtinut ce si-au dorit, conduc si trag sforile in intreaga Europa, Uniunea este cel mai prost lucru care i se putea intampla Europei.

  0

  • #7

   Cand esti prost esti prost.

   0

  • #8

   E cel mai bun lucru. Mai ales pentru noi, astia fosti comunisti. Datorita EU, daca nu-ti place coruptia si mizeria din tara, poti pleca altundeva. Legal, fara sa trebuiasca sa te milogesti dupa o viza sau permis de lucru.

   Pentru firme, la fel. Produci ceva si ai acces la o piata imensa fara sa-ti bati capul cu taxe de import si alte chestii.

   Si mai sunt si alte chestii – fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltare (bun, noi fiind prosti si corupti, nu ne prea inghesuim sa le accesam). Anumite conditii impuse pentru ca noi suntem prea prosti sa ne dam seama de ele – cum ar fi daca cresti mai mult de nustiu cate animale (pentru porci parca e vorba de 4) in batatura, e ferma, asa ca o faci in afara satului/comunei/orasului, ca sa nu-ti intoxici vecinii cu mirosul de la gunoiul produs de animale. Taxele de roaming. etc.

   Si stiu ca UE nu-i perfecta. Ca anumite reguli sunt aberante. Da’ de aia iti trimiti reprezentanti in parlamentul European, sa te reprezinte acolo. In cazul nostru particular, din cauza ca suntem prosti trimitem tot prosti acolo.

   0

  • #9

   Clar, Uniunea Europeana e iadul. Nu stiu ce-o fi fost in capul nostru de ne-am bagat in ea. Nu de alta, dar nu terminasera ai nostri politicieni de furat tot. :-P Pe o nota serioasa acum: se tot gasesesc diversi destepti acum, dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta, si dupa ce i-a scos din rahat aceeasi uniune europeana (vezi, Orban, vezi britanicii) sa arate cat de independenti vor sa fie ei. Tocmai asta e o problema: Uniunea Europeana e puternica daca membrii ei renunta la o parte din suveranitate, delegand-o, Atata vreme cat va fi o asociatie de tari care vorbesc pe zeci de voci, nu va avea nicio forta de negociere, Iar pentru englezi, cred ca ar fi un dus rece sa iasa din Uniune, sa se trezeasca ca primesc taxe vamale pentru export in tarile uniunii si ca nu mai au practic piata asigurata pentru produsele lor si nici forta de negociere data de unitate.

   0

  • #10

   @bipbip: nu cred ca UK va iesi „de tot” din Uniune. Va avea probabil un statut similar Norvegiei.

   0

  • #11

   Daca nu mai e vreun atentat prin Europa in lunile astea dinaintea votului, sunt sanse mari ca britii sa voteze sa stea in EU. Tabara „separatistilor” a condus in sondaje doar dupa vreun atentat prin Europa.

   0

 3. #12

  Eu zic ca „ai belitcocaru” ar merge hashtaguit.

  #aibelitcocaru

  Numa’ zic.

  0

  • #13

   bine, sigur, exista riscul ca #aibelitcocarul sa fie considerat un hashtag profund antisemit, pentru ca dansii n-ar putea sa il foloseasca, pentru ca, ma intelegeti, din motive tehnice la dansii cocarul e tot timpul pe pozitia ON.

   0

 4. #14

  argument irefutabil. sau futabil, depinde

  0

 5. Mai exista o asemanare, care dupa mine e cea mai semnificativa:

  Amandoua organizatiile si-au declarat de la inceput scopul si ce urmaresc:
  – Hitler in Mein Kampf a spus public ca vrea desfiintarea partidelor politice, dictatura nazista si cuceriri teritoriale
  – ISIS in toate declaratile de infiintare a Califatului Global a spus ca vrea distrugerea democratiei, a Vestului si impunerea Shariei,

  Si amandoua si-au atins in mare scopul pentru ca politicienii din Vest nu i-au luat in serios.

  0

  • De Hitler au zis ca „nu-i adevarat ce a zis, el vrea numai pacea si sa aiba tancuri pentru mandria nationala, pentru parazi”.

   Iar de allahuakbari „degeaba ei zic ca vor sa omoare infideli si se sinucid strigand alahuakbar, nu au motivatie religioasa, de fapt ei vroiau sa strige suntem suparati pentru petrol”.

   0

  • #17

   Hitler la Munchen in 1938 a declarat ca nu mai are niciun fel de pretentie teritoriala daca i se da Sudetenland. Iar Daladier si Chamberlain l-au crezut. Sau le-a placut sa-l creada.
   Aproape imediat dupa semnarea tratatului Hitler a inceput sa bata apropuri cu privire la culoarul Danzig.

 6. #18

  Pentru snobi, irefutabil se refera ca nu poti sa mai f*ti.

  0

 7. #19

  pentru ca aici asa merge treaba, cu argumente. daca aduci argumente e ok, lumea intelege. Numai ca argumentele trebuie sa fie alea care iti convin tie si iti valideaza tie parerea. Alte argumente nu sunt argumente, sunt aberatii.

  0

 8. #20

  Mie imi plac astia care arunca asa o chestie, fara sa sa aduca si argumente. Daca bat campii, spune-mi si unde.

 9. #21

  Cristi de ce esti bou?cretinule?Asta e cel mi liber blog din Romania.Dovada este ca tu poti sa comentezi si eu pot sa ii spun lui Arhi ca e gras.

  0

 10. #22

  Inainte daca iti aparai tara erai considerat nationalist acum esti considerat nazist, rasist sau inapoiat! Lumea a luat-o razna

  0

  • #23

   Ideile mai evolueaza, in 1900 era ok sa fi nationalist, azi esti doar un cretin.

   0

  • #24

   Cretini sunt cei care cred ca toti cei 7 miliarde de oameni suntem la fel, putem trai uniti si in pace, nu exista diferenta intre rase, popoare si grupuri etnice, desi este incredibil de clar pentru oricine nu este un autist, ca pana si pentru 2 popoare incredibil de vecine precum noi cu bulgarii sau cu ungurii, ar fi imposibil sa traiasca unite sau sa imparta acelasi teritoriu, datorita diferentei imense ce exista intre noi .

   0

  • Sigur Radu, sa stai cu femei copiii ca sa fii aruncat in aer de fanatici liberi este pozitia suprema la care poate ajunge rasa umana.

   0

  • #26

   Right, ca daca resping nationalismul implica automat ca sunt d-ala care agita pancarte cu refugees welcome. Terorismul islamic mai are mult pana sa egaleze numarul de victime facute de nationalism in Europa, si iau in calcul doar ce s-a intamplat dupa razboi.

   0

 11. #27

  pentru ca clasa ti-o alegi

  0

 12. #28

  Nazismul, islamismul si comunismul ca ideologii au asemanari mari: toate 3 vor sa fie singurele in frunce (impun cetateanului de rind ceva de genul „you shall have no other gods than ME”), daca cineva se opune nefericitul respectiv e inlaturat, toate 3 sint timpite (filozofic sint slabute), toate 3 se mentin prin forta.

  0

  • #29

   la fel ca religia. ca de fapt oricare doctrina

   0

  • E ca un joc politico distractiv. Nazi vs Islam vs Comunism vs Democratie-Capitalism vs Capitalism cu fata umana tip Iliescu, strivit fie-i numele.
   Islamul e net castigator. Are peste 1000 de ani vechime si e enorm ca populatie si teritoriu. Are o capacitate mare de expansiune si din cauza asta e periculos. Niciodata nu a fost invins, a fost doar tinut cu greu sub control. Au o mare capacitate de a ne influenta viitorul.
   Probabil puterea vine din faptul ca pe langa doctrina religioasa bine inchegata vine si cu sharia care este un intreg set de reguli de fuctionare a unei societati musulmane. Sharia e si cod penal, cod civil, cod al familiei, cod in afaceri, cod de conduita si chiar revista de moda pentru doamne si domni.
   Islam:
   – agresivitate 100
   – moral 100
   – putere 50
   – inteligenta 20

   0

  • L-am vazut acum de Iliescu pe digi24. Vorbea de atentate. Ma, asta-i mai viu ca Klaus.
   Gioana-i la fel de prost.

   0

  • Moralul bre, increderea in ei

   0

 13. #33

  Interesant articolul, dar chiar te-ar omori sa folosesti paragrafe? :P

  0

  • #34

   le-am pus eu, dar sunt pe telefon…:)) nu are experienta

   0

 14. #35

  libertatea de expresie e una, iar discutia bazata pe argumente, fara a face spume e altceva.
  Comentariul meu nu era adresat lui Cetin ci comunitatii in general, in special cand e vorba de subiecte din astea mai „sensibile”, unde lumea se imparte in pro si contra, iar adevarul e ori alb ori negru.

  Cat despre faptul ca tu esti lasat sa comentezi pe blogul asta… acum ce pot sa zic, fiecare curte regala are nevoie de un bufon.

  0

 15. #37

  In loc de ‘paduche’ sau ‘infidel’ poti sa pui ‘zombie’, in contextul potrivit. Acum pregatirea pentru ‘zombie apocalypse’ nu mai pare o gluma de retardati care se uita la filme horror.

  0

 16. #38

  Nu, el are dreptate, dar a citit postarea din 2 in 2.
  Nu a citit ce am scris, si anume ca eliminarea evreilor din viata publica a inceput mai devreme (si da, Noaptea de Cristal a fost in 1938), dar inainte de 1941, de 22 iunie mai precis, nu exista un plan concis, nu ceva sistematizat, se mergea mai degraba pe expulzarea evreilor decit pe eliminarea lor fizica (ma refer la evreii germani daca tot vorbim de Noaptea de Cristal). De altfel initial Eichmann – citeste si tu si vezi cine a fost – cu asta s-a ocupat. Iar evreii germani trebuiau sa plateasca pentru a putea pleca din Germania.
  Dupa 1939, odata cu ocuparea Poloniei, la inceput populatia evreiasca a fost izolata in ghetouri, care in timp au devenit rapid neincapatoare. Apoi, dupa 22 iunie 1944, odata cu invazia URSS, si a unei preconizate victorii, a aparut „necesitatea solutiei finale”, pentru ca nemtii nu puteau sustine si nu a aveau cum sa o controleze eficient . Vezi si conferinta de la Wannsee, din ianuarie 1942. La Wannsee s-a vorbit mult despre Einsatzgruppen, si de la ideea acestora s-a pornit in aplicarea solutiei finale. Da, stiu, lagare de concentrare exista din 1936 (Dachau a fost primul parca), dar elr erau destinate izolarii adversarilor politici, si ai putin evreilor, cel putin initial. Asa ca de aici data de 22 iunie 1944.
  Ca sa-ti rapund la intrebare: niciuna. Dar paralela am facut-o, inca odata, in urma unei remarci a unui cititor.

 17. #39

  ca sa revenim so on-topic:

  – pana cei care iau decizii legate de acceptarea refugiatilor nu isi asuma responsabilitatea legata de trierea, monitorizarea si eventual refuzul azilului pentru cei care nu indeplinesc conditiile pentru a fi numiti refugiati, atentate si incidente se vor mai intampla in Europa.

  Daca nu se va intampla asa ceva, parerea mea e ca sunt sanse foarte mari sa asistam la o epurare etnica in Europa cat de curand. Daca va fi mai rau decat ce au facut nazistii sau daca va fi la fel… asta sa speram ca nu vom afla.

  0

  • #40

   din punctul meu de vedere epurarea ar trebui inceputa cu cretinii care mananca si dorm cu manualul PC langa ei, dupa asta lucrurile se vor rezolva aproape de la sine

   0

 18. #42

  si trofeul fair play merge la………………………..

  0

 19. #43

  De acord cu asemănarea „reducerea la stadiul de non-fiinţă”. Asta ar fi cauza. Efectul se vede în numărul de victime civile. Aici ISIS mai are de lucrat. Sunt departe de numărul civililor masacraţi de nazişti. Nici nu are rost comparaţia.
  Amărâţii ăştia de la ISIS stau mai prost şi decât USA. Câţi civili au omorât teroriştii ISIS şi câţi au omorât americanii în ultimul secol? Asta este… fonduri puţine, bombardeaua mică.

  0

  • #44

   CURbane?

   0

  • Parca si Stalin avea vreo 30 de milioane. Daca iei ultimul secol si Romania are mult mai multi ca ISIS. Isis are 3-5 ani, habar n-am, e inca prunc dar e pe drumul cel bun.

   0

 20. #46

  @Cetin: in URSS nu prea aveai cum sa-ti alegi clasa. Aici are dreptate.

  0

 21. #47

  adica?

  0

 22. Ciuciasca ciuciuleanga bau bau miau miau turululu bubububu ghiauțiau biau cionciutârțolo lolo caragu ghiauțabibi.

  Mai sus am vorbit intr un dialect siberian,limba ciucută mai precis. O studiez acum

  0

 23. #52

  Inca odata: subiectul mi-a venit in minte de la o idee a unui cititor, exprimata la un post anterior.
  Putem divaga off topic cit vrei tu, dar eu zic ca nu are rost. Pe tema WWII putem face un post saptaminal, in care sa dezbatem idei cit doriti.

  0

 24. #53

  gluma cu antena 3 e de fapt ca ei nu mai au pauze publicitare :)

  0

  • De ce n-ar avea? 4 milioane de pensionari cum ar sti de unde sa cumpere aspacardin, urinal akut si prostamol?

   0

 25. #55

  te cam joci cu -ismele. unde este similar sionismul cu isalmismul?

  0

 26. #56

  Hitler a ajuns la putere ca lumea nu avea locuri de munca. Teroristii care se arunca acum in aer au cetatenie franceza/belgiana someri marginalizati frustrati devin „vedete” eroi aruncandu-se in aer.

  0

 27. #57

  In contextul actual, nu cred ca e departe ziua in care un nou Adolf va fi ales democratic sa curete Europa de musulmani.

  0

 28. #58

  Un articol superb, din categoria „haide să discutăm discuții”.

  Așteptăm cu interes alte paralele, cum ar fi:

  • Asemănări și deosebiri între ISIS și Kmerii Roșii.
  • Asemănări și deosebiri între ISIS și Imperiul Otoman.
  • Asemănări și deosebiri între ISIS și Regatul Traco-Getico-Dac.
  • Asemănări și deosebiri între ISIS și Romînia Ceaușistă.
  • Asemănări și deosebiri între ISIS și Comunitatea Ioropeană.
  • Asemănări și deosebiri între ISIS și comentariile lui A. Freigedank.

  0

  • Eu zic sa nu-l subapreciezi pe dufu ca intr-o zi le ai pe toate.

   0

  • #60

   @bigOne: Fiind ficior, saituri cutreieram. Da’ ca dufu… mulți găseam.

   Înțeleg… romînii sunt mai naivi așea… de felul lor – le place să dezbată în poiana lu’ Cetin.
   Dar care e sensul acestei (lungi) comparații/asemănări?
   Doar ca să verificăm legea lu’ Godwin? Începînd cu premiza/articolul?

   Unii a omorît, alții omoară.
   Așa, și?

   0

 29. @Arhi
  zi-i asta lu ‘tataie. ca ala a ales sa se nasca in familia aia si de asta a facut 14 anu de puscarie politica pentru ca-l chema cum il chema.
  Sau alora dusi in Baragan etc.

  0

 30. @bugsy
  lasa-l ca e special.

  0

 31. #63

  eu raspunsesem ironic, bunicu a bagat puscarie ca chiabur si liberal pana i-a iesit pe nas.

  0

 32. Interesant si relativ bine gandit. Dar nu cred ca ai intru totul dreptate la chestia cu mentalitatea isis… pare putin scoasa din Four Lions.

  0

 33. #65

  Bună analiza, dar ai citit prea mult Sven Hassel :).

  0

 34. #66

  Chiar astia nu mai au nici un sniper patriot care sa o scoata pe scroafa asta pe targa cu sangele siroaie?… Sa-i imprastie creierii pe un zid proaspat vopsit, fmm de umflata!!!

  0

 35. #67

  Pe Hitler pare ca nemtii l-au iubit. Pe hoasca asta expirata chiar o iubeste Poporul German?

  Adica pe bune: care mii de euro a-ti accepta in avans ca sa va suga o mutti de-asta?

  0

Citește și...

Vă scriu de pe patul spitalului, sunt în mare suferință, vă rog să aveți milă de data asta, că n-am avut nici hârtie de ciornă, am scris direct așa, pe blog. Vacanță la țară, la Constanța. În mod normal mă duc acolo să mă refac. M-am trezit cu o migrenă de genul feminin. […]

Acest text apare pe facebook, peste tot, cu apendicele preluat. Am săpat după autor, am găsit aici pe cineva care nu a menționat dacă e scris de el sau și el l-a preluat. Am decis să îl public pentru că este mult prea bun și mult prea bine structurat ca să rămână […]

A ieșit ultima servită de la Rise Project, despre Dan Barna. Sincer să fiu, la modul grav în care fusese anunțată, mă așteptam ca domnii din servicii să vină cu ceva grav, o chestie minim Hexifarma, pe acolo. Din păcate, aflăm cum un tip s-a îmbogățit profitând de oameni săraci și cu […]